Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνοντας πραγματικότητα έστω και σε μικρότερη κλίμακα, το όραμα του Νίκολας Τέσλα, μια ομάδα φυσικών επιστημόνων του τεχνολογικού ινστιτούτου MIT, δημιούργησαν πριν μερικά χρόνια την εταιρεία WiTricity με μοναδικό σκοπό την επίτευξη ασύρματης μετάδοσης ρεύματος.

 

Στην έκθεση TED 2009 έγινε παρουσίαση της εξέλιξης της συγκεκριμένης τεχνολογίας η οποία φιλοδοξεί να καταργήσει τα καλώδια και τη χρήση μπαταριών που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Έχοντας ξεκινήσει από το πετυχημένο πείραμα στο άναμμα μια λάμπας 60W χρησιμοποιώντας ασύρματη μετάδοση ρεύματος που η εκπομπή της γινόταν από απόσταση 2-3 μέτρων, είναι φανερό ότι πλέον η τεχνολογία είναι κοντά στην εμπορική εκμετάλλευση της.

 

Σχετικά με την ασφάλεια της νέας αυτής τεχνολογίας, η WiTricity υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κάποια εκπομπή ακτινοβολίας αφού δεν υπάρχουν ηλεκτρικά πεδία. Η μετάδοση γίνεται μέσω μαγνητικού πεδίου το οποίο είναι ίδιο με αυτό της Γης και είναι ασφαλές για ανθρώπους και ζώα. Μάλιστα η μετάδοση γίνεται μεταξύ αντικειμένων που εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα, κάτι αδύνατο να γίνει σε φυσικό περιβάλλον.

 

Στο video που μπορείτε να δείτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο, ο Eric Ciler δοκιμάζει επιτυχημένα ασύρματη μετάδοση ρεύματος για να ανάψει μια LCD τηλεόραση. Στην επόμενη δοκιμή, παρουσιάζει διάφορα κινητά τηλέφωνα (Android, iPhone, Nokia) τα οποία φορτίζονται κάνοντας χρήση του ίδιου μαγνητικού πεδίου που χρησιμοποιεί η LCD τηλεόραση.

 

Video Video: Η εντυπωσιακή παρουσίαση

Link.png Site: WiTricity

Επεξ/σία από Hal9000
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ανυπομονώ να το δω αυτό στη ζωή μου και είμαι σίγουρος οτι καθως νεος, θα ζω οταν θα γινει συνηθισμενο φαινομενο. Πριν ενα χρονο διαβασα για μια ομαδα στο ΜΙΤ και ενας εκ των τριων ηταν Έλληνας. Δεν ξερω αν προκειται για την ίδια ομάδα όμως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευτυχωωωως!!!θα γλυτωσω την μανα μου να μου λεει για την ηλεκτρικη σκουπα''Ιασονααααα αλλαξε το καλωδιο και πηγαινε το στο αλλο δωματιο και βαλτο στην πριζα.Δεν φτανειιιιιι''

Επεξ/σία από Jason13
Δημοσ.

Αν πω οτι σκεφτομουν συχνα για μετάδοση ηλεκτρισμου ασύρματα... Τι θα πείτε; :P

 

ας κάνω το πρώτο post για καρκίνους...

 

(ok αυτό ήταν...)

 

Αφού λέει οτι δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα :/

  • Moderators
Δημοσ.

Αν οντως μιλαμε για μαγνητικα και οχι ηλεκτρικα πεδια,υποθετω πως λενε την αληθεια στην παρουσιαση(η στην χειροτερη μιλαμε για αμελητεες επιπτωσεις).

Οπως και να χει,bring it on!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Η απόδοση της διάταξης θα είναι μάλλον αστεία "over distance". Στην παρουσίαση αναφέρει πως σε 2 μέτρα απόσταση έχει απόδοση μεταφοράς 50%. Χωρίς μάλιστα να αναφερθούμε στην απόδοση μετασχηματισμού σε (ηλεκτρο)μαγνητικό πεδίο στη συσκευή που θα δρα ως πηγή. Μόνο "environmentally friendly" δεν είναι αυτό...

 

- Δε μελετάει πόση ενέργεια θα σπαταλάται για τη διατήρηση του (ηλεκτρο)μαγνητικού πεδίου και τελικά πόση από αυτή θα χρησιμοποιείται. Θα έχει κάποιο σύστημα αυτόματης απενεργοποίησης όταν δεν υπάρχει καταναλωτής ή που θα ρυθμίζει την ένταση του πεδίου ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες των καταναλωτών που είναι συντονισμένοι? Πάλι το χάνουμε το "environmentally friendly"...

 

- Επίσης, βλέπω πως στις εφαρμογές δεν έχουν αφήσει τίποτα απ'έξω (όλες τις συσκευές μέσα τις βάζουν). Αν δείτε εδώ http://www.witricity.com/pages/technology.html πάνω δεξιά, προτείνουν να έχεις (αφού αγοράσεις κάποτε, εννοείται) τη συσκευη ασύρματης τροφοδοσίας για να την προσαρμόσεις στην τηλεόρασή σου. Δηλαδή τί στο καλό όφελος έχω να τροφοδοτώ την τηλεόρασή μου με τέτοιο τρόπο αντί να την έχω στην πρίζα? Άσε που αυτό που προτείνουν στο συγκεκριμένο σημείο είναι να κοτσάρεις τη συσκευή ασύρματης τροφοδοσίας πάνω στα ήδη υπάρχοντα κυκλώματα μετατροπής τάσης (σα πολλούς μετασχηματισμούς ενέργειας δε θα έχουμε?). Θα πρέπει να υπάρχει λόγος για να το κάνεις αυτό.

 

Τελειώνοντας, πιστεύω πως /αν/ θα έχει εφαρμογή στη χρήση μικροσυσκευών που καταναλώνουν πολύ μικρά ποσά ενέργειας, σε φορτιστές και τέτοια.

 

 

κάποια λαθάκια στη διατύπωση * αφαίρεσα το σχόλιο επειδή τα διόρθωσε ο Hal9000. :-)

 

Η μετάδοση γίνεται μέσω μαγνητικού πεδίου το οποίο είναι ίδιο με αυτό της Γης και είναι ασφαλές για ανθρώπους και ζώα.

Καλά, είναι κάπως άστοχο να συγκρίνουμε ένα τενητό μαγνήτη με το πολύ ασθενές μαγνητικό πεδίο της Γης, όταν ένα απλό μαγνητάκι μπορεί να έχει πχ 1000 φορές ισχυρότερη έλξη από αυτή της Γης.

 

Επεξ/σία από PCharon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Κάνοντας πραγματικότητα έστω και σε μικρότερη κλίμακα, το όραμα του Νίκολας Τέσλα,.....

 

Τι λένε πιο όραμα, το είχε υλοποιήσει ο TESLA.

 

1893: Nikola Tesla demonstrates the wireless illumination of phosphorescent bulbs of his design at the World's Columbian Exposition in Chicago.

1894: Nikola Tesla wirelessly lights up vacuum tubes at the 35 South Fifth Avenue laboratory, and later at the 46 E. Houston Street laboratory in New York City by means of "electrodynamic induction", or wireless resonant inductive coupling.

 

Να και η λάμπα

WirelessBulb-Tesla.png

NikolaTeslaLightbulb.jpg

 

Από

http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_energy_transfer

 

Σχετικά με την ασφάλεια της νέας αυτής τεχνολογίας, η WiTricity υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κάποια εκπομπή ακτινοβολίας αφού δεν υπάρχουν ηλεκτρικά πεδία. Η μετάδοση γίνεται μέσω μαγνητικού πεδίου το οποίο είναι ίδιο με αυτό της Γης και είναι ασφαλές για ανθρώπους και ζώα. Μάλιστα η μετάδοση γίνεται μεταξύ αντικειμένων που εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα, κάτι αδύνατο να γίνει σε φυσικό περιβάλλον.

 

Τρομερή ανακρίβεια μαγνητικό πεδίο έχουν μόνο οι φυσικοί μαγνήτες τα ηλεκτρονικά κυκλώματα δημιουργούν ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.

 

Ακόμα το δείξανε και στην έκθεση CES 2009 τον Ιανουάριο !!! θα το κάνουν είδηση σε κάθε έκθεση ;

http://www.wired.com/video/gadgets/ces-2009/6310841001/wireless-power-energizes-any-device/6751413001

Επεξ/σία από the_eye
Δημοσ.

Έχω διαβάσει πολλά για τις τεχνολογίες που ανάπτυξε ο Τέσλα. Αν δεν ήταν από την Σοβιετική Ένωση, θα τον ήξερε όλος ο κόσμος , αλλά τον "φάγανε" για να προωθήσουν οι αμερικάνοι τους δικούς τους.

 

Υπήρχε η τεχνολογία αυτή και γίναν πειράματα σε μεγάλη κλίμακα. Υπήρχε όμως ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο δεν προχώρησε η τεχνολογία αλλά προτιμήσαν το συμβατικό δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας: με καλώδια.

 

Ο λόγος είναι απλός: Με τα ηλεκτρικά καλώδια, η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να βάλει μετρητή στους καταναλωτές και να τους χρεώνει με βάση την κατανάλωση.

Με το σύστημα του Τέσλα, ο ένας αγωγός ήταν ο αέρας και ο άλλος η γή. Συνεπώς οποιοσδήποτε είχε έναν "δέκτη" ενέργειας για το σύστημά του μπορούσε να καταναλώσει ενέργεια χωρίς να μπορούν να τον χρεώσουν.

Δημοσ.

Δεν ήταν Σοβιετικός, γεννημένος στο Σμίλιαν στη περιοχή Λίκα της σημερινής Κροατίας, ανήκε στη Σερβική κοινότητα της Αυστριακής Αυτοκρατορίας και αργότερα έγινε αμερικανός πολίτης.

 

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1_%CE%A4%CE%AD%CF%83%CE%BB%CE%B1

Δημοσ.

Για αυτους που ξερουν ο ΤΕΣΛΑ ειχε κανει ασυληπτα πραγματα για την εποχη του κ ειχε ηδη καταφερει κατι παρομιο. Αλλα κ παλι εκτος απο εξειδικευμενες εφαρμογες πχ μια κοινη πλατφορμα φορτισης ηλεκτρονικων συσκευων δε το βλεπω να προχωραει σε αλλο επίπεδο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...