Critter Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Εγω πάντως μπαινω Νοεμβριο και όσο και αν φαίνεται περίεργο σε μερικους, σχεδον δεν βλέπω την ώρα να μπω (αν εξαιρεσουμε το κομμάτι που λέγεται σχέση). Θα ακουω τις μλκίες των στρατόβλαμενων και θα βλεπω τα ψαρωτικα υφακια τους και φυσικα θα λιώνω στο γελιο (απο μέσα μου βεβαια...αν και ικανο με εχω να μου ξεφυγει...θα το παλεψω πάντως). Το βάσικο βέβαια ειναι οτι 3-4 δουλείες που κάνω τώρα (2 βασικές, 1 εκτακτη και 1 χομπιστικη) μόλις γυρίσω θα με περιμένουν και μαλιστα με περισσοτερες αποδοχες οπότε δεν με αγχώνει καθόλου αυτο το θέμα. Επίσης μέχρι τώρα στη μετά σχολείο εποχή είτε θα σπουδάζω, ειτε θα σπουδαζω και θα δουλευω μαζι. Και το θέμα ειναι οτι ασχολούμαι με τις σχολές μου και έχει πεσει πολυ διαβασμα ολα αυτα τα χρόνια. Επομένως μέχρι τώρα δεν έχω βάλει κώλο κάτω και θα ειναι ευκαιρία να ξεκουράσω μέχρις αργοστροφιας το κεφάλι μου. Το μόνο κακο ειναι οτι με τη μία δουλεια θα ασχολουμαι λιγο και απο το στρατο ιδιαιτερα αν μπω σωμα πληροφορικης που ειναι και το κατα 95% πιθανό (βεβαια εντάξει το καλο ειναι οτι θα έχω και εισόδημα). Απο εκει και περα θεωρώ οτι το πως θα περάσει κανεις στο στρατό ειναι θέμα ψυχολογιας και ποσο προετοιμασμενος είναι. Μπορει 2 ανθρωποι που καναν ακριβως την ιδια θητεια, ο ένας να λεει οτι πέρασε γαμω (και ας ηταν 23 μεσα 1 εξω) και ο αλλος οτι ήθελε να αυτοκτονησει. Προσωπικα παω ετοιμος για το χειροτερο και παρολα αυτα με πολυ καλη ψυχολογια. Αν κατσει το καλυτερο, ακομα καλύτερα. Υ.Γ : Γενικα ειμαι κατα του στρατου και της όλης φιλοσοφιας αλλα εντάξει οπως ειπα θα παω με ψυχολογια οτι ειναι απόκριες, φορεσα στολη και βαράω προσοχες κανοντας πλακα με τους φιλους μου. Πραγματικά.
SpellStormer Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 επειδή διάβασα τα παραπάνω posts έχω να πω τα εξής.. μερικοί αναφέρουν υποτιμητικά ότι αμάν ποια με τους "γιοταδες". θα ήθελα να τους πληροφορήσω ότι υπάρχουν παιδιά με προβλήματα υγείας που έχουν i3, i4, i5 κλπ... αντί να τα κοροϊδεύουμε αυτά τα παιδιά καλο θα ήταν να τα στηρίζουμε! σχετικά τώρα με το i5 ψυχολογικό: υπάρχουν πολλές κατηγοριες ανθρώπων, οι ψυχοπαθείς, οι τεμπέληδες που φεύγουν γιατί δεν θέλουν να κάνουν αγγαρείες, οι ευαίσθητοι που θέλουν την οικογένεια τους, κάποιοι άλλοι που βλέπουν ότι ο στρατός αντί να σε μαθαίνει να πολεμάς το μονο που σου κάνει είναι βασανιστήρια κλπ! εγώ ανίκο στην τρίτη και τεταρτη κατηγορια! όσο σκέφτομαι ότι 9 μήνες θα βλέπω τους δικούς μου το πολύ μια φορα τον μηνα για να κάθομαι να σκουπίζω, σφουγγαρίζω, να τρέχω σαν χαζό 35 χιλιόμετρα τι μέρα και γενικά κάνοντας πράγματα εντελώς άκυρα με τον πόλεμο μονο και μονο για να κανω το κεφι ενος ανωτερου που παιρνει 2χιλιαρικα το μηνα τότε λογικό είναι να ψυχοπλακώνομαι. καλός η κακός άμα δω ότι η εκπαίδευση είναι ελλειπής και το μονο που παίζει εκεί μέσα είναι αγγαρείες και τιμωρίες απλά για να κάνουν κέφι οι μεγαλύτεροι δυο επιλογές έχω.. η πάμε για i5 η για καμια απόπειρα που θα τους κάνει και να το σκεφτούν... e άμα αποτύχω η απόπειρα θα γίνει πράξη! έτσι θέλουν πλέον... και εσείς που ουσιαστικά κράζεται και φέρεστε ρατσιστικά στους ""γιοταδες"" όπως τους λέτε καθίστε και σκεφτείτε τι προβλήματα έχει ο άλλος πρώτα!
adi32 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα φιλε οπως τα βλεπεις Ουτε βασανιστηρια υπαρχουν ουτε σε πειραζει κανεις αν ειναι σωστος Δεν ξερω σε τι σωμα εισαι αλλα αν πεσεις και σε καλη μοναδα μεταθεση θα παιρνεις τις αδειες σου και μπορει να εισαι και πολλες φορες τη βδομαδα εξω Ολοι (σχεδον) πηγαμε στρατο και δεν παθαμε κατι κακο Το 99% απο μας το θυμομαστε σαν μια πλακα ασχετα αν ειναι κατι που μας εφαγε τζαμπα 1-2 χρονια απο τη ζωη Το να βλεπεις μια φορα τη βδομαδα τη μαμα και το μπαμπα η τη γκομενα δεν εγινε και τιποτα Το κυριοτερο ειναι να βρεις 2-3 καλους φιλους και ολα θα ειναι οκ Παρε ενα βιβλιο, ενα pda με ταινιες και παιχνιδια, σπαστε πλακα με τους φιλους σου με τους γκαου βλαχοστρατιωτικους βγειτε στις εξοδους να διασκεδασετε κλπ και θα περασει ο καιρος πολυ γρηγορα
SpellStormer Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 αυτό ακριβώς εννοώ φιλε μου. ότι ο στρατός δεν σε μαθαίνει να πολεμάς, σε έχει συνεχεια σε ένα άγχος όλη μέρα και φοβάσαι ότι αν ο ανώτερος έχει νεύρα θα βρει κάτι στραβό και θα σε κάνει να κανεις μεγαλύτερη θυτεια χωρίς λόγο και αιτια! επίσης στον πόλεμο θα πρέπει να μάθω να χειρίζομαι ένα όπλο και όχι να σφουγγαρίζω, σκουπίζω, μαγειρεύω, φιλάω σκοπια όλη μέρα! αυτό με την παραμεθόριο το θεωρώ καραγκιοζιλίκι! ποιος ο λόγος να σε πάνε μακριά από την οικογένεια σου? αυτό είναι βασανιστήριο! πες ότι καποιανού παιδιού έχει πρόβλημα υγείας κάποιος γονιός του και πες πως κατά την διάρκεια της θητείας του ότι κούφια η ώρα χάνει τι ζωή του καποιος απο τους γονιους του τότε το παιδί τι κάνει? γιατί να μην ζούσε αυτό το διάστημα κοντά στους δικούς του να ζήσει αυτές τις στιγμές οικογενειακά και να τις ζει εκεί μέσα? σε ξένες χώρες έχω ακούσει δεν είναι υποχρεωτική η στράτευση και στην ελλάδα μια ζωή είμαστε πίσω! μετά λένε γιατί γίνονται συμμορίες, γιατί έχουν τόσο μισος οι άνθρωποι και διαφορα τέτοια... όταν εμενα μου στερούνε από τι ζωή μου 9 μήνες μονο και μονο για να κάνουν το κέφι τους οι ανώτεροι σκαλώνω! άμα μας είχανε κοντά στα σπίτια μας και μας αφήνανε 2 φορες τι βδομάδα έστω να δούμε τους δικούς μας θα ήταν ok αλλα τώρα όχι ρε φιλε δεν γουστάρω να είμαι δούλος ανώτερον που παίρνουν 2χιλιάρικα το μηνα και έχουν τρελα με τον στρατό! είναι αδικία!!!!!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 αυτό ακριβώς εννοώ φιλε μου. ότι ο στρατός δεν σε μαθαίνει να πολεμάς, σε έχει συνεχεια σε ένα άγχος όλη μέρα και φοβάσαι ότι αν ο ανώτερος έχει νεύρα θα βρει κάτι στραβό και θα σε κάνει να κανεις μεγαλύτερη θυτεια χωρίς λόγο και αιτια!επίσης στον πόλεμο θα πρέπει να μάθω να χειρίζομαι ένα όπλο και όχι να σφουγγαρίζω, σκουπίζω, μαγειρεύω, φιλάω σκοπια όλη μέρα! αυτό με την παραμεθόριο το θεωρώ καραγκιοζιλίκι! ποιος ο λόγος να σε πάνε μακριά από την οικογένεια σου? αυτό είναι βασανιστήριο! πες ότι καποιανού παιδιού έχει πρόβλημα υγείας κάποιος γονιός του και πες πως κατά την διάρκεια της θητείας του ότι κούφια η ώρα χάνει τι ζωή του καποιος απο τους γονιους του τότε το παιδί τι κάνει? γιατί να μην ζούσε αυτό το διάστημα κοντά στους δικούς του να ζήσει αυτές τις στιγμές οικογενειακά και να τις ζει εκεί μέσα? σε ξένες χώρες έχω ακούσει δεν είναι υποχρεωτική η στράτευση και στην ελλάδα μια ζωή είμαστε πίσω! μετά λένε γιατί γίνονται συμμορίες, γιατί έχουν τόσο μισος οι άνθρωποι και διαφορα τέτοια... όταν εμενα μου στερούνε από τι ζωή μου 9 μήνες μονο και μονο για να κάνουν το κέφι τους οι ανώτεροι σκαλώνω! άμα μας είχανε κοντά στα σπίτια μας και μας αφήνανε 2 φορες τι βδομάδα έστω να δούμε τους δικούς μας θα ήταν ok αλλα τώρα όχι ρε φιλε δεν γουστάρω να είμαι δούλος ανώτερον που παίρνουν 2χιλιάρικα το μηνα και έχουν τρελα με τον στρατό! είναι αδικία!!!!! Το λάθος που κάνεις είναι πως κάθεσαι και ακούς τον κάθε βαρεμένο-νταή-στρατόκα*λο που την είδε Ράμπο-Το νέο αίμα και λέει μπούρδες δεξιά και αριστερά για να σε πείσει το πόσο σκληρός είναι και άντεξε στα ...βασανιστήρια του στρατού! Κανείς δεν πρόκειται να σε πειράξει ή να σε τιμωρήσει χωρίς λόγο! Αν εσύ είσαι οκ και δεν πας γυρεύοντας ή το παίζεις μάγκας, η όλη σου θητεία θα είναι μια θεατρική παράσταση (συνήθως ευχάριστη αλλά θα έχει και τα στραβά της ανάλογα με το που θα είσαι)! Ένα μήνα θα κρατήσουν οι ασκήσεις (βασικά θα μάθεις να κάνεις παρέλαση )και μετα θα αράξεις! Τα περί απόπειρας κλπ μη νομίζεις πως θα πετύχουν κάτι μιας και απλά θα είσαι ένας ακόμη αριθμός στο σύνολο και κανείς δεν θα "ιδρώσει" ιδιαίτερα! Συνεπώς παρτο απόφαση και κυρίως χαλαρά για να είσαι άνετα! Εξάλλου τα μισά φιλαράκια τα αποκτάς από τα σχολικά χρόνια και τα άλλα μισά από το στρατό! Από την άλλη πάντως αν έχεις άκρη να το αποφύγεις τελείως χωρίς παρατράγουδα, το κάνεις χαλαρά χωρίς δεύτερη σκέψη!
SpellStormer Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 (επεξεργασμένο) ότι έχει και τα καλά του τα έχει αλλα σου τρώει τσάμπα χρόνο από τι ζωή σου! όσο για τις καμπάνες τώρα που είναι 9mhno θα πέσουν βροχή και για ασήμαντους λόγους! εγώ το βλέπω ως χάσιμο χρόνου απλά για να πλουτίσουμε το στρατό (με ότι αγοράζουμε από εκεί) και απλά για να γίνουμε τα νέα καθάρματα που θα κυνηγάει η αστυνομία! όταν σου λένε υπηρέτησε τι πατρίδα πρέπει και να το κάνουν! άλλο να υπηρετώ την πατρίδα και άλλο να υπηρετώ ένα μάτσο ανωτερους που με βάζουν όλη μέρα να κάνω αγγαρείες νομίζοντας ότι έτσι γίνομαι στρατιώτης! το να κάθομαι 8 ώρες στο φυλάκιο, 16 ώρες στα μαγειρεία να βλέπω παιδιά τριγύρω μου να λιποθυμάνε να κοιμαμε 2 ωρες τι μερα να βλεπω τους δικους μου 1 φορα το μηνα και να είμαι μακριά από την οικογένεια μου για μεγάλο διάστημα και γενικα να ζω σαν φυλακισμένος το μονο που προσφέρει σε εμενα προσωπικά είναι να με κάνουν να μισό τους πάντες και τα πάντα! σε κάνουν να μισείς τα πάντα εκεί μέσα! σε παίρνουν από την κοινωνία και σε βάζουν να κανεις το δούλο! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:42 ---------- βασικά επειδή άκρη δεν πρόκειται να βρω μπορεί κάποιος η να μου δώσει κάποιο link να δω τι παίζει με τις άδειες αναλυτικά (δηλαδή poses μέρες δίνουν ανά μηνα, poses αναρρωτικές και γενικά τον αριθμό τον αδειων), και να μου πείτε αν στην μετάθεση τελειώνω στο στρατόπεδο που θα περάσω (πχ στη ρόδο) η αν με στείλουν τελευταίους μήνες στα μέρει μου?... sorry για τις πολλές απορίες απλά θέλω να βρω κάτι θετικό από το στρατό.. Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2009 από SpellStormer
adi32 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 κοιτα εδω Αν εχεις προβλημα με το στρατο με υπηρεσιες αδειες κλπ το θεμα ειναι να εχεις καλο βυσμα Αν μπορεσεις να παρεις μια καλη ειδικοτητα και μεταθεση μπορεις να εισαι και καθε μερα εξω και κοντα στο σπιτι σου Το κακο ειναι οτι οι περισσοτροι εχουν βυσμα οποτε γινεται μαχη
Critter Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 όσο σκέφτομαι ότι 9 μήνες θα βλέπω τους δικούς μου το πολύ μια φορα τον μηνα. Ρε φίλε, είσαι άντρας, μεγαλωσες και πρέπει να ξεκολήσεις απο τους γονείς. Λες και εισαι 7 χρονών κάνεις. Τι θα πει δεν θέλεις να έισαι μακρια απο τους γονεις σου? Δηλαδη αν παντρευτείς αυριο θα τους πάρεις μαζί σου στο σπίτι σου ή δεν θα παντρευτεις επειδη δεν θα τους βλέπεις πολυ? Πραγματικα είναι ώρες που λεω : Ορίστε, να τελικα που ο στρατος χρειάζεται σε μερικους και θα τους κάνει πολυ μεγάλο καλο. Στην προκειμένη θα βοηθησει κάποιον να απογαλακτιστει....μεγάλη υπόθεση.
Krokodilos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Θα ακουω τις μλκίες των στρατόβλαμενων και θα βλεπω τα ψαρωτικα υφακια τους και φυσικα θα λιώνω στο γελιο (απο μέσα μου βεβαια...αν και ικανο με εχω να μου ξεφυγει...θα το παλεψω πάντως). Ναι αλλά υπαρχει ενα μεγιστο κακο σε ολο αυτο που δεν το αναφερεις: Αυτοι οι στρατοβλαμενοι θα σου στερουν την ελευθερια σου υποχρεωνοντας σε να κάνεις πραγματα που δεν θελεις, πχ να σφουγγαριζεις οποτε τους καπνισει και 2 φορες τη μερα πχ και μετα να πλυνεις και τα πιατα αν θελουν και ολη την ημερα να τους υπακους στις διαταγες τους. Παραδειγματος χαριν ολα αυτα. Η στερηση της ελευθεριας ειναι κατι που δεν επιδεχεται γελιου. Θα σου ρουφηξουν 9 μηνες απο τη ζωη σου. Θα σου ρουφηξουν 1 ημερα απο τη ζωη σου. Εκεινη την ημερα, εκεινες τις 24 ωρες, εσυ θα ηθελες να τις περασεις τις 5 ωρες με την φιλη σου, τις αλλες 2 ωρες παιζοντας μπασκετ, τις αλλες 2 βλεποντας ταινια κλπ. Θα ησουν ελευθερος να κάνεις ο,τι θελεις. ΟΜΩΣ αυτοι ερχονται και σου λενε: ΣΤΟΠ! ΔΕΝ θα κάνεις ο,τι θελεις. Θα κάνεις ο,τι θελουμε εμεις. Και εσυ πρεπει να μην κάνεις ο,τι θελεις και να κάνεις ο,τι θελουνε αυτοι. Δικτατορια! Στερηση της ελευθεριας. Μας στερουνε 3 ημερες, 10 ημερες, 9 μηνες, 12 μηνες απο την ελευθερια μας! Μας στερουνε 12 μηνες απο την ελευθερια μας επειδη ειναι ανικανοι να το οργανωσουν καλυτερα. Δεν ειναι καθολου για γέλια.:mad::mad: Υ.Γ : Γενικα ειμαι κατα του στρατου και της όλης φιλοσοφιας αλλα εντάξει οπως ειπα θα παω με ψυχολογια οτι ειναι απόκριες, φορεσα στολη και βαράω προσοχες κανοντας πλακα με τους φιλους μου. Πραγματικά. Το κακο ειναι οτι θα κάνεις και πολυ χειροτερα πραγματα απο αυτα. Το μεγιστο κακο και κρισιμο σημειο ειναι οτι σου επιβαλλουν(σε μια δημοκρατικη κοινωνια) να τα κάνεις αυτα χωρις κανείς να σε ρωτησει. Ουτε βασανιστηρια υπαρχουν ουτε σε πειραζει κανεις αν ειναι σωστος Λαθος κάνεις. 1ον: Πχ1: Μου εχει πει φιλος μου το εξης(ενα παραδειγμα out of 8-11 ατομα που εχω ακουσει οπου δειχνει οτι το φαινομενο δεν ειναι μεμονωμενο αλλά συμβαινει σχετικα συχνα): Τους(αυτον μαζι με αλλους στρατιωτες) διεταξαν να κανουν καποιες αγγαρειες και αν τις εκαναν σωστα θα ειχαν την υπολοιπη μερα ελευθερη. Τις εκαναν σωσταα αλλά το μονο που εισεπραξαν ειναι οτι αφου ειχαν ελευθερο χρονο πλεον ε δεν επρεπε να καθονται και τους εβαλαν να καθαρισουν το μισο στρατοπεδο απο τις "γοπες". Τους πηρε μονο 4-5 ωρες. Συμπερασμα. Αυτο που ειπες ηταν λαθος. Πχ2(για το δεν σε πειραζει κανείς αν εν εισαι σωστος): Ναυτικο: Στο στρατοπεδο επρεπε να μπαινουν στις 9:00. Αλλά τα πραγματα ηταν ελαστικα και ακομη και 13:00 να μπεις δεν σε ελεγχει κανείς αρκει να μην υπερβεις τα ορια και μπεις μετα τις 15:00. 10:30. Αργουνε ολοι και κανείς δεν ειναι μεσα ακομη. Εκτος απο εναν που ηρθε, οχι στην ωρα του αλλα τελοσπαντων λιγοτερο τραγικος=περισσοτερο σωστος απο τους αλλους. Ε τον βλεπει ο ανωτερος αυτον και τον ρωταει που ειναι οι αλλοι. Του απανταει οτι ακομη δεν ηρθαν. Ε και τον βαζει αυτον να καθαρισει ολους τους θαλαμους απο τα σκουπιδια. Οταν ηρθαν οι αλλοι φαγανε και αυτοι αλλα και αυτος που ηρθε πιο νωρις(10:30), λιγο κραξιμο. Συμπερασμα: Τον πιο σωστο στον στρατο τον πειραζουν(σε μερικες περιπτωσεις--επισης η παρενθεση εδω δεν δηλωνει προαιρετικοτητα στο διαβασμα του περιεχομενου της αλλά ειναι διευκρινιστικη) πιο πολυ απο τον μη σωστο. Αρα αυτο που ειπες ηταν λαθος. 2ον: Βασανιστηρια με την μορφη της αμεσης σωματικης βαναυσης συμπεριφορας δεν υπαρχουν, αλλά ψυχολογικο βασανιστηριο ειναι ο ιδιος ο στρατος για μερικους που δεν θελουν να τους στερηθει η ελευθερια τους ουτε δευτερολεπτο. Και δυστυχως αυτο το ειδος βασανιστηριου μπορει να εχει και σωματικες επιπτωσεις. Μην ξεχναμε οτι το αγχος και δη το πολυ αγχος προκαλουν αναριθμητα πολλες και σε μερικες περιπτωσεις σοβαρες ασθενειες και προβληματα.
adi32 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Μην τα τραγικοποιουμε ολα Τι θα πει δεν εισαι ελευθερος να κανεις οτι θες Και στο σχολειο που πας δεν μπορεις να κανεις οτι θες και στη δουλεια που πας καποιος σου λεει τι να κανεις και δεν μπορεις να κανεις οτι σου καπνισει και στο σινεμα που μπαινεις υπαρχουν καποιοι κανονες Και να σφουγγαρισεις ενα θαλαμο και να ραψεις ενα κουμπι που θα σου κοπει τι θα παθεις δηλαδη Ελεος δεν ειμαστε μωρακια να φοβομαστε να φυγουμε απο τη φουστα της μαμας Σε ορισμενα αγορακια που τα ταιζει η μαμα στο στομα μεχρι τα 18 πραγματικα χρειαζεται ο στρατος
Critter Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Ναι αλλά υπαρχει ενα μεγιστο κακο σε ολο αυτο που δεν το αναφερεις: Αυτοι οι στρατοβλαμενοι θα σου στερουν την ελευθερια σου υποχρεωνοντας σε να κάνεις πραγματα που δεν θελεις, πχ να σφουγγαριζεις οποτε τους καπνισει και 2 φορες τη μερα πχ και μετα να πλυνεις και τα πιατα αν θελουν και ολη την ημερα να τους υπακους στις διαταγες τους. Παραδειγματος χαριν ολα αυτα. Η στερηση της ελευθεριας ειναι κατι που δεν επιδεχεται γελιου. Θα σου ρουφηξουν 9 μηνες απο τη ζωη σου. Θα σου ρουφηξουν 1 ημερα απο τη ζωη σου. Εκεινη την ημερα, εκεινες τις 24 ωρες, εσυ θα ηθελες να τις περασεις τις 5 ωρες με την φιλη σου, τις αλλες 2 ωρες παιζοντας μπασκετ, τις αλλες 2 βλεποντας ταινια κλπ. Θα ησουν ελευθερος να κάνεις ο,τι θελεις. ΟΜΩΣ αυτοι ερχονται και σου λενε: ΣΤΟΠ! ΔΕΝ θα κάνεις ο,τι θελεις. Θα κάνεις ο,τι θελουμε εμεις. Και εσυ πρεπει να μην κάνεις ο,τι θελεις και να κάνεις ο,τι θελουνε αυτοι. Δικτατορια! Στερηση της ελευθεριας. Μας στερουνε 3 ημερες, 10 ημερες, 9 μηνες, 12 μηνες απο την ελευθερια μας! Μας στερουνε 12 μηνες απο την ελευθερια μας επειδη ειναι ανικανοι να το οργανωσουν καλυτερα. Δεν ειναι καθολου για γέλια.:mad::mad: Έλα μωρε σιγα. Και στην τελική και στο σχολείο όταν ήμουν, με υποχρεώνανε να πηγαινώ ενω εγώ ηθελα να παίζω μπάσκετ και να βλέπω τη φίλη μου αλλα δεν έκανα έτσι. Και εν πασει περιπτωσει το θέμα είναι οτι έχω βάλει στο αίμα μου οτι θα κάνω αυτα που λες και επομένως πηγαινω με συγκεκριμενη ψυχολογια. Σιγα μην πεθανω επειδη θα σφουγγαρίσω και θα πλύνω πιατα. Έλεος. Επίσης την ωρα που ο στατοβλαμενος θα μου πουλαει μουρη εγω απο μέσα μου θα λέω : Μπραβο μλκ, χαρηκες τώρα;...για δες, μηπως μαμιεται η γυναικα σου αυτη τη στιγμη που εσύ λειπεις και πουλας μουρη σε 18χρονά; Το κακο ειναι οτι θα κάνεις και πολυ χειροτερα πραγματα απο αυτα.Το μεγιστο κακο και κρισιμο σημειο ειναι οτι σου επιβαλλουν(σε μια δημοκρατικη κοινωνια) να τα κάνεις αυτα χωρις κανείς να σε ρωτησει. Ο Ελληνικος στρατος ειναι δυστυχως ο καθρευτης της κοινωνιας. Αν νομιζεις οτι έχουμε δημοκρατια είσαι πολύ γελασμενος. Όσο το πρώτο κόμμα δεν κυβερνάει με 50+1%, δημοκρατια δεν έχουμε. Φανταζομαι δεν χρειάζεται να σου αναλύσω τους λόγους.
Krokodilos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Μην τα τραγικοποιουμε ολα Τι θα πει δεν εισαι ελευθερος να κανεις οτι θες Και στο σχολειο που πας δεν μπορεις να κανεις οτι θες και στη δουλεια που πας καποιος σου λεει τι να κανεις και δεν μπορεις να κανεις οτι σου καπνισει και στο σινεμα που μπαινεις υπαρχουν καποιοι κανονες Το σχολειο δεν ειναι υποχρεωτικο δια νόμου για ενηλικες. Η δουλεια δεν ειναι υποχρεωτικη δια νόμου για ενηλικες. Το σινεμα δεν ειναι υποχρεωτικο δια νόμου για ενηλικες. Καταλαβες τωρα την (ΔΙΑ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΗ) διαφορά? Μην τα τραγικοποιουμε ολα Τι θα πει δεν εισαι ελευθερος να κανεις οτι θες Θα πει οτι σου επιβαλλουν οι αλλοι δια νόμου το τι να κάνεις! Δηλαδη σου στερουν την ελευθερια σου! Ενω εσυ δηλαδη θελεις πχ μια μερα να την περασεις με την φιλη σου, παιζοντας μπασκετ, βλεποντας ταινια κλπ και θα ησουν ελευθερος να κάνεις ο,τι θελεις, ερχονται ομως αυτοι, το κρατος το ιδιο και σου λεει: ΣΤΟΠ! ΔΕΝ θα κάνεις ο,τι θελεις. Θα κάνεις ο,τι θελουμε εμεις. Και εσυ πρεπει να μην κάνεις ο,τι θελεις και να κάνεις ο,τι θελουνε αυτοι. Δικτατορια! Στερηση της ελευθεριας. Μας στερουνε 3 ημερες, 10 ημερες, 9 μηνες, 12 μηνες απο την ελευθερια μας! Εσυ αν θελεις να ειασι σκλαβος εστω και για λιγο, μπι μάι γκεστ. Εγω και χιλιοι τοσοι αλλοι ΔΕΝ θελουμε! Και να σφουγγαρισεις ενα θαλαμο και να ραψεις ενα κουμπι που θα σου κοπει τι θα παθεις δηλαδη Το οτι ΔΕΝ ΘΕΛΩ να τα κανω αυτα και ΠΡΟΤΙΜΩ να μην τα κανω σου λεει τιποτα? Ρινγκς ε μπελ?????????? ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ! Γιατι να τα κανω? ΔΕΝ ΘΕΛΩ! Εσυ αν θελεις κανε τα κανενα προβλημα. Εγω ΔΕΝ ΘΕΛΩ! Γιατι να με υποχρεωσεις(εσυ ή ο οποιοσδηποτε δια νόμου)?:mad: Και εσενα σου λεω εγω να πας να μαζευεις σαλιγκαρια καθε μερα για ενα χρονο ολη μερα με μερικες ημερες αδειας που θα σου δινω εγω, και μετα να τα βαζεις σε εναν κουβα τον οποιο μετα θα βαφεις κοκκινο. Κανε το! Δηλαδη τι θα παθεις αν μαζευεις μερικα σαλιγκαρια καθε μερα και βαφεις εναν κουβα κοκκινο? Μην τα τραγικοποιουμε ολα.
SpellStormer Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 2ον: Βασανιστηρια με την μορφη της αμεσης σωματικης βαναυσης συμπεριφορας δεν υπαρχουν, αλλά ψυχολογικο βασανιστηριο ειναι ο ιδιος ο στρατος για μερικους που δεν θελουν να τους στερηθει η ελευθερια τους ουτε δευτερολεπτο. Και δυστυχως αυτο το ειδος βασανιστηριου μπορει να εχει και σωματικες επιπτωσεις. Μην ξεχναμε οτι το αγχος και δη το πολυ αγχος προκαλουν αναριθμητα πολλες και σε μερικες περιπτωσεις σοβαρες ασθενειες και προβληματα. έτσι ακριβώς είναι φιλε μου... 10 μέρες είμαι μέσα και έχω τόσο άγχος, νιώθω τόσο φυλακισμένος που ώρες ώρες νιώθω το στομαχι μου vary και έχω έντονες και συχνές τάσεις λιποθυμίας... μου προτείνανε να πάρο αναβολή αλλα αν το κάνω αυτό θα γίνω χειρότερα γιατί θέλω να τελειώσω όχι να περιμένω "κιαλο"! αμάν με αυτό το στρατό γαμώτο αμάν...:mad:
adi32 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Ζεις σε μια κοινωνια φιλε με νομους Αν δε σ αρεσει πας στη ζουγκλα Οπου κι εκει υπαρχουν νομοι (και πολυ χειροτεροι) Επισης στη ζωη σου υπαρχουν πολλοι αγραφοι νομοι που ειναι πολυ χειροτεροι απο το αστειο του στρατου
Krokodilos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Ζεις σε μια κοινωνια φιλε με νομους Αν δε σ αρεσει πας στη ζουγκλα Οπου κι εκει υπαρχουν νομοι (και πολυ χειροτεροι) Επισης στη ζωη σου υπαρχουν πολλοι αγραφοι νομοι που ειναι πολυ χειροτεροι απο το αστειο του στρατου Υπαρχουν καλοι και κακοι νόμοι. Τους κακους πρεπει να τους αλλαξουμε. Αυτο λεω. Οτι η υποχρεωτικη στρατευση και η λειτουργια του στρατου ετσι οπως ειναι τωρα ειναι ενας κακος νόμος και μια κακη οργανωση γενικοτερα αντιστοιχα. Πρεπει να αλλαχτουν. Το οτι υπαρχει ενας νόμος δεν σημαινει οτι και πρεπει να τον υπακουω σαν το μεγιστο δογμα και να μην φερνω αντιρρησεις περι αυτου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα