Προς το περιεχόμενο

Είμαστε πλούσιοι και δεν το ξέρουμε!

anti

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσεξε κανείς τελευταία το χάος στους δρόμους από τα αμάξια?

Και όλα τσίλικα! Μα καλά που βρέθηκαν τόσα λεφτά?

Τουλάχιστον στην γειτονία μου τα τελευταία 5 χρόνια έχουν διπλασιαστεί τα αμάξια.

Πλέον το παρκάρισμα αρχίζει να γίνεται βάσανο, ενώ πέρσι απλά ένα προβληματάκι.

Για να μη μιλήσω για τα κινητά. Πλέον κάθε τετραμελείς οικογένεια διαθέτει 5 συσκευές, 7 sim, 5 νούμερα στον οτε (σπίτι - δουλεία - αυθαίρετο εξοχικό κλπ).

Το μόνο μελανό σημείο είναι πλέον οι ενδυματολογικές μας συνήθειες γιατί 9 στους 10 θυμίζουμε πακιστανούς. Το ξεβαμμένο από το πολύ πλύσιμο παντελόνι πάει σύννεφο ενώ η μόδα των πάγκων της λαϊκής μας έχει κάνει τον πιο κακόγουστο ευρωπαίο λαό.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ. Είδατε τι έγινε εκεί.

Υ.Γ. Γιατί θα έπρεπε να είμαι υπερήφανος που είμαι ΝΕΟ-έλληνας?

Δημοσ.

Ξέρεται πόσα λεφτά χρωστάνε οι Έλληνες σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες;

Αλλά τι μας νοιάζει, τώρα με το Extra 5 θα γεμίσει η Ελλάδα πλούσιους!!!

Δημοσ.

Οι Έλληνες έχουν από τους μικρότερους δείκτες δανεισμού στην Ε.Ε. ʼρα όλα σχετικά είναι. Παλιότερα τα επιτόκια ήταν απίστευτα και πολύ απλά κανένας δεν δανείζονταν.

Το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ κάνει 3 φορές μεγαλύτερο τζίρο από το αντίστοιχο παιχνίδι στην Γερμανία των 90 εκ. κατοίκων...

Δημοσ.

Πρωτα απο ολα το οτι πλεον η μεση ελληνικη οικογενεια εχει και ενα δευτερο αμαξι... αμαν ρε παιδια, δεν ειναι δα και κατι σπουδαιο ουτε και τραγικο και ουτε σημαινει πως γιναμε πλουσιοι.

Σιγα ποια... το οτι καποιου του περισσευαν και 5-6 μυριακια για να παρει και ενα δευτερο καρο σημαινει πως γιναμε πλουσιοι??? Μην μου πειτε πως ειναι και κανα τραγικο ποσο? "Πλουσιος" πλεον πρεπει να θεωρειτε αυτος που μπορει να παρει ενα σπιτι, μιας και αυτα πλεον εχουν φτασει τα 70-85 μυριακια....!!!! (για περιπου 120 τ.μ.)

Εεε σχετικα με τα κινητα... απο 1 κινητο να παιρνουν καθε 1,5 - 2 χρονια δεν ειναι δα και κατι σπουδαιο ουτε κανα ιδιαιτερο εξοδο μπροστα σε ολα οσα ξοδευει μια οικογενεια σε αλλα πραγματα.

Οσον αφορα τα καταναλωτικα δανεια... σιγουρα εχουμε τραβηξει λιγακι το θεμα αλλα νταξ, για την ωρα δεν εχουμε ξεφυγει πιστευω.

Παντως πολυ απλα αυτο που βλεπω πλεον ειναι πως δεν υπαρχει αποταμιευση... οτι μπαινει στην τσεπη βγαινει επι τοπου! Αλλωστε και να θελεις να αποταμιευσεις την σημερον ημερα τα επιτοκια των τραπεζων ειναι ακρως απογοητευτικα, οποτε καλυτερα στην τσεπη...

Δημοσ.

Ωπς...

1. Η Γερμανία είναι η πιο κρύα χώρα σε επίπεδο τζόγου! Για να γίνει μία σύγκριση με την Αγγλία, παρακαλώ!

2. Οι Έλληνες χρωστάνε τα μαλιά της κεφαλής τους σε πιστωτικές και δάνεια, όπως είπε ένας φίλος παραπάνω. Προσωπικά είμαι εναντίον και των δύο, αλλά μερικές φορές οι Έλληνες δεν σκέφτονται "μακρυά", αλλά πάντα "κοντά". Καλύτερα να έχουν ένα αμάξι να πουλήσουν μούρη στην γκόμενα που δεν θα τους δώσει σημασία και θα το χρυσοπληρώνουν για 5-6 χρόνια, παρά να μην έχουν αμάξι...

3. Όσο για το ποιος είναι πλούσιος, νομίζω ότι είναι ένα άλλο θέμα που μπορεί να καταλήξει σε ρίζα διαφορετική από το χρήμα 8-)

Δημοσ.

Συμφωνώ οτι δεν ειναι θέμα ποσότητας χρημάτων, αλλα διαφορά προτεραιοτήτων. Αλλες φορές δικαιολογημένη (οι δημόσιες συγκοινωνίες εκτός απο το ΝΕΟ Αθηναικό Μετρό, ειναι χάλια), και άλλες φορές αδικαιολόγητη.

Πριν χρόνια, τον καιρό του μεγάλου πανηγυριού (απόσυρση), μου έτυχε και το φοβερό: Σε συνέλευση στην πολυκατοικία μου ο κύριος Χ διαμαρτυρόταν εντόνως οτι το καλοριφέρ δουλεύει πολλές ώρες, και τα κοινόχρηστα έφτασαν στα ύψη.

Την ίδια εποχή, ο καρμοίρης αγόραζε μια BMW Z3 στο γιόκα του!

ʼλλος γνωστός μου, ορφανός απο πατέρα, η μάνα του καθαρίστρια, με μια σύνταξη. Ο ίδιος δουλεύει σε σουπερμαρκετ, κουβαλάει κασόνια. Προφανώς δεν πεθαίνει τις πείνας, αλλα δεν ειναι αυτο που λέμε "άνετος". Του λέει ενας φίλος ενα tip για το ΧΑΑ, και κονομάει 2 εκ.

Τι έκανε;

Πήρε SAXO VTS Turbo 300βάλβιδο super duper, μπας και ρίξει κανα πιπίνι. 2 μπροστά, τα άλλα στη δόση!

Τώρα για την αύξηση των ΙΧ, ας μας διευκολύνει ο φορομπίχτης να απαλλαγούμε απο τον σκαραβαίο του ΄70 που έχουμε, να αδειάσει λίγο ο χώρος. Αν μου δίνουν 100-400 χιλ για το παλιό, και θέλω 2,4 εκ. +νέο σήμα +νέα ασφάλεια, και και και, για ενα Seicento.. Ενας συνταξιούχος δεν βγαίνει, κρατάω καλύτερα το παλιό.

Δημοσ.

Mou fenete ta mperdepsate ligo. Plousios einai aftos mou tha dosei 12.000 euro gia maxi alla afou ta dwsei tha exei akoma sthn akrh alla 12.000 euro. Enw o ellhnas dinei ta 12.000 kai tou menoun sthn akrh 2.000, opote den eimaste plousioi apla exoume thn dynatothta -h- na ta mazevoume siga siga san laos -h- na pernoume daneia opou tha prepei na xerete oti sthn eurwpaikh enwsh eimaste h xwra me tis eykoloteres lyseis gia daneia, ara ta pernoume averta.

Kai egw meta sou lew to allo!

Vgenei o allos kai mou leei pare amaxi me 12 euro ton mhna kai ayto einai katw apo 2.000 cc opote den forologite pleon me ta shmerina. Orea? Egw tote tha pw... " afou einai 12 euro ton mhna den pernw 3 amaxia kai na dinw 36 euro to mhna? etsi wste na exw ena egw, ena j korh mou kai h ginaika mou antistixa?".

Me liga logia kai apla... ayto ginete sthn ellada.

Δημοσ.

Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου δεν έχω ούτε δάνειο ούτε πιστωτική κάρτα ούτε αυτοκίνητο. Αλλά

1. η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλη διάφορα από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δάνεια.

2. Επειδή δουλεύω στο αντίστοιχο τμήμα μια τράπεζας, το πρόβλημα των τραπεζών είναι ότι: όχι απλός οι Έλληνες πληρώνουν τις κάρτες και τα δάνεια, αλλά τα πληρώνουν και εντός της προθεσμίας όποτε δεν έχουν τόκους υπερημερίας. (Γιατί τα λεφτά είναι από εκεί για τις τράπεζες.)

3. Είμαστε από τις λίγες χώρες της Ε.Ε όπου απαγορεύονται πάνω από ένα καταναλωτικά δάνεια ανά πολίτη, (πάνε να το καταργήσουν).

4. Στην Ελλάδα αντιστοιχούν 2,4 κάρτες πιστωτικές ανά πολίτη ενώ στην Αγγλία- Γαλλία 3,6 . Η διάφορα είναι τεραστία σε ποσά

5. Επειδή τα ΜΜΕ και το κράτος είναι υπέρ του πολίτη, η διαδικασία κατάσχεσης ακίνητου, έχει τόσο μεγάλο κόστος οικονομικό, αλλά και σε φήμη που οι τράπεζες το έχουν σαν έσχατη λύση. Ενδεικτικά σας λέω ότι στη τράπεζα που δουλεύω μετά τις 6 διαμαρτυρόμενες δόσεις το ζήτημα πάει στη νομική υπηρεσία. Και για να εγκριθεί η κατάσχεση από το δικαστήριο πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος. πχ δεν εγκρίθηκε κατάσχεση ακίνητου που δεν είχαν πληρωθεί 15 δόσεις, Γιατί αυτός που είχε πάρει το δάνειο ήταν άρρωστος στο νοσοκομείο.

ʼρα τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Και στο κάτω κάτω το αυτοκίνητο δεν έχει και κανένα απαγορευτικό κόστος, αφού με 2-3εκ αγοράζεις μεταχειρισμένο και το εξοφλείς σε 3 χρόνια!!!

Αυτά τα ολίγα. Αναμένω τον αντίλογο (γιατί ως συνήθως με βρίζετε )

Δημοσ.

Είναι γεγονός ότι έχουμε τις ευκολότερες λύσεις για δάνεια, αλλά αυτό είναι υπέρ μας γιατί οι Έλληνες ήταν ανέκαθεν καλοί στις Business. Απλά προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας αυτά που μας δινει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΥΤΕ ΠΑΙΡΝΩ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ :)

Δημοσ.

Tha symfonisw mazi sou alla gia to 5o pou eipes den xerw eimai arketa distaktikos gia to an einai etsi dioti ston tomea mou exw kanei emporikes efarmoges kai texnikes polisewn kai o nomos ton texnikwn polisewn me doseis einai ligo "Drakulas" gia ton katanaloth me tis katasxeseis.

Twra gia to an tha se vrisw... den xerw ti sou lene oi alloi alla egw pantos den tha se vrisw. Alla am mou to zitiseis kati ginete :Pppp

Δημοσ.

Είναι όντως πολύ δράκουλας και σαφώς δεν λέω ότι δεν θα διεκδικήσουν οι τράπεζες τα λεφτά τους. Αλλά σίγουρα δεν Γαμ@$#! και δέρνουν. Εξάλλου κανείς δεν υποχρεώνει τον κόσμο να πάρει δάνειο. ʼπαξ και πάρεις θα το ξεχρεώσεις

Δημοσ.

To oti sinexeia stin tileorasi diafizontai ta daneia apo tis trapezes simainei kata tin gnomi mou oti oi trapezes kerdizoun sinexeia apo ta daneia opote diafimizoun tin ipiresia tous afti gia na vgaloun perissotero kerdos gegonos pou simainei oti oloi pairnoun daneia.

To daneio kata tin gnwmi mou to perneis gia ftiaxeis spiti , na anoixeis epixeirisi , apo anagki gia plirwmi nosiliwn klp klp...

To oti eimaste yperkatanalwtika onta exoun vgei ta daneia gia diakopes gia xristougenna gia pasxa gia 28h Oktwvriou 25h Martiou kai paei legontas, opote kai oi trapezes kerdizoun.

Genika o ellinas otan exei kapoia lefta stin akri den ta axiopoiei gia ependiseis wste na kerdisei kati parapanw apla paei kai ta trwei gia na kanei mouri ston geitona ,gomena klp.

Ayta ta oliga...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...