Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 203
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απο κει και πέρα θα μπεις μεσα και θα καταλάβεις πολλά για τον εαυτό σου.

Θα δεις ρε παιδι μου πως θα αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες μόνος σου χωρίς μαμά και μπαμπά.

Εκατομμύρια κόσμος εχει παει και δεν έπαθε τίποτα εσυ θα πάθεις?

Oh God.:mad::mad::mad::-(:-(:-(:-(:-(

Δες λιγο πιο πανω που δωθηκε ενα λινκ για το οτι καποιος πεθανε λογω του οτι ηταν εκει μεσα!!!!!!!! Γμω την κοινωνια μου. :mad::mad::mad::mad:

Αν θες να σου δωσω λινκ για το οτι πολλοι περισσοτεροι πεθαναν εκει μεσα επισης.:mad::mad::mad:

Krokodilos υπάρχουν παλικάρια που εχουν τάσεις αυτοκτονίας και οταν τους έρχεται η ευκαιρία να κρατούν το γαμημένο όπλο το κάνουν.

Δεν το κανει κανεις γιατι ειναι στρατό αλλα γιατι εχει ψυχολογικά ή τον κεράτωσε η γκόμενα.;)

Αληθεια? Εισαι μαντης ή ο Θεος και τα λες με τοση απολυτη σιγουρια οτι ειναι ετσι?

Μισω το ινσομνια να παρει!!:mad: Δεν με αφηνουν να εκφραστω οπως πρεπει.:mad:

υπαρχει περιπτωση στην παραμεθωριο να κατσω 40 μεσα και 1 εξω?:confused:

Τωρα ενας φιλος μου που ηταν μεσα καθησε 60 μεσα και 3 εξω.

Sorry.

Δημοσ.
υπαρχει περιπτωση στην παραμεθωριο να κατσω 40 μεσα και 1 εξω?:confused:

θα βγαινεις με υπηρεσιακα σε τετοια περιπτωση. δε θα σε αφησουν μαντρωμενο προφανως. το 30 μεσα εχει την ενοια του οτι κανεις 30 συνεχομενες υπηρεσιες για να ερθει μια μερα που θα εισαι ελευθερος να χαλαρωσεις. Ολα αυτα ειναι θεμα τυχης, στο τι μεταθεση θα σου κατσει και πως θα ειναι η μοναδα τη περιοδο που θα πας εσυ. Εγω εκει που πηγα παραμεθωριο θεωρουταν απο τις πιο καλες μοναδες παραμεθωριου. Και ειδες ποσο καλη ηταν τελικα..

Σε καθε περιπτωση μην σκεφτεσαι περι αυτοκτονιας κλπ. Υπαρχουν πολλοι τροποι με βασικοτερο την αναβολη. Εμας ενα παιδι που δεν την παλευε και τον φοβομασταν για τα χειροτερα πηγαινε στο διοικητη και μιλαγε απευθειας για τα προβληματα του και επαιρνε αδειες αγραφες. Φυσικα αυτο πηγε να κανει και καποιο αλλο εξυπνο Ελληνοπουλο που δεν ειχε προβληματα, απλα του φανηκε καλη ιδεα, και ετρωγε τα ακυρα του απτο διοικητη και τον βαλαμε κι εμεις στο ματι και εφαγε το χωσιμο του αιωνα, εφτυσε αιμα μεχρι να φυγει απτο νησι. Εκανε ολες τις αγαρειες, εκανε τα χειροτερα νουμερα σκοπια και εκανε τις χειροτερες υπηρεσιες, οποτε υπηρχε δυνατοτητα επιλογης.

ΥΓ. Δεν υπαρχει χειροτερο πραμα στο στρατο απτο να σε βαλουν στο ματι οι υπολοιποι φανταροι. Φροντισε να κανεις παρεες εκει μεσα και να περνατε καλα. Θα δεθεις με καποιους. Εγω στο νησι που ημουν ειχα πολλα νευρα απο την πιεση και συχνα τσακωνομουν με τα παιδια που ημασταν στο ιδιο ποστο. Αλλα επειδη οι τρεις μας τρωγαμε αυτο το τρελο γ@μ*** τοτε, παρα τους συχνους καυγαδες μας, τωρα που απολυθηκαμε βλεπομαστε συχνα, γιατι στη πραγματικοτητα ολο το καιρο τοτε, ειχαμε δεθει κι ας μαλωναμε. Και στο τελος ειχαμε αναγκη να ξανασυναντηθουμε τοσους μηνες μετα.

Δημοσ.

τόσες μέρες μέσα και τόσες λίγες έξω???

αν είναι δυνατόν!!!!!

μετά λένε γιατί αυτοκτονούν!

δεν έχεις πειράξει ποτε κανέναν και είσαι όλη μέρα σαν φυλακισμένος λογικό είναι να αυτοκτονούν!

εμενα προσωπικά άμα μου πούνε 60 μέσα 3 έξω χωρίς δεύτερη σκέψη θα κάνω μαλακια είτε θα πάρο i5 είτε δεν ξέρω και go τι!

είπαμε... να υπηρετήσουμε πάμε όχι να φυλακιστούμε!

αν είναι δυνατόν!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

SpellStormer μεταξύ μας ε, δεν φαίνεσαι να έχεις τίποτα.

Υπάρχουν άπειροι λόγοι να μη πας φαντάρος, για την ακρίβεια δεν υπάρχει κανένας λόγος να πας.

Αλλά τα "σκέφτομαι να αυτοκτονήσω" κράτα τα για τους ψυχίατρους ρε μαν.

Σόρρυ κιόλας, αλλά εμάς δε μας πείθεις, και δεν χρειάζεται κιόλας να μας πείσεις.

Τι κοινωνικό ρατσισμό και ιστορίες για αγρίους λες;

Που τα άκουσες αυτά;

H κότα που δεν άντεξε να τον προσβάλλει καθημερινά ένας επινοημένος ανώτερος έφυγε, και γαμούσε 9 μήνες yioμενάκια στα greek islands όταν οι βαρβάτοι άντρακλες κάνανε φασίνα.

Ο νόμος περί αυστηρών προσωπικών δεδομένων, όπως αυτά της κατάστασης της υγείας σου, δεν ΚΟΚ να αλλάξει σε μία μέρα.

Δεν πρόκειται να αλλάξει.

Αν αλλάξει, πίστεψέ με, το γεγονός πως έχεις απαλλαγή από το στρατό είναι το τελευταίο που θα σε επηρεάσει.

Αν πάλι ούτε αυτό σε αφήνει να κοιμάσαι ήσυχος, μάθε πως ακόμα και με απαλλαγή, μπορείς οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις να δηλώσεις υγιής, να σε εξετάσουν και να μπεις να υπηρετήσεις κανονικά.

Όσον αφορά την επαγγελματική σου αποκατάσταση, μόνο σε σώματα ασφαλείας θα έχεις πρόβλημα.

Πουθενά αλλού.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Έχουν γραφτεί ένα σωρό εμπειρίες από πρώην και μέλλοντες φαντάρους.

Όλες σωστές και όλες λάθος.

Είναι τόσο πολυμορφική αηδία ο στρατός, που επιτρέπει στον καθένα να τον αντιλαμβάνεται διαφορετικά.

Συζητήσεις επί συζητήσεων, κλισέ "εγώ ξαναπήγαινα" & "θα γίνεις άντρας ψάρακλα", "θα κάνεις φίλους" ,"εμπειρία ζωής"για ποιο λόγο;

Ότι και αν ειπωθεί, όσο και αν δεν θέλουν κάποιοι να το πιστέψουν, ο στρατός δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα.

Και το πιο αστείο;

Ούτε εσύ έχεις να του προσφέρεις κάτι με τα σημερινά δεδομένα.

Πρόκειται για ένα θέατρο του παραλόγου, στο οποίο συγνώμη, αλλά αισθάνομαι νοητικά εξελιγμένος να πάρω μέρος.

Δε λέω απαραίτητα χαζούς όσους πήγαν και τελείωσαν, παραπληροφορημένους πιθανόν.

Γνωρίζω και περιπτώσεις πληροφορημένων ανθρώπων πάντως, που τα έβαλαν κάτω και αποφάσισαν να πάνε.

Νταξ, βίτσια είναι αυτά/.

:-)

Δημοσ.

δεν χρειάζεται να τα παίρνεις τόσο κατάκαρδα .. έχει και αυτό τη φάση του ;)

"ότι μπορείς να κάνεις σήμερα κάντο σήμερα μην το αφήνεις για αύριο">(για ι5 ή αναβολή) σκέψου και τα θετικά,τώρα πια θα κάνεις μονάχα 9 μήνες.

όσο για την "αυτοκτονία" αν θες να την εκμεταλλευθείς και να βγεις τότε αιτήσου άδεια γιατί πες τους ότι δεν αντέχεις άλλο και θες να αυτοκτονήσεις αν δεν βγεις.. δεν το ρισκάρουν να μην σου δώσουν :)

Δημοσ.
τόσες μέρες μέσα και τόσες λίγες έξω???

αν είναι δυνατόν!!!!!

μετά λένε γιατί αυτοκτονούν!

δεν έχεις πειράξει ποτε κανέναν και είσαι όλη μέρα σαν φυλακισμένος λογικό είναι να αυτοκτονούν!

εμενα προσωπικά άμα μου πούνε 60 μέσα 3 έξω χωρίς δεύτερη σκέψη θα κάνω μαλακια είτε θα πάρο i5 είτε δεν ξέρω και go τι!

είπαμε... να υπηρετήσουμε πάμε όχι να φυλακιστούμε!

αν είναι δυνατόν!!!!!!!!!!!!

χαλαρωσε. Για ολα υπαρχει λυση και αυτη δεν ειναι η αυτοκτονια. Τραβα στη μοναδα με το καλο, δες πως ειναι τα πραγματα, τσεκαρε την υπομονη σου αν χρειαστει οπως και τις αντοχες σου κι αν δεις οτι δεν εχεις τη δυναμη να ανταπεξελθεις (και στις καλυτερες οικογενειες συμβαινει, δεν χαθηκε ο κοσμος) πας και παιρνεις την αναβολη σου και σε 4 μερες εισαι σπιτι σου και χαλαρωνεις. Οι κακες σκεψεις να σου βγουν απτο μυαλο, ουτε για αστειο μη τα λες ρε. Και παιδακια 5 χρονων θα βρουν πιο εξυπνες λυσεις. Μη τρελαινεσαι, για ολα υπαρχουν λυσεις και μαλιστα ευκολες και αποδοτικες. Και ο στρατος οσο φυλακη κι αν ειναι, οσο δυσκολος κι αν ειναι μερικες φορες, ανα πασα σου δινει το δικαιωμα να τους κουνησεις το μαντηλι και να φυγεις. Το πιο ευκολο πραγμα ειναι η αναβολη. Αλλα μεχρι να φτασεις στην αναβολη, δεστο σαν μια καλη ευκαιρια να δεις ποσο δυνατος χαρακτηρας εισαι στα δυσκολα.

Φυσικα μη ξεχνας ποτε τη δυνατοτητα αν οντως εισαι στα ορια σου να πας να μιλησεις απευθειας στο διοικητη σου για να σου δωσει μια αδεια.

Δημοσ.

MiDi_MiLiZ

Ο συμβιβασμός στην μαλακία, στην υποταγή, στην στέρηση προσωπικών ελευθεριών, στην προσβολή της προσωπικότητάς σου, στην ρουφιανιά, στο "γλείψε και θα πας μπροστά βισματικέ νέε μου" δεν είναι ακριβώς χαρακτηριστικά δυνατού χαρακτήρα.

Διαφωνείς;

Δημοσ.

Ότι και αν ειπωθεί, όσο και αν δεν θέλουν κάποιοι να το πιστέψουν, ο στρατός δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα.

Maybe.

Και το πιο αστείο;

Ούτε εσύ έχεις να του προσφέρεις κάτι με τα σημερινά δεδομένα.

That's it/ The whole point!

Period. End of case.

5 λεπτα να γραψω ολο αυτο, χιλιαδες ορθογραφικα λαθη, που ειναι το "λ" να παρει??=μετα απο 7 μπυρες. :lol::lol:

Δημοσ.
MiDi_MiLiZ

Ο συμβιβασμός στην μαλακία, στην υποταγή, στην στέρηση προσωπικών ελευθεριών, στην προσβολή της προσωπικότητάς σου, στην ρουφιανιά, στο "γλείψε και θα πας μπροστά βισματικέ νέε μου" δεν είναι ακριβώς χαρακτηριστικά δυνατού χαρακτήρα.

Διαφωνείς;

Το ιδιο με σενα λεω. Αυτος που δε συμβιβαζεται στα παραπανω, δεν αντεχει ευκολα. Δεν τα κατανοει, δεν τα ενστερνιζεται, δεν τα δεχεται. Και ερχεται σε ψυχολογικο εδιεξοδο, οσο δε συμβιβαζεται.

Εκει λοιπον μπορει να δειξει αν εχει τη δυναμη να αντιμετωπισει εσωτερικα εστω την κακη του ψυχολογια και τις καταστασεις αυτες. Και να συνεχισει, απλα για να διεκπαιρεωσει αυτη τη μ@λ@κισμενη υποχρεωση και να μην την κανει εμποδιο στη μετεπειτα ζωη του.

Αυτο δε σημαινει συμβιβασμος.

Δημοσ.
Το ιδιο με σενα λεω. Αυτος που δε συμβιβαζεται στα παραπανω, δεν αντεχει ευκολα. Δεν τα κατανοει, δεν τα ενστερνιζεται, δεν τα δεχεται. Και ερχεται σε ψυχολογικο εδιεξοδο, οσο δε συμβιβαζεται.

Εκει λοιπον μπορει να δειξει αν εχει τη δυναμη να αντιμετωπισει εσωτερικα εστω την κακη του ψυχολογια και τις καταστασεις αυτες. Και να συνεχισει, απλα για να διεκπαιρεωσει αυτη τη μ@λ@κισμενη υποχρεωση και να μην την κανει εμποδιο στη μετεπειτα ζωη του.

Αυτο δε σημαινει συμβιβασμος.

Βασικά λέμε το ακριβώς αντίθετο.

Ο δυνατός χαρακτήρας, μολις αισθανθεί πως προσβάλλεται η προσωπικότητά του, θα τους γαμήσει ότι έχουν αγάμητο. (με το συμπάθειο).

Δεν θα βάλει τον ευατό του καν σε ψυχολογικό αδιέξοδο.

Η άποψή σου ταυτίζεται με αυτή των ακραίων θρησκευόμενων που κουβαλάνε σταυρούς και τους μαστιγώνουν για να δοκιμαστεί η πίστη τους.

(έφερα αυτό το ακραίο παράδειγμα για να καταλάβεις πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που ισχυρίζεσαι).

Δημοσ.

αυτό που λέω περί αυτοκτονίας είναι καθαρά μεταφορικά και σε καμια περίπτωση δεν θα το κάνω.

ότι έχω τέτοιες σκέψεις έχω αλλα ως εκεί!

αν ήταν να κάνω κάτι τέτοιο δεν θα το ανάφερα ποτε στο internet για πόλους λόγους!

ότι θα παο στη μονάδα θα παο!

αν τα βρω αγγούρια θα παο και θα πω όλη την αλήθεια για το πως νιώθω σε ένα ψυχολόγο και θα ζητήσω η να μου πει τρόπους να ηρεμήσω η να πάρο κανένα i5.

σε καμια περίπτωση δεν ζητάω αναβολή!

καλύτερα να φάω το παλούκι παρα να έχω άγχος για έναν ακόμα χρόνο και μετά πάλι από την αρχή!

το πρόβλημα μου με το i5 είναι οι γονείς μου!

με έχουν πρήξει να μην το πάρο και ότι αν το πάρο θα μας τι λένε και διαφορα τέτοια...

και με αυτά που λένε με έχουν αγχώσει περισσότερο!

επίσης μου είπανε τώρα (φιλαρακια μου) ότι οι αναρρωτικές και οι άδειες που παίρνω είναι μονο για παραμεθόριο (οταν παω παραμεθοριο) και με ισοπέδωσαν...

όταν μπήκα στην αρχή στο στρατό έκανα τούμπες και ήμουν μέσα στη τρελή χαρά που θα γίνω στρατιώτης όμως τώρα που κατάλαβα ότι γίνομαι δούλος αρχίζω και ξενερώνω...

έχω και σοβαρό πρόβλημα υγείας σχετικά με λιποθυμίες κλπ και δεν θα αργήσω τώρα με το άγχος να το πάθω...

Δημοσ.
Βασικά λέμε το ακριβώς αντίθετο.

Ο δυνατός χαρακτήρας, μολις αισθανθεί πως προσβάλλεται η προσωπικότητά του, θα τους γαμήσει ότι έχουν αγάμητο. (με το συμπάθειο).

Δεν θα βάλει τον ευατό του καν σε ψυχολογικό αδιέξοδο.

Η άποψή σου ταυτίζεται με αυτή των ακραίων θρησκευόμενων που κουβαλάνε σταυρούς και τους μαστιγώνουν για να δοκιμαστεί η πίστη τους.

(έφερα αυτό το ακραίο παράδειγμα για να καταλάβεις πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που ισχυρίζεσαι).

οταν εισαι υποχρεωμενος να υπηρετησεις δεν υπαρχει αλλος τροπος αντιδρασης. ΠΧ στο στρατο δεν μπορεις να κανεις αυτο το "θα τους γαμησει οτι εχουν αγαμητο". Εξω στη ζωη εχεις, αλλα εκει φοβαμαι οτι συμβιβαζομαστε ολοι πολυ περισσοτερο αποτι στο στρατο, γιατι τιθεται θεμα επιβιωσης και οχι διεκπαιρεωσης μιας μ@λ@κισμενης/ηλιθιας/παραλογης υποχρεωσης συντομης διαρκειας.

Μια λυση ειναι να πουλησεις τρελα για να παρεις ι5 (πολυ δυσκολο το ι5 παντως, για οσους νομιζουν οτι αν το παιξεις ψυχακιας το εχεις στο τσεπακι).

Η αλλη λυση ειναι να παρεις αναβολη.

Και η τελευταια και ενδεδειγμενη λυση για να τελειωνεις και να προχωρησεις στη ζωη σου, ειναι να συμβιβαστεις 9 μηνες (οχι με την ενοια που το εννοεις εσυ ομως) και να ξεμπρδεψεις για παντα.

@ Chris_85 Τυπικα δεν παιρνεις χωρις λογο. Αλλα αν πας και πεις οτι δεν την παλευεις και εχεις τασεις αυτοκτονιας και και και, ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι θα παρεις αναβολη. Δεν παιρνουν ρισκο να σε κρατησουν μεσα και αμα γινει καμια μλκια να τρεχουν ολοι μαζι μετα. Γενικα φοβουνται πολυ <===> δινουν ευκολα αναβολη.

Δημοσ.
οταν εισαι υποχρεωμενος να υπηρετησεις δεν υπαρχει αλλος τροπος αντιδρασης. ΠΧ στο στρατο δεν μπορεις να κανεις αυτο το "θα τους γαμησει οτι εχουν αγαμητο".

Η λυση ειναι να πουλησεις τρελα για να παρεις ι5.

Η αλλη λυση ειναι να παρεις αναβολη.

Και η τελευταια και ενδεδειγμενη λυση για να τελειωνεις και να προχωρησεις στη ζωη σου, ειναι να συμβιβαστεις 9 μηνες (οχι με την ενοια που το εννοεις εσυ ομως) και να ξεμπρδεψεις για παντα.

Το πάω μακριά τώρα, αλλά και στην χούντα απαγορεύονταν οι συγκεντρώσεις >χ ατόμων.

Υπήρξε τρόπος αντίδρασης.

Ευτυχώς.

@ Chris_85 Τυπικα δεν παιρνεις χωρις λογο. Αλλα αν πας και πεις οτι δεν την παλευεις και εχεις τασεις αυτοκτονιας και και και, ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι θα παρεις αναβολη. Δεν παιρνουν ρισκο να σε κρατησουν μεσα και αμα γινει καμια μλκια να τρεχουν ολοι μαζι μετα. Γενικα είναι καρεκλοκένταυροι γραφειοκράτες χέστηδες που δεν θέλουν καμμία επιπλέον ευθύνη = αν θες αναβολή/απαλλαγή την παίρνεις.

FiXeD.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...