Προς το περιεχόμενο

pci express 16x

sozz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι έχεις δίκιο με τα watts, my bad...

το κάνουν για να μην χρειάζεται να βάζουν περισσότερες extra τροφοδοσίες στις κάρτες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1 εφτιαξα την προηγουμενη προταση gtx 295 ηθελα να γραψω αλλα το δαχτυλο πατησε 275 :P

2 αυτο γραφει σε μια gtx 275 Συνδεσιμότητα: PCI Express 2.0 x16.

δηλαδει μπορει να μπει σε v2 αρα λογικα θα το εκμεταλευετε :-(

3 ξερω τι ειναι η pci express αλλα καπως ητανε η προταση για αυτο το καταλαβες ετσι :P

4 εδω και τοσο καιρο εχει βγει η pci express v2 αλλα ετσι οπως τα λες ειναι σαν να μας τρωνε τσαμπα τα λεφτα για να την αποκτησουμε αφου δεν υπαρχει καρτα που να περναει την v1 (περα απο τις καρτες gtx 295/4870x2)

• Super Moderators
Δημοσ.

οι κάρτες που αναφέρεις έχουν εσωτερικό bridge, για να εκμεταλευτούν το pci-e 2.0 χρειάζονεται 2xGTX295 ή 2x4870X2...

Δημοσ.
Χρησιμο ποστ. Θα μπορουσε να χαρακτηριστει ως: a. spam b. offtopic c. flame start.

Κατα τ'αλλα το lol κολαει στο παραδειγμα με τη ferrari και το τρικυκλο που χρησιμοποιησα και οχι σε αυτον.

Χαρακτήρισε το όπως θες...

Απλά το όλο Post σου μου φάνηκε ειρωνικό.

Δημοσ.
Χαρακτήρισε το όπως θες...

Απλά το όλο Post σου μου φάνηκε ειρωνικό.

Δεν πειραζει. Οπως φαινεται ο topic starter και καταλαβε απο οσα του εξηγησα και δεν παρεξηγηθηκε, οποτε ολα καλα με εμενα και αυτον, εσυ μπορει να νιωθεις λιγο παρεξηγημενος αντι αυτου. Νo problem about that, εαν νιωθεις οτι παραβιαζω καποιον κανονα ή δε φερομαι σωστα υπαρχει το report, αντι των παρατηρησεων.

@ sozz: Εχει δικιο ο thresh οτι ενας απτους λογους που τετοιες καρτες περνανε σε pci v2.0 ειναι να γλιτωνει η καρτα εξωτερικη τροφοδοσια (λιγοτερα καλωδια κλπ). Κατα τ'αλλα η pci v2.0 δινει απλα στους κατασκευαστες τη δυνατοτητα μεγαλυτερου (2πλασιου) ρυθμου δεδομενων, ωστε να μην περιοριζονται και αυτοι στα "δεσμα" του v1.0.

Λιγο πολυ προδιαγεγραμενα ειναι ολα αυτα, δηλαδη το τι πορεια θα ακολουθησουν οι GPU, οι διαυλοι τους κλπ. Απλως η εξελιξη γινεται σιγα σιγα και με σταθερα βηματα για να οικονομουν απο τις συνεχεις αναβαθμισεις. Ειναι οπως ο Σεργκει Μπουμπκα, που σε καθε αγωνα ανεβαζε το παγκοσμιο ρεκορ κατα 1-2 ποντους, ενω μπορουσε εξ αρχης να πηδηξει στα τερματα και να μην ξανακανει αλλο ρεκορ. :) Αυτη ειναι η λογικη που επικρατει στη πληροφορικη σε γενικες γραμμες

Δημοσ.
παιδια εχω μια απορια

καπου δαβασα οτι αμα εχουμε pci express 16χ v1 εχει τις μισες επιδοσεις η καρτα μας απο οτι η v2 τοτε γιατη μερικες μητρικες κανουνε sli/crossfire και εχουνε αρχικα 16x v2 ενω μετα γινετε 16x/16x??

πχ μια gtx 260 σε 16χ v2 δεν θα ειχε διπλασιες επιδοσεις απο μια σε 16χ v1??

τοτε γιατη καποιςο να βαλει 2 gtx 260 σε 16x v1??

ΥΓ εχω δει και αλλες που απο 16χ v2 σε μια οταν πας σε διπλο πευτουνε σε 8χ.

YΓ2 λιγο ακαταλαβηστικο αλλα θα τα καταφερετε :P

Είχα γράψει πρόσφατα δυο πραγματάκια σχετικά.

Ρίξε μια ματιά, θα σου λύσει μερικές απορίες.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=328289

Δημοσ.
εαν νιωθεις οτι παραβιαζω καποιον κανονα ή δε φερομαι σωστα υπαρχει το report, αντι των παρατηρησεων.

Μα για αυτό σε ρώτησα αν τον κοροιδεψες με το "lol" + όλο το Post που φάνηκε κάπως.

Να κάνω Report χωρίς να είμαι σίγουρος?

Σε ρώτησα απλά, εσύ απάντησες και μάλιστα επιθετικά...

Δημοσ.
Μα για αυτό σε ρώτησα αν τον κοροιδεψες με το "lol" + όλο το Post που φάνηκε κάπως.

Να κάνω Report χωρίς να είμαι σίγουρος?

Σε ρώτησα απλά, εσύ απάντησες και μάλιστα επιθετικά...

Οκ καλως. Ωστοσο και παλι μπορεις να κανεις report και μετα ας μεινει στην κριση των mod, αφου φανταζομαι το κουμπακι αυτο δε δυσκολευεσαι να το πατησεις γενικα (δε το λεω με αφορμη μονο το συγκεκριμενο θρεντ). Οποτε καλο ειναι να μη βγαζεις offtopic το thread με ερωτησεις σαν αυτη που εκανες, για να κανεις judge αν σηκωνει ban η οχι.

Καλη συνεχεια.

Δημοσ.

StavrosD αυτα τα εχω καταλαβει αλλα αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι πως

πχ αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι γιατη μια gtx 275 υποστηριζει pci express 16x 2.0 ενω δεν την χρησημοποιη :lol:

μηπως το εβγαλαν για να πουλησουνε καινουργιες μητρικες??

η αμα παρουμε μια τετοια μητρικια με 2.0 αντι της 1.1 θα εχουμε διαφορες :-(

αλλα απο οτι καταλαβα μαλλον τσαμπα χρηματα ειναι για τα 2 αμα δεν παρει καμια gtx 295 ε?

• Super Moderators
Δημοσ.

ένας από τους λόγους βρίσκεται στο post #9...

γιατί σε περίπτωση που κάνεις SLI με 2XGTX275 θα το αξιοποιήσει...

Δημοσ.
StavrosD αυτα τα εχω καταλαβει αλλα αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι πως

πχ αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι γιατη μια gtx 275 υποστηριζει pci express 16x 2.0 ενω δεν την χρησημοποιη :lol:

μηπως το εβγαλαν για να πουλησουνε καινουργιες μητρικες??

η αμα παρουμε μια τετοια μητρικια με 2.0 αντι της 1.1 θα εχουμε διαφορες :-(

αλλα απο οτι καταλαβα μαλλον τσαμπα χρηματα ειναι για τα 2 αμα δεν παρει καμια gtx 295 ε?

Άλλο το ότι το υποστηρίζει και άλλο το ότι το αξιοποιεί.

Όταν λέει η εταιρεία ότι το υποστηρίζει σημαίνει ότι είναι συμβατό. Επιπλέον είναι και ένα καλό διαφημιστικό τρικ, καθώς ασυναίσθητα σου δίνει την εντύπωση ότι έχει μεγαλύτερες επιδόσεις.

Δημοσ.
ένας από τους λόγους βρίσκεται στο post #9...

γιατί σε περίπτωση που κάνεις SLI με 2XGTX275 θα το αξιοποιήσει...

δεν νομιζω να παιζει ρολο το sli

οι καθε μια καρτα εχει διαφορετικη pci δεν εχουνε την ιδια για να εχει και την 2πλασια αποδοση (μονο σε δυπλοπυρινες καλες gtx 295/4870x2)

πχ 2 gtx 275 σε sli και υποστηριζει η mobo 2χ 16χ 2.0 τοτε η καθε μια θα εχει απο μια 16χ 2.0 και δεν θα φτανει τις επιδοσεις η gtx 275.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:44 ----------

μηπως μπορει να μου βρει κανεις κανενα καμια κοντρα με την gtx 260 σε 16x2.0 vs 1.1??

γιατη η δικια μου εχει 1,1 και δεν ξερω αμα χανω πολλες επιδοσεις :P

• Super Moderators
Δημοσ.

ξαναλέω σε SLI παίζει ρόλο το pci-e 2.0 και ας μην είναι τόσο σημαντικός, φαίνεται από την απώλεια (έστω και μικρή) επιδόσεων όταν παίζει σε μητρική που δεν είναι 2x 16x αλλά 2x 8x...

οι επιδόσεις που χάνει η GTX260 σου δεν φαίνονται με το μάτι...

Δημοσ.

δηλαδει με λιγα λογια :-D

1αξιζει να μεταβω σε 2.0 απο την 1.1 που ειμαι τωρα??

ΥΓ απο οτι καταλαβα οχι εφοσων δεν χρησημοποιω καλα καλα το 1.1 τσαμπα λεφτα θα ητανε ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...