Προς το περιεχόμενο

Απο ΙΕΚ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

jason_rethymno

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ας μπω και ο γερος στο παιχνιδι...

στο ΕΑΠ εχω πετυχει μαθηματα απο το ΙΕΚ μαρκοπουλου οταν ημουν νεος...

καποιος που θα μπορουσε να μπει απο τεε στα αει θα τα εβρισκε παλουκια στα μαθηματικα...

οτι το συστημα εισαγωγης δεν ειναι δικαιο για κανεναν ειναι γνωστο, αλλα για καποιο λογο οσοι εχουν μπει στα αει δεν την πολυ επαναλαμβανουν αυτη την φραση...

οι εξετασεις απο νυχτερινο ειναι γελοιες... τωρα δεν ξερω...

και εδω γελαω... πραγματικα γελαω στο ποστ καποιου οπου ειπε οτι αν ειναι καποιος να διαλεξει αναμεσα σε εναν απο ιεκ και σε εναν απο τει θα διαλεξει αυτον απο τα τει...

αυτο που δεν σκεφτηκε ειναι οτι στο υποθετικο σεναριο που μπει και ενας απο ενα κολλεγιο [px BCA] στην επιλογη τοτε ο εργοδοτης θα διαλεξει αυτον απο το κολλεγιο για τους προφανεις λογους...

γενικα θα ηταν ποιο δικαιο να να εμπενε καποιος απο την ειδικοτητα του ιεκ στην αντιστοιχη ενος αει

αλλα σε καποιο αει με την μορφη του ΕΑΠ...

τα σχολια δικα σας

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν γινοταν να περασει καποιος απο ΙΕΚ σε καποιο ΤΕΙ δεν θα αρκουσε μονο να αποφοιτησει απλα απο το ΙΕΚ.

Μετα την αποφοιτηση υπαρχει η εξεταση της Πιστοποιησης.

Για την οποια εχω ακουσει πως ειναι δυσκολη, και δεν την παιρνει οποιος κι οποιος τυχαιος.

Και φετος ετοοιμαζομαι να δωσω και εγω :-D

Αρα δεν θα μπαινει καποιος ασχετος ή καποιος που δεν εχει ιδεα σε καποιο ΤΕΙ:-)

(ps Δεν εχω διαβασει ολα τα ποστ μεχρι το τελος που γραφτηκανε προηγουμενως και τι εχει ειπωθει εως τωρα)

Δημοσ.
Αντε μπραβο.Πές τα.

Mα ετσι ειναι ρε συ jason.Πρεπει επιτελους καποιος να βγει τα πει. :P:p

Περα απο την πλακα παντως η πιστοποιηση εχω ακουσει πως ειναι δυσκολη και την παιρνουν αυτοι που εχουν στρωσει κωλο και εχουν διαβασει πραγματικα.

Jason εσυ εχεις δωσει ?? Εχεις αποφοιτησει απο καποιο ΙΕΚ ?

Σε ποια ειδικοτητα ?

Δημοσ.

Ναι έχω δώσει πιστοποίηση και την πήρα με βαθμό 12 (αν και περίμενα παραπάνω).

Η ειδικότητα που έχω τελείωσει είναι : Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Δικτύων και Αυτοματισμού Γραφείου.

Δημοσ.
Αν γινοταν να περασει καποιος απο ΙΕΚ σε καποιο ΤΕΙ δεν θα αρκουσε μονο να αποφοιτησει απλα απο το ΙΕΚ.

Μετα την αποφοιτηση υπαρχει η εξεταση της Πιστοποιησης.

Για την οποια εχω ακουσει πως ειναι δυσκολη, και δεν την παιρνει οποιος κι οποιος τυχαιος.

Και φετος ετοοιμαζομαι να δωσω και εγω :-D

Αρα δεν θα μπαινει καποιος ασχετος ή καποιος που δεν εχει ιδεα σε καποιο ΤΕΙ:-

Εφόσον οι εξετάσεις είναι δύσκολες, εφόσον χρειάζονται διάβασμα, εφόσον περνάνε μόνο μερικοί εκλεκτοί ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ντε και καλά να παρακαμφθούν οι πανελλήνιες.

Δηλαδή για ποιο λόγο η εξέταση της πιστοποίησης είναι οκ, δύσκολη και δίκαιη αλλά οι πανελλήνιες που ανταγωνίζεσαι επί ίσοις όροις με όλους τους υπόλοιπους είναι out of question.

ΥΓ Καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα

Δημοσ.
Εφόσον οι εξετάσεις είναι δύσκολες, εφόσον χρειάζονται διάβασμα, εφόσον περνάνε μόνο μερικοί εκλεκτοί ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ντε και καλά να παρακαμφθούν οι πανελλήνιες.

Δηλαδή για ποιο λόγο η εξέταση της πιστοποίησης είναι οκ, δύσκολη και δίκαιη αλλά οι πανελλήνιες που ανταγωνίζεσαι επί ίσοις όροις με όλους τους υπόλοιπους είναι out of question.

Κανεις κι εσυ κατι ερωτησεις ρητορικες...

Επειδη αγαπουν το αντικειμενο προτιμουν να κρινονται σε πιο δυσκολες διαδικασιες πχ αυτες τις "εξετασεις πιστοποιησης". Οχι σαν εμας που μπηκαμε σε ενα τει πληροφορικης με πανελληνιες και δεσαμε το γαιδαρο μας και την ειδαμε και επιστημονες.

Δημοσ.

Γιατί στη σχολή μου μπήκαν άτομα που δεν είχαν ιδέα από υπολογιστές. Να φανταστείς και με το που βγήκαν δεν είχαν γράψει μια γραμμή κώδικα όσο φοίτησαν. Και τώρα έχουν πάρει σβάρνα τους διαγωνισμούς. Επιστήμονες:cry:

Δημοσ.
Γιατί στη σχολή μου μπήκαν άτομα που δεν είχαν ιδέα από υπολογιστές. Να φανταστείς και με το που βγήκαν δεν είχαν γράψει μια γραμμή κώδικα όσο φοίτησαν. Και τώρα έχουν πάρει σβάρνα τους διαγωνισμούς. Επιστήμονες:cry:

Καλά για το άν καποιοί μπαίνουν σε κάποια σχολή που δεν έχουν ιδέα γι' αυτήν και γιατί μπήκαν σε αυτήν, δεν φταίνε οι πανελλήνιες αλλά άλλα πράγματα!!!!

Δημοσ.

Και η πιστοποίηση πανελλήνιες είναι......

Δημοσ.

Δηλαδή οι πιστοποιήσεις θα βοηθήσουν να λυθεί αυτό το πρόβλημα στα πανεπιστήμια? Τα 5 παιδιά που θα μπουν με "εξειδικευμένες εξετάσεις" θα αποτελέσει την αρχή για να ξεσκαρτάρει το πανεπιστήμιο και μάλιστα όταν η δυσκολία των εξετάσεων αυτών αμφισβητείται?

Και η πιστοποίηση πανελλήνιες είναι......

Θέλει κάποιος να βάλει εδώ πέρα θέματα της πιστοποίησης να τα συγκρίνουμε με των πανελληνίων? Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω κάτι στο net.

Δημοσ.

Η άποψή μου για την εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι η χείριστη... Το γεγονός ότι έχουμε δωρεάν παιδεία δε σημαίνει ότι αυτό πρέπει να ακολουθείτε από καταλήψεις και προκαταλήψεις... Π.χ. Εγώ πέρασα στο πολυτεχνείο με αρκετά υψηλό βαθμό και τελικά σπουδάζω κάτι το οποίο δεν ήταν και η πρώτη μου επιλογή στο μυαλό μου γιατί ο βαθμός μου προοριζόταν με βάση τα δεδομένα της κοινωνίας για αυτή τη σχολή... Αντίθετα κάποιος που έβγαλε χαμηλό βαθμό δεν μπορεί να σπουδάσει αυτό που του αρέσει γιατί δεν μπορεί να περάσει στη σχολή που του αρέσει... Φυσικά και πρέπει να αποκοπούν οι πανελλαδικές από το ανώτερο εκπαιδευτικό σύστημα γιατί δεν είναι κριτήριο ικανότητας κάποιου να σπουδάσει την εκάστοτε επιστήμη... Εάν συνεχίσει το εκπαιδευτικό σύστημα να έχει τη μορφή αυτή θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε κατά διαόλου... Ο καθένας πιστεύω πως έχει δικαίωμα στη γνώση και την εκπαίδευση έστω κι αν είναι μεγάλος σε ηλικία έστω κι αν σε κάποια φάση της ζωής του δεν έβγαλε τη "βαθμάρα" για πολλούς και διάφορους δικούς του λόγους.... Μην βάζουμε λοιπόν τίτλους ΑΕΙτζης ΤΕιτζης και ΙΕΚτζης γιατί μετά την εκπαίδευση ο ΙΕΚτζης μπορεί να είναι πολύ πιο καταξιωμένος στο επάγγελμά του από έναν ΑΕΙτζη.... Απλά γιατί έχει το πάθος και τη διάθεση να εργασθεί σωστά πάνω σε κάποιο αντικείμενο αλλά και να μάθει ακόμα περισσότερα...

Δημοσ.

Μα το ότι σπουδάζεις κάτι που δε σου αρέσει δεν οφείλεται σε κάποιο λάθος του εκπαιδευτικού συστήματος. Απλά φταίει η λογική που έχει τοποθετηθεί στα μυαλά πολλών (γονιών, φροντιστηριούχων, μαθητών) μέσω πλύσης εγκεφάλου, σύμφωνα με την οποία «είναι κρίμα να χαραμίσεις ένα μεγάλο βαθμό σε χαμηλόβαθμες σχολές».

Δημοσ.

Η άποψή μου για την εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι η χείριστη... Το γεγονός ότι έχουμε δωρεάν παιδεία δε σημαίνει ότι αυτό πρέπει να ακολουθείτε από καταλήψεις και προκαταλήψεις... Π.χ. Εγώ πέρασα στο πολυτεχνείο με αρκετά υψηλό βαθμό και τελικά σπουδάζω κάτι το οποίο δεν ήταν και η πρώτη μου επιλογή στο μυαλό μου γιατί ο βαθμός μου προοριζόταν με βάση τα δεδομένα της κοινωνίας για αυτή τη σχολή... Αντίθετα κάποιος που έβγαλε χαμηλό βαθμό δεν μπορεί να σπουδάσει αυτό που του αρέσει γιατί δεν μπορεί να περάσει στη σχολή που του αρέσει... Φυσικά και πρέπει να αποκοπούν οι πανελλαδικές από το ανώτερο εκπαιδευτικό σύστημα γιατί δεν είναι κριτήριο ικανότητας κάποιου να σπουδάσει την εκάστοτε επιστήμη... Εάν συνεχίσει το εκπαιδευτικό σύστημα να έχει τη μορφή αυτή θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε κατά διαόλου... Ο καθένας πιστεύω πως έχει δικαίωμα στη γνώση και την εκπαίδευση έστω κι αν είναι μεγάλος σε ηλικία έστω κι αν σε κάποια φάση της ζωής του δεν έβγαλε τη "βαθμάρα" για πολλούς και διάφορους δικούς του λόγους.... Μην βάζουμε λοιπόν τίτλους ΑΕΙτζης ΤΕιτζης και ΙΕΚτζης γιατί μετά την εκπαίδευση ο ΙΕΚτζης μπορεί να είναι πολύ πιο καταξιωμένος στο επάγγελμά του από έναν ΑΕΙτζη.... Απλά γιατί έχει το πάθος και τη διάθεση να εργασθεί σωστά πάνω σε κάποιο αντικείμενο αλλά και να μάθει ακόμα περισσότερα...

+1

Και στο κατα διαολου ακομα περισσοτερο!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...