Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πιστεύω πως δε θα αργήσει ο καιρός που αυτού του τύπου οι όροι χρήσης θα κριθούν παράνομοι. Όπως στα συμβόλαια ενοικίασης σπιτιών ο ιδιοκτήτης μεταβιβάζει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και δεν νοείται να μπαινοβγαίνει κι αυτός εκεί μέσα, όπως υπάρχει το οικογενειακό άσυλο στα σπίτια μας και δεν επιτρέπεται στο μπάτσο να μπει χωρίς έγκυρο ένταλμα, όπως ισχύουν όλοι αυτοί οι κανόνες στον πραγματικό κόσμο, έτσι θα πρέπει να απαιτηθεί και για τις συμβάσεις στο ίντερνετ και να μην μπορεί η κάθε εταιρία να θέτει ό,τι όρους γουστάρει.

π.χ. Μου φαίνεται εξωφρενικό και αδιανόητο να μπορούν να αλλάζουν τους όρους χωρίς καμία ειδοποίηση και αν συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την υπηρεσία να θεωρείται ότι τους αποδεχόμαστε! Δηλαδή τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουμε; Να ελέγχουμε κάθε μισή ώρα μην τυχόν και άλλαξαν οι όροι; Κι αν άλλαξαν και δεν συμφωνούμε, πώς θα συνδεθούμε για να σβήσουμε το λογαριασμό μας αφού με το που θα συνδεθούμε θα θεωρηθεί ότι τους αποδεχόμαστε;

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έεεεεεεεεελα σοβαρά; τι δηλαδή διαχειρήζονται αυτά τα δεδομένα; κοίτα τι γίνεται στον κόσμο. Αστειεύομαι φυσικά, γιαυτό και τα πλάγια. Κάτι τέτοιες ειδήσεις να της βλέπουν αυτοί που νομίζουν ότι ό άλλος είναι ηλίθιος να δώσει λεφτά να φτιάξει ιστοσελίδα το 99% της ιστοσελίδας να έχει να κάνει με προσωπικά δεδομένα και να μην το εκμεταλεύεται. Και το ινσόμνια είναι μία δωρεάν ιστοσελίδα που δεν βγάζει όλα τα έξοδά της (έχει συζητηθεί σε κάποια τόπικ αυτό) αλλά δεν έχουν κουτάκι να βάλω τα πιστεύω μου, θέλουν μόνο ότι ξέρω από υπολογιστές. Για εμένα οι κανόνες είναι οι εξής:

- Δεν ξεχνάς ότι το διαδίκτυο είναι ένας δημόσιος χώρος. Ότι γράφεις μπορεί να βρίσκεται σε οποιοδήποτε σέρβερ. Και να το βλέπει οποιοσδήποτε ακόμα και για καθαρά τεχνικούς λόγους.

- Δεν βάζεις πληροφορίες που θα σε ενοχλούσε αν της ήξερε κάποιος επιτήδειος.

Επεξ/σία από lefi
Δημοσ.
καλα που καταλαβα νωριs την μουφα του facebook και τα διεγραψα ολα

Όταν μου πρότεινε το facebook πριν απο 1 χρόνο εναν φίλο μου ( ο οποίος δεν είχε κανέναν κοινό φίλο με μένα ) ,που είχα να μιλήσω 5 χρόνια ( τότε μιλούσαμε και στο msn,αλλά με άλλο e-mail απο αυτό που είχα στο facebook,και σημειωτέον τον είχα σβήσει ) κατάλαβα οτι τα πράγματα δεν είναι απλά..Κάνουν scan σε όλο το pc ( μάλλον με cookies ) ..Aλλά 5 χρόνια πριν μιλούσα με τον φίλο..Πως τον βρήκε ? Μήπως και η microsoft βοηθάει? Τι να πω..Με έκανε πάντως να καταλάβω πολλά...:fear:

Lol ας μην το παρατραβάμε για να σου βρει έναν φίλο δεν χρειάζεται να κάνει scan το pc σου. Βρίσκει και άσχετους, είτε έτυχε να είναι άσχετος είτε είχατε κάποιο κοινό γνωστό, είτε ένας φίλος του ήταν φίλος με έναν φίλο σου ;) Καταρχάς αν ψάξει στο pc αρλούμπα θα τα κάνει δεν θα βρει κάτι σχετικά με τους φίλους σου, το πολύ πολύ να σου πάρει καμιά photo. Αν και δεν νομίζω να είναι τόσο εξελιγμένο πια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Lol ας μην το παρατραβάμε για να σου βρει έναν φίλο δεν χρειάζεται να κάνει scan το pc σου. Βρίσκει και άσχετους, είτε έτυχε να είναι άσχετος είτε είχατε κάποιο κοινό γνωστό, είτε ένας φίλος του ήταν φίλος με έναν φίλο σου ;) Καταρχάς αν ψάξει στο pc αρλούμπα θα τα κάνει δεν θα βρει κάτι σχετικά με τους φίλους σου, το πολύ πολύ να σου πάρει καμιά photo. Αν και δεν νομίζω να είναι τόσο εξελιγμένο πια...

Συμφωνό με τον Μιχάλη, δεν υπάρχει κανένας μυστηριώδες τρόπος με τον οποίο τα βρίσκουν, ούτε ρυθμίζουν τον δορηφόρο στης συντεταγμένες του υπολογιστή σου:-(. Είναι πολύ απλό, οι φίλοι που σου προτείνει είναι φίλοι φίλων, πολλές φορές μου γράφει "έχετε 3 κοινούς φίλους". Σε σπάνιες περιπτώσεις ίσως εμφανίζει άτομα που είστε στην ίδια ομάδα. Της πληροφορίες της δίνεις εσύ και οι φίλοι σου δεν της κλέβουν απλά ο χρήστης δεν το παίρνει εύκολα χαμπάρι.

Επεξ/σία από lefi
Μικρολαθάκια
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

προτεινόμενοι φίλοι είναι είτε φίλοι φίλων είτε χρήστες που έχουν έχουν κοινές γεωγραφικές πληροφορίες, όπως δίκτυα, εκπαιδευτικό ίδρυμα, τόπος κατοικίας κλπ. καθώς και από τις αναζητήσεις.

είχα ένα προφίλ χωρίς φίλους και δίκτυα και χωρίς προτεινόμενους φίλους. όταν προσέθετα τις αντίστοιχες πληροφορίες μου έβγαζε και τα αντίστοιχα άτομα ως προτεινόμενους.

Δημοσ.

Μην, ξεχνάτε πως μέχρι πριν λίγο καιρό αν κάποιος σου έκανε αίτηση για φιλία στο facebook έπαιρνε για ένα μικρο χρονικό διάστημα "privileges" για να βλέπει το προφίλ σου σαν να τον είχες κάνει approve.

Επίσης είναι λογικό να κρατάνε backup για όλες τις βάσεις δεδομένων του site, έτσι μην περιμένετε να σβηστεί κάτι (τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα 'n') από την στιγμή που το έβαλες στο προφίλ σου και εκανε "backup database" για τα στοιχειά σου (ή backup files για εικόνες κλπ)

• Super Moderators
Δημοσ.

ε όχι και ασημένιο/χρυσό φτυάρι για κάτι τόσο ερασιτεχνικό, ούτε καν ενός έτους σκάψιμο δεν είναι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...