SpellStormer Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Έχω μερικές απορίες σχετικά με την στράτευση. καταρχήν σχετικά με την μετάθεση όταν κάποιος φύγει από για να πάει στην μονάδα ποσο καιρό θα κάτσει; Δηλαδή εγώ πχ που είμαι 10 μέρες μέσα και στα μέσα του σεμπτέβρη παίρνω μετάθεση ποσο καιρό θα υπηρετήσω στη μετάθεση; Και μετά από κάποιο διάστημα θα με πάνε σε στρατόπεδο κοντά στα μέροι μου; επίσης άκουσα ότι όταν έχεις i4 στην μετάθεση δεν πας σε νησί αλλα σε κέντρα και μάλιστα κοντά στο σπίτι σου αυτό ισχύει; και κάτι τελευταίο. Έχω δει πολλούς να παίρνουν i5 ψυχολογικό και να λένε ότι μπορούν να πιάσουν δουλειά κανονικά παρόλο που έχουν i5 ψυχολογικό αυτό ισχύει η είναι μύθος?
slygeo87 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Το 12μηνο ισχύει ακόμα; Αυτοί που υπηρέτησαν 12μηνο, κάθονταν 5 μήνες στη παραμεθώριο. Δεν ξέρω, τι κάνεις εσύ; Όχι δεν ισχύει (για τους άοπλους που λες) Όχι δεν φαίνεται πουθενά πλέον το Ι5. Πούλα τρέλα άφοβα.
tolkki Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Έχω μερικές απορίες σχετικά με την στράτευση.καταρχήν σχετικά με την μετάθεση όταν κάποιος φύγει από για να πάει στην μονάδα ποσο καιρό θα κάτσει; Δηλαδή εγώ πχ που είμαι 10 μέρες μέσα και στα μέσα του σεμπτέβρη παίρνω μετάθεση ποσο καιρό θα υπηρετήσω στη μετάθεση; Και μετά από κάποιο διάστημα θα με πάνε σε στρατόπεδο κοντά στα μέροι μου; επίσης άκουσα ότι όταν έχεις i4 στην μετάθεση δεν πας σε νησί αλλα σε κέντρα και μάλιστα κοντά στο σπίτι σου αυτό ισχύει; και κάτι τελευταίο. Έχω δει πολλούς να παίρνουν i5 ψυχολογικό και να λένε ότι μπορούν να πιάσουν δουλειά κανονικά παρόλο που έχουν i5 ψυχολογικό αυτό ισχύει η είναι μύθος? Ναι καθως δε φαινεται πουθενα ο λογος που πηρες Ι5.Το πιστοποιητικο τυπου Α γραφει οτι απαλλαχτηκε νομιμα. Η μονη και μοναδικη περιπτωση που φαινεται ο λογος ειναι αν θες να μπεις στα σωματα ασφαλειας.Οποτε εκει με Ι5 ξεχνα το.Οπουδηποτε αλλου μπορεις. Ειτε στο δημοσιο ειτε σε ιδιωτικο τομεα κανενας εργοδοτης δεν εχει το δικαιωμα να σε ρωτησει για ποιο λογο απαλλαχθηκες. Προστατευεσαι απο την Αρχη Προστασιας Προσωπικων Δεδομενων
sugata Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Από το site ellinikos-stratos.com * βασική εκπαίδευση (Κ.Ε.Ν.) * εκπαίδευση στην ειδικότητα (Ε.Κ.Ε.) * τοποθέτηση σε Μονάδες εκστρατείας (Β΄κύκλος) * μετάθεση σε Μονάδες εσωτερικού (Γ΄κύκλος) α)Υπολόγισε τους 2-3 τελευταίους μήνες να είσαι κοντά στο σπίτι σου. β) και τα Ι4 πάνε παντού, καθώς εκτελούν άοπλες υπηρεσίες, ελαφρύνοντας έτσι τους Ι1, Ι2 και Ι3 με όπλο. γ) ΔΞ-ΔΑ
SpellStormer Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Το 12μηνο ισχύει ακόμα; Αυτοί που υπηρέτησαν 12μηνο, κάθονταν 5 μήνες στη παραμεθώριο. Δεν ξέρω, τι κάνεις εσύ;Όχι δεν ισχύει (για τους άοπλους που λες) Όχι δεν φαίνεται πουθενά πλέον το Ι5. Πούλα τρέλα άφοβα. σοβαρολογείς? δηλαδή οποιος παίρνει i5 μπορεί και να βρει δουλειά άνετα????? και εγώ τι κάνω ακόμα εκεί μέσα?? εγω ειμαι 9μηνο, στη μεταθεση ποσο καιρο παω? μεχρι να τελειοσω η μετα με πανε στα μεροι μου?
slygeo87 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Τώρα δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς με τα 9μηνα. 9μηνο επειδή είσαι μέλος τρίτεκνης οικογένειας ή 9μηνο επειδή άλλαξε ο νόμος; Όπως είπε και ένα παληκάρι από πάνω τους 2-3 τελευταίους μήνες επιστρέφεις σε μια μονάδα/κέντρο κοντά στο τόπο καταγωγής σου. Αν πάλι είσαι 9μηνο με το παλιό το νόμο τότε είσαι αμετάθετος. Πείτε κάποιος ρε παιδιά δεν γνωρίζω γι' αυτό. Όσο για το τρελόχαρτο...ναι...σοβαρολογώ! Τι κάνεις εκεί μέσα; Άρχισε να φυτεύεις κρουασάν και να παριστάνεις το πουλί πάνω στα πεύκα. Καλός πολίτης. =ρ
SpellStormer Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Τώρα δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς με τα 9μηνα. 9μηνο επειδή είσαι μέλος τρίτεκνης οικογένειας ή 9μηνο επειδή άλλαξε ο νόμος; Όπως είπε και ένα παληκάρι από πάνω τους 2-3 τελευταίους μήνες επιστρέφεις σε μια μονάδα/κέντρο κοντά στο τόπο καταγωγής σου. Αν πάλι είσαι 9μηνο με το παλιό το νόμο τότε είσαι αμετάθετος. Πείτε κάποιος ρε παιδιά δεν γνωρίζω γι' αυτό.Όσο για το τρελόχαρτο...ναι...σοβαρολογώ! Τι κάνεις εκεί μέσα; Άρχισε να φυτεύεις κρουασάν και να παριστάνεις το πουλί πάνω στα πεύκα. Καλός πολίτης. =ρ είμαι 9mhno λόγο του νέου νομου. άρα εγώ θα πάρο μετάθεση για 5-6 μήνες και μετά τους 2-3 τελευταίους θα παο στα μέρει μου? σχετικά με το τρελόχαρτο ανά πασα στιγμή μπορώ να το πάρο απλά φοβάμαι μην αλλάξει μελλοντικά ο νομος και δεν μπορώ να πιάσω δουλειά.. παίζει κάτι τέτοιο η μπορώ άνετα να το πάρο και να λέει απλά ότι απαλλάσσομαι χωρίς να λέει λόγο και να μπορω να εχο δουλεια χορις φοβο μην αλλαξει ο νομος?
adi32 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 9 μηνες ειναι τιποτα Εμεις πηγαμε 22 ! Κατσε κανε φιλους και την πλακα σου και μετα θα τα θυμασαι ολα σαν ευχαριστες αναμνησεις
doctorkostis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Το "νεο" 9μηνο ειναι αμεταθετο παραμεθοριο.Απο εκει απολυεσαι. Για το τρελλοχαρτο που αναφερεις,δεν ειναι τοσο ευκολο να το παρεις.Πιθανοτερο ειναι να σου δωσουν 6μηνη η ετησια αναβολη 2-3 φορες μεχρι τελικα να βγεις Ι5 για ψυχικους λογους.Μιλαω για περιπτωσεις ηδη στρατευμενων και οχι για σχιζοφρενεις πχ,που απαλλασονται χωρις πολλα πολλα.
Krokodilos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 είμαι 9mhno λόγο του νέου νομου. άρα εγώ θα πάρο μετάθεση για 5-6 μήνες και μετά τους 2-3 τελευταίους θα παο στα μέρει μου?σχετικά με το τρελόχαρτο ανά πασα στιγμή μπορώ να το πάρο απλά φοβάμαι μην αλλάξει μελλοντικά ο νομος και δεν μπορώ να πιάσω δουλειά.. παίζει κάτι τέτοιο η μπορώ άνετα να το πάρο και να λέει απλά ότι απαλλάσσομαι χωρίς να λέει λόγο και να μπορω να εχο δουλεια χορις φοβο μην αλλαξει ο νομος? Θα λεει οτι απαλλασεσαι χωρις να λεει λογο αλλά ο λογος θα ειναι καπου γραμμενος μην το ξεχνας αυτο. Οποτε αν αλλαξει ο νόμος την εβαψες. Καπου πριν 2 χρονια ειχα διαβασει οτι ενα ποσοστο γυρω στο 30% (!!) παιρνουν τετοιο χαρτι Ι5 και γλιτωνουν τον στρατο, οπου και οι περισσοτεροι αυτου του 33% ειναι ψευτες και υποκριτες και δεν εχουν τιποτα και απλως το κανουν για να γλιτωσουν τον στρατο. Καλα κανουν παντως. Και να μια ερωτηση που με ταλανιζει. Γιατι δεν το εκανα και εγω? Μαλλον επειδη ειμαι πολυ τιμιος για να το κανω αυτο. Ή μ@λ@κ@ς. Ή μηπως επειδη απλως βαριομουν να το ψαξω?
sugata Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Τουλάχιστον για το Ι5 για παθολογικά αίτια, χρειάζεται να περάσεις από επιτροπή απαλλαγών κάποιες φορές για επαναξέταση. Δηλαδή: - Έχεις αποδεδειγμένα και με το νόμο ένα πρόβλημα: 1) Θα περάσεις από επιτροπή, όπου θα πάρεις αναβολή στράτευσης για κάποιο χρονικό διάστημα, συνήθως για ένα χρόνο. Αυτό όμως μπορεί να γίνει για 2-3 φορές, μέχρι να πάρεις την οριστική απαλλαγή. => 2-3 χρόνια. 2) Έχω την εντύπωση ότι το αυτό ισχύει και για τα ψυχολογικά αίτια. Αν είναι έτσι, μέχρι την οριστική απαλλαγή μπορεί να χάσει κανείς πολύ περισσότερο χρόνο απ' ό,τι αν πήγαινε για 12 μήνες και τελείωνε. 3) Δε μιλάω για περίπτωση ακρωτηριασμού, όπου είναι προφανές ότι δε χρειάζεται επανεξέταση (εκτός κι αν έχουμε εξελιχτεί τόσο πολύ σαν όντα και μπορεί το ένα ακρωτηριασμένο άκρο να ξαναφυτρώσει και δεν το έχω πάρει χαμπάρι) Υ.Γ.: για το (1) μιλάω έχοντας εμπειρία από το οικογενειακό μου περιβάλλον (περίπτωση οστεοπόρωσης 25-30%, η οποία δεν είναι ορατή αναπηρία, αλλά απαγορεύει την εκτέλεση κάποιων πραγμάτων από τον πάσχοντα)
tolkki Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Τουλάχιστον για το Ι5 για παθολογικά αίτια, χρειάζεται να περάσεις από επιτροπή απαλλαγών κάποιες φορές για επαναξέταση. Δηλαδή:- Έχεις αποδεδειγμένα και με το νόμο ένα πρόβλημα: 1) Θα περάσεις από επιτροπή, όπου θα πάρεις αναβολή στράτευσης για κάποιο χρονικό διάστημα, συνήθως για ένα χρόνο. Αυτό όμως μπορεί να γίνει για 2-3 φορές, μέχρι να πάρεις την οριστική απαλλαγή. => 2-3 χρόνια. 2) Έχω την εντύπωση ότι το αυτό ισχύει και για τα ψυχολογικά αίτια. Αν είναι έτσι, μέχρι την οριστική απαλλαγή μπορεί να χάσει κανείς πολύ περισσότερο χρόνο απ' ό,τι αν πήγαινε για 12 μήνες και τελείωνε. 3) Δε μιλάω για περίπτωση ακρωτηριασμού, όπου είναι προφανές ότι δε χρειάζεται επανεξέταση (εκτός κι αν έχουμε εξελιχτεί τόσο πολύ σαν όντα και μπορεί το ένα ακρωτηριασμένο άκρο να ξαναφυτρώσει και δεν το έχω πάρει χαμπάρι) Υ.Γ.: για το (1) μιλάω έχοντας εμπειρία από το οικογενειακό μου περιβάλλον (περίπτωση οστεοπόρωσης 25-30%, η οποία δεν είναι ορατή αναπηρία, αλλά απαγορεύει την εκτέλεση κάποιων πραγμάτων από τον πάσχοντα) Αναβολη για λογους υγειας (παθολογικα ή ψυχολογικα αιτια) μπορεις να παρεις μεχρι και 2 χρονια
freedubus Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Αν το πρόγραμμά σου είναι σταθερό για τα επόμενα χρόνια γενικά, το κάνεις, δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Επισκέπτεσαι ψυχιάτρους, και πάς κάθε χρόνο και ανανεώνεις την αναβολή. Αν είσαι φτερό στον άνεμο, καλύτερα να πάς 9μηνάκι να ξεμπερδεύεις από το βραχνά. Εγώ αυτό θα κάνω.
SpellStormer Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 εγώ βασικά δεν θέλω τρελόχαρτο (όχι ότι αν το πάρο με χαλάει) απλά έτσι όπως νιώθω εκεί μέσα σίγουρα θα το πάρο... με πιάνει στεναχώρια και μου λείπει η οικογένεια μου με αποτέλεσμα να κλαίω συνεχεια και να νιώθω χαλια! δεν ξέρω τι να κάνω πάντως σαν την οικογένεια για μένα δεν είναι τίποτα και όσο είμαι στον στρατό θα είμαι έτσι down...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα