Επισκέπτης Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Χαίρεται. Εδώ και καιρό υπάρχει μια ιστοσελίδα του χωριού μου την οποία διαχειριζόταν κάποιος στο παρελθόν. Μετά από καιρό αυτός έφυγε και μου άφησε τους κωδικούς της ιστοσελίδας οι οποίοι είναι οι εξής: ftp server: http://www.το όνομα της ιστοσελίδας.gr, ένα username και ένα password. Μπορεί κάποιος να μου πει αν μπορώ να διαχειριστώ εγώ την ιστοσελίδα πλέον και αν ναι με ποιόν τρόπο; Χρειάζομαι κάποιο πρόγραμμα ή μπορώ να το κάνω απ' τον browser? Ξέρω ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μπορώ να το δω απ' το filezzila για παράδειγμα ή κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα. Όμως δεν ξέρω πως μπορώ να διαμορφώσω την ιστοσελίδα όπως θέλω. Η ιστοσελίδα είναι ήδη διαμορφωμένη, με εικόνες, κείμενα κλπ. Αν θέλετε μπορώ να γράψω και την διεύθυνση ώστε να την επισκεφθείτε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας!
giorgos147 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Έναν ftp client όπως ο filezilla χρειάζεσαι, και κάποιες γνώσεις για να καταφέρεις να επεξεργάζεσαι τη σελίδα. Αλλά δε μας είπες. Σε τι είναι στημένη; Δώσε μας αν θες τη σελίδα του χωριού σου.
johnny21a Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Μαλλον οπως μας λες τα πραγματα η σελιδα θα ειναι φτιαγμενη σε HTML. Αν ισχυει αυτη η περιπτωση τοτε έχεις 2 επιλογες. Κατεβαζεις απο FTP τις ηδη υπαρχουσες σελιδες, κανεις οτι αλλαγες θελεις με ενα προγραμμα οπως το Dreamweaver και της ανεβαζεις ξανα. Η αλλιως μπορεις να φτιαξεις απο την αρχη δικες σου. Δεν υπαρχει ευκολη απαντηση γιατι τα παντα εξαρτωνται απο το τι θελεις να κανεις...
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Η ιστοσελίδα είναι η >www.konpades.gr Δεν ξέρω λεπτομέρειες σε τι είναι φτιαγμένη κλπ. Θέλω να προσθέτω και να αφερώ περιεχόμενο όπως ανακοινώσεις κλπ για εκδηλώσεις του χωριού, και καμία φωτογραφία.
johnny21a Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Απο οσο ειδα ειναι HTML, αρα η λυση σου ειναι, μαθαινεις λιγο HTML και κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα, πχ Dreamweaver και κανεις τις αλλαγες που θες και μετα ανεβαζεις ξανα την ανανεωμενη αντιστοιχη σελιδα. Μη σε τρομαζει δεν ειναι κατι δυσκολο
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Απο οσο ειδα ειναι HTML, αρα η λυση σου ειναι, μαθαινεις λιγο HTML και κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα, πχ Dreamweaver και κανεις τις αλλαγες που θες και μετα ανεβαζεις ξανα την ανανεωμενη αντιστοιχη σελιδα. Μη σε τρομαζει δεν ειναι κατι δυσκολο Και το filezzila σε τι το χρειάζομαι; Από εκεί θα προσθέτω και θα αφαιρώ περιεχόμενο; Και κάτι ακόμα. Υπάρχει κάποιο δωρεάν πρόγραμμα που να μπορώ να το κάνω αυτό; Γιατί απ' ότι είδα το dreamweaver είναι επί χρήμασι.
johnny21a Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 to filezilla ειναι απλα ενα ftp προγραμμα, με αυτο μπορεις να ανεβαζεις και να κατεβαζεις τις σελιδες που πρεπει να επεξεργαστεις απο και προς τον σερβερ που ειναι ανεβασμενες. Προγραμμα τωρα ψαξε λιγο γιατι δεν εχω κατι free στο μυαλο μου αυτη τη στιγμη. Google για free html editor ,αν και αν μαθεις HTML μεχρι και στο notepad των windows μπορεις να κανεις τι αλλαγες (δε στο συνιστω βεβαια!!!!)
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 to filezilla ειναι απλα ενα ftp προγραμμα, με αυτο μπορεις να ανεβαζεις και να κατεβαζεις τις σελιδες που πρεπει να επεξεργαστεις απο και προς τον σερβερ που ειναι ανεβασμενες. Προγραμμα τωρα ψαξε λιγο γιατι δεν εχω κατι free στο μυαλο μου αυτη τη στιγμη. Google για free html editor ,αν και αν μαθεις HTML μεχρι και στο notepad των windows μπορεις να κανεις τι αλλαγες (δε στο συνιστω βεβαια!!!!) Μάλιστα! Σ' ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο. Αν μάθω HTML θα μπορώ να προσαρμόσω την ιστοσελίδα όπως θέλω; Δηλαδή να προσθέσω καινούρια μενού κλπ;
johnny21a Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Ναι θα μπορεις για στατικες παντα ιστοσελιδες. Δηλαδη σελιδες που με λιγα λογια, για να τους αλλαξεις το περιεχομενο πρεπει να κανεις τις αλλαγες με τον τροπο που σου ειπα και να τις ανεβαζεις ξανα μεσω ftp. Αξιζει τον κοπο, δες το σαν hobby και διασκεδασε το οσο μπορεις. Καλη επιτυχια, και αν θες βοηθεια εδω ειμαστε!
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Ναι θα μπορεις για στατικες παντα ιστοσελιδες. Δηλαδη σελιδες που με λιγα λογια, για να τους αλλαξεις το περιεχομενο πρεπει να κανεις τις αλλαγες με τον τροπο που σου ειπα και να τις ανεβαζεις ξανα μεσω ftp. Αξιζει τον κοπο, δες το σαν hobby και διασκεδασε το οσο μπορεις. Καλη επιτυχια, και αν θες βοηθεια εδω ειμαστε! Sorry που σε καθυστερώ τέτοια ώρα, ίσως έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις όμως έχω κάτι ακόμα. Μπορώ να διαχειρίζομαι και τα email του site? Το email είναι [email protected] Μπορώ να το διαχειριστώ με κάποιο πρόγραμμα;
NikosQ1 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Sorry που σε καθυστερώ τέτοια ώρα, ίσως έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις όμως έχω κάτι ακόμα. Μπορώ να διαχειρίζομαι και τα email του site? Το email είναι [email protected]Μπορώ να το διαχειριστώ με κάποιο πρόγραμμα; Αν έχει cpanel, λογικά μπορείς να κάνεις και εμαιλ με το domain σου.. διαφορετικά οχι.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Αν έχει cpanel, λογικά μπορείς να κάνεις και εμαιλ με το domain σου.. διαφορετικά οχι. Τι είναι το cpanel?
johnny21a Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 για το mail, αφου δε σου αφησε καποιο link για control panel θα πρεπει να μιλησεις με την εταιρια που προσφερει το hosting για να μαθεις τους servers κτλ...
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 για το mail, αφου δε σου αφησε καποιο link για control panel θα πρεπει να μιλησεις με την εταιρια που προσφερει το hosting για να μαθεις τους servers κτλ... Αυτός το μόνο που μου είπε είναι ότι αυτοί είναι οι κωδικοί με τους οποίους μπορείς να διαχειρίζεσαι το site και το email. Αν είναι θα τον ρωτήσω για λεπτομέρειες.
NikosQ1 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Αυτός το μόνο που μου είπε είναι ότι αυτοί είναι οι κωδικοί με τους οποίους μπορείς να διαχειρίζεσαι το site και το email. Αν είναι θα τον ρωτήσω για λεπτομέρειες. αυτόν έπρεπε να ρωτήστε πρώτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.