tolis_01 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Προφανώς θ' αστειεύεσαι.... και το BSD σε τι βασίζεται;;; Απορώ εγώ τώρα.... Σε UNIX (το οποίο δεν είναι συνώνυμο του Linux, ούτε είναι δωρεάν). Για το hardware που λες, ναι, το ίδιο είναι και στα pc και στα mac. Από 'κει και πέρα όποιος θέλει, τα αγοράζει. Δεν είναι υποχρεωτικό. Δεν χρειάζεται το trolling. Και η mercedes δεν έχει καλύτερα υλικά από την toyota (τουλάχιστον στα μικρά μοντέλα), αλλά γιατί τα αγοράζουν;
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Σε UNIX (το οποίο δεν είναι συνώνυμο του Linux, ούτε είναι δωρεάν). Για το hardware που λες, ναι, το ίδιο είναι και στα pc και στα mac. Από 'κει και πέρα όποιος θέλει, τα αγοράζει. Δεν είναι υποχρεωτικό. Δεν χρειάζεται το trolling. Και η mercedes δεν έχει καλύτερα υλικά από την toyota (τουλάχιστον στα μικρά μοντέλα), αλλά γιατί τα αγοράζουν; Σωστά... το κοινό στοιχείο των BSD & Linux είναι το UNIX!!! Αλλά την επανάσταση την έφερε ο Linus... κάνω λάθος;;; και βεβαίως το BSD ήταν ακόλουθο του Linux!!! Θέλω να πω, ότι δεν θα είχε ανοίξει κανενός η όρεξη για ανάπτυξη νέου λειτουργικού/πλατφόρμας αν δεν είχε κάνει το μεγάλο βήμα ο Linus!!! Εγώ επιμένω ότι η Apple είναι καιρός να αλλάξει μυαλά και να κάνει πιο συμβατό και φιλικό το Mac OS-X για PC hardware... και μάλιστα σε συνεργασία με όλους τους κατασκευαστές hardware ανά τον κόσμο!!!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Αντί να ειρωνεύεστε τους Win users, δεν θα ήταν καλύτερο να τους στηρίξετε με την τεχνογνωσία σας και να περάσουν στην πλατφόρμα της Αpple κι αν τους "πείσει" να εγκατασταθούν σε αυτήν μόνιμα;;; Εγώ προσωπικά, θεωρώ ότι αυτή η διαμάχη (ετών τώρα), έχει καταντήσει αηδία... κι εν πάση περιπτώσει, γιατί κοκορεύεστε για το Mac OS-X??? Δεν είναι δουλειά της Apple αυτή η νέα πλατφόρμα... Πείτε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Torvalds και τους μετέπειτα "τρελούς-ρομαντικούς" που δούλεψαν αφιλοκερδώς για να βασίζεται το λειτουργικό της Apple σήμερα πλέον... Επίσης, είναι όντως βλακώδες Εκ μέρους της Apple να μην έχει υποστηρίξει την νόμιμη εκδοχή του "Hackintosh" ή του PCintosh τέλος πάντων!!! Θα πούλαγε σαν τρελή αφενός και θα είχε πείσει όλον τον κόσμο αφετέρου να στήσει την πλατφόρμα της σε όλα τα PC παγκοσμίως... Δεν ξέρω... αυτό καταλαβαίνω εγώ... Αν πχ εγώ έβρισκα μια διανομή για PC (για εγκατάσταση χωρίς γάστρωμα) θα την είχα αγοράσει ήδη... κι ερωτώ (εγώ ο αφελής τώρα)αν δεν είμαι βέβαιος ότι έχει πλεονεκτήματα απέναντι στα Win 7 γιατί να το αγοράσω;;;; κι αν δεν με βολεύει/μου κάνει την δουλειά μου;;; χμμμμμ.... Αν δεν είμαι βέβαιος ότι θα μου κάνει την δουλειά μου δεν σκοπεύω να ξοδέψω χρήματα σε καιρούς χαλεπούς!!! Προφανώς θ' αστειεύεσαι.... και το BSD σε τι βασίζεται;;; Απορώ εγώ τώρα.... Αφού μπήκες που μπήκες για καυγά και για flame, μάθε τουλάχιστον μερικά βασικά πράγματα πριν αρχίσεις να πετάς ό,τι θες. 1. Η Apple είναι εταιρεία hardware, όχι software. Το software (MacOS X, iPhone OS) υπάρχει για να υποστηρίζει το hardware της - όχι το αντίθετο. Συνεπώς κάθε "παράκληση" από τους wannabe χρήστες MacOS X να "τολμήσει" η Apple να προωθήσει το λειτουργικό της και σε hardware εκτός της εταιρείας ακούγεται τουλάχιστον ανιστόρητη και άσχετη... 2. Το MacOS X στηρίζεται στο Unix και πιο συγκεκριμένα στο Mach3 και στο BSD. Είναι ένα από τα Single UNIX Specification λειτουργικά. Το Linux είναι ένα Unix-οειδές λειτουργικό, δεν έχει καμία σχέση όμως με το MacOS X! Και δεν ανήκει στην οικογένεια των Single UNIX Specification λειτουργικών. Το BSD δεν "ανήκει" ούτε "προέρχεται" από το Linux. Έλεος, διάβασε λίγο πριν αρχίσεις να πετάς τέτοια ανιστόρητα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 και βεβαίως το BSD ήταν ακόλουθο του Linux!!! facepalm.jpg... http://en.wikipedia.org/wiki/Berkeley_Software_Distribution http://en.wikipedia.org/wiki/Linux
digekas Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Μια και γίνεται αναφορά στην ιστορία, ας μου επιτραπεί και εμένα ένα off-topic, υπάρχει μία ταινία που αφορά τις δυο μεγάλες εταιρίες hardware και software και το πως έφτασαν μέχρι εδώ: Pirates of Silicon Valley, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να μαθαίνουμε την ιστορία από ταινίες. Επί της ουσία δεν νομίζω να είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι η κίνηση της Apple να στραφεί σε Motorola επεξεργαστές ήταν ότι το καλύτερο και αν ήταν γιατί τελικά στράφηκε σε Intel επεξεργαστές; Πράγματι από την αρχή η Apple ήταν μία εταιρία παραγωγής hardware η οποία παρήγαγε software το οποίο καθιστούσε το hardware της λειτουργικό. Επειδή όμως τα μηχανήματα της δεν ήταν συμβατά με τα ευρύτατα γνωστά pc που έτρεχαν σαφέστατα υποδεέστερα λειτουργικά του Βασιλάκη δεν μπήκε ποτέ στην λογική της μετατροπής του λογισμικού της ώστε να μπορεί να "κάτσει" στα κοινά pc. Είχε ανέκαθεν ένα στιβαρό και αξιόπιστο λειτουργικό που καθόταν σε υλικό που δεν συγκρινόταν με αυτό του ανταγωνισμού στην τιμή ή την ταχύτητα, το οποίο ήταν ανέκαθεν υποδεέστερο. Ξεχωριστό ήταν το design και η ελιτίστικη συμπεριφορά που αποκτούσαν οι πελάτες, αφού γνώριζαν ότι είχαν στην κατοχή τους ένα σύστημα που ναι μεν ήταν ακριβότερο και πιο αργό από αυτό που θα μπορούσαν να είχαν αγοράσει με τα ίδια χρήματα με λειτουργικό του Βασιλάκη αλλά επειδή το ήθελαν κυρίως για επαγγελματική χρήση το ότι ήταν πιο αργό ή πιο ακριβό αντισταθμιζόταν από την αξιοπιστία του. Το λάθος κατά την γνώμη μου είναι η μή προώθηση του λειτουργικού της σε μηχανήματα που πλέον δεν διαφέρουν τόσο με τα δικά της από άποψη hardware. Αφού αναγνώρισε το λάθος της και είδε ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό σε ότι αφορά το hardware, θα έπρεπε να βάλει τα γυαλιά στον Βασιλάκη δίνοντας στον κόσμο ένα σαφέστατα ανώτερο λειτουργικό που θα το εκτιμούσαν αμέσως. Δεν το κάνει όμως όχι γιατί προασπίζεται το ελιτίστικο του club των πελατών της, αλλά γιατί το ποσοστό κέρδους από το hardware είναι μεγαλύτερο από αυτό του software. Την συμφέρει καλύτερα να αγοράζει από ΟΕΜ κατασκευαστές να βάζει ένα ταμπελάκι και με το αξιόπιστο λειτουργικό της να φουσκώνει την τιμή κατά 20~30%. Το ξέρει ότι κύριος ανταγωνιστής της σε βάθος χρόνου δεν είναι η Microsoft για αυτό άλλωστε και η Adobe δεν υποστηρίζει τα προγράμματά της σε linux, από την στιγμή όμως που περιμένουν τρίτους κατασκευαστές να υποστηρίξουν το hardware τους με software πχ την Nvidia με το vdpau (όπως και το linux άλλωστε) ίσως θα έπρεπε να αναθεωρήσει ότι αφορά την ευρύτερη διάδοση του λειτουργικού της γιατί το επίσης αξιόπιστο linux γίνεται όλο και περισσότερο διαδεδομένο και με εφαρμογές όπως το wine θα αρχίσει να διεισδύει στις επαγγελματικές εφαρμογές που κρατάνε πολύ κόσμο μακρυά του.
atheatos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) Μια και γίνεται αναφορά στην ιστορία, ας μου επιτραπεί και εμένα ένα off-topic, υπάρχει μία ταινία που αφορά τις δυο μεγάλες εταιρίες hardware και software και το πως έφτασαν μέχρι εδώ: Pirates of Silicon Valley, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να μαθαίνουμε την ιστορία από ταινίες. -Απάντησες μόνος σου? Επί της ουσία δεν νομίζω να είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι η κίνηση της Apple να στραφεί σε Motorola επεξεργαστές ήταν ότι το καλύτερο και αν ήταν γιατί τελικά στράφηκε σε Intel επεξεργαστές; -Το G5 ήταν και αυτό της Motorola?Μήπως είναι καποιας άλλης εταιρείας?Μήπως o G5 ήταν υπερβολικά ενεργοβόρος επεξεργαστής για personal computing?Μήπως ο Intel είναι φτηνός και μπορεί ευκολα να παραχθει μαζικά και επιτέλους να μπορέσει να πουλήσει φτηνότερα και περισσότερα μηχανήματα από το να κλείσει? Πράγματι από την αρχή η Apple ήταν μία εταιρία παραγωγής hardware η οποία παρήγαγε software το οποίο καθιστούσε το hardware της λειτουργικό. Επειδή όμως τα μηχανήματα της δεν ήταν συμβατά με τα ευρύτατα γνωστά pc που έτρεχαν σαφέστατα υποδεέστερα λειτουργικά του Βασιλάκη δεν μπήκε ποτέ στην λογική της μετατροπής του λογισμικού της ώστε να μπορεί να "κάτσει" στα κοινά pc. -Μήπως ο Βασιλάκης έκανε την μετατροπή? Είχε ανέκαθεν ένα στιβαρό και αξιόπιστο λειτουργικό που καθόταν σε υλικό που δεν συγκρινόταν με αυτό του ανταγωνισμού στην τιμή ή την ταχύτητα, το οποίο ήταν ανέκαθεν υποδεέστερο. Ξεχωριστό ήταν το design και η ελιτίστικη συμπεριφορά που αποκτούσαν οι πελάτες, αφού γνώριζαν ότι είχαν στην κατοχή τους ένα σύστημα που ναι μεν ήταν ακριβότερο και πιο αργό από αυτό που θα μπορούσαν να είχαν αγοράσει με τα ίδια χρήματα με λειτουργικό του Βασιλάκη αλλά επειδή το ήθελαν κυρίως για επαγγελματική χρήση το ότι ήταν πιο αργό ή πιο ακριβό αντισταθμιζόταν από την αξιοπιστία του. -Πάλι απάντησες μόνος σου? Το λάθος κατά την γνώμη μου είναι η μή προώθηση του λειτουργικού της σε μηχανήματα που πλέον δεν διαφέρουν τόσο με τα δικά της από άποψη hardware. Αφού αναγνώρισε το λάθος της και είδε ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό σε ότι αφορά το hardware, θα έπρεπε να βάλει τα γυαλιά στον Βασιλάκη δίνοντας στον κόσμο ένα σαφέστατα ανώτερο λειτουργικό που θα το εκτιμούσαν αμέσως. Δεν το κάνει όμως όχι γιατί προασπίζεται το ελιτίστικο του club των πελατών της, αλλά γιατί το ποσοστό κέρδους από το hardware είναι μεγαλύτερο από αυτό του software. Την συμφέρει καλύτερα να αγοράζει από ΟΕΜ κατασκευαστές να βάζει ένα ταμπελάκι και με το αξιόπιστο λειτουργικό της να φουσκώνει την τιμή κατά 20~30%. -Δηλαδή τα μηχανήματα της ως hardware ειναι κατασκευασμένα οπως τα υπολοιπα και θα πρεπε να έχουν την ίδια αξία? Δηλαδή αν στο μέλλον τα πουλήσει ακόμα φτηνότερα τι θα πείς? Το ξέρει ότι κύριος ανταγωνιστής της σε βάθος χρόνου δεν είναι η Microsoft για αυτό άλλωστε και η Adobe δεν υποστηρίζει τα προγράμματά της σε linux, από την στιγμή όμως που περιμένουν τρίτους κατασκευαστές να υποστηρίξουν το hardware τους με software πχ την Nvidia με το vdpau (όπως και το linux άλλωστε) ίσως θα έπρεπε να αναθεωρήσει ότι αφορά την ευρύτερη διάδοση του λειτουργικού της γιατί το επίσης αξιόπιστο linux γίνεται όλο και περισσότερο διαδεδομένο και με εφαρμογές όπως το wine θα αρχίσει να διεισδύει στις επαγγελματικές εφαρμογές που κρατάνε πολύ κόσμο μακρυά του. -Η Adobe δεν κατάλαβα για πιο λόγο δεν υποστηρίζει Linux? To Wine δεν ύπαρχει και σε Mac?Γιατί πρέπει να φοβάται το Linux ή και κάθε OS απο την στιγμή που είναι εταιρεία hardware και μάλιστα το Linux είναι το μόνο OS που έχει έκδοση για τα PowerPc και μπορεί και τρέχει άνετα σε όλα τα μηχανήματα της? (Μακάρι να κυριαρχήσουν τα Linux στην αγορά και ξαναδούμε κανέναν Power Pc,απο Apple αλλα και τους υπόλοιπους....) Για να τελείωνουμε η γνώμη σου προέρχεται από κάποια δυσαρέσκεια ή είναι προΐον ώριμης σκέψης?(Εξάλλου το Snow κοντεύει χρόνο και είναι update του παλαιότερου Leopard αρα κάτι προκάλεσε το τόσο άκαιρο θέμα....εκτος και τα σκεφτόσουνα όλα αυτά τα χρόνια) Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2010 από atheatos εδώ που τα λέμε
digekas Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Για να τελείωνουμε η γνώμη σου προέρχεται από κάποια δυσαρέσκεια ή είναι προΐον ώριμης σκέψης? Φίλτατε αθέατε, για αρχή να σου λύσω την απορία που έχεις (στο βαθμό φυσικά που μπορώ) ελπίζοντας ότι δεν θα με ξαναπροσβάλεις θεωρώντας την άποψή μου ως πιθανά ανώριμη. (Ευτυχώς που μου έδωσες την δυνατότητα επιλογής... η γνώμη μου να είναι απόρροια κάποιας δυσαρέσκειας...) Off-topic, αλλά μια και το ρώτησες, η δυσαρέσκεια κάποιου δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης; Εγώ δεν ασπάζομαι αυτή την λογική και δηλώνω εξαρχής ότι δεν είμαι αρνητικά προκατειλημμένος απέναντί σου (όπως λες και στην υπογραφή σου) και δεν θεωρώ την όποια δυσαρέσκεια σου στις θέσεις και απόψεις μου ως ένδειξη ανωριμότητας από μέρους σου. Εννοείται ότι το ύφος του καθενός πηγάζει από το ήθος του (και της παιδεία και πολλών άλλων), οφείλουμε όμως για λόγους στοιχειώδους ευγένειας, ιδίως όταν απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε, να δείχνουμε σεβασμό στο πρόσωπο του συνομιλητή μας ανεξάρτητα αν συμφωνούμε με τις απόψεις του ή όχι, τουλάχιστον αυτό προσπαθώ να κάνω χρόνια τώρα, ελπίζοντας ότι η τακτική αυτή βρίσκει μιμητές. Η γνώμη μου λοιπόν που έχει σχηματισθεί στην πάροδο των 20 χρόνων που χρησιμοποιώ υπολογιστές (είμαι και σχετικά παλιός στον χώρο, έχοντας δουλέψει σε πολλά λειτουργικά συστήματα και ως προγραμματιστής) δεν είναι άλλη από αυτή που έγραψα απλά και ξεκάθαρα στο προηγούμενο ποστ μου: ότι το Mac OS που ανέκαθεν είχε ρόλο υποστηρικτικό (σαν προϊόν υπήρχε απλά για να καθιστά λειτουργικά τα μηχανήματά της), σήμερα (τρόπος του λέγειν) που τα μηχανήματά της δεν διαφέρουν πολύ από αυτά του ανταγωνισμού, το λειτουργικό της σαν προϊόν περνάει μπροστά και λόγω αυτού πουλάει και το hardware της. Αντιστοίχως πιθανά ανώριμες να είναι οι επενδύσεις εξαγοράς του Symbian ώστε να το δώσουν σε open source μορφή, ώστε να μπορέσουν να ανταγωνιστούν επί ίσης όροις το android. Σε μία λοιπόν αγορά που βλέπουμε πως κινούνται τα πράγματα και πάλι η Apple όχι μόνο δεν συμβαδίζει αλλά επιμένει να μην πουλάει ξεχωριστά το λειτουργικό της ελπίζοντας ότι η αξία του θα είναι ανέκαθεν ανώτερη του ανταγωνισμού και σε βαθμό τέτοιο που οι μελλοντικοί πελάτες της θα πληρώνουν από 20%~30% ακριβότερα το υλικό της (υλικό τρίτων με το οποίο καλώς ή κακώς γίνεται άμεση σύγκριση τιμής) για να χρησιμοποιούν το λειτουργικό της. Η Adobe δεν κατάλαβα για πιο λόγο δεν υποστηρίζει Linux? To Wine δεν ύπαρχει και σε Mac?Γιατί πρέπει να φοβάται το Linux ή και κάθε OS απο την στιγμή που είναι εταιρεία hardware και μάλιστα το Linux είναι το μόνο OS που έχει έκδοση για τα PowerPc και μπορεί και τρέχει άνετα σε όλα τα μηχανήματα της? Τόσο η Adobe όσο και η Autodesk παράγουν επαγγελματικά προγράμματα των οποίων ή μη διάθεση σε linux κρατάνε αρκετό κόσμο μακρυά από το linux. Για αυτό έκανα αναφορά στο wine. Γιατί η υποστήριξή τους μέσω αυτού είναι καθαρά θέμα χρόνου και όταν θα γίνει αυτό πως θα το ανταγωνιστούν οι Apple και Microsoft; Η δε πρώτη θα ρίξει τις τιμές του (παρωχημένου για την τιμή του) υλικού της και Θα ανταγωνιστεί ΟΕΜ (με την λανθασμένη έννοια που είναι γνωστό το ακρονύμιο) κατασκευαστές; Ειδικά όταν από αυτούς αγοράζει υλικό; Μακάρι για εμάς να ρίξει τις τιμές, τί καλύτερο, αλλά πραγματικά αμφιβάλω αν κατεβάζοντας τις τιμές και στηριζόμενη σε υλικό τρίτων αν θα είναι βιώσιμη σαν επιχείρηση. Αυτό λέω ότι αφού από την αρχή είχε ένα πολύ δυνατό χαρτί και αυτό ήταν και είναι το design και το λειτουργικό της, θα έπρεπε να στηριχτεί σε αυτό και να αφήσει το hardware εξολοκλήρου στις εταιρίες μεγαθήρια που η ποσότητα που παράγουν ρίχνει το κόστος. Στο λειτουργικό στηρίχτηκε ο Βασιλάκης και επί δεκαετίες πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες αφού επί της ουσίας δεν είχε ανταγωνισμό, για να έρθει μία εποχή όπου στα μηχανήματά της Apple αρκετοί έχουν dual-boot και αυτό του Βασιλάκη, αφού τους δίνεται η δυνατότητα, κάτι όμως που δεν κάνει η Apple και οι θέσεις και απόψεις που εκφράζονται εδώ δεν είναι για να κατακρίνουν το αναφέρετο δικαίωμά της να αποφασίζει πως ή σε τί τιμή θα διαθέσει τα προϊόντα της, αλλά το αν η τακτική της θα της βγει σε καλό και αν αυτό το καλό θα είναι και προς δικό μας όφελος. Ελπίζω να κάλυψα τις απορίες σου φίλε μου, αν όχι, εδώ είμαστε για να συζητάμε όμορφα και πολιτισμένα. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης. Υ.Γ. Πολλές φορές, πολλές θέσεις διατυπώνονται υπό μορφή ερώτησης, που όμως οι απαντήσεις είτε είναι αυτονόητες, είτε έχουν δοθεί ήδη μέσα από την ερώτηση. Αυτά τα ερωτήματα παλαιότερα αποκαλούνταν ρητορικά και σκοπό είχαν ως ερωτήματα να βάλουν τον ακροατή σε μία διαδικασία εύρεσης της απάντησης, μίας διαδικασίας που χάραζε εντονότερα την θέση αυτή στην μνήμη του ακροατή, αφού δίνοντας ο ίδιος την απάντηση στην ουσία, από την δική του πλευρά, ήταν η δική του θέση και άποψη στο ερώτημα που του είχε τεθεί.
soiramk Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 1. Η Apple είναι εταιρεία hardware, όχι software. Το software (MacOS X, iPhone OS) υπάρχει για να υποστηρίζει το hardware της - όχι το αντίθετο. paredwse δες λίγο αυτό [ame=http://www.youtube.com/watch?v=Scf6dV4FSf8&feature=fvw]video[/ame] Ιδίως μετά το 7.30. Νομίζω πως λέει ακριβώς το αντίθετο. Στα άλλα που λες συμφωνώ απόλυτα!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 paredwse δες λίγο αυτό video Ιδίως μετά το 7.30. Νομίζω πως λέει ακριβώς το αντίθετο. Στα άλλα που λες συμφωνώ απόλυτα! Σύμφωνοι... ... πλην όμως ο ίδιος ο Steve Jobs αυτοδιαψεύδεται λίγο αργότερα (περίπου στο 8.50) επαναλαμβάνοντας τη ρήση του Alan Kay "People who are really serious about software should make their own hardware."
soiramk Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Και ακριβώς αυτό πιστεύω κ εγώ. Η Apple είναι μια εταιρεία software που φτιάχνει το δικό της hardware για να το "τρέξει" καλύτερα
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Αντιθέτως πίστευα ότι η Apple είναι μία εταιρεία hardware που το "δένει" (ως γλυκό) με το software της. Προφανώς ο Steve Jobs έχει τον τελευταίο λόγο και ο λόγος του λέει αυτά που γράφεις και εσύ.
tolis_01 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) Το "φτιάχνει" hardware δεν είναι λίγο λάθος όρος; Δεν κατασκευάζει τίποτα μόνη της η apple απ'όσο ξέρω, απλά αγοράζει από άλλους. edit: Thank you για την απάντηση paredwse, δεν το γνώριζα αυτό. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2010 από tolis_01
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Το "φτιάχνει" hardware δεν είναι λίγο λάθος όρος; Δεν κατασκευάζει τίποτα μόνη της η apple απ'όσο ξέρω, απλά αγοράζει από άλλους. Mέχρι πρόσφατα (εποχή PowerPC) σχεδίαζε ακόμα και επεξεργαστές - οι PowerPC πρωτοβγήκαν ως σχέδιο Apple - IBM - Motorola (μετά ανέλαβε την κατασκευή, ήτοι υλοποίηση του σχεδίου, η ΙΒΜ). Οι πλακέτες μέχρι το PowerPC ήταν σχεδίασης Apple. Επανέρχεται πλέον με το iPad, το οποίο "φοράει" επεξεργαστή Apple (τον A4).
vag3d Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) Εγώ πάντως παιδιά μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας με PC, και πλέον κάτοχος mac, αυτό που έχω να πω με την μέχρι στιγμής εμπειρία μου (μέσα στους 3-4 μόλις μήνες εμπειρίας με τον mac μου) είναι το εξής: Ok, έζησα τα PC τόσα χρόνια με τα θετικά του και τα αρνητικά του (τα οποία αρνητικά είναι πολύ σπαστικά βέβαια-οφείλω να ομολογήσω). Ναι στα PC η τεχνολογία προχωράει σχετικά πιο γρήγορα και μπορεί κανείς να είναι "Up to Date" ανανεώνοντας το computer του με νέο Hardware διαρκώς και να απολαμβάνει μεγαλύτερες ταχύτητες, έχει περισσότερες επιλογές κλπ. (Βλέπε κάρτες γραφικών και διάφορους άλλους τομείς όπως το USB3, SATA 6G, κλπ) Το νόημα/ η ουσία όμως πιστεύω είναι το να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου σωστά, χωρίς να σπάνε τα νεύρα σου με προβλήματα κλπ, να δουλεύουν όλα όσο πιο "ρολόι" γίνεται και μάλιστα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται. Και αν τύχει και έρθει εκείνη η καταραμένη ώρα του Format, όλα κυλάνε βελούδο και άνετα χωρίς σπάσιμο νεύρων (Time Machine - Migration Assistant, Disk Utility/Clone Disk, etc)...!!! Με τον Mac Pro μου έχω πάθει την πλάκα μου. Καταρχάς το μηχάνημα πραγματικά είναι φοβερό από άποψη αρχιτεκτονικής (το κουτί του και το σύστημα ψύξης του σε σχέση με το αθόρυβο της υποθέσεως - δεν παίζονται). Δεν έχω ξαναδεί πιό σωστά μελετημένο κουτί σε σχέση με αυτά που υπάρχουν για PC) Πολύ καλό και αθόρυβο είναι το κουτί του Mac Pro. Σήμερα το είχα αρκετές ώρες να κάνει Rendering μία 3D Scene σε συνδυασμό με HD Video Mixing (Camera Tracking) και η θερμοκρασία του CPU δεν ξεπέρασε τους 70 C..., ενώ σε πιο σύντομα Renderings δεν ξεπερνούσε τους 40-45 C !!! Όλοι οι πυρήνες του CPU ήταν σε Full Load και ταυτόχρονα (πχ. σερφάρισμα με τον Firefox με 60 tabs ανοικτά κλπ) μπορούσα χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση να συνεχίσω να κάνω και άλλα πράγματα στον Mac, χωρίς να "μασάει" το μηχάνημα καθόλου (ούτε μια στιγμή δεν "μάσησε" μέχρι στιγμής - και το λέω αυτό γενικώς για το Mac Pro 2009 μου)...!!! Γενικά από άποψη Hardware φαίνεται να είναι πολύ αξιόλογος ο Mac που έχω. Φυσικά θα δείξει σε βάθος χρόνου το πως θα είναι η εμπειρία μου με αυτό το μηχάνημα και επίσης σε βάθος χρόνου θα έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη. Όμως πιστέψτε με, η εμπειρία πολλών ετών με τα PC βοηθάει πολύ στην κρίση μου... Από εκεί και πέρα αυτό που σε τραβάει περισσότερο σε έναν Mac είναι το λειτουργικό του (ναι, είναι και όλα τα άλλα, αλλά κυρίως είναι το λειτουργικό του πιστεύω η αφορμή για τους περισσότερους να επιλέξουν Mac). Το Snow Leopard (και γενικότερα το Mac OS X) δεν παίζεται...!!! Είναι απίστευτο λειτουργικό. Πιο User Friendly, απλό και "έξυπνο" λειτουργικό δεν έχω ξανα-χειριστεί στην ζωή μου...!!!! Το μόνο αρνητικό που του καταλογίζω μέχρι στιγμής, είναι οτι δεν έχει "Cut" στον Finder (για Cut / Paste αρχείων), αλλά συγκριτικά με όλα τα άλλα θετικά που σου δίνει, θεωρώ κάπως "γελοίο" να γκρινιάξω που δεν έχει Cut, εφόσον κάθε βήμα μαζί με αυτό το θαυμάσιο λειτουργικό, ήταν και είναι διαρκώς μια "θετική εμπειρία". Το λέω και ανατριχιάζω πραγματικά (έχω "βασανιστεί" φαίνεται αρκετά, τόσα χρόνια με τα "άλλα λειτουργικά")...!!! Το ξανα-λέω---> Κάθε βήμα που έκανα με τον Mac μέχρι στιγμής, ήταν μια θετική εμπειρία....!!! Κάθομαι ώρες ώρες και αναρωτιέμαι: "μα καλά, γιατί έχανα τον χρόνο μου τόσα χρόνια με τα PC?". Δεν υπάρχει άτομο που να μην το έχω πρήξει για τους Mac και για το πόσο εξαίσιοι είναι. Ποτέ δεν πίστευα οτι θα μιλούσα τόσο όμορφα για ένα Computer...!!! Επέστρεψε ένας περίεργος ενθουσιασμός - σαν αυτόν πού είχαμε όταν ήμασταν μικροί μόλις πήραμε για πρώτη φορά το πρώτο Computer μας...!!! Ξένοιασα...!!! Ηρέμησα...!!! Χαλάρωσα..!!! Όλα είναι "βελούδο"...!!! It just F#%#ng Works...!!! Την πρώτη μέρα (όλα πεντακάθαρα φρεσκοεγκατεστημένα στο OS) που δοκίμασα τον Mac μου με το iMovie για παράδειγμα, και ενώ έκανα δουλειά / πειραματιζόμουν (δεν έκανα κανένα Save στο project), ξαφνικά "έσκασε" το iMovie...!!! Ε, λέω Mac και χαζομάρες...!!! Όλα τα Computer το ίδιο είναι...!!! Να, έσκασε (Crash) το iMovie (που μάλιστα το φτιάχνει και η μαμά apple και θα έπρεπε να είναι κυριλέ...). Το ξανα-ανοίγω...!!! Άνοιξε ταχύτατα και με πήγε εκεί ακριβώς που είχα σταματήσει. Δεν έχασα απολύτως ΤΙΠΟΤΑ από την δουλειά μου...!!! Ευχάριστη έκπληξη μέσα στο δυσάρεστο Crash..!!! Είχα μια ανησυχία για λίγο οτι θα μου το ξανα-κάνει κλπ. Ε, μέχρι τώρα όχι μόνο δεν μου το έχει ξανα-κάνει, αλλά γενικώς δεν θυμάμαι να μου έχει Crash-άρει τίποτα...!!! Δοκίμασα το Time Machine και το Migration Assistant κάποια στιγμή, καθώς και άλλες εφαρμογές του OS X για να δω πως συμπεριφέρονται πρακτικά...!!! Μετά από κάθε δοκιμή, έμενα κάγκελο...!!! Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου οτι γινοντουσαν τόσο εύκολα τέτοια πράγματα σε Computer γρήγορα, χωρίς πονοκεφάλους και άψογα..!!! Φυσικά δεν θα ήταν τόσο εξαίσιο το λειτουργικό αν δεν ήταν και σωστά Tunned με το Hardware του. Μετά από 20-25 χρόνια με PC, ήρθε η ώρα να χαλαρώσω και να απολαύσω μια περίεργη κατάσταση που ονομάζεται Mac και Mac OSX Snow Leopard..!!! Τίποτα δεν είναι τέλειο σε αυτό τον κόσμο όμως...και αυτό θα έπρεπε και οι Fan των Mac και οι Fan των PC/Windows/Linux, κλπ να το γνωρίζουν και να το αποδέχονται. Ουσιαστικά δεν θα έπρεπε καν να μιλάμε για Fanboy-σμο και απλώς θα έπρεπε να κοιτάμε τι μας βολεύει και τι όχι για να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Οι απόψεις και οι εμπειρίες πρέπει να παραθέτονται. Όχι όμως υπό μορφή Flame ή Fanboy-σμου. Καμία εταιρία δεν γνωρίζει κανέναν από εμάς προσωπικά και δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι με το να FanBoyζουμε υπέρ του ενός ή του άλλου (πχ. Mac Vs PC) σε προσωπικό επίπεδο. Απλά πρέπει να κοιτάμε να κάνουμε την δουλειά μας η να έχουμε όσο το δυνατόν πιο άνετη χρήση του Computer μας..!!! Προσωπικά, έχοντας γευτεί τον κόσμο των "PC" (οκ, όλα computer είναι το ξέρω, αλλά θα χρησιμοποιήσω αυτή την ορολογία), με την μέχρι τώρα εμπειρία μου, και με αυτά τα οποία θέλω να κάνω σε ένα Computer, έκρινα οτι μάλλον πρέπει να ισχύει το "once you go mac ...you never go back". Φυσικά θα γεύομαι όμως και τους δυο ή και τους 3 (κλπ) κόσμους (Mac, Windows, Linux, κλπ) χωρίς να φανατίζομαι και να εθελοτυφλώ. Και αυτό για να μπορώ να γεφυρώσω τις ανάγκες μου μέσω 2 ή 3 προϊόντων... Πχ. αν θελήσω να παίξω κανένα παιχνιδάκι, έχω και τα Windows εγκατεστημένα μέσα και η GTX285 δεν είναι και άσχημη κάρτα γραφικών στην εποχή μας. Θα κρατήσει αρκετό καιρό για να είμαι μέσα στο παιχνίδι (αν και δεν πολυ-παίζω - σπάνια παίζω πλέον Games λόγω έλλειψης χρόνου κλπ)...!!! Σύντομα θα ξανα-βάλω και το Linux-άκι μου και είμαι άρχοντας...!!! Θα έχω και τους τρείς κόσμους στα πόδια μου..!!! Το κυρίαρχο αρνητικό των Mac είναι πιστεύω η τιμή τους που δεν φτάνεται εύκολα όταν κάποιος θέλει εξειδικευμένες επιδόσεις. Από εκεί και πέρα με τα 1000 Mac. Αν δεν βιώσει κανείς το "τι θα πει Mac" από πρώτο χέρι, δεν καταλαβαίνει πιστεύω όσα εννοώ... Κάθε "κόσμος" έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του...!!! Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2010 από vag3d
dkoum Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 σε ενα pc αν θελεις να αλλαξεις hardware απλα το ξεβιδωνεις και το αλλαζεις πχ αλλαγη κοστους ενος dvd drive σε pc 20 ευρω το drive και 10 λεπτα χρονος αλλαγη drive σε mac μοντελο 2000 η rainbow δεν το υποστηριζει και μια εταιρια στον πειραια ζητησε 150 ευρω τα συμπερασματα δικα σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα