Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μολις τελειωσε η εγκατασταση.upgrade σε iMac 2.93GHz 24'.Αυριο στο MBP:-D

ΡΕ ΣΦΑΙΡΑ παει το εργαλειο λεμε.

Exoυμε τα ιδια μηχανηματα ..:-)

Γιατι πριν δε πηγαινε σφαιρα ? :-D

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Έξυπνο - οι χρήστες πληρώνουν για το beta testing ;)

Για να εξηγήσω το σχόλιο: κανείς (μα κανείς) δεν έχει χρησιμοποιήσει κάποιο framework για load-balancing και parallelization κώδικα (βλ. Grand Central Dispatch και OpenCL) σε mainstream μηχανήματα τόσο εκτενώς και δη μέσα στο λειτουργικό.

Επιπλέον, για να είμαστε και τεχνικά σωστοί, τίποτα από αυτά που προσφέρονται στο Snow Leopard δεν είναι ριζοσπαστικά ή καινούρια. Είναι όλα παλιές τεχνολογίες που υπάρχουν εδώ και καιρό, έχουν δοκιμαστεί και υπάρχουν με τη μία μορφή ή την άλλη σε αρκετά λειτουργικά και δη στο Linux. Απλά με την Apple δουλεύουν όπως θα έπρεπε - χωρίς προβλήματα και χωρίς ο χρήστης να περνάει την μέρα του με το να τα ρυθμίζει.

Προσθήκες: στα http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ubuntu_karmic_leopard&num=1 και http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=macosx_106_benchmarks&num=1 μπορεί κάποιος να βρει αποτελέσματα benchmarking μεταξύ Snow Leopard και Ubuntu (1ο link) και Snow Leopard vs Leopard (2ο link).

Δεν θέλω να ξεκινήσω μία vs κουβέντα αλλά νομίζω είναι άδικο για Windows,OSX να συγκρίνονται σε benchmarks με διανομές GNOME ή και άλλων DE.

To μόνο που μπορεί να συγκριθεί είναι το KDE (αν και δεν μ αρέσει καθόλου),τα άλλα είναι μινιμαλιστικά και με τπτ δεν συγκρίνονται σε λειτουργίες με Windows,OSX.

Γνώμη μου

Δημοσ.

Παλαιότερα benchmarks ( http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=650&num=1 ) δεν έδειχναν τραγικές διαφορές, οπότε μέχρι να γίνει καινούριο benchmark αυτά είναι τα δεδομένα.

Δεν θέλω να ξεκινήσω ένα ακόμα flame war. Αυτό που θέλω να θίξω είναι πως απλά το Snow Leopard είναι το πρώτο που προσφέρει αυτές τις τεχνολογίες. Αν πιάσουν (που θα πιάσουν, αφού λυθούν τα "νεαnικά" προβλήματα) θα δούμε σε ελάχιστο χρόνο αντίστοιχα σε Windows 7 και Linux.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι;

Έμαθα ότι από default το snow leopard παίζει στα χ86 και ότι για να παίξει στα χ64 πρέπει να κάνεις restart και να πατήσεις

6 & 4 την ώρα της εκκίνησης, αυτό ισχύει; αν ναι, το κάνεις μια φορά και τέλος η σε κάθε restart;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:11 ----------

Πως θα δω επίσης αν το imac είναι g3-g5; διότι από όσο ξέρω τα συγκεκριμένα δεν υποστηρίζονται...

• Super Moderators
Δημοσ.
Να ρωτήσω κάτι;

Έμαθα ότι από default το snow leopard παίζει στα χ86 και ότι για να παίξει στα χ64 πρέπει να κάνεις restart και να πατήσεις

6 & 4 την ώρα της εκκίνησης, αυτό ισχύει; αν ναι, το κάνεις μια φορά και τέλος η σε κάθε restart;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:11 ----------

Πως θα δω επίσης αν το imac είναι g3-g5; διότι από όσο ξέρω τα συγκεκριμένα δεν υποστηρίζονται...

Αν το iMac σου είναι μεταλλικό, τότε έχεις Intel-based iMac.

Σε κάθε περίπτωση, πήγαινε στο μενού Apple > About this Mac και θα δεις τι επεξεργαστή 'φοράει' ο Mac σου.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μια ερώτηση σαν άσχετος με mac.έχω ένα laptop turbox και έχω βάλει win 7 μπορώ αν θέλω να βάλω και mac η τσάμπα ονειρεύομαι?

:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

κάποια βοήθεια αν είναι εύκολο για να μην παιδεύομαι τσάμπα:shifty::shifty:

Επεξ/σία από paredwse
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.
Η microsoft δηλαδή πουλάει το λειτουργικό της ...με το κιλό (gb)?

B)

Αντί να ειρωνεύεστε τους Win users, δεν θα ήταν καλύτερο να τους στηρίξετε με την τεχνογνωσία σας και να περάσουν στην πλατφόρμα της Αpple κι αν τους "πείσει" να εγκατασταθούν σε αυτήν μόνιμα;;;

Εγώ προσωπικά, θεωρώ ότι αυτή η διαμάχη (ετών τώρα), έχει καταντήσει αηδία... κι εν πάση περιπτώσει, γιατί κοκορεύεστε για το Mac OS-X??? Δεν είναι δουλειά της Apple αυτή η νέα πλατφόρμα... Πείτε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Torvalds και τους μετέπειτα "τρελούς-ρομαντικούς" που δούλεψαν αφιλοκερδώς για να βασίζεται το λειτουργικό της Apple σήμερα πλέον...

Επίσης, είναι όντως βλακώδες Εκ μέρους της Apple να μην έχει υποστηρίξει την νόμιμη εκδοχή του "Hackintosh" ή του PCintosh τέλος πάντων!!! Θα πούλαγε σαν τρελή αφενός και θα είχε πείσει όλον τον κόσμο αφετέρου να στήσει την πλατφόρμα της σε όλα τα PC παγκοσμίως...

Δεν ξέρω... αυτό καταλαβαίνω εγώ...

Αν πχ εγώ έβρισκα μια διανομή για PC (για εγκατάσταση χωρίς γάστρωμα) θα την είχα αγοράσει ήδη... κι ερωτώ (εγώ ο αφελής τώρα)αν δεν είμαι βέβαιος ότι έχει πλεονεκτήματα απέναντι στα Win 7 γιατί να το αγοράσω;;;; κι αν δεν με βολεύει/μου κάνει την δουλειά μου;;; χμμμμμ....

Αν δεν είμαι βέβαιος ότι θα μου κάνει την δουλειά μου δεν σκοπεύω να ξοδέψω χρήματα σε καιρούς χαλεπούς!!!

Δημοσ.
Πείτε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Torvalds και τους μετέπειτα "τρελούς-ρομαντικούς" που δούλεψαν αφιλοκερδώς για να βασίζεται το λειτουργικό της Apple σήμερα πλέον...

Το Linux δεν έχει σχέση με το OSX. Το OSX βασίζεται σε BSD.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Οχι, δεν θα πηγαινει πιο αργα το συστημα σου, πιο γρηγορο θα ειναι.Clean install σημαινει format και εγκατασταση απο την αρχή.

Σιγουρα δεν συμφέρει καποιον οικονομικά να αγοράσει ενα mac μονο για το mac os x, αν ομως σκεφτεται και την αγορά νεου υπολογιστή (hardware) τοτε η διαφορά στην τιμή είναι πολύ μικρή μεταξυ win pc και mac.

δηλαδή δεν κατάλαβα τώρα.... τι διαφορά υπάρχει μεαξύ ενός iMac hardware κι ενός PC hardware;;;

Εγώ νομίζω ότι είναι ακριβώς ίδια.... απλά το Mac OS-X δεν τα υποστηρίζει όλα...

Νομίζω ότι πρέπει να σοβαρευτεί γενικώς η Apple ως εταιρία και να κατεβάσει την μύτη της από εκεί που την έχει ανεβάσει... αν θέλει να μην καταλήξει εκεί που κετέληξε με την παλιά πλαρφόρμα με τους επεξεργαστές της Motorola!!!

Εγώ αγόρασα το iPhone αλλά με τους περιορισμούς που έχει βάλει και τις βλακείες με το Apple store κπλ... θα το ξανασκεφθώ πολύ σοβαρά πια να τους δώσω χρήματα στο μέλλον!!!!

Επισκέπτης
Δημοσ.
Το Linux δεν έχει σχέση με το OSX. Το OSX βασίζεται σε BSD.

Προφανώς θ' αστειεύεσαι.... και το BSD σε τι βασίζεται;;;

Απορώ εγώ τώρα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...