Προς το περιεχόμενο

Τι κάνεις όταν ξεμένεις από χρήμα ??

markosf1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα της "γυφτιάς" έχει ξανασυζητηθεί στο topic του Critter με το καλαμπόκι 2.50 ευρώ. Εσύ αφεντικό είσαι ανοιχτοχέρης και πληρώνεις κουβέρ και νερό που σου φέρνουν με το ζόρι, όλοι οι άλλοι είναι γιούφτοι.

Εγώ πάντως θυμάμαι ότι πριν από αρκετά χρόνια, φιλική οικογένεια μας είχε καλέσει σε ένα σπίτι που νοίκιαζε για καλοκαιρινές διακοπές. Πήγαμε για λίγες μέρες, πέρα από κάποια κεράσματα και κάποια έξοδα από κοινού ούτε λεφτά για τη διαμονή μας πήραν, ούτε φαΐ αρνήθηκαν να μας δώσουν όταν δε τρώγαμε απ' έξω, νερό τσάμπα... Περίεργο ε;

• Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μούρη δεν πουλάει ..

για να πουλήσει , έπρεπε να πει :" με παρακαλάν οι γκόμενες για να βγω μαζί τους , με κερνάνε και όλας επειδή είμαι και ωραίο παιδί !!""

aledjo .. με αρέσεις που είσαι σταθερός στις απόψεις σου !

Δημοσ.

Δηλαδή η απάντηση στο αρχικό θέμα είναι "παρασιτείς συστηματικά"; Για να μην παρεξηγηθώ δεν θεωρώ περίεργο αυτό που λέει ο aledjo. Αντίθετα το μισό καλοκαίρι έτσι τη βγάζουμε πηγαίνοντας σπίτι μου χαλκιδική ή αντίστοιχα σε σπίτια φίλων ή σε χύμα κάμπινγκ. Κάτι το οποίο δεν βάλατε στην εξίσωση και γι αυτό παίρνετε και διαφορετικές απαντήσεις είναι η ηλικία. Γιατί σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ λογικό ένας 30ρης αντί να κάτσει να δουλέψει όπου βρεί, να πηγαίνει σε σπίτια απο θείους και θείες(συστηματικά) για να την βγάλει κούτρα... Φυσικά αν είσαι σε ανάγκη θα το κάνεις αυτό για να ξεσκάσεις... Αλλα μια ημιαπασχόληση δεν χάλασε ποτέ κανέναν για να βγάζει τις μπύρες του και μερικές εξόδους..

Δημοσ.
Δηλαδή η απάντηση στο αρχικό θέμα είναι "παρασιτείς συστηματικά"; Για να μην παρεξηγηθώ δεν θεωρώ περίεργο αυτό που λέει ο aledjo. Αντίθετα το μισό καλοκαίρι έτσι τη βγάζουμε πηγαίνοντας σπίτι μου χαλκιδική ή αντίστοιχα σε σπίτια φίλων ή σε χύμα κάμπινγκ. Κάτι το οποίο δεν βάλατε στην εξίσωση και γι αυτό παίρνετε και διαφορετικές απαντήσεις είναι η ηλικία. Γιατί σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ λογικό ένας 30ρης αντί να κάτσει να δουλέψει όπου βρεί, να πηγαίνει σε σπίτια απο θείους και θείες(συστηματικά) για να την βγάλει κούτρα... Φυσικά αν είσαι σε ανάγκη θα το κάνεις αυτό για να ξεσκάσεις... Αλλα μια ημιαπασχόληση δεν χάλασε ποτέ κανέναν για να βγάζει τις μπύρες του και μερικές εξόδους..

Μου φαίνεται ότι ο aledjo με το post του δεν είχε σκοπό να συμβουλέψει τον topic starter να κάνει συνέχεια τράκα. Απλά ήθελε να δείξει ότι αν δεν επιζητείς πολυτέλειες και έχεις λογικές απαιτήσεις μπορείς να τη βγάλεις και με λίγα.

Δημοσ.

Οχι, οι άνθρωποι πλέον δεν παρακαλάνε. Υπάρχουν έξω χιλιάδες αλέντζοι και αλέντζες. Αν κάποιος λοιπόν δεν κερνάει τη γκόμενα του, δεν πληρώνει τον καφέ του ή το ποτό του, τότε έχει αποβληθεί από την κοινωνία και δεν το γνωρίζει. Το θέμα δεν είναι που ο αλέντζο είπε πως πήγε σε εξοχικό. Και γω πήγα. Αλλά ο αλέντζο μας λέει πως επί ένα μήνα γύριζε την ελλάδα σε εξοχικά (εγώ λίγες μέρες κάθισα σε ένα), πως δεν πλήρωνε τπτ ,ούτε τη βραδινή έξοδο, ούτε το φαγητό και πως μεταφορικό μέσο είχαν οι άλλοι. Ουσιαστικά δλδ μας λέει πως το παρακαλάγαν να πάει διακοπές, γιατί αλλιώς οι ζωές των άλλων θα 'ταν μίζερες.

Από την άλλη εγώ ο βλάκας (και όλοι οι υπόλοιποι) και πλήρωσα για μεταφορικό (μοτοποδήλατο) και τα έκανα μισά μισά στις εξόδους. Εδώ μέχρι και το εισητήριο του πλοίου πλήρωσα.

@slipknot, το εξοχικό ήταν της φίλης της κοπέλας μου. Εννοείται το ότι δε μου ζήτησαν φράγκα για νερό, ούτε φιλοδώρημα για τις βαλίτσες ενω και όσο διάστημα υπήρχαν προμηθειες το εκμεταλλευόμουν. Αλλά δεν είμαι αγνώμων, και όταν τελειωσε το γάλα πήγα και πήρα και όταν τελείωσαν οι μπύρες πήγα και πήρα. Και 3-4 μείναν και στο ψυγείο του σπιτιού. Με τη λογική σας, επειδή τις πλήρωσα επρεπε να τις καβαντζώσω.

Δημοσ.
Δεν ξέρω κανέναν να καλεί κάποιον για διακοπές.

Μόλις γνώρισες εμενα που καλω φιλους για διακοπές. Me I am. Και επίσης να πω οτι μόνο φέτος με κάλεσαν για διακοπές :

α)Ένας φίλος που νοικιαζει σπίτι στη Μυκονο για τη Σεζον (δεν προλαβα να πάω)

β)Μια φίλη μου απο τη Χαλκιδικη (δεν πηγα γιατι ποιος την ακουγε τη δικιά μου)

γ)Μια ξαδερφη μου με το αγόρι της στην Πρεβεζα (φαγητο καθε μερα σπιτι, κέρναγα έξω) (εκεί πήγα)

δ)Ενας θειος μου επίσης στην Πρεβεζα (οπου εκει προφανως δεν πηγα γιατι πήγα στην ξαδερφη).

ε)Ένα φίλος μου στο Μοναχο (γράφει και στο forum) οπου και εκει πήγα μετα το Πασχα.

Τώρα, πως γίνεται να μην έχεις ξανακουσει να καλουν καποιον για διακοπές, μαλλον έχεις μπλέξει με ψωμόλυσσες σπαγκοραμένους.

Υ.Γ: Εννοειται πως δεν σημαινει οτι οσοι καλω για διακοπες δεν έχουν μια στην τσέπη, απλα αυτη την παραμετρο δεν την εξεταζω καν γιατι ιδιαίτερα σε οτι έχει να κανει με τη διαμονη στο σπιτι μου (κρεβατι, μπανιο, φως, νερο, φαγητο) εννοειται οτι δεν εχω καμμια απαιτηση απο τους φιλους μου. Το οτι αυτοι με τη σειρά τους, μολις βγουμε θα κεράσουνε ή με εχουν καλεσει και αυτοι σπιτι τους κτλ ειναι άλλου παππα ευαγγελιο.

Να σημειώσω επίσης οτι αν εν τέλει έρθει κάποιος φίλος μου που δεν εχει λεφτα ειναι σιγουρο οτι θα έχει προηγηθεί ο εξης διάλογος :

Εγω: Μλκ παμε στο εξοχικο μου;

Ταπουτος : Πιο εξοχικο σου ρε γαβ γαβ; Δεν έχω μια.

Εγω: Καλα, μλκς εισαι ρε μλκ; Σιγα τα εξοδα που θα έχουμε, κανα καφέ και αραλικι στη θαλασσα.

Ταπουτος : Καλα παμε.

Εδώ να σημειωσω οτι εν γνωση μου καλω το φιλο μου που δεν εχει λεφτα και επομενως το κανω επειδη γουσταρω την παρεα του και επισης εις γνωση μου θα ξερω οτι και γω δεν θα πρεπει να χαλασω πολλα λεφτα για να μην τον προκαλώ. Έτσι δεν θα τον κάνω να νιώσει ασχημα (είτε σπαταλωντας λεφτα είτε πληρωνοντας τον συνεχεια) και θα περασω και καλα γιατι θα έχω την παρέα του για την οποία τον κάλεσα. Άλλωστε στο εξοχικο μου και γω ο ιδιος δεν παω για νταβαντουρι και συνεπως σπατάλες αλλα για αραλικι και παραλια. Αν θελω σαματά και σπατάλες, φευγω στα νησια.

Δημοσ.
όσα έχεις τόσα χαλάς .. παραπάνω δεν γίνεται

Όσα έχεις δεν τα χαλάς ολα. Κρατας και τιποτα στην ακρη για ώρα αναγκης (καλή ώρα η δική σου περίπτωση).

Δημοσ.

@critter, εννοούσα πως δεν καλείς μόνον ένα, σαφώς και καλείς κόσμο για διακοπές, αλλά ρε φίλε, δεν έχω ακούσει άτομο να καλεί κόσμο στο σπίτι για κανά μήνα.

Εδώ να σημειωσω οτι εν γνωση μου καλω το φιλο μου που δεν εχει λεφτα και επομενως το κανω επειδη γουσταρω την παρεα του και επισης εις γνωση μου θα ξερω οτι και γω δεν θα πρεπει να χαλασω πολλα λεφτα για να μην τον προκαλώ

Μέχρι τα 18-19, αυτό κάναμε (και σε 3-5μέρες και το καλοκαίρι) . Γιατί τα παιδιά δεν είχαν οικονομικές δυνατότητες. Μετά όμως βρήκαν δουλειά (part time στην αρχή) και μόνοι τους μας το ξέκοψαν. Τώρα πλέον τα σκάνε μόνοι τους τα φράγκα και νιώθουν και καλύτερα

μαλλον έχεις μπλέξει με ψωμόλυσσες σπαγκοραμένους.

Το ότι παίζει να μην έχουν εξοχικό (ναι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι), δε σου πέρασε από το μυαλό.

A και ξεκολλήστε λίγο με τα +1, -1.

Δημοσ.

ναι ναι ... και για αυτό , κράτησα! ευτυχώς που είναι μηχανάκι και όχι αμάξι . με 3.5 ευρώ σε βγάζει 5 μέρες.. άνετα !

Δημοσ.

Εγω: Μλκ παμε στο εξοχικο μου;

Ταπουτος : Πιο εξοχικο σου ρε γαβ γαβ; Δεν έχω μια.

Εγω: Καλα, μλκς εισαι ρε μλκ; Σιγα τα εξοδα που θα έχουμε, κανα καφέ και αραλικι στη θαλασσα.

Ταπουτος : Καλα παμε.

εεεεεεεεεεεεεεετσι!

οταν ειμαι στο εξοχικο περνω τηλεφωνο και καλω οποιον ξερω οτι ειναι αθηνα και δεν εχει μια για να παει μερικες μερες καπου να ξεσκασει.

οι υπολοιποι που ξερω οτι εχουν λεφτα δε μπαινω καν στο κοπο να τους καλεσω γιατι αφου εχουν λεφτα θα εχουν φυγει ηδη σε νησια και σε εξωτικα μερη και θα τους φαινεται "λιγο" το φτωχικο εξοχικο μου.....

καταλαβατε τι σημαινει ανθρωπος?

καλα αφηστε το αφεντικο7, το λεει και το username του.... σκεφτεται παντα το χρημα και συμφερον

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:12 ----------

@critter, εννοούσα πως δεν καλείς μόνον ένα, σαφώς και καλείς κόσμο για διακοπές, αλλά ρε φίλε, δεν έχω ακούσει άτομο να καλεί κόσμο στο σπίτι για κανά μήνα.

ΟΥΤΕ εγω!

μονος σου το σκεφτηκες ειμαι σιγουρος..... οτι θες διαβαζεις!

Δημοσ.
γιατι αφου εχουν λεφτα θα εχουν φυγει ηδη σε νησια και σε εξωτικα μερη και θα τους φαινεται "λιγο" το φτωχικο εξοχικο μου.....

ωραίους φίλους έχεις. Δλδ επειδή εγώ θα είμαι στη μύκονο, και με πάρει κάποιος φίλος μου τηλέφωνο (αν είχε εξοχικό), θα του λεγα όχι ή δεν θα τον καταδεχόμουνα ή και αυτός θα λεγε "έλα μωρέ ο αφεντικός είναι στη μύκονο, τι να κάνει στη λούτσα"? Ευτυχώς δεν σκεφτόμαστε έτσι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...