kostikasre Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Λοιπόν βασικά,καλησπέρα σας!Ας παραθέσω τις απαντήσεις μια-μια: @Praetorianos: 1)Δηλαδή η Ελλάδα δεν είναι Ελλαδιστάν και όλα δουλεύουν ρολόι;;;Το ακούσαμε κι αυτό! 2)Στην Ελβετία όπως λες ναι μεν ισχύει αυτό,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ έχει αυτογνωσία και ξέρει που πρέπει να κατευθυνθεί...όχι όπως εδώ που όλοι νομίζουν ότι τελειώνοντας ΑΕΙ έπιασαν τον παπά απ'τα τέτοια,ενώ θα τους συνέφερε καλύτερα να δούλευαν από νωρίς... 3)Μην απευθύνεις την ερώτηση προσωπικά σε εμένα για το "γιατί όλοι θέλουν πτυχία;" καθ' ότι δεν υπάγομαι σ'αυτή την κατηγορία!Αυτή είναι ερώτηση που πρέπει να απευθύνει ο καθένας προσωπικά στον εαυτό του για να ωριμάσει και να συνειδητοποιήσει πέντε πράγματα...κύριοι,μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν ΑΚΟΜΗ άνθρωποι που ζούν μόνο και μόνο μέσω ενός τίτλου σπουδών!Ο Έλληνας δε χώνεψε ποτέ ότι το πανεπιστήμιο είναι πάνω απ'όλα ΧΩΡΟΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,αντ'αυτού τον θεωρεί χώρο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ,ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΩΝ και ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ!!!Και ΝΑΙ,θεωρώ αμόρφωτο όποιον θα γυρίσει και θα πει ότι πάω στο πανεπιστήμιο για να βγάλω λεφτά,πολύ απλά γιατί δεν ξέρει τι πραγματικά πρεσβεύει ο χώρος στον οποίο περνάει τόσες ώρες τις ημέρας(λέμε τώρα)... @MiDi_MiLiZ: 1)Θέλεις να μας πεις ότι σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες που τα παιδιά κάνουν 3-4 χρόνια για BEng μηχανικού και σε πολλές περιπτώσεις με 4 χρόνια παίρνουν απευθείας MEng είναι όλοι ηλίθιοι και ημιμαθείς και εδώ οι Πολυτεχνίτες είναι οι έξυπνοι-φωστήρες κ.λπ. και είναι ανώτεροι των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ επειδή ταλαιπωρούν τα παιδιά με επιπλέον μαθήματα για ένα πτυχίο;Το ότι θέλουν θα κάνουν με το έτσι θέλω,χωρίς αξιολόγηση και χωρίς extra διπλωματική και διαχωρισμό προπτυχιακού-μεταπτυχιακού το πρόγραμμα σπουδών τους MEng πως σου φαίνεται; Άμα σπουδάζεις σε ΤΕΙ και ειδικά σε ΣΤΕΦ και μιλάς κατά αυτό τον τρόπο υποτιμάς και τον εαυτό σου αλλά και τις σπουδές σου!Δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι η Ελλάδα είναι ένα μια μεγάλη φυλή και αυτοί είναι οι "φύλαρχοι",των οποίων τα παραμύθια κάθεστε και ενστερνίζεστε ακόμα!!! Όσο για το ΑΕΙ-ΤΕΙ,εντάξει και μένα μου "ξεφεύγει" πολλές φορές όταν μιλάω αλλά στο γραπτό λόγο είναι απαράδεκτο να το αναφέρεις εν γνώση! Και σου είπα,αν δεν ξέρεις ότι τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ,διάβασε νομοθεσία... 2)Εξήγησέ μου πως ακριβώς ο ζαχαροπλάστης θα καταφέρει να πάρει πτυχίο πολυτεχνείου...θα κερνάει πάστες τους καθηγητές;! Το ξαναλέω,δεν γίνεται η κατάταξη των ΙΕΚ με τα Ανώτατα Ιδρύματα,λαλακία και που το συζητάμε...είπαμε εξετάσεις και τέλος... 3)Είπα κι εγώ,σαν γνήσιος Ελληναράς δε θα αναφερθείς στο Δημόσιο;;;Σ'αυτό έχεις δίκιο...αν και προσωπικά με αφήνει αδιάφορο,τα λεφτάκια μου τα βγάζω και θα τα βγάζω,από εκεί και πέρα δε θα γίνω αυτό που κοροϊδεύω όποτε πάω στο ΤΕΒΕ κ.λπ. ακόμη κι αν μου δίνουν τον ουρανό με τ'άστρα... Off-Topic: ΜΟΝΟ οι πανελλήνιες μπορούν να "ελέγξουν" των αριθμό των φοιτητών σ'αυτή τη μπανανία,δυστυχώς...πιστεύω ότι οποιαδήποτε άλλη μέθοδος θα ήταν καταστροφική,με ποια έννοια...φανταστείτε να τις διοργάνωναν τα ΑΕΙ!Όποιον ήθελαν θα έβαζαν και θα κοιτούσαν πρώτα ονοματεπώνυμο και μετά βαθμό! Ακόμη βλέπω ότι κανείς σας δεν απάντησε στην κρησιμότερη ερώτηση που έθεσα...γιατί τόση σκασίλα αν ΙΣΩΣ θα μπορούσαν να μπουν κάμια 30-40 το πολύ νοματέοι σε ΑΕΙ μέσω ΙΕΚ;Φοβάστε τον ανταγωνισμό;Φοβάστε τον ζαχαροπλάστη;Μα αμα τελειώσετε Πολυτεχνειάρα τι φοβάστε τον κακομοίρη το ζαχαροπλάστη;;;Αφού κάνατε 5 χρονάρες;;; Για τα κολλέγια τι έχετε να πείτε;;;Αυτούς θέλετε δε θέλετε θα τους λουστείτε!Τι κάνετε για να μη σας φάνε τις δουλειές;(τις ποιές;;;!!!)Ανοίγετε κάνα βιβλίο;;;Δεν το νομίζω,αν κρίνω από πολλά παιδιά που είναι όλη μέρα στην Καμάρα για καφέ και σχολιάζουν με μένος θέματα όπως αυτό!!! Θα παρακαλούσα θερμά κάποιος να μου απαντήσει ευθέως,κυρίως στις τελευταίες ερωτήσεις!Και sorry για το υπέρογκο post μου! Cheers!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 @MiDi_MiLiZ: 1)Θέλεις να μας πεις ότι σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες που τα παιδιά κάνουν 3-4 χρόνια για BEng μηχανικού και σε πολλές περιπτώσεις με 4 χρόνια παίρνουν απευθείας MEng είναι όλοι ηλίθιοι και ημιμαθείς και εδώ οι Πολυτεχνίτες είναι οι έξυπνοι-φωστήρες κ.λπ. και είναι ανώτεροι των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ επειδή ταλαιπωρούν τα παιδιά με επιπλέον μαθήματα για ένα πτυχίο;Το ότι θέλουν θα κάνουν με το έτσι θέλω,χωρίς αξιολόγηση και χωρίς extra διπλωματική και διαχωρισμό προπτυχιακού-μεταπτυχιακού το πρόγραμμα σπουδών τους MEng πως σου φαίνεται; Ρε φιλε, δεν εχει σημασια τι γινεται στο εξωτερικο, εδω ειναι Ελλαδισταν. Οταν εδω το παιδακι που μπηκε στο Πολυτεχνειο σπουδαζει 1 χρονο παραπανω απο σενα, αρα στρωνει το κωλ0 του στο διαβασμα παραπανω απο σενα και μενα, αρα τυπικα (για τους ξερους νομους του κρατους) εχει περισσοτερες γνωσεις απο σενα και μενα, ειναι πολυ λογικο να μην θεωρειται ισος με εσενα. 1 χρονο σπουδες παραπανω εχει κανει. Τι να κανουμε τωρα? Να στο ζωγραφισουμε? Εχει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ εκπαιδευση απο εναν φοιτητη ΑΕΙ. Άμα σπουδάζεις σε ΤΕΙ και ειδικά σε ΣΤΕΦ και μιλάς κατά αυτό τον τρόπο υποτιμάς και τον εαυτό σου αλλά και τις σπουδές σου!Δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι η Ελλάδα είναι ένα μια μεγάλη φυλή και αυτοί είναι οι "φύλαρχοι"' date='των οποίων τα παραμύθια κάθεστε και ενστερνίζεστε ακόμα!!![/b'] Πως μιλαω δηλαδη και υποτιμω τη σχολη μου, τον εαυτο μου και τις σπουδες μου? Και που ειδες να ενστερνιζομαι εγω παραμυθια φυλαρχων? Όσο για το ΑΕΙ-ΤΕΙ' date='εντάξει και μένα μου "ξεφεύγει" πολλές φορές όταν μιλάω αλλά στο γραπτό λόγο είναι απαράδεκτο να το αναφέρεις εν γνώση! Και σου είπα,αν δεν ξέρεις ότι τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ,διάβασε νομοθεσία...[/quote'] Ναι και τι λεει η νομοθεσια? Οτι ο αποφοιτος ΑΕΙ που θα παει να δουλεψει δημοσιο θα ειναι ΠΕ και θα πληρωνεται παραπανω απο εμενα που ειμαι αποφοιτος ΤΕΙ και θα χαρακτηριζομαι ΤΕ. Ολα αυτα checked, δεν ζω στον κοσμο του Marlboro να πιστευω οτι θα εχω ιδια δικαιωματα, τουλαχιστον επι του παροντος. 2)Εξήγησέ μου πως ακριβώς ο ζαχαροπλάστης θα καταφέρει να πάρει πτυχίο πολυτεχνείου...θα κερνάει πάστες τους καθηγητές;! Ναι οκ τωρα τι ακριβως θες ? Να στο παιξω Τριανταφυλοπουλος και να σου πω τα αυτονοητα που συμβαινουν στα Ελληνικα πανεπιστημια τα οποια εσυ ολως παραδοξως δεν ειδες-δεν ακουσες ποτε? Δεν καταλαβαινω... 3)Είπα κι εγώ' date='σαν γνήσιος Ελληναράς δε θα αναφερθείς στο Δημόσιο;;;Σ'αυτό έχεις δίκιο...αν και προσωπικά με αφήνει αδιάφορο,τα λεφτάκια μου τα βγάζω και θα τα βγάζω,από εκεί και πέρα δε θα γίνω αυτό που κοροϊδεύω όποτε πάω στο ΤΕΒΕ κ.λπ. ακόμη κι αν μου δίνουν τον ουρανό με τ'άστρα...[/quote'] Καταρχην μιλα καλυτερα και μην κανεις χαρακτηρισμους. Αν εσενα δεν σε ενδιαφερει το δημοσιο για το α ή β λογο, δε σημαινει οτι εγω πρεπει να στερηθω καποια κεκτημενα ή να εξισωθω με τον του ΙΕΚ. Ουτε οτι ειμαι Ελληναρας επειδη το βλεπω σαν μια επιπλεον λυση στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ προβλημα ευρεσης εργασιας τη σημερον ημερα. Τις αποψεις περι δημοσιου κρατα τις για τον εαυτο σου, καθως υπαρχουν δημοσιοι υπαλληλοι εξαιρετικοι που φτυνουν αιμα στη δουλεια τους. Φυσικα υπαρχουν και οι αλλοι, οι τεμπεληδες. Οι οποιοι φυσικα δεν λειπουν κι απο τον "super dooper ουαου" ιδιωτικο τομεα... Για τα κολλέγια τι έχετε να πείτε;;;Αυτούς θέλετε δε θέλετε θα τους λουστείτε!Τι κάνετε για να μη σας φάνε τις δουλειές;(τις ποιές;;;!!!)Ανοίγετε κάνα βιβλίο;;;Δεν το νομίζω' date='αν κρίνω από πολλά παιδιά που είναι όλη μέρα στην Καμάρα για καφέ και σχολιάζουν με μένος θέματα όπως αυτό!!! Θα παρακαλούσα θερμά κάποιος να μου απαντήσει ευθέως,κυρίως στις τελευταίες ερωτήσεις!Και sorry για το υπέρογκο post μου! Cheers![/quote'] Εχεις μπλεξει βουρτσες και .... Ασε που μου θυμισες κατι γιαγιαδες "ουυυυυ 666 πατε στην Καμαρα παλιοπαιδα με τα μηχανακια αντι να κατσετε σπιτι να διαβασετε". Στο θεμα μας τωρα: Τι σχεση εχει αν οι φοιτητης στη σχολη του λιωνει ή οχι στο διαβασμα με το αν ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ τα ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ του? Δεν καταλαβα δηλαδη, τα κεκτημενα τους δικαιωμα εχουν να τα υποστηριζουν μονο οι αριστοι φοιτητες/ οι αριστοι μαθητες/ οι αριστοι εργαζομενοι / οι αριστοι συνταξιουχοι? Οι υπολοιποι ειναι αποπαιδια? Οχι φιλε αν δεν εισαι συνεπης σε καποια υποχρεωση δεχεσαι τις κυρωσεις, πχ αργεις να παρεις πτυχιο. Αυτο δε σημαινει οτι οταν παρεις πτυχιο πρεπει να εχει χαμηλη αξια (ηδη την εχει) επειδη αργησες να το παρεις. Ειναι ΑΛΛΟ το να εισαι συνεπης στις υποχρεωσεις σου και ΑΛΛΟ να προσπαθεις να διατηρεις τα κατωχυρωμενα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ σου. Ανεξαρτητα. ΥΓ. Επειδη εδω και καμποσα ποστ, πολυ υποτιμητικους χαρακτηρισμους βλεπω για την Ελλαδα, το Ελλαδισταν, τους Ελληναραδες, τους αχρηστους φοιτητες, τους κομπλεξικους-κακομοιριηδες ΑΕΙτζηδες που μανουριαζουν για τους ΙΕΚτζηδες κλπ, τους φυλαρχες, τους αχρηστους δημοσιους υπαλληλους που κοροιδευεις στο ΤΕΒΕ κλπ κλπ θα σου πω το εξης. Αθηνα-Ελ Βενιζελος = 30 λεπτα. Σκεψου το. Βασικα τι καθεσαι ακομα...Επρεπε ηδη να πετας...
kostikasre Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Αν θεωρείς "προνόμιο" τη φοίτηση στο πανεπιστήμιο μόνο για σένα και μένα που γράψαμε,δεν χωράει περαιτέρω συζήτηση,σε διαβάζει ο κόσμος και κρίνει...και κάνε ένα MSc όπως τόσοι και τόσοι να "εξισωθείς",αφού έτσι πιστεύεις ότι εξισώνεσαι...αυτά γιατί δεν έχεις ιδέα τι "πίπες" κάνουν 9ο-10ο εξάμηνο και γι'αυτό σου είπα ότι ακούς "φυλαρχικές" αντιλήψεις,γιατί πέφτεις στην "παγίδα" που έχουν θέσει τα Πολυτεχνεία από ίδρυσής τους,δηλαδή κοπανάω 1 χρόνο ακόμη για να είμαι "από πάνω"...δεν ξέρω για σένα,εγώ πάντως εκτιμώ περισσότερο παιδιά τα οποία τελείωσαν τις 4ετείς σχολές τους και κάναν μεταπτυχιακό πάνω σε εναν εξειδικευμένο τομέα παρά τους πολυτεχνίτες που κάνουν 1 χρόνο αμπελοφιλοσοφικά μαθήματα και θα έχουν σύντομα γιαλαντζί MSc... Αυτά περί Ελλαδιστάν πες τα,δικαίωμά σου,αλλά μην τα προτάσσεις ως σοβαρή απάντηση...Αν μ'αυτό με προτρέπεις να γίνω μέρος αυτής της νοοτροπίας,ευχαριστώ δε θα πάρω... Τέλος,λες ότι το Δημόσιο το θεωρείς ως μια επιπλέον διέξοδο...αν κρίνω απ'το γεγονός ότι αφιέρωσες παράγραφο 4-5 σειρών γι'αυτό,μάλλον το θεωρείς κάτι παραπάνω... Θα συμφωνήσω μαζί σου μόνο στο διαχωρισμό ΠΕ και ΤΕ,γεγονός που δείχνει ότι η Πολιτεία αντί να στηρίξουν το θεσμό των ΤΕΙ τον πολεμούν,καθοδηγούμενοι από συντεχνίες...αλλά βλέπω από εδώ το πας από εκεί το πας,πάλι στο Δημόσιο την πήγες την κουβέντα!!!Χαχαχα!!!:lol:
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Αν θεωρείς "προνόμιο" τη φοίτηση στο πανεπιστήμιο μόνο για σένα και μένα που γράψαμε,δεν χωράει περαιτέρω συζήτηση,σε διαβάζει ο κόσμος και κρίνει...και κάνε ένα MSc όπως τόσοι και τόσοι να "εξισωθείς",αφού έτσι πιστεύεις ότι εξισώνεσαι...αυτά γιατί δεν έχεις ιδέα τι "πίπες" κάνουν 9ο-10ο εξάμηνο και γι'αυτό σου είπα ότι ακούς "φυλαρχικές" αντιλήψεις,γιατί πέφτεις στην "παγίδα" που έχουν θέσει τα Πολυτεχνεία από ίδρυσής τους,δηλαδή κοπανάω 1 χρόνο ακόμη για να είμαι "από πάνω"...δεν ξέρω για σένα,εγώ πάντως εκτιμώ περισσότερο παιδιά τα οποία τελείωσαν τις 4ετείς σχολές τους και κάναν μεταπτυχιακό πάνω σε εναν εξειδικευμένο τομέα παρά τους πολυτεχνίτες που κάνουν 1 χρόνο αμπελοφιλοσοφικά μαθήματα και θα έχουν σύντομα γιαλαντζί MSc...Αυτά περί Ελλαδιστάν πες τα,δικαίωμά σου,αλλά μην τα προτάσσεις ως σοβαρή απάντηση...Αν μ'αυτό με προτρέπεις να γίνω μέρος αυτής της νοοτροπίας,ευχαριστώ δε θα πάρω... Τέλος,λες ότι το Δημόσιο το θεωρείς ως μια επιπλέον διέξοδο...αν κρίνω απ'το γεγονός ότι αφιέρωσες παράγραφο 4-5 σειρών γι'αυτό,μάλλον το θεωρείς κάτι παραπάνω... Κατά τ'άλλα γελάω!:lol: Καλα οκ εγινε. Το δημοσιο με το ιδιωτικο ειναι 50-50 για μενα οτι μου κατσει. Δεν καταλαβαινω ειναι υποτιμητικο να ενδιαφερομαι για το δημοσιο? Με υποβαθμιζει ως ανθρωπο? Υποβαθμιζει τη βαρυτητα των επιχειρηματων μου? Και μετα μου κανεις μαθηματα νοοτροπιας, αστο. Τα λεμε, καλη συνεχεια.
kostikasre Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Φυσικά βλέπω δεν απάντησες στα περισσότερα απ'όσα είπα...ροδάνι πάει η γλώσσα κάτα τ'άλλα! Αφού δε σας βολεύει να απαντήσετε στην ερώτησή μου,θα σας το θέσω αλλιώς... Γιατί δεν πρέπει η ανώτατη εκπαίδευση να είναι,κάτα κάποιο τρόπο,ανοικτή με ελάχιστους περιορισμούς στην εισαγωγή και να αποκτούν πτυχίο μόνο όσοι αξίζουν;;; Γιατί γίνεται τόσος ντόρος για τα ιδιωτικά πανπιστήμια ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ;;;Από τους καθηγητές το καταλαβαίνω,αλλά από τους φοιτητές γιατί;Σε ιδιωτικό σχολείο πολλοί από σας τους υπέρμαχους πήγατε,σε ιδιωτικά νοσοκομεία νοσηλεύεστε(χτύπα ξύλο,γεροί να'στε...) αλλά γιατί μόλις πιάσαμε την Τριτοβάθμια σφίξαν οι ποποί;;; Μήπως αυτό φανερώνει "γύμνια" ουσιαστικής παιδείας και δημοκρατικής αντίληψης;! Μήπως φανερώνει πιθανή επιστημονική "γύμνωση" με την είσοδο αυτής της μορφής εκπαίδευσης; Γενικό το ερώτημα,αλλά ενδιαφέρον και σχετικό με το θέμα!
Praetorianos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δηλαδή η Ελλάδα δεν είναι Ελλαδιστάν και όλα δουλεύουν ρολόι;;;Το ακούσαμε κι αυτό! Όχι αλλά έχω σιχαθεί να βλέπω Ελλαδιστάν, Ελλαδάρα, νεοέλληνας, σκατοκράτος, Μπανανία από όποιον δεν έχει ούτε την αυτογνωσία, ούτε την διάθεση να παραδεχθεί τα λάθη του ή να κάνει κάτι για να αλλάξει οτιδήποτε. (δεν πάει προσωπικά σε κάποιον, γενικά). Παρά μόνο αράζει στο πληκτρολόγιο και στην οθονάρα του, ξύνεται και πάντα φταίνει οι άλλοι. 2)Στην Ελβετία όπως λες ναι μεν ισχύει αυτό,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ έχει αυτογνωσία και ξέρει που πρέπει να κατευθυνθεί...όχι όπως εδώ που όλοι νομίζουν ότι τελειώνοντας ΑΕΙ έπιασαν τον παπά απ'τα τέτοια,ενώ θα τους συνέφερε καλύτερα να δούλευαν από νωρίς... Δηλαδή στην Ελβετία γεννιούνται πιο έξυπνοι από εδώ? Γιατί αυτό σημαίνει αυτογνωσία. Οκ έχουν καλύτερο σύστημα αλλά όταν ο Ελβετός λέει δεν κάνω για Α' επίπεδο (έχουν 4, με το Α να είναι το καλύτερο), πάει στο Β, ή Γ, ή Δ και τέλειωσε, φροντίζει από κει και πέρα μόνος του συνειδητοποιώντας ότι πήρε απόφαση ζωής. Δεν πάει ευκαιριακά στο Δ επειδή έτσι έκατσε και μετά κατεβαίνει σε απεργίες ζητώντας να εξισωθεί με το Α. Εξήγησέ μου πως ακριβώς ο ζαχαροπλάστης θα καταφέρει να πάρει πτυχίο πολυτεχνείου...θα κερνάει πάστες τους καθηγητές;! Γιατί τέτοιο κόλλημα με το πολυτεχνείο? ΟΚ στο πολυτεχνείο δεν γίνεται αλλά σε άλλες σχολές μια χαρά γίνεται να τις ξεπετάξεις σε 2 χρονάκια. Οπότε αν γίνει αυτό που λες σε 4 χρόνια ένας από ΙΕΚ θα έχει 2 πτυχία, καλό ε? Χώρια που δεν απάντησες στον MiDi_MiLiZ για τους πλάγιους τρόπους που γίνεται να πάρεις πτυχίο. Εφόσον όμως ο ΙΕΚιτζής θέλει να μπει σε πανεπιστήμιο επειδή βάζει κάτω τους φοιτητές εκεί στις γνώσεις γιατί δεν ξεκινάει όπως όλοι από τις ψωροπανελλήνιες? Τόσο του πεταματού τις έχει πια? Ακόμη βλέπω ότι κανείς σας δεν απάντησε στην κρησιμότερη ερώτηση που έθεσα...γιατί τόση σκασίλα αν ΙΣΩΣ θα μπορούσαν να μπουν κάμια 30-40 το πολύ νοματέοι σε ΑΕΙ μέσω ΙΕΚ;Φοβάστε τον ανταγωνισμό;Φοβάστε τον ζαχαροπλάστη;Μα αμα τελειώσετε Πολυτεχνειάρα τι φοβάστε τον κακομοίρη το ζαχαροπλάστη;;;Αφού κάνατε 5 χρονάρες;;; Με την ίδια λογική γιατί να μην μπορεί ένας απόφοιτος γυμνασίου να δώσει πανελλήνιες? Είναι δυνατόν να φοβόμαστε ένα απόφοιτο γυμνασίου στις πανελλήνιες? Καλή λογική δεν λέω. Γιατί δεν πρέπει η ανώτατη εκπαίδευση να είναι,κάτα κάποιο τρόπο,ανοικτή με ελάχιστους περιορισμούς στην εισαγωγή και να αποκτούν πτυχίο μόνο όσοι αξίζουν;;; Η ανώτατη εκπαίδευση είναι ανοιχτή σε όλους μέσω πανελληνίων. Αν θέλουμε να μπαίνουν όσοι γουστάρουν ιατρική τότε να μην το κάνουμε με πλάγιους τρόπους (ΙΕΚ=ΤΕΙ=ΑΕΙ=Πολυτεχνεία). Ας αλλάξει τελείως το σύστημα και οι υποδομές ώστε το ξεσκαρτάρισμα να μπορεί να γίνει στα πανεπιστήμια. Αν όπως ήμαστε τώρα τα κάνουμε όλα μπάτε σκύλοι αλέστε, καλύτερα να τα κλείσουμε και να έρχεται το χαρτί του καθενός μόλις συμπληρώσει τα 22 σπίτι του.
black_widow Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Φυσικά βλέπω δεν απάντησες στα περισσότερα απ'όσα είπα...ροδάνι πάει η γλώσσα κάτα τ'άλλα! Αφού δε σας βολεύει να απαντήσετε στην ερώτησή μου,θα σας το θέσω αλλιώς... Γιατί δεν πρέπει η ανώτατη εκπαίδευση να είναι,κάτα κάποιο τρόπο,ανοικτή με ελάχιστους περιορισμούς στην εισαγωγή και να αποκτούν πτυχίο μόνο όσοι αξίζουν;;; Γιατί γίνεται τόσος ντόρος για τα ιδιωτικά πανπιστήμια ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ;;;Από τους καθηγητές το καταλαβαίνω,αλλά από τους φοιτητές γιατί;Σε ιδιωτικό σχολείο πολλοί από σας τους υπέρμαχους πήγατε,σε ιδιωτικά νοσοκομεία νοσηλεύεστε(χτύπα ξύλο,γεροί να'στε...) αλλά γιατί μόλις πιάσαμε την Τριτοβάθμια σφίξαν οι ποποί;;; Μήπως αυτό φανερώνει "γύμνια" ουσιαστικής παιδείας και δημοκρατικής αντίληψης;! Μήπως φανερώνει πιθανή επιστημονική "γύμνωση" με την είσοδο αυτής της μορφής εκπαίδευσης; Γενικό το ερώτημα,αλλά ενδιαφέρον και σχετικό με το θέμα! Στο ΤΕΙ που σπουδάζω ( Διοίκηση Επιχειρήσεων- ΤΕΙ Αθήνας) αντιμετωπίσαμε προσφάτως μεγάλα προβλήματα μετά την αλλαγή του προγράμματος σπουδών, αυξήθηκανε τα εργαστήρια , έλα όμως που δε χωρούσαμε φυσικά, στις εγγραφές παρολίγο να παίξουμε ξύλο...Τελικά οι επί πτυχίω πήραμε απαλλαγή αλλιώς θα περιμέναμε κάτι χρόνια μέχρι να βρούμε εργαστήριο ελεύθερο για μας. Στις εξεταστικές δε χωράμε στις αίθουσες και στα μαθήματα που έχουμε σοβαρούς καθηγητές και αξίζει να πας πάλι δε χωράμε και στοιβαζόμαστε 4 άτομα σε θέσεις που αντιστοιχούν σε τρεις.Δεν υπάρχουν οι υποδομές να δεχόμαστε πολύ κόσμο, μόνο και μόνο με τις μεταγγραφές από επαρχιακά ΤΕΙ είμαστε full. Όπως έχει ειπωθεί τα ΙΕΚ δεν είναι τριτοβάθμια εκπαίδευση,ούτε σπουδάζουν 4 χρόνια, άρα γιατί να μπορούν να δώσουν κατατακτήριες;Δεν τους απαγορεύει κανείς να δώσουν πανελλήνιες όσες φορές θέλουνε, ούτε είναι πια τόσο υψηλές οι βάσεις ώστε να μην μπορούν να τις πιάσουν.Τα μαθήματα υποτίθεται ότι τα έχουν διδαχτεί, είναι απόφοιτοι λυκείου, όχι γυμνασίου.Άρα γιατί να τους φοβίζουν οι πανελλήνιες;
kostikasre Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Έχεις βαρεθεί να ακούς για Ελλαδιστάν;;;Τότε συνήθισε,γιατί π.χ. για τα οικόπεδα που σου έφαγαν οι Ρωσοπόντιοι-Εκκλησίες κ.λπ. δεν νομίζω ότι ευθύνεται ο πολίτης,όσο ωχαδερφιστής κι αν είναι... Επίσης,αυτό ότι θα μπαίνουν οι ΙΕΚτζήδες και θα τελειώνουν Πανεπιστήμια ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΣ;;;ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΜΩΡΕ;;;ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚ' ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!!!ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΙΟΛΑΣ!!!ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΩΡΕ;;; Στο "2" λέμε το ίδιο πράγμα,δεν γεννιούνται πιο έξυπνοι αλλά έχουν καλύτερη παιδεία ως λαός,δεν έχουν γονείς που τους "σπρώχνουν" στα ΑΕΙ καθώς και πολλά άλλα τραγικά ιδεώδη... Και μη με κατηγορείς που δεν απάντησα σε μια ερώτηση του MiDi_MiLiZ,που μπορεί και να μου διέφυγε...είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα...να μου πεις εσύ ποιοι είναι αυτοί οι πλάγιοι τρόποι που τους ξέρεις καλύτερα... *Δε μου είπες για τα ΚΕΣ...ούτε αν τρέμει το φιλοκάρδι σου...
Praetorianos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Έχεις βαρεθεί να ακούς για Ελλαδιστάν;;;Τότε συνήθισε,γιατί π.χ. για τα οικόπεδα που σου έφαγαν οι Ρωσοπόντιοι-Εκκλησίες κ.λπ. δεν νομίζω ότι ευθύνεται ο πολίτης,όσο ωχαδερφιστής κι αν είναι... Να δέσουμε μια πέτρα στο λαιμό μας τότε να πάμε να πέσουμε στον Πειραιά. Κι ας περιμένουμε στωικά πότε θα ξεκινήσουν τα υπόλοιπα 9.999.999 πολίτες να συμπεριφέρονται σωστά για να ξεκινήσουμε κι εμείς. Επίσης,αυτό ότι θα μπαίνουν οι ΙΕΚτζήδες και θα τελειώνουν Πανεπιστήμια ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΣ;;;ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΜΩΡΕ;;;ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚ' ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!!!ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΙΟΛΑΣ!!!ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΩΡΕ;;; Καταρχάς μην φωνάζεις συζήτηση κάνουμε. Εσύ ρώτησες ποιο είναι το πρόβλημα κάποιος απόφοιτος ΙΕΚ να μπορεί να γραφτεί απευθείας στο 8ο εξάμηνο του πανεπιστημίου, όχι εγώ. Άρα μιλώντας πάντα σε ένα θεωρητικό μοντέλο που εσύ έφερες στην κουβέντα αναπτύσσω το σκεπτικό μου. Αν όπως λες μπορέσει να γραφτεί στο 8ο εξάμηνο τότε μερικές σχολές που βγαίνουν σε 2 χρόνια (όπως το παιδαγωγικό πχ) τότε θα έχει σε 4 χρόνια (2 ΙΕΚ + 2 παιδαγωγικά), 2 πτυχία. Αν το παράδειγμα σου φαίνεται άκυρο δεν το έφερα εγώ στην κουβέντα. Και μη με κατηγορείς που δεν απάντησα σε μια ερώτηση του MiDi_MiLiZ,που μπορεί και να μου διέφυγε...είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα...να μου πεις εσύ ποιοι είναι αυτοί οι πλάγιοι τρόποι που τους ξέρεις καλύτερα... Καταρχάς κεφάλα, ποτέ δεν άρχισα χαρακτηρισμούς. Δεύτερον όσο για τους πλάγιους τρόπους να φανταστώ δεν έχεις ακούσει για τηλεφωνήματα σε καθηγητές να βάλουν 8 αντί 4, δεν έχεις ακούσει για λίστες "γνωστών" φοιτητών που "πρέπει" να περάσουν, για κομματικά κολλητιλίκια, για λευκές κόλλες που βαθμολογούνται με άριστα όλα είναι από άλλο πλανήτη.. ούτε αν τρέμει το φιλοκάρδι σου... Ναι δυο σκασίλες είχα στην ζωή μου η μία ήταν τα ΚΕΣ.
question mark Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Το σχέδιο για το οποίο βλέπω να έχει γίνει εδώ η ναυμαχία της Σαλαμίνας είναι μια καραμέλα την οποία τρώνε, απορώ πως γίνεται κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, σε προεκλογικούς περιόδους. Το σχέδιο αυτό λοιπόν έλεγε ή θα λέει ότι απόφοιτος ΙΕΚ με την πιστοποίηση (ξέρετε πόσοι δίνουν κάθε χρόνο για την πιστοποίηση, πόσοι καταφέρνουν και την παίρνουν και πόσες φορές δίνουν για να την πάρουν θα δίνει εξετάσεις για να περάσει σε κάποιο ΤΕΙ και όχι ΑΕΙ ή πολυτεχνείο και για ορισμένες ειδικότητες και μάλλον μόνο ειδικότητες πληροφορικής, οπότε πάει ο ζαχαροπλάστης και όχι τίποτα άλλο αλλά χάσαμε και τις πάστες... Είχαν πει ότι θα έμπαιναν απ το δεύτερο εξάμηνο ή το δεύτερο έτος (θυμάμαι το δεύτερο σίγουρα αλλά δε θυμάμαι αν ήταν έτος ή εξάμηνο). Αυτά έλεγε εν ολίγης το σχέδιο. Λογικά κάποιος ΙΕΚτζης αν έμπαινε σε κάποιο ΤΕΙ (ή ΑΤΕΙ αν προτιμάτε σύμφωνα με το update που έκανε το ΥΠΠΕΠΘ) και έπαιρνε το πτυχίο του ΤΕΙ θα είχε τα ίδια μόρια με κάποιον που μπήκε με πανελλήνιες. Άρα - λογικά μιλάμε πάντα - δεν ισχύει ότι ο ένας θα έχει δύο πτυχία. Άλλωστε αν πάει ένας απόφοιτος ΤΕΙ και ένας απόφοιτος ΙΕΚ για μία θέση σε κάποια δουλειά τις περισσότερες πιθανότητες για την θέση τις έχει ο ΤΕΙτζης. Η προσωπική μου γνώμη είναι γιατί να μην γίνει; Πως θέλετε να είναι η τριτοβάθμια εκπαίδευση; Μια κλειστή league στην οποία θα μπαίνουν μόνο όσοι πάνε το πρωί στο ενιαίο λύκειο; Και οι υπόλοιποι; Άνθρωποι δεν είναι και αυτοί; Δε λέω ο καθένας για διαφορετικούς λόγους πήγε σε ΤΕΕ, σε νυχτερινό ή πήγε σε ενιαίο και τα έγραψε όλα κυριολεκτικά. Όλοι έχουν δικαίωμα για κάτι καλύτερο. Γιατί λοιπόν να μην τους δοθεί μια ευκαιρία; Άλλωστε πάνε απο 30 - 40 άτομα το χρόνο, και αυτοί πάλι ζήτημα είναι αν θα πουν, θα έρχονται στα ΤΕΙ μέσω ΙΕΚ. Το αν είναι δικαίο ή όχι είναι υποκειμενικό γιατί ο καθένας απ τη πλευρά που το βλέπει το κρίνει. Μη ξεχνάτε όμως κάτι. Οτιδήποτε και να έχει τελειώσει κάποιος, πολυτεχνείο ή νηπιαγωγείο, θα κριθεί στη δουλειά. Εκεί δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο ΙΕΚτζης δεν είναι χαζός και ο ΤΕΙτζης μέσω πανελληνίων έξυπνος. Ένας ΙΕΚτζης μπορεί να μάθει μαθηματικά υψηλού επιπέδου, είναι στο χέρι του. Αν κάτσει να διαβάσει θα μάθει. Και αν έχει κενά μπορεί να τα καλύψει, αρκεί φυσικά να έχει όρεξη για μάθημα. Στα ΙΕΚ υπάρχουν πολλοί καλοί προγραμματιστές, δικτυάδες κλπ. Στα σπίτια υπάρχουν ακόμα καλύτεροι. Στο σχολείο όλοι μαθαίνουν τα βασικά. Όποιος κάτσει να ασχοληθεί μόνος του με κάποιο αντικείμενο θα γίνει πολύ καλός... Το ότι τα ΙΕΚ είναι καφενεία συμφωνό. Όπως καφενεία είναι και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών όπου επειδή σκας τα γιούρο προχωράς τις τάξεις άσχετα με το αν ξέρεις ή όχι. Καφενεία επίσης είναι και τα Πολυτεχνεία-ΑΕΙ-ΤΕΙ με τις καταλύψεις, με τη χρησιμοποίηση του ασύλου για βλακώδεις λόγους, για την βαθμολόγηση γραπτών συγκεκριμένων φοιτητών. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί τόση σύγχηση. Την αξία του ο καθένας δε τη δίχνει με τους βαθμούς του στο σχολείο ή με το πτυχίο της σχολής του. Η Ελλάδα γίνεται ελλαδίτσα, ελλαδιστάν κλπ όταν υπάρχουν απόψεις όπως αυτές που διάβασα σε αυτό το threat όταν βάζουμε μια ταμπέλα σε κάθε άνθρωπο σύμφωνα με τις σπουδές του και του πετάμε και μια ταφόπλακα επειδή τελείωσε ΙΕΚ να μην έχει το δικαίωμα για κάτι καλύτερο. Κανένας δεν πέτυχε επειδή έχει απολυτήριο πανεπιστημίου και κανένας δεν απέτυχε επειδή είναι οδοκαθαριστής.
SSUN Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Οσο αδικο ειναι να μπαινει και αυτος απο το νυχτερινο λυκειο στην τριτοβαθμια, οσο αδικο να μπαινει κι αυτος απο ΤΕΕ, οσο αδικο ειναι κι αυτοι που εισαγονται στα Ελληνικα Πολυτεχνεια με 11-12 και στα ΤΕΙ με 5, απο Κυπρο. Οσο δικαιο ειναι να μπαινει και ενας απο ΤΕΙ με κατατακτηριες Πολυτεχνειο. Βεβαια ενταξει ο αποφοιτος ΤΕΙ, τουλαχιστον θα εχει φαει και 4 χρονια σπουδων, οχι δυο οπως του ΙΕΚ. Βεβαια για το νυχτερινο ξερω τις ενστασεις που υπαρχουν (οτι δεν ειναι δικαιο να στερηθουν το δικαιωμα στις σπουδες και τις γνωσεις, επειδη δουλευουν), αλλα βλεπω οτι η συζητηση εδω, εχει ως κριτηριο το επιπεδο μορφωσης αυτων που εισαγονται στην τριτοβαθμια. imho σωστο ειναι να μη μπορει ο αποφοιτος ΙΕΚ να εισαγεται στη τριτοβαθμια, σαφως. Απλα υπαρχουν χειροτερες περιπτωσεις απο τα ΙΕΚ που εχουν προσβαση στα Πολυτεχνεια. Η άποψή μου είναι ότι δεν επιτρέπεται στη σημερινή εποχή να εμποδίζεται το δικαίωμα για διεύρυνση των γνώσεών του με την προυπόθεση ότι θα αντιμετωπίζεται κατά τον ίδιο τρόπο που αντεμετωπίζονται και οι υπόλοιπες΄κατηγορίες αποφοίτων σε περίπτωση μετάταξης ή κατακτηρίων εξετάσεων Με άλλα λόγια να μπορεί ο κάθε πολίτης ανεξαρτήτου επιπέδου σπουδών να συνεχίσει τις σπουδές του δίνοντας κατακτήριες εξετάσεις σε οπιαδήποτε σχολή της αρεσκείας του με την προυπόθεση της απαιτούμενης επάρκειας των μαθημάτων που θα πρέπει να αποδεικνύεται με την αναλυτική βαθμολογία που συνοδεύει τον τίτλο σπουδών του. Αν διαθέτει ικανοποιητικό αριθμό μαθημάτων τα οποία έχει διδαχθεί με την συγκεκριμένη ύλη που απαιτείται να μπορεί να εισαχθεί σε οποιαδήποτε σχολή της αρεσκείας του με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο και τα μαθήματα που έχει ήδη διαδαχθεί να αφαιρούνται απο αυτά που θα απαιτούνται για να ολοκληρώσει την νέα του σχολή Και εδ'ω ισχύει ότι αν είναι ικανός δεν βλέπω το λόγο που θα πρέπει να σταθούμε εμπόδιο σε τέτοιες περιπτώσεις.Αλλωστε ποτέ δεν έιναι αργά για μάθηση
kostikasre Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 O question mark λοιπόν,είναι ο μόνος που βγήκε και είπε τα πράγματα με τ' όνομά τους,παντελονάτα και αντρίκια...και εκτός των άλλων κάλυψε και τα ερωτήματά μου! Φίλε μου,αφενός να σε διορθώσω,καμία ναυμαχία δε γίνεται,τουλάχιστον από μέρους μου...έπρεπε να είχες καταλάβει ότι με τα "ρητορικά" μεν,ευθεία δε ερωτήματά μου γελούσα πίσω απ'το πληκτρολόγιο,μη βλέποντας έναν να παραδεχτεί το πόσο ανόητα πατάνε τη "μπανάνα" που τους πετάει κάθε φορά η εκάστοτε κυβέρνηση...από την αρχή τόνισα ότι αυτό είναι Α-Δ-Υ-Ν-Α-Τ-Ο να συμβεί,παρ'όλα αυτά εσείς το χαβά σας...και κτός αυτού,ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ,so what?Τελειώστε κι εσείς ένα ΙΕΚ να πάτε ΑΕΙ τι κάθεστε;Άλλα έλα που ονειρεύεστε το Δημόσιο...αχ αυτά τα μόρια... Βλέπεις question mark πως αντιδρά ο κοσμάκης μόνο στο άκουσμα,όχι του να του "πάρεις" κάτι γιατί δεν του "παίρνεις" τίποτα,αλλά στην ιδέα ότι κάποιος "παρακατιανός" μπορεί να διεκδικήσει ό,τι και αυτός!!!Only in Greece!!! Και ναι φίλε,κλειστή λίγκα τα θέλουν τα ΑΕΙ...όπως κράζουν για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια,τη στιγμή που πολλοί επικρητές τους τελείωσαν ιδιωτικά σχολεία... Τι να λέμε τώρα...μια μεγάλη ΦΥΛΗ είμαστε! @Praetorianos: Αν θεωρείς ανταγωνιστικό απέναντί σου κάποιον ο οποίος παίρνει πτυχίο μ'αυτό τον τρόπο,τι να σου πω...γράψου κι εσύ στη ΔΑΠ να γλυτώσεις και την ταλαιπωρία!
kostikasre Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Το θέμα επιτέλους θεωρείται λήξαν,δεν γίνεται κάτι τέτοιο... Και φυσικά απ'τους κυρίους που γέμισαν αράδες πιο πάνω απάντηση δεν πήραμε... Αυτά!Καλή σας νύχτα!
Physics_Rulez Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Το ότι τα ΙΕΚ είναι καφενεία συμφωνό. Όπως καφενεία είναι και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών όπου επειδή σκας τα γιούρο προχωράς τις τάξεις άσχετα με το αν ξέρεις ή όχι. Καφενεία επίσης είναι και τα Πολυτεχνεία-ΑΕΙ-ΤΕΙ με τις καταλύψεις, με τη χρησιμοποίηση του ασύλου για βλακώδεις λόγους, για την βαθμολόγηση γραπτών συγκεκριμένων φοιτητών. Καλά. Όλα είναι καφενεία, αφού έτσι μας βολεύει... Ο ΙΕΚτζης δεν είναι χαζός και ο ΤΕΙτζης μέσω πανελληνίων έξυπνοςΣυμφωνώ. Απλά ο ΤΕΙτζής προσπάθησε περισσότερο. Αυτό από μόνο του ξέρεις, λέει κάτι. Ο ΑΕΙτζής ακόμη περισσότερο. Δεν μετρώνται τα πάντα με την εξυπνάδα. Το επίπεδο ενός τμήματος πολλές φορές δημιουργείται από το επίπεδο των φοιτητών που το απαρτίζουν. Αυτό θα σου το πει και ο τελευταίος λέκτορας. Όταν χιλιάδες μαθητές κάθε χρόνο μπαίνουν σε μια συγκεκριμένη σχολή με ένα συγκεκριμένο βαθμό, αυτοί μακροχρόνια δημιουργούν ένα θετικό ή αρνητικό κλίμα και επίπεδο αποφοίτων. Αυτοί λοιπόν που δεν κατάφεραν να περάσουν την τάξη στην ουσία, μπήκαν στα ΙΕΚ. Τα ΙΕΚ κάποτε δεν είχαν το ίδιο target group με τα ΤΕΙ. Έλεγαν ότι προσφέρουν επαγγελματική κατάρτιση και όχι ακαδημαϊκή. Η διαφορά μεταξύ αυτών των 2 είναι χαοτική. Φανταστείτε τώρα το ακαδημαϊκό επίπεδο ενός αποφοίτου ΙΕΚ. Γιατί λοιπόν αυτός ο απόφοιτος να διεκδικεί μια τέτοια θέση σε βάρος κάποιου άλλου; Γιατί να μην δώσει 4-5 μαθήματα πανελλαδικές; Γιατί πολύ απλά δεν θα τα καταφέρει. Γι' αυτό. Έχω ήδη στο μυαλό μου την εικόνα χιλιάδων μαθητών που μπαίνουν για άλλα 2 χρόνια σε ένα προπαρασκευαστήριο εισαγωγής στα ΤΕΙ, το οποίο θα λέγεται ΙΕΚ και στο οποίο φυσικά θα πληρώνεις. Πως θα ζήσουν κι αυτοί; Δεν θα μπορέσουν όλα τα ΙΕΚ να πάρουν τίτλο πιστοποίησης "Ιδιωτικού Πανεπιστημίου"... Δεν έφταναν δηλαδή τα φροντιστήρια.. Δεν είναι ούτε δεύτερη ευκαιρία ούτε τίποτα. Δεύτερη (και τρίτη και τέταρτη και ν-οστή) ευκαιρία υπάρχει και λέγεται πανελλαδικές. Είναι σανίδα σωτηρίας για τα ΙΕΚ σε βάρος αυτών που προσπαθούν στο λύκειο και σε βάρος των αποφοίτων ΤΕΙ (και ΑΕΙ ενδεχομένως... δυστυχώς εκεί θα μαμηθεί το θέμα τελείως). PS. Το "αν είσαι καλός δεν φαίνεται από το πτυχίο που έχεις" είναι μια ωραία γλυκιά καραμέλα. Το είδος του πτυχίου καλώς ή κακώς δείχνει εν μέρη την προσπάθεια που έχει κάνει κάποιος. Μπορεί να πείτε ότι δε δείχνει τίποτε άλλο, αλλά δείχνει έστω αυτό. Δεν θα προσπαθώ εγώ να προσλάβω 2 άτομα και θα καλώ σε συνέντευξη όλους τους αποφοίτους λυκείου, ΙΕΚ, ΤΕΙ και ΑΕΙ για να δω ποιος αντιλαμβάνεται καλύτερα την αγορά. Υπάρχουν βαθμίδες εκπαίδευσης γι' αυτό το λόγο και εξειδικευμένα τμήματα. Ο απόφοιτος ΤΕΙ θα ταιριάξει καλύτερα από τον απόφοιτο ΑΕΙ σε κάποιον τομέα. Ο ΑΕΙ καλύτερα από τον ΤΕΙ σε κάποιο άλλο τομέα. Το επίπεδο των σχολών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ πάνω κάτω το ξέρουμε. Δεν είμαστε από άλλο πλανήτη... Αν μια μέρα πούμε ότι τα πτυχία δεν παίζουν κανένα ρόλο, θα κάνουμε μεγάλο λάθος. Δίνουν μια γενική εικόνα για πολλά πράγματα.
Praetorianos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 @Praetorianos:Αν θεωρείς ανταγωνιστικό απέναντί σου κάποιον ο οποίος παίρνει πτυχίο μ'αυτό τον τρόπο,τι να σου πω...γράψου κι εσύ στη ΔΑΠ να γλυτώσεις και την ταλαιπωρία! Όλα αυτά που ήθελα να γράψω τα βρήκα έτοιμα στο post του Physics_Rulez, οπότε δεν υπάρχει λόγος να επαλαμβάνομαι. Εγώ σου είπα εφόσον μπορεί ο απόφοιτος ΙΕΚ να δώσει καταταρκτήριες, να μπορεί και ο απόφοιτος γυμνασίου. Διαφωνείς? Αν ναι γιατί? Έχουμε να φοβηθούμε κάτι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.