john1987 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Υπερεκτιμημενος οσο δεν παει. Κατασκευασμα του Hollywood ξεκαθαρα.Ουτε το Pulp Fiction δε μου αρεσε ιδιαιτερα,και σε οσους αρεσε,μηπως τους ειχαν κανει πλυση εγκεφαλου πριν? Υπαρχουν πολυυυυ καλυτεροι σκηνοθετες στο χωρο.
Luciddream Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Υπερεκτιμημενος οσο δεν παει. Κατασκευασμα του Hollywood ξεκαθαρα. Υπαρχουν πολυυυυ καλυτεροι σκηνοθετες στο χωρο. agree 100%.. να δώσουμε ένα παράδειγμα: Darren Aronofsky...
Bill_cs Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Υπερεκτιμημενος οσο δεν παει. Κατασκευασμα του Hollywood ξεκαθαρα.Ουτε το Pulp Fiction δε μου αρεσε ιδιαιτερα,και σε οσους αρεσε,μηπως τους ειχαν κανει πλυση εγκεφαλου πριν? Υπαρχουν πολυυυυ καλυτεροι σκηνοθετες στο χωρο. Το οτι δεν αρεσε εσενα δε παει να πει οτι δεν ειναι ταινιαρα...
slipknot Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 κι'ομως δεν το εκλεψε.. http://www.tarantino.info/wiki/index.php/Kill_Bill_References_Guide/japanese (απλα κοιτα οτι το site δεν ειναι τυχαιο..) Το site τι αποδεικνύει; Στο κομμάτι για το Lady Snowblood εγω βλέπω ότι έχει καρμπόν σκηνές και κάποια άλλα κοινά στοιχεία όπως το τραγούδι, το χωρισμό σε κεφάλαια, τη σκληρή εκπαίδευση κλπ. Επειδή τα ονομάζει "References"; Όπως είπα και πάνω, εύκολα μπορούμε να μπερδέψουμε το "κάνω κάποιες αναφορές ως φόρο τιμής" με το "αντιγράφω κάργα".
Bill_cs Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 agree 100%.. να δώσουμε ένα παράδειγμα: Darren Aronofsky... Σορρυ φιλε αλλα αν συγκρινεις τον ταραντινο με τον αρενοφσκι ειναι σαν να συγκρινεις τον σπιλμπεργκ με τον μπεργκμαν... Ο αρενοφσκι σκηνοθετικα δεν εχει δειξει κατι ιδιαιτερο...οσον αφορα το σεναριο κ το πως το περναει τα συναισθηματα στο κοινο ειναι κορυφη... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:49 ---------- Το site τι αποδεικνύει; Στο κομμάτι για το Lady Snowblood εγω βλέπω ότι έχει καρμπόν σκηνές και κάποια άλλα κοινά στοιχεία όπως το τραγούδι, το χωρισμό σε κεφάλαια, τη σκληρή εκπαίδευση κλπ. Επειδή τα ονομάζει "References"; Όπως είπα και πάνω, εύκολα μπορούμε να μπερδέψουμε το "κάνω κάποιες αναφορές ως φόρο τιμής" με το "αντιγράφω κάργα". απλα θελω να σ πω οτι αν ηθελε να κλεψει κατι δε θα το ελεγε κ ουτε θα το εβγαζαν στο site οι fans του..
Luciddream Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Σορρυ φιλε αλλα αν συγκρινεις τον ταραντινο με τον αρενοφσκι ειναι σαν να συγκρινεις τον σπιλμπεργκ με τον μπεργκμαν... Ο αρενοφσκι σκηνοθετικα δεν εχει δειξει κατι ιδιαιτερο...οσον αφορα το σεναριο κ το πως το περναει τα συναισθηματα στο κοινο ειναι κορυφη... όχι δεν τον συγκρίνω.. δεν εννούσα καλύτερος στο είδος, σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο τι ταινίες βλέπει συνήθως ο καθένας... για μένα π.χ μπορεί το να μπορεί ένας σκηνοθέτης να περνάει τα συναισθήματα στον κόσμο να είναι το παν.. για άλλον το να βλέπει αίματα και ξύλο... ! για μένα οι ταινίες είναι κάτι τελείως υποκειμενικό και ο καθένας της ερμηνεύει όπως θέλει... με χαλάει όμως να έχουν οι ταινίες του ταραντίνο 50.000 votes και το "Η αύρα" του Fabián Bielinsky π.χ να έχει μόνο 3.500 ... αυτό σημαίνει έλειψη ενδιαφέροντος για τις ταινίες και οτι απλώς ο κόσμος βλέπει ταινίες του ταραντίνο για να έχει να λέει κάτι με τους φίλους του....
john1987 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Το οτι δεν αρεσε εσενα δε παει να πει οτι δεν ειναι ταινιαρα... Οπως και το οτι αρεσει σε πολλους. Ταινια τοσο συγκλονιστικη οσο το The Fountain (αρονοσφκυ) δεν προκειται να κανει ποτε ο Ταραντινο.
Bill_cs Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Οπως και το οτι αρεσει σε πολλους. Ταινια τοσο συγκλονιστικη οσο το The Fountain (αρονοσφκυ) δεν προκειται να κανει ποτε ο Ταραντινο. ναι αλλα ο αρονοφσκι δε προκειται να φτασει σκηνοθετικα τον ταραντινο...κ ουτε ο αρονοφσκι μπορει να κανει ταινια σαν το pulp fiction! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:55 ---------- όχι δεν τον συγκρίνω.. δεν εννούσα καλύτερος στο είδος, σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο τι ταινίες βλέπει συνήθως ο καθένας... για μένα π.χ μπορεί το να μπορεί ένας σκηνοθέτης να περνάει τα συναισθήματα στον κόσμο να είναι το παν.. για άλλον το να βλέπει αίματα και ξύλο... ! για μένα οι ταινίες είναι κάτι τελείως υποκειμενικό και ο καθένας της ερμηνεύει όπως θέλει... με χαλάει όμως να έχουν οι ταινίες του ταραντίνο 50.000 votes και το "Η αύρα" του Fabián Bielinsky π.χ να έχει μόνο 3.500 ... αυτό σημαίνει έλειψη ενδιαφέροντος για τις ταινίες και οτι απλώς ο κόσμος βλέπει ταινίες του ταραντίνο για να έχει να λέει κάτι με τους φίλους του.... Συμφωνω..αυτο συμβαινει επειδη αυτες οι ταινιες ειναι "δυσκολες" να το πω... δε θα κατσεις να τη δεις για χαβαλε γιατι δε θα καταλαβεις χρηστο... επισης πιστευω οτι οι περισσοτεροι λενε το pulp fiction ταινιαρα κ δε ξερουν τους λογους...
Luciddream Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 ναι αλλα ο αρονοφσκι δε προκειται να φτασει σκηνοθετικα τον ταραντινο...κ ουτε ο αρονοφσκι μπορει να κανει ταινια σαν το pulp fiction! έτσι γιατι το έφερε η συζήτηση να πούμε οτι το fountain ήταν αρχικά να γίνει με προυπολογισμό 70 εκατομύρια δολάρια και ηθοποιούς όπως ο brad pit, (ηθοποιούς με τους οποίους ο ταραντίνο φτιάχνει "ταινιάρες" ..) και τελικά έγινε με τα μισά λεφτά, για σένα μπορεί να μην ήταν αρκετό, για άλλους όπως εμένα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερο απο όλες τις ταινίες του ταραντίνο μαζί... βάζω και στοίχημα όλα μου τα υπάρχοντα οτι ο ταραντίνο απλώς θα "έφευγε" αν του λέγαν να κάνει την ταινία με το μισό budget... όπως και στο Π που έγινε επιτυχία, το μόνο εφέ της ταινίας ήταν μια κάμερα δεμένη πάνω στον ηθοποιό...
Luciddream Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 και για να μην κολάμε σε έναν σκηνοθέτη είπαμε... Fabián Bielinsky .... 2 ταινίες και οι δύο φοβερές.. και ας μην έγινε πολύ γνωστός γιατι πέθανε πριν 3 χρόνια.. μην κολάτε στα blockbusters ψαχτείτε κ λίγο..
zenso Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Αν και από ταινίες που σκηνοθέτησε ο ίδιος,τα Reservoir Dogs και Jackie Brown είναι στη κορυφή της "λίστας" μου,η αγαπημένη μου δουλειά του σεναριακά,είναι το True Romance. Λίγα trivia για κάποιες ταινίες του:
slipknot Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 απλα θελω να σ πω οτι αν ηθελε να κλεψει κατι δε θα το ελεγε κ ουτε θα το εβγαζαν στο site οι fans του.. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι ενδέχεται (υποθέσεις κάνω καθώς δε μπορώ να τον κατηγορήσω για κάτι) να παίρνει (κλέβει) στοιχεία από άλλες ταινίες (όχι και τόσο γνωστές στην Αμερική) και να τα ενσωματώνει στις ταινίες του. Και αντί να λέει ότι τα πήρε λέει ότι αποδίδει φόρο τιμής στις συγκεκριμένες ταινίες. Αν εγώ έκανα αύριο μια ταινία η οποία θα είχε στοιχεία απ' όλες τις ταινίες του Tarantino (λίγο απ' όλα) εσύ πώς θα το έβλεπες αυτό; Θα ήμουν ένας αντιγραφέας ή κάποιος που αποδίδει φόρο τιμής; Εγώ τον Tarantino τον παραδέχομαι επειδή δεν έχει σπουδάσει κινηματογράφο και φαίνεται έξυπνος άνθρωπος. Έχω αρχίσει να τον θεωρώ υπερεκτιμημένο όμως. Ο αρενοφσκι σκηνοθετικα δεν εχει δειξει κατι ιδιαιτερο...οσον αφορα το σεναριο κ το πως το περναει τα συναισθηματα στο κοινο ειναι κορυφη... Είδες πως χρησιμοποιούσε ο Aronofsky τη SnorriCam στο π και στο Requiem for a Dream; Οι σκηνές με τα μάτια στο Requiem δεν ήταν ωραίες; Στο Fountain τα καταπληκτικά εφέ (που τα έκανε και με μισά λεφτά); Στο The Wrestler δεν ένιωσες λίγο απ' τη μιζέρια του Rourke; Σαφώς και υπάρχουν γούστα στον κινηματογράφο και δε σημαίνει πως ό,τι λέω εγώ είναι σωστό. Συζήτηση κάνουμε και εκφράζουμε προσωπικές απόψεις. Σκηνοθεσία δεν είναι όμως μόνο το να δείχνεις κάποιο εντυπωσιακό, "ψαγμένο" πλάνο αλλά και να μεταφέρεις συναισθήματα μέσω της εικόνας.
Bill_cs Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 έτσι γιατι το έφερε η συζήτηση να πούμε οτι το fountain ήταν αρχικά να γίνει με προυπολογισμό 70 εκατομύρια δολάρια και ηθοποιούς όπως ο brad pit, (ηθοποιούς με τους οποίους ο ταραντίνο φτιάχνει "ταινιάρες" ..) και τελικά έγινε με τα μισά λεφτά, για σένα μπορεί να μην ήταν αρκετό, για άλλους όπως εμένα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερο απο όλες τις ταινίες του ταραντίνο μαζί... βάζω και στοίχημα όλα μου τα υπάρχοντα οτι ο ταραντίνο απλώς θα "έφευγε" αν του λέγαν να κάνει την ταινία με το μισό budget... όπως και στο Π που έγινε επιτυχία, το μόνο εφέ της ταινίας ήταν μια κάμερα δεμένη πάνω στον ηθοποιό... <The fountain> -Hugh Jackman -Rachel Weisz <Requiem for a Dream> -Marlon Wayans -Jennifer Connelly και επειδη εφυγε ο bratt pit??? μηπως δεν τον ηθελε ο αρονοφσκι??? ας μην τον επερνε απο την αρχη... και το pulp fiction με 11 μυρια budget εγινε...
Luciddream Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 <The fountain>-Hugh Jackman -Rachel Weisz <Requiem for a Dream> -Marlon Wayans -Jennifer Connelly και επειδη εφυγε ο bratt pit??? μηπως δεν τον ηθελε ο αρονοφσκι??? ας μην τον επερνε απο την αρχη... και το pulp fiction με 11 μυρια budget εγινε... μα δεν είπα κάτι για τον brad pit.. μια χαρά ηθοποιός είναι.. τέσπα έτσι για να σπάσουμε λίγο τον πάγο... απτο imdb για τον tarantino: Is a huge fan of the Half-Life computer game series, and has considered possibilities of directing a movie adaptation.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.