Προς το περιεχόμενο

προβλημα με bios και express gate..

gergeo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πρωτα απ'ολα,καλως σας βρηκα..

λοιπον,στον νεο υπολογιστη που πηρα εχω 2 προβληματα και θελω την βοηθεια σας..

α)οταν ξεκινω τον υπολογιστη πριν μπω στα windows μου βγαζει το εξης μηνυμα"you have to make a bios update""to unleash cpu full power bios update recommended""press f1 to resume"..παταω f1 και αμεσω φορτωνουν τα windows..Αυτο ομως το μηνυμα βγαινει συνεχεια..τι πρεπει να κανω?

β)πριν απ'αυτο στην πολυ αρχη μου βγαζει μηνυμα για κατι που λεγεται express gateκαι λεει κατι για incomplete install(κατι τετοιο τελος παντων)..τι ειναι αυτο?χρειαζεται?αν ναι,πως κανω την εγκατασταση?

Δημοσ.
α)οταν ξεκινω τον υπολογιστη πριν μπω στα windows μου βγαζει το εξης μηνυμα"you have to make a bios update""to unleash cpu full power bios update recommended""press f1 to resume"..παταω f1 και αμεσω φορτωνουν τα windows..Αυτο ομως το μηνυμα βγαινει συνεχεια..τι πρεπει να κανω?

Σημαίνει πως ο επεξεργαστής που έχει επάνω η μητρική σου είναι μεταγενέστερος χρονικά της έκδοσης BIOS που φέρει η μητρική σου. Για να ξεφορτωθείς το μήνυμα, θα πρέπει να κατεβάσεις το τελευταίο διαθέσιμο BIOS update από την αντίστοιχη σελίδα του κατασκευαστή της μητρικής και να το αναβαθμίσεις βάσει των οδηγιών που θα βρεις εκεί.

β)πριν απ'αυτο στην πολυ αρχη μου βγαζει μηνυμα για κατι που λεγεται express gateκαι λεει κατι για incomplete install(κατι τετοιο τελος παντων)..τι ειναι αυτο?χρειαζεται?αν ναι,πως κανω την εγκατασταση?

Το Express Gate είναι ένα χαρακτηριστικό των μητρικών της ASUS που σε βγάζει σε ένα λειτουργικό περιβάλλον με web browser, media player κλπ, χωρίς να έχεις απαραίτητα εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα στο δίσκο (είναι μία πολύ μικρή customized διανομούλα Linux). Αν σε ενδιαφέρει να το χρησιμοποιήσεις, θα πρέπει στα Windows να εγκαταστήσεις το σχετικό software από το CD της μητρικής (ή την πιο τελευταία έκδοση από το site της ASUS). Αλλιώς, μπορείς να μπεις στις ρυθμίσεις του BIOS και να απενεργοποιήσεις το Express Gate, οπότε θα απαλλαχθείς και από το μήνυμα που αναφέρεις.

Δημοσ.

πως μπορω να δω την version του bios ωστε να ξερω ποια αναβαθμιση χρειαζομαι?μην κανω καποιο λαθος και ψαχνομαι..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:16 ----------

λοιπον πηγα στο εκτελεση εβαλα msinfo32και ειδα οτι εχω τα bios 0409..να εγκαταστησω την τελευταια εκδοση 0711?

Δημοσ.

Αν και πολλοί προτείνουν η διαδικασία να μη γίνεται μέσα από τα Windows, να ξέρεις ότι στο CD της μητρικής σου υπάρχει πρόγραμμα που αυτοματοποιεί τη διαδικασία του BIOS update, χωρίς να αγχώνεσαι για το αν έχεις κατεβάσει τη σωστή έκδοση κλπ. Ίσως πρέπει να δοκιμάσεις με αυτόν τον τρόπο.

Δημοσ.

ok..το εκανα!εβαλα την 0711 και σταματησε το μηνυμα!:-)

υ.γ1 επισης στην αρχη(σχεδον με το που ξεκιναει το pc) μου λεει για το express gate..μπορω με καποιο τροπο να το απενεργοποιησω να μην βγαινει αυτο το μηνυμα?αν ναι,πως?

υ.γ2 πριν βγει το μηνυμα για το bios(μεχρι τωρα που διορθωθηκε)μου εβγαζε no physical disk kai no virtual disk(κατι τετοιο)..υπαρχει προβλημα ή εινα οκ?

Δημοσ.
1. Απάντησα πιο πάνω για το Express Gate

ωχ sorry..δεν ειχα δει οτι μου ειπες για την απενεργοποιηση..

παντως σ'ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου φιλε μου..

Δημοσ.

Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα της μητρικής με μεταγενέστερο CPU, με αποτέλεσμα να μην μου αναγνωρίζει το πλήρες core speed του CPU. Έμαθα ότι πρέπει να κάνω update στα BIOS αλλά το προβλημά μου είναι ότι δεν έχει τύχει ξανά κάτι τέτοιο και δεν έχω ιδέα πως γίνεται. Κατέβασα την τελευταία έκδοση από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή και τώρα χρειάζομαι βοήθεια για το πως θα την περάσω...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον βοηθήσει...

Δημοσ.
Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα της μητρικής με μεταγενέστερο CPU, με αποτέλεσμα να μην μου αναγνωρίζει το πλήρες core speed του CPU. Έμαθα ότι πρέπει να κάνω update στα BIOS αλλά το προβλημά μου είναι ότι δεν έχει τύχει ξανά κάτι τέτοιο και δεν έχω ιδέα πως γίνεται. Κατέβασα την τελευταία έκδοση από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή και τώρα χρειάζομαι βοήθεια για το πως θα την περάσω...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον βοηθήσει...

λοιπον εγω φιλε μου πηγα πρωτα να δω ποια εκδοση της μητρικης εχω..ειχα μια αρκετα παλια..οποτε εβαλα το Cd της μητρικης και εκανα update την πιο καινουργια(την 0711 νομιζω) και το προβλημα λυθηκε..

Δημοσ.
λοιπον εγω φιλε μου πηγα πρωτα να δω ποια εκδοση της μητρικης εχω..ειχα μια αρκετα παλια..οποτε εβαλα το Cd της μητρικης και εκανα update την πιο καινουργια(την 0711 νομιζω) και το προβλημα λυθηκε..

Ναί ρε συ φίλε, αλλά η μαλακία είναι ότι έβαλα το cd της μητρικής και δεν είδα κάτι που να λέει "BIOS Update". Και δεν είναι παλιά η μητρική. Είναι η Sapphire PURE CrossfireX 790FX.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...