Physics_Rulez Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 @Physics_Rulezηδη ειναι σε τραπεζα αλλα μου τα εχουν κανει νταουλια με το χασιμο αξιας! Τι επιτόκιο έχεις; Τι πληθωρισμό έχουμε; (βάλε +0,5 ή +1,0 στον επίσημο...)
aledjo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Τι επιτόκιο έχεις; Τι πληθωρισμό έχουμε; (βάλε +0,5 ή +1,0 στον επίσημο...) θα σε γελασω τωρα, δε θυμαμαι καν. θα ρωτησω και θα σου πω. παντος απ'οτι θυμαμαι ηταν το καλυτερο που υπηρχε τη περιοδο που μπηκαν τα λεφτα στη τραπεζα. γενικα θελω να μου πειτε για να με βγαλετε απο το αγχος, ειναι λαλακια να μενουν τα λεφτα στη τραπεζα ή οχι? χανονται οι αξια τους ή οχι? αυτο ειναι το βασικο προβλημα μου
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 θα σε γελασω τωρα, δε θυμαμαι καν.θα ρωτησω και θα σου πω. παντος απ'οτι θυμαμαι ηταν το καλυτερο που υπηρχε τη περιοδο που μπηκαν τα λεφτα στη τραπεζα. γενικα θελω να μου πειτε για να με βγαλετε απο το αγχος, ειναι λαλακια να μενουν τα λεφτα στη τραπεζα ή οχι? χανονται οι αξια τους ή οχι? αυτο ειναι το βασικο προβλημα μου Κοιτα ειναι πολυ γενικο αυτο. Θεωρητικα ναι χανουν την αξια τους, με τη λογικη οτι χρονο με το χρονο ανεβαινουν οι τιμες σε διαφορα προιοντα-πρωτες υλες. Ωστοσο καθε ειδους επενδυση εμπεριεχει το δικο της ρισκο, γιαυτο θεωρω πως η τραπεζα ειναι η καλυτερη λυση για να κρατας χρηματα στην ακρη. Ισως ο χρυσος και καποιες αλλες επενδυσεις να κρατους την αξια τους η να την ανεβαζουν, αλλα ποτε δε μπορει να εισαι σιγουρος, μπορει μια μερα ξαφνικα να πεσει κατακορυφα η αξια του χρυσου για Χ,Υ,Ζ λογους. Δυσκολο αλλα κανεις δε σου εγγυαται και το αντιθετο. Επισης εφοσον τα λεφτα χανουν την αξια τους οπως σου λενε, τοτε εσυ θα πρεπει να βρεις ενα τροπο επενδυσης ωστε να εχεις ΚΕΡΔΗ. Δηλαδη αν παρεις ενα οικοπεδο το οποιο σημερα εχει αξια 200.000Ε και μετα απο 15 χρονια εχει 200.000Ε, δηλαδη εχει κρατησει την αξια του, τοτε θα εισαι χαμενος σε σχεση με το να τα ειχες στη τραπεζα. Και φυσικα τα 200.000Ε 15 χρονια μετα θα "εχουν χασει την αξια τους", σε σχεση με τα σημερινα 200.000 οπως σου λενε οι αλλοι. Αρα την πατησες και παλι. Ακομα και αξια να εχει κερδισει, θα πρεπει να εχει την ανεβασει αρκετα, ωστε να εχεις μεγαλυτερο κερδος αποτι με τα επιτοκια 15 χρονων. Ο μονος τροπος να βγαλεις κερδη λοιπον ειναι να ανοιξεις ενος ειδους -κερδοφορα- επιχειρηση. Ειτε ενοικιασεις ειναι αυτες, ειτε ταξι ειναι, ειτε οτιδηποτε. Το χρημα οταν καθεται δεν βγαζει μεγαλο κερδος ειναι σαφες αυτο. Αρα στη τραπεζα μπορει σταδιακα να χανουν την αξια τους, μπορει καποια αλλη περιοδο να κερδιζουν αξια, ωστοσο ειναι ασφαλη. Ειδικα τωρα με το ευρω δεν εχεις να φοβηθεις κατι. Προσωπικα θα τα εκλεινα σε μια τραπεζα να εχουν και καλο επιτοκιο και θα τα ξεχναγα εκει για καποια χρονια. Και θα εβγαζα και ενα σιγουρο και αξιοσεβαστο κερδος, απλα εχοντας τα ασφαλισμενα.
jimarass Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Κοιτα ειναι πολυ γενικο αυτο. Θεωρητικα ναι χανουν την αξια τους, με τη λογικη οτι χρονο με το χρονο ανεβαινουν οι τιμες σε διαφορα προιοντα-πρωτες υλες. Ωστοσο καθε ειδους επενδυση εμπεριεχει το δικο της ρισκο, γιαυτο θεωρω πως η τραπεζα ειναι η καλυτερη λυση για να κρατας χρηματα στην ακρη. Ισως ο χρυσος και καποιες αλλες επενδυσεις να κρατους την αξια τους η να την ανεβαζουν, αλλα ποτε δε μπορει να εισαι σιγουρος, μπορει μια μερα ξαφνικα να πεσει κατακορυφα η αξια του χρυσου για Χ,Υ,Ζ λογους. Δυσκολο αλλα κανεις δε σου εγγυαται και το αντιθετο. Επισης εφοσον τα λεφτα χανουν την αξια τους οπως σου λενε, τοτε εσυ θα πρεπει να βρεις ενα τροπο επενδυσης ωστε να εχεις ΚΕΡΔΗ. Δηλαδη αν παρεις ενα οικοπεδο το οποιο σημερα εχει αξια 200.000Ε και μετα απο 15 χρονια εχει 200.000Ε, δηλαδη εχει κρατησει την αξια του, τοτε θα εισαι χαμενος σε σχεση με το να τα ειχες στη τραπεζα. Και φυσικα τα 200.000Ε 15 χρονια μετα θα "εχουν χασει την αξια τους", σε σχεση με τα σημερινα 200.000 οπως σου λενε οι αλλοι. Αρα την πατησες και παλι. Ακομα και αξια να εχει κερδισει, θα πρεπει να εχει την ανεβασει αρκετα, ωστε να εχεις μεγαλυτερο κερδος αποτι με τα επιτοκια 15 χρονων. Ο μονος τροπος να βγαλεις κερδη λοιπον ειναι να ανοιξεις ενος ειδους -κερδοφορα- επιχειρηση. Ειτε ενοικιασεις ειναι αυτες, ειτε ταξι ειναι, ειτε οτιδηποτε. Το χρημα οταν καθεται δεν βγαζει μεγαλο κερδος ειναι σαφες αυτο. Αρα στη τραπεζα μπορει σταδιακα να χανουν την αξια τους, μπορει καποια αλλη περιοδο να κερδιζουν αξια, ωστοσο ειναι ασφαλη. Ειδικα τωρα με το ευρω δεν εχεις να φοβηθεις κατι. Προσωπικα θα τα εκλεινα σε μια τραπεζα να εχουν και καλο επιτοκιο και θα τα ξεχναγα εκει για καποια χρονια. Και θα εβγαζα και ενα σιγουρο και αξιοσεβαστο κερδος, απλα εχοντας τα ασφαλισμενα. Λεφτά σε τράπεζες και ομόλογα βάζουν κατά τη γνώμη μου όσοι: 1)είναι γιαγιάδες 2)είναι εκατομυριούχοι και θέλουν απλά να διατηρήσουν την εξασφαλισμένη ζωή 3)εργάζονται (θύματα) για να βγάζουν λεφτά όσοι ΔΕΝ επενδύουν σε καταθέσεις Όταν έχεις λεφτά πχ 10.000 - 100.000 τότε επενδύεις σε: 1)καλές μετοχές και με μακροχρόνιο ορίζοντα ΜΟΝΟ, αφού τώρα όι τιμές είναι χαμηλά 2)αγοράζεις ένα καλο franchise και ξεσκίζεσαι στη δουλειά και γίνεσαι πλούσιος Αν έχεις πάνω από 100.000 τότε ψάξε για ένα οικόπεδο Το να βάζεις τα λεφτά σε καταθέσεις, με τον πληθωρισμό που έχουμε χρόνια τώρα, είναι σα να δανείζεις τσάμπα λεφτά στο σύστημα για να επενδύουν οι πιο έξυπνοι από εσένα....
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Ειλικρινα δεν εχω καταλαβει απο ποτε ο τζογος οριζεται ως επενδυση και μαλιστα σωστη. Εκτος αν ξαφνικα ολοι γινανε οικονομολογοι και ξερουν με μαθηματικη ακριβεια οτι στο χρηματιστιριο θα βγαλουν καλα κερδη, σε τοσο δυσκολους οικονομικα καιρους. (απο πολλους το ακουσα, κανεναν δεν ειδα να κερδιζει). Δε λεω, μπορει θεωρητικα να βγαινεις κερδισμενος, λογω οτι ειναι χαμηλες οι μετοχες αυτη τη στιγμη, ΑΛΛΑ δεν παυει το χρηματιστιριο να ειναι κατι ΠΟΛΥ ρευστο, ισως το πιο ρευστο και ασταθες πραγμα με το μεγιστο ρισκο, για να ριξεις μεγαλα ποσα. Εννοειται οτι ο aledjo ψαχνει κατι πιο σιγουρο προφανως. Απλο πραγμα να λες θα επενδυσω (θα παιξω το μεταφραζω εγω) 200.000 στο χρηματιστιριο, δυσκολο να το κανεις, αν δεν γνωριζεις ΠΟΛΛΑ.
jimarass Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Ειλικρινα δεν εχω καταλαβει απο ποτε ο τζογος οριζεται ως επενδυση και μαλιστα σωστη. Εκτος αν ξαφνικα ολοι γινανε οικονομολογοι και ξερουν με μαθηματικη ακριβεια οτι στο χρηματιστιριο θα βγαλουν καλα κερδη, σε τοσο δυσκολους οικονομικα καιρους. Δε λεω, μπορει θεωρητικα να βγαινεις κερδισμενος, λογω οτι ειναι χαμηλες οι μετοχες αυτη τη στιγμη, ΑΛΛΑ δεν παυει το χρηματιστιριο να ειναι κατι ΠΟΛΥ ρευστο, ισως το πιο ρευστο και ασταθες πραγμα με το μεγιστο ρισκο, για να ριξεις μεγαλα ποσα. Εννοειται οτι ο aledjo ψαχνει κατι πιο σιγουρο προφανως. Απλο πραγμα να λες θα επενδυσω (θα παιξω το μεταφραζω εγω) 200.000 στο χρηματιστιριο, δυσκολο να το κανεις, αν δεν γνωριζεις ΠΟΛΛΑ. Για αυτό είπα μακροχρόνια. Η μακροχρόνια επένδυση σε μετοχές ΔΕΝ είναι περισσότερο τζόγος από την αγορά σπιτιού ή από οποιαδήποτε άλλη επένδυση. Και κραχ να γίνει, κάποια στιγμή το χρηματιστήριο θα γυρίσει ποιο ψηλά από εκεί που ήταν στο τελευταίο μέγιστο. Αυτό λέει και η ιστορία 250 χρόνων. Εγώ αν είχα 200.000 , άνετα έριχνα τα 100.000 σε μετοχές. Εϊναι εύλογο ρίσκο. Τώρα, αν δεν θέλει ο άλλος καθόλου ρίσκο, για αυτό του πρότεινα να επενδύσει σε μια εταιρία δικιά του. Προς θεού όμως όχι σε καταθέσεις. Πάνε οι εποχές που ο τόκος ήταν ο φίλος του καταθέτη και όλοι βγάζανε λεφτά. Τώρα η κατάθεση είναι απλά εναπόθεση σε διαφορετικό κτήριο από το δικό σου και για να κερδίσει πρέπει να ιδρώσεις επενδυτικά. Αυτό είναι καλό για τους γνωρίζοντες και κακό για τους καταθέτες. Δηλαδή το σύστημα σου λέει: Δε θες ρίσκο? Τότε πληρώνεις το σύστημα με τη μακροχρόνια μείωση της αξίας των καταθέσεών σου , λόγω πληθωρισμού. Θες ρίσκο?, τότε αν είσαι μάγκας θα πλουτίσεις, αλλιώς την πάτησες.... ΚΑΛΩΣ ή ΚΑΚΩΣ, έτσι είναι..... Εγώ δε λέω ότι ξέρω πως να επενδύσει. Λέω ότι ξέρω πως η κατάθεση συνήθως οδηγεί σε απώλεια πλούτου και χρησιμοποιείται μόνο σε συνδυασμό με εμενδύσεις ρίσκου. Τώρα ας πούμε παίρνεις το πολύ 3,5 % επιτόκιο και ο πληθωρισμό αγγίζει το 4 , δηλαδή 5-6 πραγματικό. Τα λεφτά πια στον ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ τόκο δεν γεννάνε.....
aledjo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 κατι μου λεει οτι πρεπει να αφησω τα υπαλληλικια, σπουδες, πτυχια και αλλες πιπες και να αρχιζω να ασχολουμαι με επενδυσεις κτλ....
Praetorianos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 δεν παυει το χρηματιστιριο να ειναι κατι ΠΟΛΥ ρευστο, ισως το πιο ρευστο και ασταθες πραγμα με το μεγιστο ρισκο, για να ριξεις μεγαλα ποσα. Εννοειται οτι ο aledjo ψαχνει κατι πιο σιγουρο προφανως. Απλο πραγμα να λες θα επενδυσω (θα παιξω το μεταφραζω εγω) 200.000 στο χρηματιστιριο, δυσκολο να το κανεις, αν δεν γνωριζεις ΠΟΛΛΑ. Πάντως στατιστικά (το είχα διαβάσει σε ξένο οικονομικό site και δεν θυμάμαι τιτλο για να το ψάξω τώρα) το χρηματιστήριο ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ είναι περισσότερο ασφαλές από αγορά οικοπέδου. Για καθημερινό trading αν δεν είσαι γνώστης, μακριά. Αλλιώς είναι το ίδιο με το να παίζεις τζοκερ, κάποια στιγμή θα σου κάτσει. Όσον αφορά τις προθεσμιακές συμφωνώ με αυτά που είπε ο jimarras. Είναι για "συντήρηση" ενα δυο χρόνια, μέχρι να αποφασίσεις τι θα τα κάνεις. Αν τα αφήσεις για πολύ όμως θα χάσουν την αξία τους, οπότε μάλλον το αντίθετο της επένδυσης είναι.
inSync Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Θα επερνα καμια πολυκατοικία σε παραθαλάσιο μερος.6 διαμερισματα να εχει βγάζεις αρκετα Πολυκατοικία σε παραθαλάσσιο μέρος ΔΕΝ παίρνεις με 200.000, ούτε το οικόπεδο δεν παίρνεις δίπλα στη θάλασσα με 200.000. Φυσικά αν με το παραθαλάσσιο εννοείς ξερόβραχα, τότε ΟΚ (αν και ούτε εκεί παίρνεις πολυκατοικία με 200.000, όταν ένα παλιό δυάρι σε παραθαλάσσια πόλη έχει 80.000-100.000) με 300.000-400.000 παίρνεις βίλα κοντά στη θάλασσα όμως, με διαμορφωμένο κήπο κτλ, που φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενοικιαζόμενο και να έχεις ένα 300άρι / μέρα την καλοκαιρινή σεζόν. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:30 ---------- @Physics_Rulezηδη ειναι σε τραπεζα αλλα μου τα εχουν κανει νταουλια με το χασιμο αξιας! "ρεεεε πριν τοσα χρονια αγοραζες το ταδε, τωρα με αυτα τα λεφτα ουτε αυτο περνεις" κτλ κτλ τα κλασικα που φωναζουν ολοι δηλαδη.... ειναι ετσι ή λαλακιες μου λενε? Για να δεις το πόσο πέφτει η αξία του χρήματος ενώ του χρυσού παραμένει σταθερή θα στο εξηγήσω απλά... πριν 100 χρόνια με ένα κομματάκι χρυσό έπαιρνες ένα καλό κουστούμι. Τότε το κουστούμι έκανε 10 δολάρια. τώρα με ένα κομματάκι χρυσό πάλι παίρνεις ένα καλό κουστούμι. Το καλό κουστούμι όμως τώρα έχει 1000 δολάρια. Ελπίζω καταλαβαίνεις τη διαφορά έτσι; Και με αυτά που μας γίνονται (και δεν μιλάω για την οικονομική κρίση που βλέπουμε αλλά αυτό που κρύβεται από πίσω), δεν βλέπω να κρατούν την αξία τους για πολύ ακόμα οι νομισματικές μονάδες που έχουμε σήμερα. Οπότε είτε επενδύεις σε κάτι που διατηρεί την αξία του και ρευστοποιείς εύκολα, είτε κάτι που πάλι διατηρεί την αξία του, ρευστοποιεί πιο δύσκολα αλλά σου δίνει και ένα σταθερό εισόδημα για να περνάς. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:25 ---------- κατι μου λεει οτι πρεπει να αφησω τα υπαλληλικια, σπουδες, πτυχια και αλλες πιπες και να αρχιζω να ασχολουμαι με επενδυσεις κτλ.... Αν μπορείς να το σηκώσεις κάνε το... αλλά να θυμάσαι ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους...
imr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Λοιπον καταρχην πρεπει να αποφασισεις τι θελεις να κανεις με τα λεφτα Θελεις επενδυση με σκοπο να εχεις ενα σημαντικο κερδος μεσα σε καποια χρονια? η θελεις απλα κατι σιγουρο ωστε να μην χασουν την αξια τους για καποιο χρονικο διαστημα? Αν θελεις απλα να τα ''αποθηκευσεις'' οπως λες χωρις να σε νοιαζει το κερδος κοιτας σε προθεσμιακες καταθεσεις (αυτο κατα την γνωμη μου δεν αξιζει εκτος και αν εχεις παρα πολλα χρηματα, αλλα αν εχεις παρα πολα χρηματα μπορεις να κανεις καλυτερες επενδυσεις) Λοιπον γενικα οι προθεσμιακες καταθεσεις αυτον τον καιρο δεν αξιζουν για να βγαλεις λεφτα ,απλα εισαι εξασφαλισμενος οσων αφορα τον πληθωρισμο Γενικα αν εχεις σκοπο να τα εχεις στο μπαουλο ή σε εναν απλο καταθετικο λογαριασμο πηγενε να τα ''κλεισεις'' για καποιο διαστημα , καλυτερα θα ειναι Τωρα βεβαια αν εχεις σκοπο να κανεις καποια επενδυση με σκοπο το κερδος εχεις πραγματικα πολλες επιλογες (αν μιλαμε για ενα μεγαλο ποσο, οχι για 10.000) Οσο για καποιους που λενε για το χρηματηστηριο κατα την γνωμη μου αν δεν ξερεις μεινε μακρια Να αγορασεις οικοπεδο ειναι πολυ καλη επιλογη σαν επενδυση ΑΛΛΑ θελει πολυ ψαξιμο και για να εχεις κερδος πρεπει να περασει πολυς καιρος Παντως αν ψαχνεις για επενδυση και οχι απλα να τα ''αποθηκευσεις'' οπως λες εχεις πολλες επιλογες Αν θες απλα να τα αποθηκευσεις αν ειναι σχετικα μικρο ποσο το ιδιο ειναι στο μπαουλο και στην τραπεζα
black_widow Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Θα πρότεινα να τοποθετηθούν κάποια λεφτά σε καταθέσεις προθεσμίας(τα κλειστά λεφτά) και κάποια λεφτά σε αμοιβαία κεφάλαια με εγγυημένο κεφάλαιο λήξης, δηλαδή ένας συνδυασμός μίας σχετικά βραχυχρόνιας τοποθέτησης με ένα "συμπαθητικό" επιτόκιο και μίας μακροχρόνιας τοποθέτησης με σαφώς καλύτερα επιτόκια. Υπάρχουν στην αγορά αμοιβαία κεφάλαια με εγγυημένο κεφάλαιο λήξης που επενδύεις χρήματα ανά μήνα ή τρίμηνο κ.λ.π. Η μητέρα μου ασχολείται με τα αμοιβαία, τα αμοιβαία με τα οποία ασχολείται έχουν 3% εγγυημένο επιτόκιο ( με τη προοπτική φυσικά να αποδόσει περισσότερο από 3%). Αυτά, μη πω περισσότερο και θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση. Οικογενειακώς είχαμε επενδύσει σε καταθέσεις προθεσμίας και πλέον επενδύουμε σε αμοιβαία και ομόλογα.
JohnnyDragon Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Εγώ δεν θα τα έβαζα σε τράπεζα. Το μόνο πράγμα που δεν χάνει την αξία του ποτέ είναι ο χρυσός. Και μετά θάψε τον στο πάτωμα του σπιτιού σου και άστο εκέι να υπάρχει.
freedubus Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Και μετά κάρφωσε με σανίδια την πόρτα για να μη μπούν οι Γερμανοί.
gtroza Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 βάλε λίγα ακόμα και άνοιξε τράπεζα αγόρασε πλοίο της άγονης γραμμής επιχείρηση "τσιτσιολίνα" φάτα όλα και ησύχασε ! το καλύτερο .
darhe13 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 εγω θα εκανα διακοπες σπαταλοντας 100ε το μηνα...χιχιχι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.