Soulseeker Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Ειδικότητα παίρνεις όπως και να έχει απλά οι συγκεκριμένες που έγραψα πάνε για εκπαίδευση. Πχ για οδηγός θα πας πρώτα Σπάρτη και μετά εκεί που είναι να πας. ~2 μήνες(6 εβδομάδες βασικά είναι) στο κέντρο θα κάνεις….την βασική εκπαίδευση!. Βήμα/βολή/παραγγέλματα/αγγαρείες/ γοπινγκ τα κλασσικά ;P
Critter Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Οπότε εγω που λογικα θα μπω σώμα πληροφορικης παω κέντρο 6 βδομάδες και μετα καμια Ορεστιαδα - Αλεξανδρουπολη κτλ έτσι?
elven Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Οπότε εγω που λογικα θα μπω σώμα πληροφορικης παω κέντρο 6 βδομάδες και μετα καμια Ορεστιαδα - Αλεξανδρουπολη κτλ έτσι? Λαγό-Φέρρες κτλ σε βλέπω,θες και Αλεξανδρούπολη 1
Critter Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Λαγό-Φέρρες κτλ σε βλέπω,θες και Αλεξανδρούπολη Καλά, κοίτα μόνο μην είμαι κανα ΓΕΣ γιατί οι παραπάνω πλάγιες ερωτήσεις που κάνω δεν είμαι μόνο εγκυκλοπεδικές
Soulseeker Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Λέει παντως Αλεξανδρούπολη. Εκεί ήμουν εγω Οσο για Αθήνα η καλυτερη μεταθεση ειναι αλλου ;P
Critter Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Οσο για Αθήνα η καλυτερη μεταθεση ειναι αλλου ;P Κοίτα ανάλογα που στην Αθηνα. Δηλαδη αν πας αγιο κοσμα (αν εχεις κανα δελτιο σε ομαδα τοπικη) δεν νομιζω να εχεις κανα προβλημα. Επισης ο αδερφος μου ΛΔ στην προεδρικη φρουρα ζάχαρη πέρασε.
afentiko7 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Και κέντρο πληροφορικής πως πας? Μόνο πτυχίο χρειάζεται ή και βύσμα?
Critter Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Θες μεταπτυχιακο στην πληροφορικη και λογικα έισαι μέσα...στο μεταπτυχιακο που ήμουν, είχε στείλει εναν στρατιωτικό (35αρης) το ΓΕΠ (Γραφείο Έρευνας και Πληροφορικής) για μεταπτυχιακό, ο οποίος παρεπιπτόντως είναι πολυ καλο παιδι και γαύρος τρελός (κανονισε το μήνα του μέλιτος Πορτογαλια για να δεί τον ολυμπιακο με την Πόρτο..ελεος) και μου είπε οτι ούτως ή άλλως κατα 95% θα με πάρουν έκει. Επειδη όμως τώρα το Νοέμβριο θα είναι πολλα τα βύσματα, ποτε δεν ξέρεις. Αφησε βέβαια να εννοηθεί οτι θα το κοιτάξει και αυτος καθως μου ειπε μόλις μου ερθει το χαρτι να τον ενημερώσω. Ε!δεν μπορω να του πω όχι όπως καταλάβαινεις.
livewire Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι αλλα απ'οτι πληροφορήθηκα, αυτο μπορει να σε οδηγησει απλα να κανεις πιο πολλες υπηρεσιες απο τους άλλους αλλα ο γενικος κανόνας του 1 μεσα 1 έξω θα ισχύει και για σένα αναγκαστικά. Επίσης, σώμα πληροφορικής θα πήγαινε και αυτός που οι υπηρεσίες του συγκεκριμένου σώματος ειναι συνηθως σε computer room με το φραπεδακι τους και το internet τους (τουλαχιστον ενας ξαδερφος μου και ενας κολλητός αυτα κάνανε). Δεν βλεπω το λόγο λοιπον να προτιμήσει τον εβρο που μπορει να τρώει εμπλοκες κτλ. Αυτό εδώ στα μπολτ, δεν έχει διατυπωθεί σωστά ή δεν το έχεις καταλάβει. Υπηρεσία είναι ο,τιδήποτε ορίζεσαι με βάση το πρόγραμμα υπηρεσιών να κάνεις μετά τη λήξη των εργασιών στην εκάστοτε μονάδα(μετά τις 15 εκατοντάδες ώρες το μεσημέρι και όλο το 24ωρο τα Σαβ/ριακα). Είτε αυτό είναι θαλαμοφύλακας, είτε σκοπός είτε δεκανέας αλλάγης κοκ. Οπότε αν έχεις υπηρεσία δεν έχεις έξοδο και το αντίστροφο. Τώρα αν αυτό το Χ μέσα/Ψ έξω ισχύει εξίσου για όλους, δεν στο εξασφαλίζει κανείς. Το πιο απλό που μπορεί να συμβεί είναι να περισσεύουν οι άοπλοι σε μια μονάδα με κατεξοχήν ένοπλες υπηρεσίες, οπότε τι να τους κάνεις τους φουκαράδες μέσα? Επίσης υπάρχουν και κάποιες ειδικότητες που απολαμβάνουν ειδικής μεταχείρισης αν οι συνθήκες το επιτρέπουν ή αν "οι συνθήκες το επιτρέπουν". Βλέπε μάγειρες σε μονάδες με πολύ κόσμο, οδηγοί διοικητών ή και ταξιάρχων κλπ κλπ. Επίσης , κάτι που δεν βλέπω να αναφέρεται είναι το γεγονός ότι το βύσμα δεν είναι πανάκεια. Χρησιμοποιήστε το με σύνεση και μόνο για σοβαρούς λόγους, όπως για παράδειγμα για μια καλύτερη μετάθεση ή για μια πιο συγκεκριμένη ειδικότητα που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη μετέπειτα θητεία. Κλείνοντας, να τονίσουμε ότι πλέον έχει σκάσει σε όλες τις μονάδες διαταγή(και μάλιστα αυστηρή) που ορίζει ως μέγιστο αριθμό σερί υπηρεσιών τις τρεις (3), οπότε το περισσότερο που θα σας πηγαίνει είναι 3-1, κοινώς παύει ουσιαστικά να υφίσταται ο όρος εμπλοκή.
Ather Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Υπάρχει περίπτωση μία υπηρεσία να μην είναι 24ωρη, αλλά γενικά ισχύει αυτό που είπες. Το βύσμα πέφτει συνήθως στις μεταθέσεις-ειδικότητες.
Moderators stormrain Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Κοίτα ανάλογα που στην Αθηνα. Δηλαδη αν πας αγιο κοσμα (αν εχεις κανα δελτιο σε ομαδα τοπικη) δεν νομιζω να εχεις κανα προβλημα. Επισης ο αδερφος μου ΛΔ στην προεδρικη φρουρα ζάχαρη πέρασε. Στην Προεδρικη (αν δεν εχει αλλαξει κατι) ειναι καλα απο τον δευτερο μηνα και μετα, αλλα ναι αξιζει να κανει κανεις υπομονη διοτι μετα ειναι αρκετα καλα. Ειδικα αν εχει φυγει ο διοικητης που θυμαμαι οταν ημουν εγω, μονο καλυτερα μπορει να ειναι! Για ΛΔ δεν ξερω συγκεκριμενα, στα ΜΛΑΤ που ημουν εγω ειχε αρκετα περιεργα στην αρχη, επειτα ομως ηταν πολυ καλα απο ολες τις αποψεις...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Το ΓΕΣ (αναφερομαι σε στρατο ξηρας παντα) εχει αρκετα ταγματα. -Εχει το βυσματικο το ΥΠΕΘΑ που κανουν 3 υπηρεσιες το μηνα εως 5 οταν εχουν εμπλοκη (τους εχει βγαλει ο Τριανταφυλοπουλος πριν λιγους μηνες, για τετοια φαση μιλαμε).\ -Εχει το ΚΕΠΥΕΣ που πανε μονο οσοι ειναι στο Ερευνας-Πληροφορικης, που κανουν 2-3 υπηρεσιες τη βδομαδα -Εχει το 487ΤΔΒ για Διαβιβαστες. Εκει παει 1-1 και σε εμπλοκη 2 μεσα. -Εχει το ταγμα ΓΕΕΘΑ που παει περιπου οπως στο 487. -Το ιδιο και με το ΤΕΠΠ Γεεθα. -Εχει το Ταγμα ΓΕΣ. Οι περισσοτεροι παιρνουν εδω μεταθεση. Ειναι το ταγμα με τη μεγαλυτερη δυναμη σε φανταρους. Και οχι τυχαια. Αυτοι ειναι οι σκοπανθρωποι-αγγαρειομαχοι του Πενταγωνου. Τα κανουν ολα, πραγμα που συνεπαγεται οτι εχουν πολλες υπηρεσιες -κυριως ενοπλες-. Σκεφτειτε φρουρα στο Πενταγωνο ολα τα ταγματα κατεβαζαν 4-10 ατομα, και το Ταγμα ΓΕΣ κατεβαζε καμια 30ρα+ καθε φορα. Εκει οταν πεσει εμπλοκη (συνηθες) παει ως και 5 μεσα, ενω στα καλα τους, τους παει 2-1 με 1-1. Φυσικα το Ταγμα ΓΕΣ εχει πολλες θεσεις για βυσματα και για να φιδιαζεις, οποτε και δε σε πιανει η εμπλοκη. Μακρια απο Τ/ΓΕΣ, οσοι σκεφτεστε για γες/πενταγωνο. ΥΓ. Οσοι κανουν 24ωρη υπηρεσια σε ορισμενα ταγματα, την επομενη μερα παιρνουν απαλλαγη (αν δεν εχουν 2η σερι μερα υπηρεσια), πραγμα που σημαινει υπηρεσιακο στις 9 το πρωι και διανυκτερευση. Σαββατοκυριακα ειναι off αν δεν εχετε υπηρεσια. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:28 ---------- Κλείνοντας, να τονίσουμε ότι πλέον έχει σκάσει σε όλες τις μονάδες διαταγή(και μάλιστα αυστηρή) που ορίζει ως μέγιστο αριθμό σερί υπηρεσιών τις τρεις (3), οπότε το περισσότερο που θα σας πηγαίνει είναι 3-1, κοινώς παύει ουσιαστικά να υφίσταται ο όρος εμπλοκή. Η διαταγη ΓΕΣ ειναι μεχρι 15 υπηρεσιες το μηνα. Φυσικα αυτο δεν τηρειται ουτε μεσα στο ΓΕΣ, ελεω λειψανδριας.
Critter Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Άρα αν κάτσει και ΚΕΠΥΕΣ (δεν ειναι και τπτ φοβερο οι υπηρεσιες του σώματος) μια χαρα θα έιμαι (αν και οπου ακους πολλα κερασια κρατα και μικρο καλαθι)...Βεβαια στα @@ μου εδω που τα λεμε...9 μήνες ειναι θα περασουν όπου και να ειναι. Μην ξεχναμε πάντως οτι με το αμετεθετο δεν ειναι δυνατον να κανουν ολοι παραμεθωριο όπως λενε γιατι έτσι η Αθηνα δεν θα έχει φαντάρους. Επομένως όπου Αθηνα και βύσμα.
livewire Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Η διαταγη ΓΕΣ ειναι μεχρι 15 υπηρεσιες το μηνα. Φυσικα αυτο δεν τηρειται ουτε μεσα στο ΓΕΣ, ελεω λειψανδριας. Δεν ξέρω κάτι για αυτό που λες, είναι και τραβηγμένο εδώ που τα λέμε. Η τέτοια που διαβάστηκε πριν από κανα 10ήμερο στη μονάδα μου, έλεγε αυτό που έγραψα. Μάλιστα άφηνε παραθυράκι για έξοδο με υπηρεσιακό αν δεν γίνεται κανονική έξοδος, όπως έπισης διευκρίνιζε πως σε περίπτωση τιμωρίας οι διοικούντες(!) είναι υποχρωμένοι να εφαρμόζουν διακοπή ποινής μετά από 5 ημέρες μαξ. Τη διαταγή την έχω βγάλει και φωτοτυπία, εδώ κάνουμε ρεπορτάζ κύριοι. Το άλλο με τις 15 υπηρΗσίες το μήνα(ήτοι 1-1) μου ακούγεται λίγο urban legend, ακόμα και σβαρνιάρηδες που διοικούν το στρατό δε μπορεί να είναι τόσο ασδφδασδ για να σκεφτούν κάτι τέθειο.
Ather Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Επειδή σύμφωνα με τα λεγόμενα θα αλλάξει ριζικά το σύστημα των μεταθέσεων, όποια πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Το ΚΕΠΥΕΣ πάντως ήταν πολύ πολύ καλό. @livewire Δεν ξέρω για αυτό που λέει ο MIDI_MILIZ καθώς λείπω από το στράτευμα καιρό. Από ότι θυμάμαι στον κανονισμό εσωτερικής υπηρεσίας 20-2 που είναι και πολύ παλιός έγραφε σε ένα σημείο ότι το μέγιστο σε υπηρεσίες είναι 1-1 (15 το μήνα δλδ) αλλά για έκτακους υπηρεσιακούς λόγους ο δκτης μπορεί να τις ανεβάσει παραπάνω. Συνεπώς αυτό είναι σε μορφή όχι διαταγής αλλά νόμου του στρατού (κανονισμός). Η διαταγή που λες βγήκε από κάποιο σχηματισμό ή από το ΓΕΣ; Σε εμάς το είχαν κάνει όταν αυτοκτόνησε ένα άτομο από διπλανό στρατόπεδο (3 μέσα μία έξω αν και ήταν υπηρεσιακό και όχι κανονική έξοδος).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα