Προς το περιεχόμενο

Απο ΙΕΚ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

jason_rethymno

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πέρα απ'το αν είναι ή όχι άδικο, πως θα τα βγάλει πέρα σε ένα ΤΕΙ (έστω) κάποιος που στο λύκειο τα'βρισκε μπαστούνια στα μαθηματικά, στη φυσική ή στον προγραμματισμό? Η γνώμη μου είναι πως θα χάσει τον χρόνο του, και στο τέλος θα το παρατήσει.

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τωρα οσο για τιν αδικια επιτρεψτε μου να διαφωνησω, αυτος που θα μπει σε καποιο Τει μεσω Ιεκ θα εχει στρωθει στο διαβασμα για τις κατατακτηριες και γενικα θα τον ενδιαφερει το αντικειμενο.

Ε με λιγα λογια λοιπον η τριτοβαθμια εκπαιδευση κατα τη γνωμη σου, ειναι σωστο να ειναι ανοιχτη σε ολους, μπατε σκυλοι αλεστε... Απλα σε αυτους που δεν ηταν καλοι μαθητες στο λυκειο, βαζουμε 2 χρονια τιμωρια σπουδες στο ΙΕΚ και μετα τους βαζουμε κι αυτους ΤΕΙ με κατατακτηριες η οτιδηποτε αλλο. Τοτε παυει να ειναι τριτοβαθμια εκπαιδευση, μπορουμε απλα να πουμε οτι ειναι η συνεχεια του Λυκειου. Ολοι συνεχιζουν ή τουλαχιστον οσοι θελουν, χωρις να υπαρχουν κριτηρια, περα των κατατακτηριων. Σιγα σιγα, ας καταργηθουν και οι Πανελλαδικες, δε θα ηταν κακη ιδεα. Λιγοτερη ταλαιπωρια για ολους...

Γνωμη μου, οποιος στοχευει σε ΤΕΙ και δεν παει καλα στις Πανελληνιες, στρωνεται αλλο 1 χρονο και ξαναδινει και ξεμπερδευει, οπως ολοι και συναγωνιζεται με ισους ορους τους υπολοιπους. Το να δωσουμε τη δυνατοτητα σε αποφοιτους ΙΕΚ να σπουδασουν ΤΕΙ, ειναι απλα ενα παραθυρακι για τους μαθητες που δεν πετυχαν να εξισωθουν με οσους πετυχαν.

Φυσικα ισχυει και αυτο που λεει ο soulis. Το ΤΕΙ εχει προχωρημενα μαθηματικα/φυσικη, πολυ πιο δυσκολα απο αυτα των κατευθυνσεων στο Λυκειο. Δεν βλεπω με τι υποβαθρο ενας σπουδαστης ΙΕΚ θα μπορεσει να ανταπεξελθει σε τριπλα ολοκληρωματα κι διαφορικες εξισωσεις, οταν δεν ξερει να λυνει εξισωσεις δευτερου βαθμου και να παραγωγιζει...

Ολα αυτα χωρις να υποτιμω τους αποφοιτους ΙΕΚ, καθως στην αγορα εργασιας αυτος που γνωριζει καλυτερα το αντικειμενο του προοδευει και οχι αυτος που εβγαλε το Λυκειο με καλυτερο βαθμο.

Δημοσ.

Γιατί να μη δώσει πανελλαδικές ο απόφοιτος ΙΕΚ για να μπει στο ΤΕΙ?

Αφού νιώθει έτοιμος και πιο ώριμος, ας δώσει. Πρόκειται για απόφοιτο λυκείου σε κάθε περίπτωση... εμπρός λοιπόν.

Κατατακτήριες δίνουν οι απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ για να μπουν σε άλλα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Θα εξισώσουμε έστω τους αποφοίτους ΤΕΙ με τα ΙΕΚ?

Θέλουμε κι άλλους πτυχιούχους φαίνεται. Δε μας φτάνουν.... πρέπει να τελειώσουν ΟΛΟΙ έστω ΤΕΙ.

Δημοσ.

Καταρχην θα συμφωνησω στην τελευταια σου προταση οτι δεν μετραν τα χαρτια σε αρκετες δουλειες και ποσο μαλλον στην πληροφορικη. Εχω δει αρκετους χωρις σπουδες πανω στο αντικειμενο που πραγματικα με αφηνουν εκπληκτο ενω καποιοι αλλοι που εχουν τελειωσει καποια σχολη δεν ξερουν που τους πανε τα 4. Δεν λεω οτι αυτο ειναι ο κανονας απλα το αναφερω ως παραδειγμα και σιγουρα θα υπαρχουν και πολλα αντιθετα παραδειγματα.

Τωρα οσον αφορα το 1ο μερος του post σου ναι κατα την γνωμη μου η τριτοβαθμια εκπαιδευση πρεπει να ειναι ανοιχτη αλλα με καποιες προυποθεσεις στην εισαγωγη τον σπουδαστων. Δηλαδη μεσω τον κατατακτηριων εξετασεων οι μαθητες που εχουν πετυχει να μπαινουν στην σχετικη σχολη που υπαρχουν θεσεις. Αν θες να το πεις παραθυρακι το δεχομαι και ισως ειναι ετσι αλλα γιατι για καποιον που οντως ενδιαφερεται για καποιο αντικειμενο και δεν πετυχε για τον α-β λογο και εχει αριστευσει στην φοιτηση του στο Ιεκ να μην παει για κατι καλυτερο (αν ειναι καλυτερο τελικα);

Τελος μιας και συζηταμε για τα Ιεκ να προσθεσω οτι στις περισσοτερες ειδικοτητες ακομα δεν εχουν δωθει εργασιακα δικαιωματα ασχετα αν παρουν την πιστοποιηση στο τελος.

Δημοσ.

και γιατι να δωσει κατατακτηριες ο αποφοιτος ΙΕΚ και να μη δωσει πανελληνιες ξανα εφοσον θελει να μπει στην τριτοβαθμια? Ιδου η ροδος... Παλι διαβασμα θα εχει.

Απλα το ολο νοημα αποτι καταλαβαινω, συνοψιζεται στο οτι για τις κατατακτηριες θα διαβασει λιγοτερο και θα εχει λιγοτερο συναγωνισμο απο αυτον που ειχαν οι υπολοιποι αποφοιτοι Λυκειου που μπηκαν στην τριτοβαθμια. Δηλαδη, κατα καποιο τροπο να δημιουργηθει αυτο το παραθυρακι ωστε καποιοι να εισαγονται ανωδυνα στα ΤΕΙ.

Οι κατατακτηριες αφορουν πτυχιουχους της τριτοβαθμιας. Δηλαδη εισαι ο κυριος Χ με πτυχιο τριτοβαθμιας και αφου πετυχεις στις κατατακτηριες, μπορεις να συνεχισεις σε αλλη σχολη τριτοβαθμιας, δηλαδη ιδιου επιπεδου εκπαιδευσης. Τα ΙΕΚ αν δεν απατωμαι δεν ειναι τριτοβαθμια εκπαιδευση, αρα υπαρχει μια διαφορα:

Στη πρωτη περιπτωση ο πτυχιουχος τριτοβαθμιας παει σε σχολη τριτοβαθμιας, ενω στη δευτερη περιπτωση ο πτυχιουχος ΙΕΚ προσπαθει να μεταπηδησει με αλμα απο το παραθυρακι, στην τριτοβαθμια και να εξισωθει με τους υπολοιπους.

Δεν μου ακουγεται και τοσο δικαιο...

Τωρα ο καθενας εχει τη δικη του οπτικη γωνια πανω σε αυτο, αλλα νομιζω πως οταν για Χ,Υ λογους δεν πετυχαινες στο Λυκειο, ηξερες οτι δεν εχεις ελπιδες για τριτοβαθμια, αν δε ξαναδωσεις. Εν γνωση σου ηταν να συνεχισεις σε ΙΕΚ απο το να ξαναδωσεις πανελληνιες. Δεν ειναι λιγο υποκριτικο τωρα να λες πω ειναι αδικο να μη μπορεις να μπεις σε ΤΕΙ μεσω του ΙΕΚ?

ΥΓ. Ο δευτερος ενικος δεν παει σε εσενα συγκεκριμενα, αναφερεται στον Χ πτυχιουχο ΙΕΚ.

Δημοσ.

και γιατι να δωσει κατατακτηριες ο αποφοιτος ΙΕΚ και να μη δωσει πανελληνιες ξανα εφοσον θελει να μπει στην τριτοβαθμια? Ιδου η ροδος... Παλι διαβασμα θα εχει.

Απλα το ολο νοημα αποτι καταλαβαινω, συνοψιζεται στο οτι για τις κατατακτηριες θα διαβασει λιγοτερο και θα εχει λιγοτερο συναγωνισμο απο αυτον που ειχαν οι υπολοιποι αποφοιτοι Λυκειου που μπηκαν στην τριτοβαθμια. Δηλαδη, κατα καποιο τροπο να δημιουργηθει αυτο το παραθυρακι ωστε καποιοι να εισαγονται ανωδυνα στα ΤΕΙ.

Οι κατατακτηριες αφορουν πτυχιουχους της τριτοβαθμιας. Δηλαδη εισαι ο κυριος Χ με πτυχιο τριτοβαθμιας και αφου πετυχεις στις κατατακτηριες, μπορεις να συνεχισεις σε αλλη σχολη τριτοβαθμιας, δηλαδη ιδιου επιπεδου εκπαιδευσης. Τα ΙΕΚ αν δεν απατωμαι δεν ειναι τριτοβαθμια εκπαιδευση, αρα υπαρχει μια διαφορα:

Στη πρωτη περιπτωση ο πτυχιουχος τριτοβαθμιας παει σε σχολη τριτοβαθμιας, ενω στη δευτερη περιπτωση ο πτυχιουχος ΙΕΚ προσπαθει να μεταπηδησει με αλμα απο το παραθυρακι, στην τριτοβαθμια και να εξισωθει με τους υπολοιπους.

Δεν μου ακουγεται και τοσο δικαιο...

Τωρα ο καθενας εχει τη δικη του οπτικη γωνια πανω σε αυτο, αλλα νομιζω πως οταν για Χ,Υ λογους δεν πετυχαινες στο Λυκειο, ηξερες οτι δεν εχεις ελπιδες για τριτοβαθμια, αν δε ξαναδωσεις. Εν γνωση σου ηταν να συνεχισεις σε ΙΕΚ απο το να ξαναδωσεις πανελληνιες. Δεν ειναι λιγο υποκριτικο τωρα να λες πω ειναι αδικο να μη μπορεις να μπεις σε ΤΕΙ μεσω του ΙΕΚ?

ΥΓ. Ο δευτερος ενικος δεν παει σε εσενα συγκεκριμενα, αναφερεται στον Χ πτυχιουχο ΙΕΚ.

+1. Τα IEK ΔΕΝ είναι τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εγώ που ήμουνα τουρίστρια γ'λυκείου, ξανάδωσα και έβγαλα πολύ παραπάνω μόρια από τη βάση του ΤΕΙ , έπιανα και πανεπιστήμιο επαρχία, αλλά ήθελα Αθήνα για δικούς μου λόγους.

Δε θέλω και άλλους σπουδαστές με όχι ικανοποιητικό επίπεδο μαθηματικών,...ορθογραφίας, ΑΟΘ να έρθουν στο τμήμα μου να ρίξουν και άλλο το επίπεδο.Το επίπεδο είναι ήδη χαμηλό επειδή δεν είμαστε μόνο από ενιαία λύκεια, από τα ΤΕΕ ας πούμε έχουν πρόβλημα με τα μαθηματικά της σχολής ( και θεωρούνται και εύκολα τα μαθηματικά της σχολής μου σε σχέση με της ΣΤΕΦ ). Δε λέω ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις, έχουμε και παιδιά από ΤΕΕ αστέρια και πολλά παιδιά από τη Κύπρο με πολύ καλό επίπεδο ( έχουν κάτι αντίστοιχο των παλιών εμπορικών λυκείων εκεί).

Αν αναλογιστώ και πόσους έχουμε από μετεγγραφές που έχουν περάσει με όχι πολλά μόρια τότε θα έλεγα ότι έχουμε ήδη σοβαρό πρόβλημα, εδώ δε χωράμε στα εργαστήρια...Στο κάτω κάτω μπορούνε να πάνε και στα κολλέγια :-)

Δημοσ.

Γ' λυκειου εγω εδοσα αρκετες 1000αδες Ε σε φροντηστιρια και εβγαλε καλους ο κωλος μου για να περασω σε AEI......δεν ειναι δυνατον ενας απο ΙΕΚ που το εξηνε στο λυκειο να περασει ετσι εστω και σε ΤΕΙ!!!

Το επιπεδο, οπως προαναφερθηκε ειναι εξοφρενικα πολυ χαμηλο με την παρουσα κατασταση........δεν χρειαζεται να πεσει και αλλο!!!

Εχω πολλους γνωστους και φιλους που εχουν τελειωσει η πανε ακομα σε ΙΕΚ(και ιδιωτικα και δημοσια) και δεν ξερουν τι τους γινεται!!!!(Εχω τωρα καμια 10αρια προχειρους στο μυαλο!!)

Δεν υπαρχει περιπτωση κανενας απο αυτους να μπορεσει να επιβιωσει σε ΤΕΙ με τις απαιτησεις που εχει!

Τι λεμε τωρα!!!!

Δεν λεω μπορει να υπαρχουν μερικες φωτεινες εξερεσεις, με αξιολογα ατομα, αλλα αμα γινει κατι τετοιο την *ουτσησαμε !!!!

Δημοσ.

Κανονικά οι πανελλήνιες δε θα πρεπε να υπήρχαν.Είναι τελείως λάθος σύστημα.Γιατί εξηγώ παρακάτω.

Ώντας κακός μαθητής έβγαλα 12.800 μόρια παλιότερα και πέρασα σε μία σχολή η οποία είχε βάση κάτω από 10.000.

Το μάθημα που μου είχε ρίξει τη βαθμολογία τόσο χαμηλά ήταν τα μαθηματικά κατεύθυνσης που είχα πάρει τα "3" μου.Ε μαντέψε η σχολή του 10( ε τι στο πέο δε θα ναι εύκολη με τέτοια βάση;) που πέρασα (ηλεκτρον.θεσσαλονίκης), είναι φούλ στα μαθηματικά (τριπλά ολοκληρώματα,διαφορικές,μετασχηματισμούς φουριε,αναλυσεις La place κτλ) κ ενώ έχω περάσει τα άλλα μαθήματα της σχολής πασχίζω ακόμα με αυτά τα κωλομαθήματα που έχουν μαθηματικά μέσα κ σέρνομαι ενώ αν τα θέματα των εισαγωγικών εξετάσεων τα όριζε η σχολή απλά ΔΕ θα είχα μπεί να ταλαιπωριόμουν εκεί τόσα χρόνια.

Βέβαια θα μου πείς στο Ελλαδιστάν βρισκόμαστε,μπορεί η σχολή για να εξασφαλίσει την επιβιωσή της με υποψήφιους να έβαζε γελοία θέματα στις εισαγωγικές της για να μπούν όλοι κ μετά να τους γ.... πατόκορφα.

Πάντως ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ οι εισαγωγικές σε ΚΑΘΕ σχολή ξεχωριστά είναι καλύτερες από τις πανελλήνιες.

Αλλά αν θέλουν οι των ΙΕΚ να μπαίνουν ΤΕΙ με γειά τους με χαρά τους.

Ας μπούν.Να μη περιμένουν όμως να βγούν κιόλας με πτυχίο στα χέρια.

Δημοσ.
Βέβαια θα μου πείς στο Ελλαδιστάν βρισκόμαστε.
Ώντας κακός μαθητής έβγαλα 12.800 μόρια παλιότερα και πέρασα σε μία σχολή η οποία είχε βάση κάτω από 10.000.

Το μάθημα που μου είχε ρίξει τη βαθμολογία τόσο χαμηλά ήταν τα μαθηματικά κατεύθυνσης που είχα πάρει τα "3" μου.Ε μαντέψε η σχολή του 10( ε τι στο πέο δε θα ναι εύκολη με τέτοια βάση?) που πέρασα (ηλεκτρον.θεσσαλονίκης), είναι φούλ στα μαθηματικά (τριπλά ολοκληρώματα,διαφορικές,μετασχηματισμούς φουριε,αναλυσεις La place κτλ) κ ενώ έχω περάσει τα άλλα μαθήματα της σχολής πασχίζω ακόμα με αυτά τα κωλομαθήματα που έχουν μαθηματικά μέσα κ σέρνομαι ενώ αν τα θέματα των εισαγωγικών εξετάσεων τα όριζε η σχολή απλά ΔΕ θα είχα μπεί να ταλαιπωριόμουν εκεί τόσα χρόνια.

Α δηλαδή εσένα σου φταίει το Ελλαδιστάν και όχι το ξερό σου το κεφάλι που δήλωσες στο μηχανογραφικό μια σχολή που ήξερες ότι έχει παλούκια μαθηματικά. Και καθόλου να μην έχεις ψάξει το πρόγραμμα σπουδών (με τζόκερ συμπληρώνεται το μηχανογραφικό?), μόνο από το όνομα θα έπρεπε να καταλάβεις ότι θα τα βρεις σκούρα.

Και το μαθηματικό έχει 14.000 αλλά αν έγραψες κάτω από 12 μαθηματικά δεν θα πας. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τις εισαγωγικές σε κάθε σχολή ξεχωριστά, ώστε ένας που θέλει πληροφορική να μην δηλώνει 150 σχολές και όπου κάτσει.

Ας μπούν.

Ναι, με γεια τους με χαρά τους. Εγώ λέω με καταταρκτήριες από το Λύκειο κάποιος που έχει μείνει πάνω από 2 χρονιές να μπορεί να εισαχθεί ιατρική. Έτσι κι αλλιώς διάβαζε παραπάνω από τα 3 χρόνια που έκαναν οι υπόλοιποι, αδικία είναι να δίνει πανελλήνιες.

Δημοσ.
Κανονικά οι πανελλήνιες δε θα πρεπε να υπήρχαν.Είναι τελείως λάθος σύστημα.Γιατί εξηγώ παρακάτω.

Το μάθημα που μου είχε ρίξει τη βαθμολογία τόσο χαμηλά ήταν τα μαθηματικά κατεύθυνσης που είχα πάρει τα "3" μου.Ε μαντέψε η σχολή του 10( ε τι στο πέο δε θα ναι εύκολη με τέτοια βάση;) που πέρασα (ηλεκτρον.θεσσαλονίκης), είναι φούλ στα μαθηματικά (τριπλά ολοκληρώματα,διαφορικές,μετασχηματισμούς φουριε,αναλυσεις La place κτλ) κ ενώ έχω περάσει τα άλλα μαθήματα της σχολής πασχίζω ακόμα με αυτά τα κωλομαθήματα που έχουν μαθηματικά μέσα κ σέρνομαι ενώ αν τα θέματα των εισαγωγικών εξετάσεων τα όριζε η σχολή απλά ΔΕ θα είχα μπεί να ταλαιπωριόμουν εκεί τόσα χρόνια.

Βέβαια θα μου πείς στο Ελλαδιστάν βρισκόμαστε,μπορεί η σχολή για να εξασφαλίσει την επιβιωσή της με υποψήφιους να έβαζε γελοία θέματα στις εισαγωγικές της για να μπούν όλοι κ μετά να τους γ.... πατόκορφα.

Πάντως ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ οι εισαγωγικές σε ΚΑΘΕ σχολή ξεχωριστά είναι καλύτερες από τις πανελλήνιες.

Ας μπούν.Να μη περιμένουν όμως να βγούν κιόλας με πτυχίο στα χέρια.

Καθε συστημα εισαγωγων θα ναι διατρητο, δε μπορει να υπαρξει το τελειο. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ οι πανελληνιες πετυχαν εναν μεγαλο αθλο για την Ελλαδα. Να ειναι αξιοκρατικες και να μην εξυπηρετουν ρουσφετολογικους σκοπους. Αν τις εισαγωγικες τις παρουν οι πανεπιστημιακοι μαντεψε ποιοι θα μπαινουν ιατρικη/πολυτεχνειο/πληροφορικη κλπ.

Και οι υπολοιποι ζωικη παραγωγη, να κλαινε τη μοιρα τους για το Ελλαδισταν.

Ξερεις καλα οτι οι προυποθεσεις που εννοεις για τις εισαγωγικες, στην Ελλαδα και μαλιστα στους πανεπιστημιακους που ειναι κρατος εν κρατει, δεν θα βρουν αντικρυσμα.

Απο κει και περα, οτι εσυ δεν ησουν καλος στα μαθηματικα και εν γνωσει σου δηλωσες σχολη τιγκα στα μαθηματικα δε σου φταιει το εκπαιδευτικο συστημα. Ισα ισα αυτο σου δινει δικαωμα επιλογης αναμεσα σε αρκετες σχολες και δεν σε αποκλειει επειδη εχεις αδυναμια σε 1 μαθημα (βαρυτητας να σημειωσω). Σαφως το εκπαιδευτικο συστημα σου δινει σαν επιλογη σχολες χωρις μαθηματικα, εσυ επελεξες σχολη με μαθηματικα, thats all.

Ωραια θα ταν να ειχαμε συστημα σαν της Γερμανιας αλλα εδω ειναι Ελλαδα, με Ελληνες πολιτικους, Ελληνες πανεπιστημιακους και κυριως Ελληνες πολιτες.

Δημοσ.
Α δηλαδή εσένα σου φταίει το Ελλαδιστάν και όχι το ξερό σου το κεφάλι που δήλωσες στο μηχανογραφικό μια σχολή που ήξερες ότι έχει παλούκια μαθηματικά. Και καθόλου να μην έχεις ψάξει το πρόγραμμα σπουδών (με τζόκερ συμπληρώνεται το μηχανογραφικό?), μόνο από το όνομα θα έπρεπε να καταλάβεις ότι θα τα βρεις σκούρα.

Και το μαθηματικό έχει 14.000 αλλά αν έγραψες κάτω από 12 μαθηματικά δεν θα πας. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τις εισαγωγικές σε κάθε σχολή ξεχωριστά, ώστε ένας που θέλει πληροφορική να μην δηλώνει 150 σχολές και όπου κάτσει.

Ναι, με γεια τους με χαρά τους. Εγώ λέω με καταταρκτήριες από το Λύκειο κάποιος που έχει μείνει πάνω από 2 χρονιές να μπορεί να εισαχθεί ιατρική. Έτσι κι αλλιώς διάβαζε παραπάνω από τα 3 χρόνια που έκαναν οι υπόλοιποι, αδικία είναι να δίνει πανελλήνιες.

Τότε που δήλωνα το μηχανογραφικό δεν είχαν ιστοσελίδες οι σχολές να μπαίνεις κ να βλέπεις πρόγραμμα σπουδών.Ούτε ξέραμε τι θέλαμε όταν είμασταν 17 χρονών.Πλάκα μας κάνεις; Για κάτι τέτοια είχαμε τους φωστήρες τους καθηγητές του φροντιστηρίου που δε μας προειδοποίησαν καθόλου.ΜΗΝ συγκρίνεις τη σημερινή εποχή που ο υποψήφιος μπαίνει στις σελίδες των σχολών που τον ενδιαφέρουν κ τα βλέπει όλα αναλυτικά...Χώρια τα ανεπίσημα φόρουμ που επισημαίνονται και τα προβλήματα της κάθε σχολής.

Τότε δήλωνες με τις ορέξεις.Εμένα μου άρεσαν και είχα ψώρα με τα ηλεκτρονικά και έχω ακόμη κι έτσι τη δήλωσα.Δε πέρασα απο σπόντα.Όσο για το ξερό μου το κεφάλι ναι φταίω,τι να κάνουμε,είχε ένα σωρό άλλα μαθήματα που μου άρεσαν στην σχολή γι αυτό κι έμεινα.

Δημοσ.
Τότε που δήλωνα το μηχανογραφικό δεν είχαν ιστοσελίδες οι σχολές να μπαίνεις κ να βλέπεις πρόγραμμα σπουδών.Ούτε ξέραμε τι θέλαμε όταν είμασταν 17 χρονών.Πλάκα μας κάνεις; Για κάτι τέτοια είχαμε τους φωστήρες τους καθηγητές του φροντιστηρίου που δε μας προειδοποίησαν καθόλου.ΜΗΝ συγκρίνεις τη σημερινή εποχή που ο υποψήφιος μπαίνει στις σελίδες των σχολών που τον ενδιαφέρουν κ τα βλέπει όλα αναλυτικά...Χώρια τα ανεπίσημα φόρουμ που επισημαίνονται και τα προβλήματα της κάθε σχολής.

Τότε δήλωνες με τις ορέξεις.Εμένα μου άρεσαν και είχα ψώρα με τα ηλεκτρονικά και έχω ακόμη κι έτσι τη δήλωσα.Δε πέρασα απο σπόντα.Όσο για το ξερό μου το κεφάλι ναι φταίω,τι να κάνουμε,είχε ένα σωρό άλλα μαθήματα που μου άρεσαν στην σχολή γι αυτό κι έμεινα.

Τοτε οντως δεν υπηρχε πληροφορηση. Αλλα σημερα ειναι αλλιως τα πραγματα, ο καθενας πριν δηλωσει ευκολα μπορει να βρει πληροφοριες για τα τμηματα που τον ενδιαφερουν. Οποτε συνεχιζω να πιστευω οτι το συστημα εισαγωγης στη τριτοβαθμια για τα δεδομενα της Ελλαδας, ειναι αξιοκρατικο και πολυ καλο με τη σημερινη του μορφη.

Δημοσ.

Midi πολύ σωστό σε βρίσκω για τους πανεπιστημιακούς....

Αυτό το παράγοντα οφείλω να πω,οτι τον ξέχασα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...