Προς το περιεχόμενο

Αποθηκευση χρηματων

aledjo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κοιτα.

Αγοραζεις μια αδεια ταξι στην Αθηνα (θελει χοντρο κεφαλαιο μπροστα και ισως γιαυτο να λενε πως δε συμφερει, ανω των 200.000 -δε ξερω τι κεφαλαιο εχεις εσυ-).

Βαζεις ενα δυο οδηγους να το δουλυει 24ωρες/24ωρο και απλα εισπραττεις χωρις να κανεις τιποτα αλλο. Αποσβεση θα κανεις σαφως, ισως ομως σε καποια χρονια. Δεν ξερω απο κει και περα ποσα θα καθαριζεις το μηνα, αλλα σιγουρα ειναι πολλα. Ας πει περαιτερω στοιχεια οποιος γνωριζει λεπτομερειες.

καπως ετσι το ξερω και γω αλλα ανθρωποι της πιατσας μου λενε οτι δε συμφερει γιατι εχει εξοδα το αυτοκινητο σε επισκευες κτλ....

απο την αλλη, χαζοι ειναι οι οδηγοι που το νοικιαζουν το αυτοκινητο? γιατι δε περνουν ενα δανειο και να αγορασουν δικο τους???

κατι δε μου παει καλα εδω...

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κατά τη γνώμη μου αν έχεις πολλά λεφτά καλύτερα να τα χαλάσεις σε οικόπεδο (που θα ψάξεις πάρα μα πάρα πολύ προσεχτικά). Άμα έχεις λίγα τα κλείνεις σε τράπεζα. Το τι είναι λίγα και τι πολλά δεν μπορώ να σου το απαντήσω...

aledjo πάμε playback ??

Δημοσ.

απο την αλλη, χαζοι ειναι οι οδηγοι που το νοικιαζουν το αυτοκινητο? γιατι δε περνουν ενα δανειο και να αγορασουν δικο τους???

κατι δε μου παει καλα εδω...

δεν εχουν ολοι 200 και 300 χιλιαρικα να αγορασουν αδεια

Δημοσ.
δηλαδη περισσοτερα απ'οτι ενα οικοπεδο?

οι περισσοτεροι με εχουν πριξει με τη λυση "οικοπεδο"

Και έχουν δίκιο γιατί η γη δε χάνει ποτέ την αξία της. Φτάνει να πάρεις οικόπεδο με προοπτικές.

• Super Moderators
Δημοσ.
δανειο λεω....

Το επάγγελμα του ταξί ανήκει στα καλούμενα "κλειστά", που σημαίνει ότι δεν μπορώ εγώ μια ωραία ημέρα να αποφασίσω πως θα βγάλω ταξί στους δρόμους: το κράτος ελέγχει πόσες άδειες χορηγούνται. Γι' αυτό και εμφανίζεται το φαινόμενο της ενοικίασης αυτοκινήτων ταξί: θέλουν κάποιοι να δουλέψουν ταξί, αλλά δεν έχουν την άδεια. Επομένως, οι άδειες μοσχοπουλιούνται.

Τα παραπάνω, δεν αποτελλούν προτροπή αγοράς άδειας ταξί, καθώς δε γνωρίζω τίποτε περί κερδών που προκύπτουν, χρόνου απόσβεσης κτλ. Μια απλή εξήγηση του γιατί κάποιοι νοικιάζουν και δεν παίρνουν δάνειο να αγοράσουν ταξί είναι.

Επίσης..."αποθήκευση" χρημάτων είναι να τα βάλω σε μια ντιβανοκασέλα και να τα αφήσω να πιάσουν γνωριμία με τις αράχνες. Είτε ταξί πάρεις (που δεν είναι καθόλου εύκολο), είτε σε προθεσμιακή κατάθεση τα αφήσεις, είτε οικόπεδο αγοράσεις, μιλάμε για μορφές αξιοποίησης των χρημάτων. Επιχείρηση είναι το ταξί (άρα αν δε θέλεις επιχείρηση ξέχνα το), τα άλλα δύο που προτάθηκαν είναι επενδύσεις.

Δημοσ.

Tα κλειστά επαγγελμάτα κάποια στιγμή θα ανοίξουν. Τα επιτόκια καταθέσεων στις τράπεζες δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά επίπεδα του πληθωρισμού. Επίσημα δηλώνεται π.χ. 3% πληθωρισμός μην πω και χαμηλότερα. Είδες έξω οι αυξήσεις να είναι της τάξεως του 3%;

Δημοσ.

1.Τα βάζεις σε τράπεζα «κλειστά» με μικρό κέρδος αλλά με μηδενικό ρίσκο.

2.Αν θες περισσότερο κέρδος :

α) Αγοράζεις δυο μικρά διαμερίσματα και τα νοικιάζεις σε φοιτητές (μιλάω για μεγάλες πόλεις που έχουν αρκετούς φοιτητές)

β)Για οικόπεδο που σου ανέφεραν θέλει πολύ ψάξιμο και έχει και ρίσκο (μπορεί η περιοχή να υποβαθμιστεί οπότε να πέσει η αξία του)

γ)Αγοράζεις «χρυσό»

δ)Αγοράζεις μετοχές

Δημοσ.

1. Αγοράζεις παραθαλάσσιο οικόπεδο, σε περιοχές που αναπτύσσονται τουριστικά μπορείς μέσα σε 2-3 χρόνια να διπλασιάσεις το κεφάλαιό σου.

2. Αγοράζεις Χρυσό ή Ασήμι

3. Απέφυγε καταθετικούς σε τράπεζα, εκτός αν θέλεις να τα βάλεις σε κάποια Ελβετική σε επενδυτικό - ασφαλιστικό λογαριασμό

Δημοσ.
Αγοράζεις μετοχές με τα μισά και με τα άλλα μισά αγοράζεις μετοχές....

Ο τίτλος του thread είναι αποθήκευση χρημάτων. Αυτό στο μυαλό του aledjo μάλλον είναι η τράπεζα και όχι ας πούμε το χρηματοκιβώτιο.

Αν έχεις πολλά χρήματα μπορείς να απευθυνθείς σε μια εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων, για να σου φτιάξει ένα χαρτοφυλάκιο στα μέτρα σου, με τις κατάλληλες εγγυήσεις. Μόνο έτσι θα αγοράσεις μετοχές.

Μόνο κάνε γρήγορα. Το γιατί θα το καταλάβεις σε λίγες μέρες.

I guess

Δεν σε βλέπω διατεθειμένο να ρισκάρεις whatsoever.

Το θέμα του οικοπέδου είναι κι αυτό μια λύση, η οποία θέλει πολύ ψάξιμο.

Το οικόπεδο μπορεί να σου φέρει λογιστικά κέρδη, τα οποία όμως μην ξεχνάς ότι έχουν πολύ χαμηλή ρευστότητα. Αν είσαι χωρίς σταθερή δουλειά και χωρίς σταθερό εισόδημα μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς, γιατί όταν χρειαστείς άμεσα χρήματα δεν θα μπορέσεις να πουλήσεις άμεσα και το οικόπεδο.

Γενικά το οικόπεδο δεν είναι "αποθήκευση χρημάτων"

Τα πολλά χρήματα φέρνουν τα πολλά χρήματα, οπότε και η ιδέα του μηδαμινού ρίσκου και το κλείσιμο στην τράπεζα δεν είναι άσχημη.

Κάτι μου λέει πως αυτό θα επιλέξεις

Δεν χάνεις το κεφάλαιό σου αλλά έχεις μικρά κέρδη. Η τράπεζα αποζημιώνει την απώλεια ρευστότητας που θα έχεις και μην ξεχνάς.... η τράπεζα πάντα κερδίζει!

Πήγαινε σε τράπεζες και μάζεψε προσφορές.

Δημοσ.

@Physics_Rulez

ηδη ειναι σε τραπεζα αλλα μου τα εχουν κανει νταουλια με το χασιμο αξιας!

"ρεεεε πριν τοσα χρονια αγοραζες το ταδε, τωρα με αυτα τα λεφτα ουτε αυτο περνεις" κτλ κτλ

τα κλασικα που φωναζουν ολοι δηλαδη....

ειναι ετσι ή λαλακιες μου λενε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...