alex89 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Μετά την απειλούμενη κατάρευση του τραπεζικού συστήματος στην πρόσφατη οικονομική κρίση, και την αναγκαστική εξαγορά κάποιων από το κράτος ο βαθμός επισφάλειας σε καταθέσεις έχει αυξηθεί. Ο χρυσός ήτανε μια καλή τοποθέτηση μετά την οικονομική κρίση καθώς ο κόσμος τον θεώρησε ως σίγουρο επενδυτικό καταφύγιο. Όμως όποιος παρακολουθεί τις τιμές του χρυσού τα τελευταία 10 χρόνια θα διαπιστώσει πως κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα.
kage Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 εγω θα εκανα διακοπες σπαταλοντας 100ε το μηνα...χιχιχι... αν κ δεν διαβασα ολες τις σελιδες του αλλου τοπικ κ εδω, μαλλον απλα προκαλει...
Berolinezos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Τρόποι αποθήκευσης πάντα βρίσκονται αρκεί να υπάρχουν χρήματα, τα κλειδώνουμε σε κανένα υπόγειο σε ένα ατσάλινο κιβώτιο τελείωσε το θέμα. Το πρόβλημα είναι η εξοικονόμιση χρημάτων στην περίπτωση που δέν υπάρχουν.
sugata Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 .... Ο χρυσός ήτανε μια καλή τοποθέτηση μετά την οικονομική κρίση καθώς ο κόσμος τον θεώρησε ως σίγουρο επενδυτικό καταφύγιο. Όμως όποιος παρακολουθεί τις τιμές του χρυσού τα τελευταία 10 χρόνια θα διαπιστώσει πως κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα. Μάλλον κάπου κάνεις λάθος... Από το οποίο φαίνεται ότι κυμαινόταν σε χαμηλά επίπεδα μέχρι 2001-2002, από τότε όμως η πορεία του είναι το λιγότερο εκρηκτικά ανοδική Γι' αυτό και τα χρυσοχοεία που έχουν αρκετό stock εμπόρευμα σε χρυσό, το οποίο δεν πρόκειται να πουληθεί (π.χ. τα τύπου μαίανδροι, παλιά και βαριά) δεν χάνουν αν αποφασίσουν να λιώσουν το εμπόρευμα, όπου εκεί φυσικά μετράει μόνο η αξία του. Αν λοιπόν κάποιος που έχει stock εμπόρευμα από την δεκαετία 1992-2002 π.χ. και αποφασίσει να το λιώσει τώρα και να λάβει το χρηματικό αντίτιμο, έχει κερδίσει θεωρώ τα ίδια, ίσως και περισσότερα απ' ό,τι αν το είχε πουλήσει.
clevercitizen Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Προθεσμιακές καταθέσεις. Πέρσι τα επιτόκια νομίζω ήταν 8% αν έκλεινες τα χρήματα για ένα χρόνο. Φέτος έχουν πέσει πολύ τα επιτόκια αλλά και πάλι, δεν θα είναι 4-5%? δλδ 8000 euro τουλάχιστον το χρόνο, όχι κι άσχημα Απ την άλλη μπορείς να αγοράσεις σπίτια και να τα νοικιάσεις αλλά απόσβεση θα κάνεις σε 15+ χρόνια...
Street-Fighter Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Επένδυσε σε κάτι που ειναι σπάνιο η σπανιότητα φέρνει τα κέρδη
Street-Fighter Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 η υπογραφή σου τα εξηγεί όλα !. Με πιά έννοια?
Praetorianos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Προθεσμιακές καταθέσεις. Πέρσι τα επιτόκια νομίζω ήταν 8% αν έκλεινες τα χρήματα για ένα χρόνο. Φέτος έχουν πέσει πολύ τα επιτόκια αλλά και πάλι, δεν θα είναι 4-5%? δλδ 8000 euro τουλάχιστον το χρόνο, όχι κι άσχημα Απ την άλλη μπορείς να αγοράσεις σπίτια και να τα νοικιάσεις αλλά απόσβεση θα κάνεις σε 15+ χρόνια... Τα επιτόκια δεν έφτασαν τα 8% πέρυσι, εκτός κι αν έκανες ιδιωτική συμφωνία με τους διευθυντές και πάλι μιλάμε για σοβαρό ποσό. Και μπορεί τα 200.000 ευρώ να θεωρούνται σοβαρό ποσό, αλλά να τα έχεις παρκαρισμένα τόσο πολύ καιρό θα χάνουν την αξία τους. Επαναλαμβάνω οι προθεσμιακές είναι για "παρκάρισμα" και μέχρι να αποφασίσεις τι θα τα κάνεις, όχι για "επένδυση". Ακόμα και πέρυσι που τα επιτόκια έφτασαν σε επίπεδα που δύσκολα θα ξαναδούμε (5,6% για ποσό χαμηλότερο των 50.000). Φέτος μέχρι και 3 μήνες πριν που γύρισα όλες τις τράπεζες καμία δεν έδινε πάνω από 3%, και το 3 δεν θεωρείται σοβαρή απόδοση.
clevercitizen Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Τα επιτόκια δεν έφτασαν τα 8% πέρυσι, εκτός κι αν έκανες ιδιωτική συμφωνία με τους διευθυντές και πάλι μιλάμε για σοβαρό ποσό. Και μπορεί τα 200.000 ευρώ να θεωρούνται σοβαρό ποσό, αλλά να τα έχεις παρκαρισμένα τόσο πολύ καιρό θα χάνουν την αξία τους. Επαναλαμβάνω οι προθεσμιακές είναι για "παρκάρισμα" και μέχρι να αποφασίσεις τι θα τα κάνεις, όχι για "επένδυση". Ακόμα και πέρυσι που τα επιτόκια έφτασαν σε επίπεδα που δύσκολα θα ξαναδούμε (5,6% για ποσό χαμηλότερο των 50.000). Φέτος μέχρι και 3 μήνες πριν που γύρισα όλες τις τράπεζες καμία δεν έδινε πάνω από 3%, και το 3 δεν θεωρείται σοβαρή απόδοση. Μια θεία μου που είχε κλείσει 10000 ευρώ για 1 χρόνο πήρε 800 ευρώ.... Εγώ αυτό ξέρω πάντως (και το είδα με τα ίδια μου τα μάτια) Τώρα τι συμφωνίες μπορεί να έκανε δεν έχω ιδέα....
Street-Fighter Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Μια θεία μου που είχε κλείσει 10000 ευρώ για 1 χρόνο πήρε 800 ευρώ.... Εγώ αυτό ξέρω πάντως (και το είδα με τα ίδια μου τα μάτια) Τώρα τι συμφωνίες μπορεί να έκανε δεν έχω ιδέα.... Δηλαδή κέρδισε ουσιαστικά 600 ευρω αν σκεφτεί κανείς την αξια τους μετά απο ενα χρόνο..
tolkki Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δωσε 60,000 - 80,000 και αγορασε ενα κεντρικο περιπτερο που να αποφερει μηνιαιο καθαρο κερδος περιπου 10,000 Βαλε 2 υπαλληλους δωσε στον καθενα απο 1000 ευρω το μηνα και τα υπολοιπα 8000 στη τσεπη.
tolkki Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Υπ'οψην οτι σε ενα χρονο κανεις αποσβεση και αυτα τα λεφτα δεν τα χανεις καθως αν το πουλησεις στο μελλον τα παιρνεις απο τον επομενο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.