Bill_cs Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι ενδέχεται (υποθέσεις κάνω καθώς δε μπορώ να τον κατηγορήσω για κάτι) να παίρνει (κλέβει) στοιχεία από άλλες ταινίες (όχι και τόσο γνωστές στην Αμερική) και να τα ενσωματώνει στις ταινίες του. Και αντί να λέει ότι τα πήρε λέει ότι αποδίδει φόρο τιμής στις συγκεκριμένες ταινίες. Αν εγώ έκανα αύριο μια ταινία η οποία θα είχε στοιχεία απ' όλες τις ταινίες του Tarantino (λίγο απ' όλα) εσύ πώς θα το έβλεπες αυτό; Θα ήμουν ένας αντιγραφέας ή κάποιος που αποδίδει φόρο τιμής; Εγώ τον Tarantino τον παραδέχομαι επειδή δεν έχει σπουδάσει κινηματογράφο και φαίνεται έξυπνος άνθρωπος. Έχω αρχίσει να τον θεωρώ υπερεκτιμημένο όμως. Είδες πως χρησιμοποιούσε ο Aronofsky τη SnorriCam στο π και στο Requiem for a Dream; Οι σκηνές με τα μάτια στο Requiem δεν ήταν ωραίες; Στο Fountain τα καταπληκτικά εφέ (που τα έκανε και με μισά λεφτά); Στο The Wrestler δεν ένιωσες λίγο απ' τη μιζέρια του Rourke; Σαφώς και υπάρχουν γούστα στον κινηματογράφο και δε σημαίνει πως ό,τι λέω εγώ είναι σωστό. Συζήτηση κάνουμε και εκφράζουμε προσωπικές απόψεις. Σκηνοθεσία δεν είναι όμως μόνο το να δείχνεις κάποιο εντυπωσιακό, "ψαγμένο" πλάνο αλλά και να μεταφέρεις συναισθήματα μέσω της εικόνας. σκεψου λιγο και τις ταινεις του tarantino...στο reservoir dogs τα πλανα στην αποθηκη, στο pulp fictionh σκηνη με τον vega και την mia wallace..στο death proof ο ερωτισμος στο χωρο που κανει η γκομενα στον κερτ ρασελ.. κ στο kill bill οι τελευταιες σκηνες της νυφης με τον Bill κ την κορη της... δε μπορεις να πεις οτι δεν περιγραφει συναισθηματα με τον φακο...
slipknot Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 σκεψου λιγο και τις ταινεις του tarantino...στο reservoir dogs τα πλανα στην αποθηκη,στο pulp fictionh σκηνη με τον vega και την mia wallace..στο death proof ο ερωτισμος στο χωρο που κανει η γκομενα στον κερτ ρασελ.. κ στο kill bill οι τελευταιες σκηνες της νυφης με τον Bill κ την κορη της... δε μπορεις να πεις οτι δεν περιγραφει συναισθηματα με τον φακο... Δεν είπα ότι ο Tarantino δεν το κάνει. Για την ακρίβεια και οι 4 ταινίες που αναφέρεις μου αρέσουν. Το συγκεκριμένο κομμάτι του post αφορούσε τον Aronofsky κυρίως.
Luciddream Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 σκεψου λιγο και τις ταινεις του tarantino...στο reservoir dogs τα πλανα στην αποθηκη,στο pulp fictionh σκηνη με τον vega και την mia wallace..στο death proof ο ερωτισμος στο χωρο που κανει η γκομενα στον κερτ ρασελ.. κ στο kill bill οι τελευταιες σκηνες της νυφης με τον Bill κ την κορη της... δε μπορεις να πεις οτι δεν περιγραφει συναισθηματα με τον φακο... reservoir dogs και pulp fiction είναι ίσως απτα λίγα που αξίζουν ... για μένα τουλάχιστον.. και για να μην λέμε μόνο για τον κύριο ένας επίσης υπερεκτιμημένος σκηνοθέτης είναι ο spielberg...
Bill_cs Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 reservoir dogs και pulp fiction είναι ίσως απτα λίγα που αξίζουν ... για μένα τουλάχιστον.. και για να μην λέμε μόνο για τον κύριο ένας επίσης υπερεκτιμημένος σκηνοθέτης είναι ο spielberg... συμφωνω..μονο το επιστροφη στο μελλον μου αρεσει.. αυτος δε το εκανε? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:25 ---------- συμφωνω..μονο το επιστροφη στο μελλον μου αρεσει..αυτος δε το εκανε? οχι μα..κια...δεν ειναι δικια του!
Luciddream Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 συμφωνω..μονο το επιστροφη στο μελλον μου αρεσει..αυτος δε το εκανε? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:25 ---------- οχι μα..κια...δεν ειναι δικια του! Minority Report, The Terminal, Catch me if you can, Saving private Ryan.. απτις καλύτερες ταινίες ever, όμως το νόημα είναι οτι αν τώρα βγάλει κάποια ταινία και έχει το όνομα spielberg, θα πάνε όλοι να την δούνε.. π.χ war of the worlds, που ήταν πατάτα.. αυτό λέω υπερεκτιμημένο.. επίσης όλες αυτές οι ταινίες είχαν Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Ε-Σ ερμηνείες απτην πλευρά των ηθοποιών...
tzotzo Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 και για να μην κολάμε σε έναν σκηνοθέτη είπαμε... Fabián Bielinsky .... 2 ταινίες και οι δύο φοβερές.. και ας μην έγινε πολύ γνωστός γιατι πέθανε πριν 3 χρόνια.. μην κολάτε στα blockbusters ψαχτείτε κ λίγο.. Οχι φιλε μου ευχαριστω.Δεν θελω να ψαχτω αμα ειναι ψαγμενο το 9 βασιλισες. Τοτε ψαγμενη ταινια ειναι και το Amores Perros.Ετσι γιατι ειναι μεξικανικη. Ουτε καλτ ταινια μπορεις να την πεις,ουτε σκηνοθετικο αριστουργημα.Ενα πολυ καλο σεναριο ειχε.Τιποτα παραπανω
john1987 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Minority Report, The Terminal, Catch me if you can, Saving private Ryan.. απτις καλύτερες ταινίες ever, όμως το νόημα είναι οτι αν τώρα βγάλει κάποια ταινία και έχει το όνομα spielberg, θα πάνε όλοι να την δούνε.. π.χ war of the worlds, που ήταν πατάτα.. αυτό λέω υπερεκτιμημένο.. επίσης όλες αυτές οι ταινίες είχαν Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Ε-Σ ερμηνείες απτην πλευρά των ηθοποιών... Μονο το Saving Private Ryan ειναι πιστευω απο τις ταινιες που θα μεινουν απο αυτες που εβαλες. Οι αλλες αρκετα διασκεδαστικες/καλοφτιαγμενες/εξυπνες (πλην του Terminal που ηταν κ λιγο βαρετο) απο τον μεγαλυτερο παραμυθα του Hollywood. Μακραν η καλυτερη του ταινια η Λιστα του Σιντλερ βεβαια. PS:Επισης και το Munich μου αρεσε παρα πολυ σκηνοθετικα. Back to the topic ας μου πει καποιος γιατι θεωρει..ταινιαρα το Kill Bill ας πουμε.
tzotzo Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Ταινιαρα δεν την θεωρω. Απλα τοσο μισος δεν εχω ξαναδει σε ταινια. Επισης ειχε πολυ ωραια φωτογραφια. Και επειδη πανε αφανταστα στην Ουμα τα Asics
the_end Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Back to the topic ας μου πει καποιος γιατι θεωρει..ταινιαρα το Kill Bill ας πουμε. αντιγράφω ποστ μου από άλλο site Ο μέγας κλέφτης Tarantino ανακατεύει τόσα είδη και τόσες επιρροές που είναι αδύνατο να μετρηθούν, το κάνει όμως μαεστρικά και εκτός του ότι φτιάχνει κορυφαίες ταινίες, μας μαθαίνει σινεμά. Το σινεμά που ο ίδιος ο σκηνοθέτης αγαπάει και αφομοιώνει, το κάνει δικό μας κτήμα και οδηγεί σε νέες αναζητήσεις (τουλάχιστον με μένα συμβαίνει αυτό). Απλή στη σύλληψη αλλά δύσκολη στην εκτέλεση, η μαγεία κρύβεται στο ταλέντο του Tarantino. Είτε στη θεϊκή επιλογή της μουσικής, είτε στις δεκάδες επιρροές που ρέουν σχεδόν φυσικά μέσα στις ταινίες του, είτε στη γνήσια μελαγχολία που βγάζει για παράδειγμα ο Madsen στη συζήτηση με το Bill, είτε στις απίστευτες (και κλασικές για Tarantino) ατάκες και τους υπερ-cool και μουράτους χαρακτήρες. Θεωρητικά το σινεμά του Tarantino είναι απρόσιτο, στην πράξη όμως είναι pop με την πιο καλή έννοια που μπορεί έχει ο όρος. [...] Το 1ο μέρος είναι πιο βίαιο και speedάτο σαν μια αιματοβαμμένη ταινία samurai, ενώ το 2ο είναι πιο ήρεμο και touchy που μοιάζει με western. Σαν ολότητα το Kill Bill έχει λίγο απ’όλα, και αυτό το λίγο απ’όλα είναι ακριβώς στην ποσότητα που χρειάζεται (άλλο ένα δείγμα του ταλέντου του σκηνοθέτη). Ο οποίος Tarantino μου φαίνεται και τρομερός σκηνοθέτης ηθοποιών. Η Thurman, o Madsen, o Carrantine, η Hannah, όλοι όσοι εμφανίζονται έστω και για δευτερόλεπτα είναι τέλειοι στο ρόλο τους. Ο Tarantino κάνει τον όρο cool να μοιάζει εύκολος για όλους. Τελικά το Kill Bill είναι ένα διαμάντι βουτηγμένο στο αίμα και μια απ’τις ταινίες που μπορώ να δω δεκάδες φορές χωρίς να με κουράσει ούτε δευτερόλεπτο. Και αυτή τη στιγμή το θεωρώ την κορυφαία στιγμή του Tarantino. btw o Tarantino είναι σε ελαφρά πτωτική πορεία από τα kill bill και μετά. Μου άρεσε μεν και το death proof και το inglourious basterds (για τελείως διαφορετικούς λόγους το καθένα) αλλά είχαν και κάμποσα μειονεκτήματα.
Members gsarig Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Members Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Εγώ ακόμη προσπαθώ να αποφασίσω αν ανήκω στους οπαδούς του ή στους επικριτές του - δεν έχω δει ακόμα το Inglorious Basterds, που ελπίζω να με βοηθήσει να αποφασίσω... Γενικά η προτίμησή μου στις ταινίες του έχει ως εξής: 1. Reservoir dogs = Κορυφαίο, 2. Pulp fiction = Εξαιρετικό, 3. Kill Bill = πολύ καλό, 4. Jackie Brown = καλό, αλλά μετά τις 2 πρώτες ταινίες του είχα μεγαλύτερες προσδοκίες, 5. Death proof = η μεγάλη απογοήτευση - το μόνο που δεν περίμενα σε ταινία του συγκεκριμένου ήταν να βαρεθώ. Από τις χειρότερες που είδα την τελευταία πενταετία Γενικά πάντως πιστεύω πως έχει μια πτωτική πορεία και πως από ένα σημείο και μετά επαναλαμβάνεται αρκετά. Ελπίζω όμως το Inglorious Basterds να πλησιάζει κάπως το επίπεδο του Kill Bill (γιατί εντάξει, reservoir dogs δεν περιμένω να είναι)
raven3x7 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 <Requiem for a Dream> -Marlon Wayans -Jennifer Connelly O πρωτος δεν ειναι και κανα ονομα και η Connelly εγινε γνωστη με το Requiem For A Dream. BTW συγκεκριμενη ταινια εχει ενα απο τα καλυτερα soundtracks που εχω ακουσει. Οσο για το Tarantino, πολυ ωραιος αλλα και πολυ υπερεκτιμημενος.
tzotzo Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 και για να μην κολάμε σε έναν σκηνοθέτη είπαμε... Fabián Bielinsky .... 2 ταινίες και οι δύο φοβερές.. και ας μην έγινε πολύ γνωστός γιατι πέθανε πριν 3 χρόνια.. μην κολάτε στα blockbusters ψαχτείτε κ λίγο.. Δυστυχως καθισα και "ψαχτηκα", ας πουμε το "El Aura" με ποια ταινια συγκρινεται σκηνοθετικα ή σεναριακα. Για να μην τιγκαρω το θεμα με spoiler για την παραπανω ταινια. Θα πω απλα οτι ο συγκεκριμενος σκηνοθετης ειναι απλα λιγος για να συγκριθει οχι απλα με πρωτοκλασσατους σκηνοθετες,ουτε καν με γραφικα τυπακια απο sundance και αντιστοιχα φεστιβαλακια. Μολις τελειωσα την Αυρα και οχι μονο κλαιω τον χρονο που σπαταλησα για να την δω αλλα και το bandwith που χαλασα. Επισης στις 7 βασιλισσες,που εχουν "παρομοιο" θεμα παλευα για να μην κοιμηθω,παλι απο προτροπη "ψαγμενων" φιλων μου.
Members gsarig Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Members Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Το 9 reinas το βρήκα πολύ ευχάριστο (σε καμιά περίπτωση δεν το βαρέθηκα), αλλά όχι κάτι παραπάνω. Απλά πιστεύω πως όταν βγαίνει μια καλή ταινία που δεν είναι αμερικάνικη (και ειδικά αν δεν είναι και αγγλόφωνη), συχνά υπερεκτιμάται και αντιμετωπίζεται ως αριστούργημα ενώ δεν είναι.
n!nj@ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 επειδή κάποιοι εδώ μέσα λένε ότι ο ταραντίνο είναι καλή μοδίστρα, χωρίς να αναλύσω αν η παραπάνω πρόταση είναι σωστή , έχω την εξής ερώτηση : - ρε μάγκες , γιατί δε γίνεστε και εσείς μοδίστρες , να τα ΄κονομήσετε ; ήμαρτον ρε σhhhυ τώρα . ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.