klainmaingr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 @slipknot, το εξοχικό ήταν της φίλης της κοπέλας μου. Εννοείται το ότι δε μου ζήτησαν φράγκα για νερό, ούτε φιλοδώρημα για τις βαλίτσες ενω και όσο διάστημα υπήρχαν προμηθειες το εκμεταλλευόμουν. Αλλά δεν είμαι αγνώμων, και όταν τελειωσε το γάλα πήγα και πήρα και όταν τελείωσαν οι μπύρες πήγα και πήρα. Και 3-4 μείναν και στο ψυγείο του σπιτιού. Με τη λογική σας, επειδή τις πλήρωσα επρεπε να τις καβαντζώσω. Στο πρώτο πάρτ βγάζεις απο έξω την λογική της φιλίας και δεν είναι καλό γιατί και γώ έχει τύχει να καβαντζώσω φίλο μου σε διακοπές και να ξοδέψει ελάχιστα χρήματα επειδή δεν είχε.. Όχι μια και δυό... Με μέτρο φυσικά και όχι να κερνάω μπουκάλια έξω.. αλλα χαλαρά σπιτάκι,μπανάκι καμια μπύρα κτλ... Στο δεύτερο πάρτ, που έχω quotάρει, όμως έχεις απόλυτο δίκιο. Όσο καλός και να είναι ο άλλος, δεν πρέπει να είσαι αγνώμων. ΠΡΕΠΕΙ όσο και να σε φιλοξενεί ο άλλος.. να συμβάλλεις με τον τρόπο σου.. Αν δεν ξοδεύεις φράγκο για να "σου μείνουν" δεν είναι φιλία.. είναι καταφανής εκμετάλλευση. Αν απο την άλλη δεν την παλεύεις ΤΟΣΟ πολύ, επανέρχομαι στην αρχική ιδέα του "δούλεψε 3 μεροκάματα σε μια καφετέρια στην εβδομάδα να έχεις κάνα κατοστάρικο για ξόδεμα" και μετά πάνε να σε φιλοξενήσει ο οποιοσδήποτε αλλα υπο λογικές συνθήκες.. keywords: συστηματικά, επιδεικτικά, παρασιτικά, ηλικία
slipknot Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 @slipknot, το εξοχικό ήταν της φίλης της κοπέλας μου. Εννοείται το ότι δε μου ζήτησαν φράγκα για νερό, ούτε φιλοδώρημα για τις βαλίτσες ενω και όσο διάστημα υπήρχαν προμηθειες το εκμεταλλευόμουν. Αλλά δεν είμαι αγνώμων, και όταν τελειωσε το γάλα πήγα και πήρα και όταν τελείωσαν οι μπύρες πήγα και πήρα. Και 3-4 μείναν και στο ψυγείο του σπιτιού. Με τη λογική σας, επειδή τις πλήρωσα επρεπε να τις καβαντζώσω. Μα δε ξέρουμε τι παίχτηκε με τον aledjo, μπορεί το ψυγείο να ήταν γεμάτο και να μη χρειάστηκε να αγοράσουν κάτι, μπορεί να τα είχαν κανονίσει και να την έβγαζαν αλλιώς. Δε σημαίνει πως επειδή μένουμε μαζί, αγοράζουμε πάντα προμήθειες. Μπορεί να μη γούσταραν να τρώνε πολύ, δικαίωμα τους. Επίσης ο aledjo δεν ανέφερε αναλυτικά όλα τα έξοδα του, που ξέρεις ότι δε πλήρωσε τίποτα πέρα από τα προσωπικά του έξοδα; Και απ' ότι κατάλαβα δεν έμεινε 1 μήνα σε 1 εξοχικό αλλά σε πολλά.
darhe13 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 ασε ρε aledjo χαλασες 100e σε εναν μηνα για διακοπες μονο...δεν γινοντε αυτα...εδω στο super market πας κ φευγει το 20ευρω χωρις να το καταλαβεις...α!κ οταν πας διακοπες ρε φιλε πας για να περασεις καλα...ε..και οταν οι αλλοι πινουν κ εσυ τους κοιτας οταν οι αλλοι τρωνε κ εσυ τους κοιτας..οταν περιμενεις απο την θεια φαι...οταν κοιμασε στον καναπε η οπου βρεις...οταν δεν εχεις φραγκα να κερασεις ενα ποτο τον φιλο σου που σε φιλοξενει η μια κοπελα που σου γιαλυσε εεε τοτε κατσε σπιτι σου καλυτερα...να τις βρασω διακοπες ειναι αυτες..!δεν ειπα να χαλασεις τα λεφτα αλλα οχι κ 100ε..ελεος!
Critter Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 @critter, εννοούσα πως δεν καλείς μόνον ένα, σαφώς και καλείς κόσμο για διακοπές, αλλά ρε φίλε, δεν έχω ακούσει άτομο να καλεί κόσμο στο σπίτι για κανά μήνα. Μα δεν νομιζω οτι ειπε κανεις οτι έμεινε ένα μήνα σε ένα μονο άτομο. Ο Aledjo είπε οτι πήγε με διαφορετικους ανθρωπους (αλλαξε 12 αυτοκινητα και είπε οτι έχει πολλους συγγενείς και φίλους....αρα δεν τον κάλεσε ένας ανθρωπος για ένα μήνα). Μέχρι τα 18-19, αυτό κάναμε (και σε 3-5μέρες και το καλοκαίρι) . Γιατί τα παιδιά δεν είχαν οικονομικές δυνατότητες. Μετά όμως βρήκαν δουλειά (part time στην αρχή) και μόνοι τους μας το ξέκοψαν. Τώρα πλέον τα σκάνε μόνοι τους τα φράγκα και νιώθουν και καλύτερα Το θέμα ειναι οτι εν τέλει ούτως ή αλλως οι συναναστροφες του μπορει να μην ειναι πολυεξοδες. Για παραδειγμα στο εξοχικο μου και γω δεν χαλαω πολλά χρήματα. Ακομα και τον καφέ μου πολλες φορές αράζω στον κήπο και τον πινω με φίλους. Κατα τα άλλα ταυτοχρονα με το παραπανω quote να σου πω οτι υπαρχουν και ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ (οχι φιλοι) που ναι θα σε υποδεχτουν 15 μέρες σπιτι τους και θα τρως καθε μέρα εκει χωρις δισταγμο (ο αδερφος του πατερα μου ας πουμε και 10 μηνες να παω εκει δεν θα εχει προβλημα) ανεξερτητα απο την ηλικια μου και το αν έχω να πληρώσω δεν θα δεχτει φράγκο. Το ότι παίζει να μην έχουν εξοχικό (ναι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι), δε σου πέρασε από το μυαλό. Έλα τώρα, μιλαμε για αυτους που έχουν. Αυτοι που δεν έχουν, που να σε καλέσουν για διακοπες?
aledjo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 ωραίους φίλους έχεις. Δλδ επειδή εγώ θα είμαι στη μύκονο, και με πάρει κάποιος φίλος μου τηλέφωνο (αν είχε εξοχικό), θα του λεγα όχι ή δεν θα τον καταδεχόμουνα ή και αυτός θα λεγε "έλα μωρέ ο αφεντικός είναι στη μύκονο, τι να κάνει στη λούτσα"? Ευτυχώς δεν σκεφτόμαστε έτσι. απο αυτο που ειπες φαινεται ποσο προχωρημενος εισαι! 1) εσυ ειπες οτι δεν εχεις ακουσει κανεναν να σε καλει για διακοπες 2) αν ησουν στη μυκονο με παρεα και σε καλουσε ο αλλος στο εξοχικο του που ειχε τους γονεις του, θα παραταγες τη μυκονο και τη παρεα για να πας στη λουτσα? 3) εχεις κλεισει/πληρωσει δωματιο θα το αφηνες και θα εφευγες? εγω παντος αν ειχα φιλο που ειχε παει μυκονο θα του ελεγα οοοοοταν γυρισει αθηνα να περασει απο το εξοχικο μου (που καθομαι με τους γονεις μου για να τη βγαλω οικονομικα) για να μου λεει ιστοριες απο τη μυκονο αραζοντας στη παραλια....
markosf1 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 το συγγενής με το φίλος ... δεν έχει καμία σχέση ! ένας φίλος μπορεί να σε εκμεταλλευτεί και ο συγγενής μπορεί , αλλά τότε παραπάει
slipknot Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 [...]οταν πας διακοπες ρε φιλε πας για να περασεις καλα[..] Εξαρτάται πώς εννοείς το "περνάω καλά". Γιατί στις μέρες μας συνδέουμε πολλές φορές τη σπατάλη με τη καλοπέραση.
Cue Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Εγώ πάλι μέσα σε όλα, τώρα που σας είδα όλους μαζεμένους στο topic, συνηδητοποίησα τι μεγάλες μορφές έχει το forum. Πρέπει να κανονίσουμε κανένα meeting, τόσα χρόνια τα λέμε, μαζί μεγαλώσαμε. Το μόνο που φοβάμαι μην μου χαλάσει η εικόνα από το face to face.
..MementoMori.. Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Από την άλλη εγώ ο βλάκας (και όλοι οι υπόλοιποι) και πλήρωσα για μεταφορικό (μοτοποδήλατο) και τα έκανα μισά μισά στις εξόδους. Εδώ μέχρι και το εισητήριο του πλοίου πλήρωσα. Κοιταξε να δεις. Μην μας βαζεις ολους στην ιδια κατηγορια. Προβλημα σου που πληρωσες. Ο Aledjo και οσοι το κανουν αυτο ειναι κακοι μικροαστοι. Το σωστο ειναι να δουλευεις σαν μαλακας, και αν εχεις ευκαιρια να πας καπου φθηνα, πρεπει να πεις οχι και να πεταξεις ο,τι λεφτα εχεις μαζεψει. Στο κατω κατω πως θα ζησουν αυτοι που θα χτισουν τις ξενοδοχειακες εγκαταστασεις στην Ζαχαρω που καηκε το '07... ...oh wait... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:29 ---------- Παντως Aledjo δημιουργησες μεγαλο θεμα. Περιμενα κατι τετοιο σε κανα thread με γκομενικα και οχι οικονομικα προβληματα Μια παρακληση στον Snoob να μην σβησει (με το δικιο του) ολα τα offtopic, αλλα αν ειναι ευκολο να κανει ενα ξεχωριστο thread γιατι εχει ενδιαφερον η συζητηση.
aledjo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Έλα τώρα, μιλαμε για αυτους που έχουν. Αυτοι που δεν έχουν, που να σε καλέσουν για διακοπες? κι'ομως με καλεσανε και τετοιοι χωρις εξοχικο. ειχαν νοικιασει δωματιο για 3 ατομα και πηγα για 2 νυχτες και κοιμηθηκα στο πατωμα (με φουσκωτο στρωμα) φυσικα στη ζουλα μη με δει κανεις....
afentiko7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Στο πρώτο πάρτ βγάζεις απο έξω την λογική της φιλίας και δεν είναι καλό γιατί και γώ έχει τύχει να καβαντζώσω φίλο μου σε διακοπές και να ξοδέψει ελάχιστα χρήματα επειδή δεν είχε.. Όχι μια και δυό... Με μέτρο φυσικά και όχι να κερνάω μπουκάλια έξω.. αλλα χαλαρά σπιτάκι,μπανάκι καμια μπύρα κτλ... Είπα ξεκάθαρα, πως μέχρι να τελειώσουν το σχολείο δυο φίλοι μας, πηγαίναν διακοπές "δωρεάν" (καλά κάναμε καφρίλες τότε, μέναμε σε δίκλινα 4-5 άτομα, με υπνόσακους, τρελλή φάση). Μετά δούλεψαν και από μόνοι τους κάναν τα έξοδα τους. Επίσης, δεν μιλάμε για ειδικές περιπτώσεις, του στυλ να τύχει κάτι φέτος (γκομενικό, οικονομικό) και κάποιος να μην έχει διάθεση και χρήμα να πάει διακοπές, οπότε εκεί οφείλεις αν είναι φίλος σου (ή ακόμα και να μην είναι) να τον ανεβάσεις με όποιον τρόπο μπορείς. μπορεί το ψυγείο να ήταν γεμάτο και να μη χρειάστηκε να αγοράσουν κάτι Ναι, γιατί ερχόταν κομήτης και προετοιμάζονταν. μπορεί να τα είχαν κανονίσει και να την έβγαζαν αλλιώς Με νερό από το πηγάδι και ψωμί ζυμωμένο από την αθήνα. Δε σημαίνει πως επειδή μένουμε μαζί, αγοράζουμε πάντα προμήθειες Οχι, αγοράζει ο ένας. Γιατί αν ο ένας δεν αγοράσει, ο άλλος δεν του κάνει τη χάρη να ρθει στο εξοχικό του. Μπορεί να μη γούσταραν να τρώνε πολύ, δικαίωμα τους Σε όλα τα εξοχικά που πήγε, κανείς δεν έτρωγε? Τόσους άντρες ξέρω από 15-30, όλοι τρώνε και μεσημέρι βράδυ. που ξέρεις ότι δε πλήρωσε τίποτα πέρα από τα προσωπικά του έξοδα; Αυτό άφησε να εννοηθεί.
Mijithroulis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Αδελφια δεν παμε καλα, αν σας φαινεται υπερβολικο το consept διακοπες με 100ε... Οταν ειμαι για ενα μηνα στα εξοχικο ενος φιλου που ο καφες ειχε 1 ευρω στο καφενειο και 3 στο beach bar(τον οποιο παρεπιπτωντως για καποιο περιεργο λογο μας κερναγαν 2 στις 3 φορες). Οταν φαι εξω δεν νωειται μια που θειαδες, μαναδες, γειτονεισες μαλιοτραβιωνται πια θα σε πρωτοταισει. Αν δεν καπνιζεις κιολας? Που θα τα χαλασεις τα λεφτα?
..MementoMori.. Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Αδελφια δεν παμε καλα, αν σας φαινεται υπερβολικο το consept διακοπες με 100ε... Οταν ειμαι για ενα μηνα στα εξοχικο ενος φιλου που ο καφες ειχε 1 ευρω στο καφενειο και 3 στο beach bar(τον οποιο παρεπιπτωντως για καποιο περιεργο λογο μας κερναγαν 2 στις 3 φορες). Οταν φαι εξω δεν νωειται μια που θειαδες, μαναδες, γειτονεισες μαλιοτραβιωνται πια θα σε πρωτοταισει. Αν δεν καπνιζεις κιολας? Που θα τα χαλασεις τα λεφτα? Τι, δηλαδη εσυ δεν πληρωνες νοικι στο σπιτι του φιλου σου?
darhe13 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Εξαρτάται πώς εννοείς το "περνάω καλά". Γιατί στις μέρες μας συνδέουμε πολλές φορές τη σπατάλη με τη καλοπέραση. ναι το ξερω!αλλα δεν ειπα να κανεις τις σπαταλες..λογικα πραγματα!ρε slipknot εσυ πιστευεις οτι με 100ε κανεις διακοπες σε πολλα μερη τις ελλαδας κτλ κτλ??μηπως ζω εγω σε αλλη χωρα?
aledjo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Αδελφια δεν παμε καλα, αν σας φαινεται υπερβολικο το consept διακοπες με 100ε... Οταν ειμαι για ενα μηνα στα εξοχικο ενος φιλου που ο καφες ειχε 1 ευρω στο καφενειο και 3 στο beach bar(τον οποιο παρεπιπτωντως για καποιο περιεργο λογο μας κερναγαν 2 στις 3 φορες). Οταν φαι εξω δεν νωειται μια που θειαδες, μαναδες, γειτονεισες μαλιοτραβιωνται πια θα σε πρωτοταισει. Αν δεν καπνιζεις κιολας? Που θα τα χαλασεις τα λεφτα? αυτο ξεχασα να το πω! 10000% real
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.