Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Αρχίσαμε πάλι.

@dkoum: Μπαίνεις σε thread για το MacOS για να "μας την πεις"; Τα συμπεράσματα όντως δικά μας...

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

soiramk o Steve Jobs ξεκινάει την αναφορά με το ipod και αυτό που θα ήθελε να ήταν το iphone (η συνέντευξη γίνεται το 2007) οπότε όταν αναφέρεται στο κομμάτι του software που υπάρχει και καθιστά τις συσκευές λειτουργικές στην ουσία αναφέρεται σε firmware και εκεί κολλάει το ρητό του Alan Kay "People who are really serious about software should make their own hardware" το οποίο ανέφερε σε σεμινάριο το 1982, εξάλλου την εποχή που οι mac δεν είχαν δίσκο το λειτουργικό καθόταν σε eprom.

Από την αρχή ξεκαθαρίζει σε αυτό το κομμάτι της συνέντευξης ότι η Apple δεν ήταν Microsoft, δεν είχε αυτή την λογική, οπότε αν η Microsoft ήταν μία εταιρία παραγωγής software τότε πως γινόταν να ήταν και η Apple το ίδιο, που όπως δήλωνε τότε διέφεραν τόσο πολύ;

Μόνο ο τρόπος με τον οποίο απαντά φτάνει για να δει κάποιος ότι βρίσκεται σε υπερένταση και είναι σφιγμένος, για να καταλήξει χαμογελαστός στο ότι δεν πιστεύει ότι οι mac θα μπορούσαν να έχουν το 80% της αγορά των pc.

Δείτε αμέσως μετά την απάντηση του Jobs τι του απαντά ο Gates. Λέει (σε ελεύθερη απόδοση) ότι στην αρχή χρειάζεται να αναπτύξεις το software σου σε δικό σου πρωτότυπο hardware αλλά στην πορεία το να υπάρχει προσφορά σε hardware από πολλούς κατασκευαστές με τους οποίους συνεργάζεσαι είναι καλύτερα, αφού ο μεταξύ τους ανταγωνισμός ωφέλησε την Microsoft. Ας μην ξεχνάμε τι σφαγή γινόταν τότε με τους επεξεργαστές της intel/amd/cyrix.

Μπορείτε να φανταστείτε τι πανικός θα επικρατούσε σήμερα αν δεν είχαν κοινό set εντολών; Αν κάθε εταιρία είχε το δικό της λειτουργικό και οι εταιρίες software παρήγαγαν προγράμματα αποκλειστικά για μία εταιρία παραγωγής επεξεργαστών. Βάλτε και στο παιχνίδι και τις ati/nvidia να έρθει να δέσει το γλυκό.

Βλέπετε πόσο ωραίο είναι να φτιάχνει ο καθένας software για το δικό του μόνο (πολύπλοκο) hardware;

Αυτό που στήριξε την βιομηχανική επανάσταση ήταν η τυποποίηση των προδιαγραφών. Εκεί χάθηκε κατά την γνώμη μου το παιχνίδι, γιατί η Apple βρέθηκε να φτιάχνει hardware και λειτουργικό μόνη της ενώ από απέναντι πολλαπλάσιες εταιρίες ακολουθούσαν (υπήρξε υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπίας μεταξύ intel/amd) την intel σε ένα πλαίσιο συμβατότητας και η Microsoft έγραφε λειτουργικά για αυτές κλέβοντας τις ιδέες της Apple. Για να μην παρεξηγηθώ, λέω ότι έχασε το παιχνίδι εννοώντας ότι αν είχε μπει από νωρίς στην λογική της συμβατότητας, το λειτουργικό της με τις καινοτομίες του θα είχε στείλει αδιάβαστη την Microsoft πριν καν διανοηθεί να την αντιγράψει.

Έτσι είχαν τα πράγματα. Ο Jobs ήταν οραματιστής και ήθελε κάτι ολοκληρωμένο να φεύγει από την Apple ενώ ο Gates ήταν επιχειρηματικό δαιμόνιο που άρπαζε ό,τι μπορούσε να εκμεταλλευτεί και κυρίως λόγω πίεσης χρόνου προσπαθούσε να μπαλώσει όπως-όπως, τρύπες και κενά στα λειτουργικά του. Θυμάμαι την παρουσίαση των windows που είχε κάνει και αυτά κράσαραν την ώρα της παρουσίασης... :lol:

vag3d, αν έπαιρνες σήμερα ένα pc στον γιο σου για να παίζει παιχνίδια, θα ήταν mac; (Αρχίζουν οι προβοκατόρικες ερωτήσεις... :lol:)

Θα ήθελες στο αναβαθμιζόμενο pc του, όταν δεν έπαιζε παιχνίδια, να έχει το mac os x και να δουλεύει σε αυτό;

Αν ο γιος σου είχε αυτή την δυνατότητα πριν 10 χρόνια, σήμερα για επαγγελματική (και μη) χρήση θα είχε windows ή mac os x;

Πιστεύεις ότι δεν μπορεί η ίδια η Apple να πιστοποιεί το hardware ΟΕΜ κατασκευαστών ως συμβατό με το mac os x; :-)

Επεξ/σία από digekas
Δημοσ.
...

... Ποτέ δεν πίστευα οτι θα μιλούσα τόσο όμορφα για ένα Computer...!!! Επέστρεψε ένας περίεργος ενθουσιασμός - σαν αυτόν πού είχαμε όταν ήμασταν μικροί μόλις πήραμε για πρώτη φορά το πρώτο Computer μας...!!! :-)

...

...

Ακριβώς! Όπως έχω αναφέρει και σε άλλο θέμα, η αγορά του Mac μου μου "γέννησε" συναισθήματα που είχα να νιώσω από το 1989, όταν είχα αγοράσει τον πρώτο μου υπολογιστή (Commodore Amiga 500)! :-)

Δημοσ.
...

... Θυμάμαι την παρουσίαση των windows που είχε κάνει και αυτά κράσαραν την ώρα της παρουσίασης... :lol:

...

...

Πότε έγινε αυτό; Έχεις κανένα σχετικό link? :shifty:

Δημοσ.

soiramk o Steve Jobs ξεκινάει την αναφορά με το ipod και αυτό που θα ήθελε να ήταν το iphone (η συνέντευξη γίνεται το 2007) οπότε όταν αναφέρεται στο κομμάτι του software που υπάρχει και καθιστά τις συσκευές λειτουργικές στην ουσία αναφέρεται σε firmware και εκεί κολλάει το ρητό του Alan Kay "People who are really serious about software should make their own hardware" το οποίο ανέφερε σε σεμινάριο το 1982, εξάλλου την εποχή που οι mac δεν είχαν δίσκο το λειτουργικό καθόταν σε eprom.

Από την αρχή ξεκαθαρίζει σε αυτό το κομμάτι της συνέντευξης ότι η Apple δεν ήταν Microsoft, δεν είχε αυτή την λογική, οπότε αν η Microsoft ήταν μία εταιρία παραγωγής software τότε πως γινόταν να ήταν και η Apple το ίδιο, που όπως δήλωνε τότε διέφεραν τόσο πολύ;

Μόνο ο τρόπος με τον οποίο απαντά φτάνει για να δει κάποιος ότι βρίσκεται σε υπερένταση και είναι σφιγμένος, για να καταλήξει χαμογελαστός στο ότι δεν πιστεύει ότι οι mac θα μπορούσαν να έχουν το 80% της αγορά των pc.

Δείτε αμέσως μετά την απάντηση του Jobs τι του απαντά ο Gates. Λέει (σε ελεύθερη απόδοση) ότι στην αρχή χρειάζεται να αναπτύξεις το software σου σε δικό σου πρωτότυπο hardware αλλά στην πορεία το να υπάρχει προσφορά σε hardware από πολλούς κατασκευαστές με τους οποίους συνεργάζεσαι είναι καλύτερα, αφού ο μεταξύ τους ανταγωνισμός ωφέλησε την Microsoft. Ας μην ξεχνάμε τι σφαγή γινόταν τότε με τους επεξεργαστές της intel/amd/cyrix.

Μπορείτε να φανταστείτε τι πανικός θα επικρατούσε σήμερα αν δεν είχαν κοινό set εντολών; Αν κάθε εταιρία είχε το δικό της λειτουργικό και οι εταιρίες software παρήγαγαν προγράμματα αποκλειστικά για μία εταιρία παραγωγής επεξεργαστών. Βάλτε και στο παιχνίδι και τις ati/nvidia να έρθει να δέσει το γλυκό.

Βλέπετε πόσο ωραίο είναι να φτιάχνει ο καθένας software για το δικό του μόνο (πολύπλοκο) hardware;

Αυτό που στήριξε την βιομηχανική επανάσταση ήταν η τυποποίηση των προδιαγραφών. Εκεί χάθηκε κατά την γνώμη μου το παιχνίδι, γιατί η Apple βρέθηκε να φτιάχνει hardware και λειτουργικό μόνη της ενώ από απέναντι πολλαπλάσιες εταιρίες ακολουθούσαν (υπήρξε υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπίας μεταξύ intel/amd) την intel σε ένα πλαίσιο συμβατότητας και η Microsoft έγραφε λειτουργικά για αυτές κλέβοντας τις ιδέες της Apple. Για να μην παρεξηγηθώ, λέω ότι έχασε το παιχνίδι εννοώντας ότι αν είχε μπει από νωρίς στην λογική της συμβατότητας, το λειτουργικό της με τις καινοτομίες του θα είχε στείλει αδιάβαστη την Microsoft πριν καν διανοηθεί να την αντιγράψει.

Έτσι είχαν τα πράγματα. Ο Jobs ήταν οραματιστής και ήθελε κάτι ολοκληρωμένο να φεύγει από την Apple ενώ ο Gates ήταν επιχειρηματικό δαιμόνιο που άρπαζε ό,τι μπορούσε να εκμεταλλευτεί και κυρίως λόγω πίεσης χρόνου προσπαθούσε να μπαλώσει όπως-όπως, τρύπες και κενά στα λειτουργικά του. Θυμάμαι την παρουσίαση των windows που είχε κάνει και αυτά κράσαραν την ώρα της παρουσίασης... :lol:

vag3d, αν έπαιρνες σήμερα ένα pc στον γιο σου για να παίζει παιχνίδια, θα ήταν mac; (Αρχίζουν οι προβοκατόρικες ερωτήσεις... :lol:)

Θα ήθελες στο αναβαθμιζόμενο pc του, όταν δεν έπαιζε παιχνίδια, να έχει το mac os x και να δουλεύει σε αυτό;

Αν ο γιος σου είχε αυτή την δυνατότητα πριν 10 χρόνια, σήμερα για επαγγελματική (και μη) χρήση θα είχε windows ή mac os x;

Πιστεύεις ότι δεν μπορεί η ίδια η Apple να πιστοποιεί το hardware ΟΕΜ κατασκευαστών ως συμβατό με το mac os x; :-)

Πιστεύω παιδιά οτι αν η Apple επέτρεπε στο λειτουργικό της να τρέχει παντού (legal), θα γινότανε χαμός...!!!! Όλοι θα είχαν Mac OS X στο Computer τους και οι εταιρίες θα το υποστήριζαν και όλοι θα έβγαζαν τις εφαρμογές τους για Mac σαν στανταρ αλλά "και για Windows"...!!!

Από την άλλη, ως αντάλλαγμα ίσως θα έχαναν την σταθερότητα που προσφέρουν οι Mac.

Έτσι αν όχι όλοι - οι περισσότεροι θα είχαν Mac OSX και λιγότεροι θα αγόραζαν Mac Hardware για την "Extra σταθερότητα" που προσφέρουν και την ποιότητα υλικών.

Τότε όμως θα άρχιζαν και οι ιοί για Mac να εξαπλώνονται και θα άρχιζε ένα διαφορετικό παιχνίδι...

Άν έπαιρνα στο παιδί μου ένα computer για να παίζει παιχνίδια με τις σημερινές συνθήκες δεν θα του έπαιρνα Mac. Θα του έπαιρνα PC γιατί είναι πιο φθηνό και αναβαθμίσιμο.

Άν όμως το χρειαζότανε για το πανεπιστήμιο για τις εργασίες του θα του έπαιρνα ένα MBP ή έστω ένα iMac ή Mac Mini (αν ήθελε Mac φυσικά. Άλλως θα έπαιρνα αυτό που θα μου έλεγε οτι καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες του. Ούτως ή άλλως εάν είχα παιδί θα φρόντιζα να του μάθω να αναπτύσσει δικιά του κρίση και όχι να παπαγαλίζει ο,τι του λέω εγώ ή ο καθένας γύρω του). :-)

Δημοσ.

To Mac OS X βρίσκεται στην έκτη εκδοση του και οσοι εχουν λιγη γνώση πληροφορικής ξέρουν την σημαινει το νουμερο 10.6.2. Το Mac OS X ξεκινάει την εμφανιση του λιγο μετά το 2000(θυμάστε το Panther?)Εχουμε 2010 και σχολιάζουμε ένα λειτουργικό που κλέινει τα 10 χρόνια και μια εταιρεία που κλείνει τα 30 χρόνια περιπου.Συγχωρέστε με για τους χοντρικούς υπολογισμους αλλα ολη αυτή η κουβέντα για τα Mac, μου φαίνεται λίγο ακαιρη....

Βέβαια εχώ ακούσει και χειρότερα και αυτή η συζήτηση με έχει κουράσει...

Οταν μιλάς για τα Mac για 10 χρόνια με ποικίλες αντιδράσεις ερχεται η στιγμή που λές καλά τι κάθομαι και κάνω?Εδώ 10 χρόνια περίπου υπήρχε το Mac OS X και κάποιοι επρεπε να ακουσουν την Apple μέσο του iPhone για να ξυπνήσουν....

Ελπίζω να με καταλαβαίνετε πως νοιώθω με όλη αυτη τη βαβούρα....

Ειλικρίνα το εχω ξαναπεί οτι αναπολω τις εποχές που η Αpple ήταν ένα τιποτα γιατί δεν υπήρχαν τόσο πικρόχολα σχολια από τοσους πολλούς....

Δημοσ.

Φίλτατε vag3d για αυτό ανέφερα το θέμα της πιστοποίησης. Εννοείται ότι όταν κάτι γίνεται πιο σύνθετο αυξάνουν οι πιθανότητες κάτι να πάει στραβά αλλά μεταξύ αυτής της πιθανότητας που άλλωστε είναι και στο χέρι τους σχεδόν να την εκμηδενίσουν και της διάδοσης ενός λειτουργικού του οποίου η ζήτηση θα οδηγούσε σε προσφορά hardware και software προσωπικά θα προτιμούσα το δεύτερο.

Για το θέμα των ιών, ό,τι κλειδώνει, ξεκλειδώνει. Αν στο linux δεν υπήρχαν τα αποθετήρια και ο καθένας εγκαθιστούσε ότι έβρισκε αριστερά και δεξιά την ίδια μοίρα με τα windows θα είχε και αυτό. Βέβαια το επίπεδο ασφάλειας των mac os x/linux δεν συγκρίνεται με αυτό των windows αλλά όποιος θέλει μπορώ να του δώσω script να το τρέξει... :lol:

Αυτό που λες στο τέλος για την ανάπτυξη κριτικής σκέψης από πολύ μικρή ηλικία, όχι μόνο μου αρέσει και συμφωνώ αλλά και επαυξάνω, αρκεί όμως να έχει δυνατότητες επιλογής ώστε να χρησιμοποιήσει την κρίση του. :-)

Δυστυχώς ή ευτυχώς όλοι μας έχουμε ανάγκη από ταμπέλες και περγαμηνές για αυτό άλλωστε και τις κρεμάμε σε εμφανή σημεία. Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν κοινωνικά πρότυπα και στερεότυπα που από μικροί αποδεχόμαστε και που ποτέ δεν αμφισβητούμε ή τα αμφισβητούμε μέχρι να κουραστούμε οπότε και προσαρμοζόμαστε. Το δυστυχώς ακούγεται περισσότερο ευχάριστα στους νέους και το ευτυχώς λιγότερο βαρύ στους μεγαλύτερους.

Πάρε για παράδειγμα εμάς. Εμείς θέλουμε κάτι αξιόπιστο για να κάνουμε την δουλειά μας όσο το δυνατό πιο γρήγορα και αποδοτικά. Για εμάς ο χρόνος έχει άλλη αξία. Οι νεώτεροι θα αφιερώσουν τον χρόνο τους σε κάτι που έχει δυναμική. Έτσι εξελίσσετε κάθε τι νέο, αρκεί να υπάρχει χώρος για να μπορέσουν να πατήσουν και το σύνολο τους να τους αποδεχτεί με τις αρχές και τις αντιλήψεις που έχουν που ενδεχομένως αυτές να διαφέρουν από αυτές της προηγούμενης γενιάς.

Το ξέρω ότι οι παραπάνω παράγραφοι φαντάζουν off-topic αλλά σε προηγούμενο ποστ ένας φίλος ανέφερε ότι ένα drive για pc κάνει 20 ευρώ ενώ για να αλλάξει κάποιο ενός mac του ζήτησαν 150. Όταν και εκείνος με το καλό φτάσει να χρεώνει 100 ευρώ την ώρα, το να δώσει 500 ευρώ παραπάνω για ένα μηχάνημα αξιόπιστο ή 150 για μία βλάβη που μπορεί να του εμφανιστεί θα του φανεί αστείο σε σύγκριση με τις ώρες που θα αφιερώσει για να κάνει format και εγκατάσταση εκ νέου το λειτουργικό ή τις ώρες που θα φάει για να βρει τί αλλαγή έκαναν στην alsa και πλέον δεν έχει ήχο μετά την τελευταία αναβάθμιση ή το compilation που θα κάνει στον mplayer ή στο vlc για να έχει vdpau/vaapi αν δεν θέλει να πάει σε ppa λύσεις (αν υπάρχουν φυσικά για την διανομή του).

Αθέατε, κάποτε όταν ήμουν πιτσιρικάς υπολογιστή είχα εγώ και ο επόμενος που είχε ήταν 50 τετράγωνα παραπάνω και βρισκόμασταν για να κάνουμε την πλάκα μας και να πούμε τα δικά μας και πάντα χαιρόμασταν όταν ερχόταν και άλλος στην παρέα μας. Το ότι είχαμε κάτι που δεν είχαν οι άλλοι δεν μας έκανε ξεχωριστούς, το αντίθετο, βλέπαμε πόσο ωραίο ήταν και παρακινούσαμε και άλλους να έρθουν στην παρέα μας. Έτσι πάει το κάθε τι μπροστά. Έτσι έφτασαν οι υπολογιστές σε αυτό το σημείο. Διαφορετικά όχι Αpple δεν θα υπήρχε αλλά μόνο 2-3 καβουρντιστήρια σε κάτι γκαράζ στην Αμερική. :-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως παιδιά, είμαι πολύ ευχαριστημένος με το Mac OS X Snow Leopard.

Ο προορισμός ενός λειτουργικού συστήματος είναι να βοηθάει τον χρήστη να επικοινωνεί με το Hardware του.

Είναι ουσιαστικά το interface που αλληλεπιδρά ο χρήστης με το μηχάνημα. Πάνω σε αυτό το interface υπάρχει ένα άλλο interface όπου οι προγραμματιστές μπορούν να γράψουν προγράμματα που να αλληλεπιδρούν με τον χρήστη και με το Hardware.

Συνεπώς η σταθερότητα ενός λειτουργικού συστήματος αλλά και η ευκολία χρήσης του (User Friendly) και η ευκολία δημιουργίας προγραμμάτων για αυτό (API) κάνουν ένα λειτουργικό σύστημα επιτυχημένο και όχι απαραιτήτως η εμπορική του επιτυχία που μπορεί να οφείλεται σε διάφορους άλλους παράγοντες (εκτός της ποιότητας του λειτουργικού που περιγράφονται στις παραπάνω σειρές).

Αυτός είναι ο κυρίαρχος ρόλος του επονομαζόμενου "Λειτουργικού Συστήματος" (Operating System)...!!!

Για μένα από την στιγμή που τα Win7 βασίζονται εν έτος 2010 "ακόμα" σε Registry, σημαίνει οτι ΚΑΙ τα Win7 μπορεί να είναι καλύτερα απο τα XP πιο "έτσι" πιό "αλλιώς" πιο "όμορφα", αλλά εξακολουθούν να κουβαλάνε τις παιδικές ασθένειες των προηγούμενων Version...!!! Θα πίστευα οτι τα Win7 είναι μια συνταρακτική αλλαγή εάν γυρνούσε η Microsoft και μας έλεγε οτι "καταργήθηκε πλέον η Registry στα Windows.

Νιώθω σαν η Microsoft να "ξεκίνησε λάθος" και οτι προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σουλουπώσει τα ασουλούπωτα...!!! Σαν να κάνει μερεμέτι πάνω στο μερεμέτι και οτι στο τέλος απλώς θα μας ξεφουρνίσει το νέο Clounding System της, όπου εκεί θα είναι η νέα αρχή που θα κάνει (ελπίζω). Έλα όμως που το Clounding Computer είναι μια άλλη (μεγάαααλληη) πονεμένη ιστορία με πολλές παραμέτρους (όχι επι του παρόντος).

Όταν μία εταιρία καταφέρνει να φτιάχνει ένα πραγματικά αξιόλογο λειτουργικό σύστημα όπως είναι το Mac OS X Snow Leopard σήμερα, αυτό σημαίνει οτι επιτυγχάνει τον στόχο της.

Γνωρίζω την ύπαρξη των Mac από μικρός που ήμουνα.

Ο κύριος λόγος που δεν πήρα Mac όταν ήμουνα μικρός, ήταν οτι ήταν δυσεύρετοι κάπως στην Ελλάδα, και οτι οι περισσότεροι είχαν PC, οπότε δεν θα μπορούσα να ανταλλάσσω αρχεία μεταξύ της παρέας, κλπ.

Τους Mac, πάντα τους παρακολουθούσα από λίγο, αλλα τους είχα βάλει υπό "στενή παρακολούθηση" ξανά, πριν από 5 χρόνια όπου παραλίγο να πάρω τον πρώτο μου Mac (iMac), και συγκράτησα τελευταία στιγμή την αγορά, διότι πρώτα ήθελα να βεβαιωθώ ότι τα έξτρα λεφτά που θα ξόδευα θα άξιζαν πραγματικά (μου φαινόταν ναι μεν καλό το OSX αλλά υπερτιμημένο το Hardware τους)...!!!

Έκατσε και το iPhone κάπου στην μέση, όπου με την αγορά του απλώς είχα πάθει την πλάκα μου με το πόσο υπέροχο, έξυπνο και απλό interface έχει το iPhone. (στα μάτια ενός έμπειρου χρήστη Η/Υ φαίνεται αμέσως ο ιδρώτας που έχουν ρίξει τα εξαίσια μυαλά της Apple για να φτιαχτεί το interface του iphone από προγραμματιστική άποψη).

Στο τέλος, είχα ξεσκιστεί να ρωτάω διάφορους φίλους και γνωστούς με Mac "ποιά η εμπειρία τους" και "αν αξίζουν οι Mac"..!!! Άρχισα να ψάχνω πιο εντατικά στο ίντερνετ, να ρωτάω και εδώ στο Forum (θα γνωρίζουν αρκετοί συμφορουμίτες τις μακροσκελείς ερωτήσεις μου και τις απορίες που είχα σχετικά με το θέμα PC to Mac Switch), ώσπου τελικά ναι, πήρα τον πρώτο μου Mac. Είπα "θα ρισκάρω"....!!!

3-4 μήνες μετά την αγορά του πρώτου μου mac, νιώθω απλά οτι, όχι μόνο δεν μετανιώνω την αγορά του αλλά και οτι πραγματικά αξίζουν οι Mac...και ότι τόσο καιρό που χρησιμοποιούσα PC απλώς έχανα τον "μαγικό" τους κόσμο...!!!

Και παλιότερα είχα PC και Amiga είχαν λιγότεροι...!!! Όμως η Amiga ήταν με γραφικά και ήχο ανεπανάληπτο και τα παιχνίδια της ήταν πολύ ωραία και γενικότερα ήταν έτη φωτός μπροστά σε σχέση με τα PC-άκια μας (τότε), και μόνο όταν χειριζόταν κανείς Amiga έβλεπε την ανωτερότητά της...!!!! Μόνο τότε "βίωνε" δηλαδή την μαγεία μιας Amiga...!!!

Και η σταθερότητα με Windows σε IBM PC ήταν απίστευτη (συγκριτικά με τα Non-IBM PC) σε κάποια μεταγενέστερη εποχή...!!! Αλλά και τα IBM ήταν και πάλι πιο ακριβά σε σχέση με τα απλά PC της εποχής...!!!!

Ας μην ξεφεύγουμε όμως...!!!

Η ουσία που μένω εγώ σε σχέση με το θέμα είναι οτι η apple όταν φτιάχνει κάτι, το φτιάχνει (συνήθως) σωστά...!!! Και οτι μου δίνουν την αίσθηση οτι υπάρχει πολύς και έξυπνος λαός "εκεί μέσα" (στην apple) που σκέφτεται σωστά. Διαφορετικά ναι μεν, αλλά σωστά (κατά την γνώμη μου) δε...!!!!

Think Different...!!! Mac OS X...!!!!

Από εκεί και πέρα, και η Apple εταιρία είναι και θέλει να έχει κέρδος (τα γνωστά παιχνίδια των εταιριών δηλαδή).

Τέλος, όσον αφορά το CD Drive που άκουσα παραπάνω είχα κοτσάρει δοκιμαστικά στον Mac μου ένα ASUS DVD Recorder και δούλευε απροβλημάτιστα. Επίσης κότσαρα (για λίγο) PCI κάρτα SATA 6G και USB 3 και απλώς δεν είχα Drivers για το USB 3. Τον SATA Controller τον είδε κανονικά. (μένει μόνο κάποια στιγμή να την ξαναβάλω για να δω αν την έβλεπε ως 6G ή ως κάτι άλλο κατώτερο (το οποίο είναι θέμα καθαρά drivers όπως αντιλήφθηκα, μιας και η κάρτα δεν ήταν για Mac και ο,τι αναγνώρισε το αναγνώρισε με τους Default drivers του OSX).

Επίσης μεγάλη έκπληξη μου προκάλεσε η Logitech Webcam Pro 9000 μου (PC Version) που μόλις την κότσαρα στον Mac ο mac δεν έκανε ούτε γρου-γρου στον δίσκο να διαβάσει κάτι και όταν άνοιξα μετα απο 2 Sec το Photobooth δούλευε κανονικά...!!!

Έκανα το ίδιο στο Laptop της κοπέλας μου με Win7 μέσα και συνολικά έκανα 15-25 λεπτά μέχρι να κατεβάσει τους Drivers από το internet και να μου περάσει την συσκευή (restart δεν θυμάμαι αν ζήτησε). (Βέβαια μου κατέβασε ολόκληρο το Program Suite της Logitech (όπως αυτό που διέθετε το CD με τους Drivers), αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. (α, και για να λέμε και του στραβού το δίκειο και στα WinXP την αναγνώρισε χωρίς drivers. Την είχα κουμπωμένη όμως όταν έκανα install το λειτουργικό).

Το να μου περάσει απλώς τους Drivers για να δουλεύει η Camera,.....δεν του πέρασε του εξαίσιου λειτουργικού (Win7 64bit σε Laptop) απο το "μυαλό"...!!! Ήθελε να μου τα περάσει όλα τα παρελκόμενα προγραμματάκια βλέπεις....και να γεμίσει και την εχμ...registry...!!!

Οκ...!!! :-(

Άσε το νέο κόλπο με τα Laptop..!!! Κορυφαίο...!!! Χαχα..!!! ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ (είναι μέσα στην τιμή), αγοράζεις τα Win7 και ΔΕΝ σου δίνουν το δισκάκι με το λειτουργικό...!!! Βάζεις άγραφα CD Μέσα και κάνεις κάτι σαν Backup. Και μετά άν χρειαστεί κάνεις Restore...!!! Κορυφαίο έτσι?

Δίκαιο...!!! Όλο καινούρια κολπάκια...χαχαχα :S

Χμμ..Δοκίμασε κανείς σας να κάνει εγκατάσταση τους εχμ..."drivers" για πχ. Hewlett Packard (ή άλλου) εκτυπωτή σε Windows?

Έχετε δει εσείς πουθενά 200 MB και 300 MB (και παραπάνω) Drivers? Έλεος...!!!

Εγώ θέλω μόνο να εκτυπώνω...δεν θέλω να εγκαταστήσω ότι σαβούρα ΠΡΕΠΕΙ να βάλω μαζί με τους Drivers των λίγων KByte..ή MB έστω.., τα οποία προγράμματα εκτός από το ότι θα μου γεμίσουν την εχμ...Regirtry και θα κάνουν το Computer μου να έχει λιγότερα διαθέσιμα Resources...θα εκτελούνται και με το έτσι θέλω στην εκκίνηση του συστήματος γονατίζοντας ακόμη περισσότερο το σύστημά μου...!!! Εκπληκτικά...φοβερά..υπέροχα...!!!

Τεσπά... !!!

Από το "μεγάλο σπάσιμο"...πέρασα ξαφνικά στην απόλυτη ηρεμία και χαρά...!!! Κάπως έτσι είναι οι Mac στα μάτια μου τώρα που είμαι και φρέσκος από το Switch PC to Mac...!!! Σε μερικά χρόνια θα έχω πιο εμπεριστατωμένη άποψη...

Ξεφεύγουμε όμως κάπως με αυτά που λέμε καθώς ανοίγουμε το εύρος της συζήτησης και σε άλλα θέματα όπως η Logitech, η PCI κάρτα USB3 / SATA 6G και το Asus DVD Recorder των 20 ευρώ που τελικά....δουλεύει σε mac χωρίς κανένα πρόβλημα..

Επεξ/σία από vag3d
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Σώπα ρε αθέατε, τόσο βαριά σου πέφτουν τα σχόλια για το αγαπημένο σου λειτουργικό?? :shock:

Ξέρεις πιο είναι το αγαπημένο μου λειτουργικό?

Το αγαπημένο μου λειτουργικό είναι το Apple Lisa, που είναι αντιγραφή από το Xerox PARC.Mόνο που η Αpple σε αντίθεση με την MIcrosoft έκανε αντιγραφή και την νοοτροπία της Xerox που το είχε αποκλειστικά για πάρτι της....

Βέβαια το εξέλιξε σε βαθμό που ακόμα και σήμερα δεν έχει καταφερει να το αλλάξει(Μια φωτογραφία είναι όσο χιλιες λέξεις....)

Μηπως σας θυμίζει τίποτα το desk(top) εσας που χρησιμοποίειται Mac?(καλo και το NeXT,αλλα η Lisa παραμένει αθάνατη....)

http://lowendmac.com/orchard/05/apple-lisa-history.html

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.

Αθέατε για την ιστορία του θέματος:

http://applemuseum.bott.org/sections/gui.html

http://toastytech.com/guis/index.html

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το θέμα από την δική μας (των χρηστών) σκοπιά δεν είναι το ποιος έκλεψε ποιον, εξάλλου μεταξύ τους τα βρήκαν (στα δικαστήρια), αλλά ποια ήταν η εξέλιξη και ποιο το όφελος για το κοινωνικό σύνολο.

Η Xerox όντως είχε σχεδιάσει ένα κατά πολύ καλύτερο σύστημα από αυτά που κυκλοφόρησαν αργότερα η Apple ή η IBM αλλά η τιμή του αν έβγαινε στην αγορά το 1973 θα ήταν $40000.

Αυτοί λοιπόν που είδαν ότι οι υπολογιστές θα μπορούσαν να είναι ένα εργαλείο σε λογική τιμή το οποίο θα απευθυνόταν σε πολύ μεγαλύτερο κοινό, άλλαξαν το σκηνικό. Δείτε σήμερα τι επιλογές έχουμε και πως φτάσαμε να έχουμε αυτές τις επιλογές και η όλη συζήτηση που γίνετε εδώ δεν είναι τόσο το ποιος έκλεψε από ποιον, αλλά αν η διεύρυνση των επιλογών σήμερα θα λειτουργούσε για τις καθιερωμένες στον χώρο εταιρίες αντίστοιχα με την Xerox τότε.

Δημοσ.

Σήμερα τα Linux σου δίνουν πάρα πολλές επιλογες.Το να κατηγορούμε την Αpple που δεν βγάζει το λειτουργικό προς τα έξω,οταν μερικές εκδόσεις Linux κάνουν περίπου τα ίδια με το Μαc OS(βλέπε Fedora) ακούγεται, για μένα τουλάχιστον,αστείο,με δόση δυσαρέσκειας αλλα και ασχετοσύνης....

Οσοι μιλάνε για την Αpple , φιλε digeka, μην νομίζεις οτι κρίνουν ξέροντας απο λειτουργικά συστήματα.Εγώ ακόμα μαθαίνω αλλα με ενοχλεί το να μιλάνε ανθρωποι που δεν έχουν σκοπό να μάθουν και πετανε κορώνες του στύλ και καλά "ποια είναι η Αpple","αντέγραψε το Linux","o Basilakis εφτιαξε το GUI" και αλλα ασχετα....

Δηλαδή αν επικρατήσει στο μαρκετινγκ το Ubuntu τι αλλα θα βρούν να του πούνε και να το σχολιασουνε?

Με λίγα λογια τα σχόλια βγαίνουν οπως του κάτσει του καθενός, χωρίς να τα έχουν ψάξει...

Δημοσ.
Σήμερα τα Linux σου δίνουν πάρα πολλές επιλογες.Το να κατηγορούμε την Αpple που δεν βγάζει το λειτουργικό προς τα έξω,οταν μερικές εκδόσεις Linux κάνουν περίπου τα ίδια με το Μαc OS(βλέπε Fedora) ακούγεται, για μένα τουλάχιστον,αστείο,με δόση δυσαρέσκειας αλλα και ασχετοσύνης....

Οσοι μιλάνε για την Αpple , φιλε digeka, μην νομίζεις οτι κρίνουν ξέροντας απο λειτουργικά συστήματα.Εγώ ακόμα μαθαίνω αλλα με ενοχλεί το να μιλάνε ανθρωποι που δεν έχουν σκοπό να μάθουν και πετανε κορώνες του στύλ και καλά "ποια είναι η Αpple","αντέγραψε το Linux","o Basilakis εφτιαξε το GUI" και αλλα ασχετα....

Δηλαδή αν επικρατήσει στο μαρκετινγκ το Ubuntu τι αλλα θα βρούν να του πούνε και να το σχολιασουνε?

Με λίγα λογια τα σχόλια βγαίνουν οπως του κάτσει του καθενός, χωρίς να τα έχουν ψάξει...

Δεν έχουν άδικο όσοι λένε ότι κάποιες αναφορές είναι off-topic αφού το θέμα είναι "Κυκλοφόρησε το Mac OS X Snow Leopard", από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες ανοχές στις οποίες μπορούν να αναφερθούν και άλλα σχετικά ή και όχι τόσο σχετικά με το θέμα αλλά σαν είδηση και σαν θέμα απευθύνεται σε ένα λίγο πολύ συγκεκριμένο κοινό που ποσώς θα το ενδιέφερε να μάθει πόσα χρόνια χρησιμοποιώ αποκλειστικά και μόνο linux και αν τρέχω όσες εφαρμογές δεν τρέχουν native σε linux είτε μέσω wine είτε μέσω virtualization.

H Apple είχε open source το Darwin και αν είχε την δυνατότητα σήμερα να τρέχει mac εφαρμογές θα έμπαινε δυναμικά στον χώρο των open source λειτουργικών. Προσωπικά δεν θα ήθελα το linux να μονοπωλήσει την αγορά στο μέλλον, όσο και αν το αγαπώ. Για το καλό το δικό του, των προγραμματιστών αλλά προπάντων για τον κόσμο, πρέπει να υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις και νοοτροπίες αφενός για να έχουμε επιλογές και αφετέρου ο μεταξύ τους ανταγωνισμός να επιφέρει αλλαγές και εξελίξεις προς όφελος του συνόλου.

Κανείς δεν είναι παντογνώστης, ούτε και αλάνθαστος είναι κανείς, το μόνο που μπορούμε να καταλογίσουμε είναι η σκόπιμη παραπληροφόρηση αλλά μεταξύ αμάθειας και σκόπιμης παραπληροφόρησης υπάρχει τεράστιο κενό και όσοι ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία κάνουν μπαμ από απόσταση αφού φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν γνώσεις για αυτό για το οποίο μιλάνε αλλά φροντίζουν να πουν την μισή αλήθεια, αυτή που τους βολεύει.

Επειδή λοιπόν κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας, αλλά όλοι μας ό,τι έχουμε μάθει το μάθαμε στην πορεία και επειδή όλους πρέπει να τους θεωρούμε καλοπροαίρετους μέχρι αποδείξεως του εναντίον, όταν βρισκόμαστε κάπου όπου βλέπουμε και ακούμε πράγματα που δεν πολυστέκουν φροντίζουμε με όμορφο και ευγενικό τρόπο να δείξουμε πως έχει η πραγματικότητα που ξέρουμε και βιώνουμε.

Δεν χρειάζονται ούτε εντάσεις αλλά ούτε διαπληκτισμοί, όποιος είναι σε θέση να καταλάβει, καταλαβαίνει, δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί, το μόνο που χρειάζεται πριν πει ή γράψει κάποιος το οτιδήποτε είναι να βεβαιωθεί ότι αυτό που λέει και υποστηρίζει είναι σωστό. Αν αποδειχτεί από άλλους ότι κάπου κάνει λάθος, πρέπει να έχει την ταπεινότητα να παραδεχτεί ότι δεν είναι παντογνώστης και ότι είναι λογικό και ανθρώπινο να γίνονται λάθη, στο κάτω κάτω της γραφής και από αυτά μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι. :-)

Αυτό είναι το ατού του open source, ότι όλοι μπορούν να το δουν εκ των έσω, να το κρίνουν και να το βελτιώσουν, αφιλοκερδώς όμως, οπότε όποιος θέλει να βγάλει και τα προς το ζην θα πρέπει να μπορεί να έχει την δυνατότητα να προσφέρει και closed source προγράμματα σε όσους εκτιμούν ότι ο χρόνος ή ο κόπος της απόκτησης γνώσης που απαιτείται σήμερα για την λειτουργία και την παραμετροποίηση ενός open source λειτουργικού εύκολα μπορεί να αντισταθμιστεί από ένα ποσό που απαιτεί μία εταιρία ή ένας προγραμματιστής για να τους δώσει ένα κλειστό κουτί που δουλεύει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

Αν ποτέ φτάσει το linux ή οποιοδήποτε λειτουργικό προσφέρεται δωρεάν να έχει τις ίδιες δυνατότητες και χαρακτηριστικά με τα υπόλοιπα λειτουργικά των οποίων η απόκτηση τους απαιτεί ένα σεβαστό ποσό, τότε μόνο συλλέκτες θα βρεθούν να τα αγοράζουν. Ευτυχώς όμως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και μέσα σε αυτό το διάστημα εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν ο άλλος έχει μία διαφορετική οπτική από την δική μας, τότε θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι μπορεί να υπάρχει το ενδεχόμενο εμείς να βλέπουμε στραβά τα πράγματα οπότε και πρέπει να τον ευχαριστήσουμε που μας το επέδειξε. :-)

Δημοσ.

Νομίζω πλέον το πράγμα έχει αλλάξει λίγο.Δηλαδή δεν βγάζει <<δικό της>> hardware η Apple για να τρέχει καλύτερα, το βγάζει για να μπορεί να τρέξει μόνο σε αυτό και έτσι να κερδίζει περισσότερα.

Σκέψου ότι για να αποκτήσεις έναν Apple θες το λιγότερο 600€.Παίρνεις μαζί και το hardware και το software.Το θέμα όμως είναι ότι στα ταμεία της Apple μπαίνουν 600+ ευρώ, επί των οποίων έχει τα όποια ποσοστά καθαρού κέρδους.

Η MS από την άλλη σου πουλάει κάτι σε μέση τιμή 150-200€ επί του οποίου πάλι έχει κάποιο κέρδος.

Η Apple με την πολιτική της αυτή, αναλογικά με το μερίδιο της στην αγορά έχει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους γιατί πουλάει πιο ακριβό προϊόν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...