Blondeamon Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Τα πτυχία δεν είναι αντικατοπρισμός της νοημοσύνης μας αλλά της δυνατότητας μας για οργάνωση, θυσίας και σκληρής δουλειάς. Το ίδιο και για πανελλαδικές. Όταν κάποιος πηδάει βήματα δεν γίνεται να παίρνει τα ίδια αποτελέσματα.
Praetorianos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Βρε αξίζουν, βρε δεν αξίζουν, βρε πρέπει να έχουν το δικαίωμα, βρε δεν πρέπει, βρε είναι το ίδιο έξυπνοι, βρε δεν είναι. Να επαναλάβω εγώ την all time classic ερώτηση "Γιατί όχι μέσω πανελληνίων" και τελείωσε? Δηλαδή τόσο απλό τόσο αντικειμενικό από όλες τις απόψεις και το έχουμε γ(ε)μίσει τόσο πολύ που ψόφησε..
Ethnikos14 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 η ελλαδα ειναι η μονη χωρα που δεν αναγνωριζει τα ιεκ/κολλεγεια κτλ... ειται γουσταρετε ειται οχι πολυ σηντομα θα αναγνωριστουν... θα μπουμε με καταταχτηριες στα τει....και επειδη θα ειμαστε πιο διαβασμενοι απο καπιους των τει, αργοτερα θα σας παρουμε και τις δουλιες , γιατι θα σπουδαζουμε κατι που πραγματικα το θελαμε και οχι γιατι ετυχαι να το περασουμε..... Δηλαδή σαν τι θα ήθελες να αναγνωρίσει η Ελλάδα τα ΙΕΚ? Τα κολέγια ας αποδείξουν πρώτα πως παρέχουν Πανεπιστημιακή μόρφωση και δεν παίρνει κάποιος το πτυχίο επειδή το πλήρωσε!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 ανωτατη εκπαιδευση εννοεις τα τει αει?????χαχαχαχαχαχαχαχα:lol::lol:ναι τη ειδαμε την ανωτατη εκπαιδευση και τους κομπλεξικους εκπαιδευτες. σιγουρα παντως εννοω οτι δεν εχει σχεση με ιεκ/κολεγια και ολο αυτο το συναφι... Ειτε η εκπαιδευση ειναι ανωτατη στην πραξη, ειτε οχι, τα μορια του πτυχιου μετρανε ως ανωτατης. Σιγουρα παντως ειναι πολυ ανωτερη απο αυτην που γινεται στα ιεκ.&- Επισης ειναι αξιοπεριεργο οτι οι ΙΕΚτζηδες απτη μια κοπτωνται για το δικαιωμα που φανταζονται οτι πρεπει να εχουν για να μπουν σε ΤΕΙ/ΑΕΙ, αλλα απτην αλλη κοπτωνται οτι το επιπεδο των ΤΕΙ ειναι πολυ χαμηλο, η εκπαιδευση της πλακας κλπ. Ε αφου ειναι τοσο χαλια, αραχτε στα ΙΕΚ σας και μην κουραζετε. ΥΓ. Οι αποφοιτοι ΙΕΚ δεν εχουν θεση στην τριτοβαθμια εκπαιδευση. Οι λογοι πολλοι και ο βασικοτερος ειναι οτι δεν χρειαζεται να πεσει το επιπεδο περισσοτερο αποσο εχει πεσει ηδη. Νομιζω στα ΙΕΚ μια χαρα βολευονται οσοι για τον Χ,Υ λογο δεν ανοιξαν βιβλιο και κατα συνεπεια ειναι ή ανορθογραφοι ή διχως σωστη συνταξη ή δεν μπορουν να βρουν την παραγωγο του χ ή δεν ξερουν να ξεχωριζουν την κινητικη ενεργεια απο την ηλεκτρικη ή ολα μαζι.
georgiAR Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην παιδεία θα ήθελα να γράψω κι εγώ τη γνώμη μου. Διαβάζοντας όλα όσα έχουν γραφτεί μέχρι προσφάτως για το θέμα των ΙΕΚ δεν ξέρω αν πρέπει να νευριάσω ή να στεναχωρεθώ. Απόφοιτοι ΤΕΛ εν έτει 1996 εδύνατο να εισαχθούν σε ΤΕΙ αντίστοιχης ειδικότητας μόνο με το βαθμό του πτυχίου τους. Το δικό μου πτυχίο, (17,7) για 3/10 δεν με έβαλε στα ΤΕΙ. Ο χαμηλότερος βαθμός που εισείχθει ήταν το 18. ...Μερικά χρόνια αργότερα, η είσοδος στο συγκεκριμένο ΤΕΙ μέσω πανελληνίων εξετάσεων είχε σαν βάση το 10! Μιλάω για το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Αθήνας. Πήγα σε δημόσιο ΙΕΚ, θεωρώντας ότι θα αναβαθμήσω το πτυχίο μου, όπου το επίπεδο των μαθητών ήταν πιο χαμηλό από το δικό μου, ενώ το επίπεδο των καθηγητών ήταν πολύ υψηλό, αν και απλήρωτοι για μήνες από το ελληνικό κράτος.. Το επίπεδο όμως των γνώσεων που παρέχει ένα ΙΕΚ, με το επίπεδο που παρείχε ένα ΤΕΛ, και μετέπειτα ένα ΤΕΕ, είναι το ίδιο. Κι όμως.. το πτυχίο των ΙΕΚ είναι ανώτερο σε ακαδημαϊκό επίπεδο από αυτό των Επαγγελματικών Λυκείων βάσει νόμου.Τα επαγγελματικά προσόντα είναι τα ίδια ΌΧΙ, δεν μπόρεσα να βρω δουλειά, στην συγκεκριμένη ειδικότητα ούτε μετά από τη φοίτηση μου σε ΙΕΚ.. ούτε στο δημόσιο, ούτε στον ιδιωτικό τομέα.. Μετά από περιπέτειες στον εργασιακό κλάδο, και θέλοντας να είμαι στον παραϊατρικό χώρο, βρήκα δουλειά σε παρεμφερές αντικείμενο, για το οποίο, επειδή στερούμιν ακαδημαϊκών και επαγγελματικών γνώσεων, θέλοντας να έχω την άδεια άσκησης επαγγέλματος παρακολούθησα το ΙΕΚ της αντίστοιχης ειδικότητας, ιδιωτικό αυτή τη φορά. ΟΧΙ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠ' ΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ! Δούλευα και σπούδαζα, στο μεταξύ παντρεύτηκα, οι ανάγκες ήταν πολλές, τα έξοδα ακόμα περισσότερα. Απογοητεύτηκα, όχι από τον θεσμό των ΙΕΚ, αλλά γιατί στο ιδιωτικό ΙΕΚ, το επίπεδο των μαθητών ήταν ακόμα υψηλότερο από το δικό μου, ενώ των καθηγητών χαμηλότερο σε σύγκριση με αυτών των δημοσίων ΙΕΚ, όμως ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε η πλειονότητα των συμφοιτητών μου το ιδιωτικό ΙΕΚ, ήταν γιατί το δημόσιο ΙΕΚ δεν μας παρείχε το ωράριο σύμφωνα με το οποίο θα μπορούσαμε να εργαζόμαστε παράλληλα. Στο δια ταύτα. Πολύ κακώς έχετε -όσοι έχετε την εντύπωση- ότι στα ΙΕΚ και δη στα ιδιωτικά πάνε μόνο οι πλούσιοι. Κατ' αντιπαράθεση σε αυτού του είδους τα ''προσβλητικά'' σχόλια που έχουν γραφτεί από φοιτητές των ΤΕΙ και των ΑΕΙ, έχω να πω τα εξής: Πολλοί ήταν εκείνοι οι φοιτητές που επειδή δεν πέρασαν στη σχολή που πραγματικά τους ενδιέφερε έγιναν ''αιώνιοι'', και επαναστάτησαν όταν με την αναπροσαρμογή του άρθρου 16 καταργήθηκε η αιωνιότητα τους, και η κομματική κατοχή θέσεων που είχαν κατοχυρώσει σπουδάζοντας επ'απειρον. Για να μην αναφέρω το ποσό που επένδυσαν αυτοί οι γονείς στα φροντιστήρια.. Πολύ κακώς νομίζετε ότι μπήκατε σε ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ και λύσατε το πρόβλημα της ζωής σας, πόσο μάλλον όταν δεν ήταν η πρώτη προτίμηση σας. Ακόμα κι αν ήταν, πιστεύετε πραγματικά ότι έχετε λύσει το εργασιακό σας πρόβλημα; Π.χ. Πτυχιούχος ΤΕΙ πληροφορικής Αθηνών να κάνει το δάσκαλο σε φροντιστήρια για μαύρα χρήματα, και να έχει αποφοιτήσει εδώ και 3 χρόνια... Σκέπτομαι πολύ σοβαρά, και θα το κάνω, να αλλάξω επαγγελματική κατεύθυνση γιατί ο χώρος στον οποίο κινούμαι δεν με καλύπτει πλέον και ψάχνω να βρω τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσω τις σπουδές μου, σε άλλο χώρο, που με τραβάει περισσότερο ούσα παραλλήλως εργαζόμενη, και μελλοντική μητέρα. Με συγχωρήτε αν έγινα επιθετική ως προς κάποιους από σας, όμως η ηλικία μου είναι τέτοια, όπου μου επιτρέπει να έχω ολοκληρωμένη άποψη, και στο χώρο τις παιδείας τον οποίο παρακολουθώ ανελλιπώς τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς και στον εργασιακό χώρο στον οποίο είμαι ενταγμένη άλλα τόσα. Οι παρατηρήσεις μου δεν έχουν ως στόχο να αλλάξουν το δογματικό τρόπο σκέψης ορισμένων από σας, αλλά να βοηθήσουν νέους ανθρώπους με ροπή προς την απογοήτευση, λόγω των λεγόμενων σας να παρατήσουν τα όνειρα τους. Και όχι, δεν θεωρώ το επίπεδο το ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ χαμηλό. Μέχρι πρότινος θεωρούσα την Ψυχολογία της Παντείου το καλύτερο τμήμα απ' όλα τα παρεμφερή. ('Οχι δεν αγαπάμε όλοι τα μαθηματικά). Σταμάτησα τα ιδιαίτερα που έκανα για να δώσω πανελλήνιες στη Θεωρητική Κατεύθυνση όταν συνειδητοποίησα ότι θα χάσω κι' άλλο χρόνο για να κάνω αυτό που αγαπάω, δεδομένου ότι θα έπρεπε να κομματικοποιηθώ, να χάνω εξεταστικές, να υπόκειμαι σε κάθε είδους απεργείες με σκοπό να αλλάξω κάτι που δεν αλλάζει γιατί εμείς παραμένουμε ίδιοι.. Προτιμώ να πάω σε ΙΕΚ και να κάνω 2 χρόνια και HND παράλληλα, κατόπιν να φύγω για το εξωτερικό, αφού το ελληνικό κράτος δεν δέχεται έστω και αυτήν την κατάρτιση που έχω, από σχολείο που άπταιται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας. Το ίδιο κράτος όμως, δέχεται στους κόλπους των κρατικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, αποφοίτους λυκείων ξένων κρατών εκτός ΕΕ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, και με τις ευλογίες των φοιτητών -σας διαβεβαιώ ότι δεν είμαι διόλου ρατσίστρια-. Ότι χρήματα θα έδινα στο φροντιστήριο, θα τα δώσω για δίδακτρα. Και θα είναι χρήματα που θα έχω βγάλει εγώ, με τα χέρια μου. Είμαι το ζωντανό παράδειγμα της '' δια βίου μάθησης'' και αρνούμαι να πέσω θύμα όποιου νομίζει ότι για να πετύχεις στη ζωή σου και να είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος, πρέπει να δώσεις πανελλήνιες. Ναι, μπορεί να το κάνω κι αυτό, να διαβάσω μόνη μου, να περάσω σε ένα ΤΕΙ με χαμηλή βαθμολογία, να κάνω τον τουρίστα 4 χρόνια, και μετά να δώσω κατατακτήριες σε ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ με ενδιαφέρει. Τότε ίσως θα ήμουν και πιο αρεστή από τους συμφοιτητές μου.. Μήνυμα στους διαφωνούντες Η προσωπική μου ιστορία είναι μια κραυγή στο υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα από τις απαρχές του δημοτικού έως το πτυχίο του πανεπιστημίου. Όπως τόσα χρόνια με εκμεταλεύεται το ελληνικό κράτος σε όλους τους τομείς, δεν θα υπάρξει παραθυράκι που θα μου δωθεί από αυτό το κράτος ή από άλλο που να μην το εκμεταλευτώ. Μήνυμα στους ελπίζοντες. Όχι, τα πράγματα δεν θα αλλάξουν απ' τη μια στιγμή στην άλλη, γιατί τα συμφέροντα είναι πολλά και η συνήθεια άσχημο πράγμα. Σε ένα κράτος που αγκαλιάζει τον ξένο, δημιουργεί έχθρες μεταξύ των ομοφύλων...Μη μασάτε, αγκαλιάστε όλους, και μην ξεχάσετε να αγκαλιάσετε πρώτα τα όνειρά σας. Είναι ότι πιο σημαντικό έχετε. Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.