Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν υπαρχει αυτο που λες

Α οκ, γιατί κάτι τέτοιο είχα ακούσει. Οτι σου ζητάνε να αναφέρεις που υπηρέτησες στο βιογραφικό σου.

• Απαντ. 203
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Α οκ, γιατί κάτι τέτοιο είχα ακούσει. Οτι σου ζητάνε να αναφέρεις που υπηρέτησες στο βιογραφικό σου.

Πλεον ειναι παρανομο.

Δημοσ.
Μπορείς να αναπτύξεις λίγο ποιους εννοείς κοινωνικό περίγυρο καθώς και ποιες είναι οι άλλες συνέπειες;

Μάλλον εννοεί οτι θα λένε "κοίτα αυτός δεν πήγε στρατό" και λοιπές μλκιες.

Δημοσ.
Το Ι5 δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΠΤΩΣΗ, για τον απλό λόγο ότι δε φαίνεται πουθενά στα χαρτιά σου. Η απόφαση 1620/29-11-2000 της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (μπορείς να τη βρεις εδω) απαγορεύει την αναγραφή της αιτίας της απαλλαγής στα πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης τύπου Α. Τα πιστοποιητικά αυτά -και όχι το απολυτήριο- είναι που προορίζονται για δημόσια χρήση (πχ εύρεση εργασίας). Κανείς εργοδότης δε νομιμοποιείται να ζητήσει απολυτήριο, παρά μόνο πιστοποιητικό τύπου Α που θα βεβαιώνει ότι δεν υπέχεις στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Απο φορουμ με θεμα το στρατο και επισυναπτω και την εν λογω αποφαση

Δημοσ.
Απο φορουμ με θεμα το στρατο και επισυναπτω και την εν λογω αποφαση

Πάλι καλά γιατί και εγώ Ι5 σκέφτομαι να πάρω για πολλούς και διαφόρους λόγους. Απο την άλλη όμως 9 μήνες δεν είναι και πάρα πολλοί, και γλιτώνεις την όλη ταλαιπωρία των ψυχολόγων, εξετάσεων κ.τ.λ. Θα δώ...

Δημοσ.

Ο μονος ρατσισμος που μπορει να εισπραξεις ειναι απο τους συγγενεις (συνηθως τους κακοπροαιρετους που κυκλοφορουν αρκετοι τετοιοι) και τους φιλους (καλοπροαιρετη καζουρα). Κανεις αλλος δε θα μαθει οτι πηρες απαλλαγη.

Δημοσ.

επίσης θα παρακαλούσα οποιον ξέρει να μου πει κάτι που άκουσα πριν

μου λένε ότι έχω 30 μέρες αναρρωτική σύνολο και 15 άδεια. αυτό ισχύει? τόσες μέρες δίνουν? και αν ναι μπορώ να τις πάρο όλες τους τελευταίους μήνες?

θα μου απαντησει καποιος? :(

Δημοσ.
ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Αναρρωτικές άδειες χορηγούνται μόνο από στρατιωτικά νοσοκομεία και ύστερα από γνωμάτευση της Επιτροπής Αναρρωτικών Αδειών. Θα πρέπει επίσης να έχεις νοσηλευτεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο για να λάβεις αυτού του είδους τις άδειες. Το σύνολο της αδείας είναι τρεις ημέρες για κάθε πλήρες δίμηνο στρατιωτικής υπηρεσίας, δηλαδή 18 ημέρες για 12μηνη θητεία. Αν χρειαστεί να λάβεις μεγαλύτερη αναρρωτική άδεια αυτή υπηρετείται, εκτός αν μετά τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διαπιστωθεί ότι τραυματίστηκες κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας σου και εξαιτίας αυτής (πόρισμα δηλαδή που σπάνια βγαίνει σε ΕΔΕ!).

Αρα στο 9μηνο βγαινουν 13,5 μερες :-D

Mπες εδω θα σου λυσει ολες τις απορριες http://www.thiteia.org/index.php?option=com_content&view=article&id=68&Itemid=75

Δημοσ.

μου λένε ότι έχω 30 μέρες αναρρωτική σύνολο και 15 άδεια. αυτό ισχύει? τόσες μέρες δίνουν? και αν ναι μπορώ να τις πάρο όλες τους τελευταίους μήνες?

Look πως ηταν στο 12μηνο που υπηρετησα εγω.

Ειχες: 18 μερες κανονικη αδεια, 18 μερες αναρωτικη. Υποθετω πως για εσας θα ειναι 15 + 15, οπως ηταν στους 9μηνους ("μισαρβυλους") της σειρας μου. Δεν ξερω αν συνεχιζουν να ισχυουν και οι τιμητικες αδειες παραμεθωριου (ΤΑΠ) με το νεο νομο. Εμεις παιρναμε 2μερες /μηνα στην παραμεθωριο και ουσιαστικα προσθετονταν στις κανονικες μας αδειες. Αρα ουσιαστικα ενας τυπικος φανταρος 12μηνου ειχε 18+ 2χ5=28 μερες αδεια. Ειχε αλλες 18 αναρωτικη και αλλες 18 ειδικη (φοιτητικη+αγροτικη).

Την κανονικη+ΤΑΠ θεωρητικα την σπαταλας οποτε θες εσυ. Πρακτικα οχι παντα. Εμας στη μοναδα απο την οποια απολυθηκα μας αναγκαζανε να παιρνουμε την αδεια μας αρκετα πριν απολυθουμε, ωστε να μην υπαρχει ελειψη προσωπικου τον τελευταιο μηνα (@@ριες του διοικητη, αλλα τελος παντων...). Και ετσι πολλοι ηταν μεσα το τελευταιο 15ημερο πριν απολυθουν.

Την αναρωτικη την παιρνεις μονο εφοσον εχεις προβλημα υγειας και σου την δωσει ο γιατρος της εκαστοτε μοναδας -εφοσον πρωτα νοσηλευτεις τουλαχιστον 1 μερα σε στρ νοσοκομειο-. Φυσικα επειδη μιλαμε για Ελλαδα υπαρχουν τροποι να παρεις αναρωτικη.

Την ειδικη (φοιτητικη-αγροτικη) την δικαιουσαι εφοσον εχεις τον αντιστοιχο λογο (και τα αναλογα δικαιολογητικα). Αυτες ομως ειναι παντα στη διακριτικη ευχερεια του διοικητη να στις κοψει.

Δημοσ.

Καλα ρε συ ηρέμησε ουτε κατι γιωταδες γκαου δεν κανανε ετσι δηλαδή.

Αν εχεις παει ποτε σου κατασκήνωση ετσι ακριβώς ειναι απλα κρατάς μια σαρδέλα και φοράς τα λέπια ;)

Α ρε Ελλάδος παιδιά pfff

Δημοσ.

Αν εχεις παει ποτε σου κατασκήνωση ετσι ακριβώς ειναι απλα κρατάς μια σαρδέλα και φοράς τα λέπια ;)

Α ρε Ελλάδος παιδιά pfff

Δεν έπιασα το υποτιμητικό σου post. Οι γιωτάδες είναι άνθρωποι σαν και εσένα, και σίγουρα θα είχαν κάποιο σοβαρό λόγο να μην υπηρετήσουν στο κωλοχανείο που λέγεται στρατός.

Δημοσ.

Α ρε Ελλάδος παιδιά pfff

Καλα χαλαρωσε, που ο στρατος ειναι κατασκηνωση. Καμια σχεση, πλην του οτι και στις 2 περιπτωσεις εισαι μαντρωμενος και εχεις προγραμα που σου καθοριζουν οι ανωτεροι.

Στο λεει ενας που εχει κανει και κατασκηνωση και στρατο.

Εσυ προφανως δεν εχεις κανει κατι απτα 2 για να οδηγεισαι σε τετοια εκ του ασφαλους συμπερασματα.

ΥΓ. Εντος στρατου προκαλουσαν σπαρακτικο γελιο οι περιπτωσεις των "υπερανω" που λεγανε "χαλαρωσε ρε σαν κατασκηνωση ειναι, που να δεις πως ειναι εξω η ζωη" και μετα απο κανα δυο μερες τους εβλεπες να σφαζονται για μιση υπηρεσια (συνηθως αυτοι ηταν και οι πρωτοι υποψηφιοι για καυγαδες για μικροπραγματα). Αστο... Τα ξανακουσαμε αυτα ψηλε.

Δημοσ.
Δεν έπιασα το υποτιμητικό σου post. Οι γιωτάδες είναι άνθρωποι σαν και εσένα, και σίγουρα θα είχαν κάποιο σοβαρό λόγο να μην υπηρετήσουν στο κωλοχανείο που λέγεται στρατός.

μαλλον δεν εννοει τους γιωταδες με παθολογικα προβληματα αλλα αυτους που το παιζουν γιατι φοβουνται οτι θα τους χωρισει η γκομενα ή θα τους πεσει ο κωλος αν κανουν αγγαριες κτλ.

ο στρατος οντως ειναι κωλοχανειο αλλα δεν τον βιωνουν ολοι με τον ιδιο τροπο, για ορισμενους ειναι πολυ καλυτερα απο την πολιτικη ζωη τους

Δημοσ.
απαλλαγη περνεις ευκολα για 2 χρονια...εχουμε δωσει σε ολους και μονο εαν ετυχαν σε δυστροπο ψυχιατρο ζητησαμε επανεξεταση και μετα απο 2 μερες πηραν αναβολη,συνηθως 6μηνη και πιο δυσκολα ετησια.Γενικά για να βγεις Ι5 πρεπει να εξαντλησεις όλες τις αναβολες σου (2 χρονια για λογους υγειας) ασχετα με το ποσο σοβαρη ειναι η παθηση σου.

Το κλασικο παραδειγμα ειναι περνουν αναβολες καθε 6μηνο(μπαινεις στο κεντρο κανονικα και υπηρετεις 1-2 μερες) ,σε στελνω στο κοντινο στρατιωτικο νοσοκομειο και εκει ο ψυχιατρος σου δινει αναβολη.Το 90% για τις μουφα γραφουμε δυσπροσταμοτικοτητα σε βαση οικογενειακων,οικονομικων και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις.....Στα 2 χρονια ομως τους κοβουν ολους αυτους και με Ι3-Ι4 υπηρετουν....Οσοι θελουν να παρουν μετα αναβολη καπνιζουν χορτο πριν μπουν τους κανω τεστ ουρων βγαινουν θετικοι σε thc και με το αποτελεσμα βγαινουν οριστικα Ι5!

αυτα απο εμενα ελπιζω να βοηθησα..:X

από ότι ξέρω έχουν χαλαρώσει τα πράματα με το THC και σε πάνε για δευτερες και τρίτες εξετάσεις ανά χρονικά διαστήματα.

από το τρόπο που γραφεις φαίνεται να ξέρεις κάτι παραπάνω από τις φήμες που εξαπολύουν τα φαντάρια.

επίσης δεν είμαι σίγουρος αν έχει τοξικολογικές εξετάσεις με την παρουσίαση.

αυτό ισχύει άμα σε δουν απλά λιώμα?

Δημοσ.
από ότι ξέρω έχουν χαλαρώσει τα πράματα με το THC και σε πάνε για δευτερες και τρίτες εξετάσεις ανά χρονικά διαστήματα.

από το τρόπο που γραφεις φαίνεται να ξέρεις κάτι παραπάνω από τις φήμες που εξαπολύουν τα φαντάρια.

επίσης δεν είμαι σίγουρος αν έχει τοξικολογικές εξετάσεις με την παρουσίαση.

αυτό ισχύει άμα σε δουν απλά λιώμα?

Στη μοναδα μου υπηρχε φανταρος που οταν παρουσιαστηκε του βρηκαν THC στις εξετασεις και του δωσανε Ι4 και συνεχισε τη θητεια του.

Τοξικολογικες εξετασεις σου κανουν μονο αν κρινουν οτι υπαρχει λογος. Σε εμενα πχ πηραν αιμα, επειδη δεν ειχα υπογεγραμενο χαρτι για να τους πω την ομαδα αιματος μου.

Αν θες οπωσδηποτε αναβολη , τη μερα της παρουσιασης που περνας απο ψυχιατρους σε ρωτανε αν κανεις χρηση ναρκωτικων κλπ, οποτε τους λες εσυ οτι μπορεις να τους πεις για να τους τρομαξεις και σου δινουν αναβολη ευκολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...