tolis_01 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 κατι εχει και απο σενα λοιπον... Εντάξει, θα δουν την φάτσα του, δεν είναι και κάτι τραγικό. Και οι γείτονες κάθε μέρα με βλέπουν. Άρα κάτι εχουν από μενα!
trolaios Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Όταν μου πρότεινε το facebook πριν απο 1 χρόνο εναν φίλο μου ( ο οποίος δεν είχε κανέναν κοινό φίλο με μένα ) ,που είχα να μιλήσω 5 χρόνια ( τότε μιλούσαμε και στο msn,αλλά με άλλο e-mail απο αυτό που είχα στο facebook,και σημειωτέον τον είχα σβήσει ) κατάλαβα οτι τα πράγματα δεν είναι απλά..Κάνουν scan σε όλο το pc ( μάλλον με cookies ) ..Aλλά 5 χρόνια πριν μιλούσα με τον φίλο..Πως τον βρήκε ? Μήπως και η microsoft βοηθάει? Τι να πω..Με έκανε πάντως να καταλάβω πολλά...
blu-ray Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Άλλο ο ιδιωτικός χώρος, άλλο ένα δημόσιο προφίλ. Δεν νομίζω να είναι τόσο τραγικό να βγούνε 2-3 φωτό μου στο net (όχι ότι θα γίνει ποτέ). Από την στιγμή που κάποιος δεν βάζει πολύ προσωπικά δεδομένα (τηλέφωνα, διευθύνσεις) στο προφίλ του δεν νομίζω ότι διατρέχει κάποιον κίνδυνο. Εξάλλου όποιος έχει γνώση περι "φακελώματος" μπορεί να μην γράφεται στις εν λόγω υπηρεσίες. 1. +φωνώ ότι όποιος δε γουστάρει δεν γράφεται αλλά μην ξεχνάμε ότι αλλάζουν τους όρους της ιστοσελίδας όπως και όποτε γουστάρουν. 2. Ο καθένας έχει δικαίωμα να δοκιμάσει την ιστοσελίδα και αν δε του αραίσει να διαγράψει το προφίλ του μια για πάντα (κάτι που δεν γίνεται). 3. Το θέμα είναι ότι εσύ δεν θα καταλάβεις ποτέ που και (αν) χρησιμοποιούν τα στοιχεία σου. Η αλήθεια είναι όμως οτι όποιος δεν εμπιστεύεται ας διαγράψει αρχικά ότι έχει στο προφιλ του (εικόνες, στοιχεία κλπ) και μετά ας απενεργοποιήσει το λογαριασμό του. Πιστεύω πάντως ότι γίνεται τρελό φακέλωμα σε 5-6 μεγάλα σίτες.
pournaras Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 εχει αυτα μονο και τιποτα αλλο γιατι δεν εχω κατι αλλο απλα...ουτε αφμια, ουτε λογαριασμους,ουτε τιποτα λογο ηλικιας οποτε τι να κανει το ονομα και τη φωτογραφια? τιποτα? Αφιμια και λογαριασμους στο facebook; Πιθανως καπου μπερδευτηκες, δεν νομιζω κανεις να εβαλε κανενα τετοιο στοιχειο, τελειως αχρηστο για τη λειτουργεια του σαιτ. Το ονομα και τη φωτογραφια τιποτε, αλλα το βλεποντας απο το προφιλ τι τραγουδια ακους πχ, γενικοτερα ποια ειναι τα ενδιαφεροντα σου, μπορω ανετα να σε βομβαρδιζω με διαφημισεις προιοντων που σου αρεσουν και να μη χαλιεμαι σε ασχετες. Αν τωρα εχω και προσβαση στο εμαιλ σου... ποιος τη χαρη μου, μεχρι να το κλεισεις θα σου στελνω διαφημισεις. Ετσι λειτουργει η ολη φαση, και οχι με το αφμ και τους λογαριασμους, δε σε κλεβει ο ακυρος που θελει να βαλει χερι στην πιστωτικη σου, σε κλεβει ο ιδιοκτητης του ebay, που θελει να στοχοποιησει τις διαφημισεις του.
andreas_g Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Κλαιι μαιντ ειδηση που λεν και στο χωριο μου!!!!! Απο την στιγμη που γραφομαστε σε καθε τετοιο site, μικρο η μεγαλο, το μονο σιγουρο ειναι οτι θα κραταει στοιχεια για μας!!! Δηλαδη ενα site που εχει στην κατοχη του κατι χιλιαδες e-mails τα πουλαει ανετα για να μας γεμησουν spam και ουτε το περνουμε χαμπαρι!!!! Τι να λεμε τωρα!!!
Loser Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Καμία σχέση με υποκλοπή αλλά φυσικά αυτό δεν έχει καμία σημασία όταν απλά θέλουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Από την στιγμή που εγγράφεσαι σε ένα site κοινωνικής δικτύωσης αποδέχεσαι τους όρους χρήσης του site-εταιρία και από προσωπική σου επιλογή μοιράζεσαι κάποια δεδομένα σου στο internet. Για την ακρίβεια εμπιστεύεσαι μια εταιρία να κρατήσει τα δεδομένα σου και ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσει για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Με αντίστοιχο τρόπο εμπιστεύεσαι τον ISP σου ότι δεν καταγράφει τα δεδομένα σου, τον τηλ. πάροχο ότι δεν καταγράφει τις κλήσεις, το hotmail/googlemail....να αποθηκεύουν τα mail αλλά να μην τα επεξεργάζοντε και άλλα άπειρα παραδείγματα όπου εμπιστεύομαστε καθημερινά εταιρίες με προσωπικά δεδομένα κ.α. και έχουμε δεδομένο ότι αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα άλλο λόγο. Η έρευνα αυτή (αν και συγνώμη έχω διαβάσει μόνο το ελληνικό κείμενο εδώ) δεν δειχνεί τίποτα παραπάνω από τον τρόπο που λειτουργούν οι υπηρεσίες αυτές και την δυνατότητα που έχουν όλες αυτές οι εταιρίες αν αποφασίσουν να παραβούν τον νόμο-συμβόλαιο που έχουν μαζί μας.
21century Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Η επεξεργασία δεδομένων μπορει να γινει και με εργλαεια data mining αλλα απο την στιγμη που υπαρχουν και τα rss feeds μπορουν ολα να συκγεντρωθουν αμεσα...
Bourdoulas Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δηλαδή ρε παιδιά εσεις το Facebook περιμένατε για να τα σκεφτείτε αυτά; Δηλαδή πριν 10 χρόνια δεν γίνονταν αυτό; Think again...
Bourdoulas Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Το θέμα είναι ότι αυτό προϋπήρχε. Όλοι κάνουν λες και το ακούν πρώτη φορά.
nick#18 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Αφιμια και λογαριασμους στο facebook; Πιθανως καπου μπερδευτηκες, δεν νομιζω κανεις να εβαλε κανενα τετοιο στοιχειο, τελειως αχρηστο για τη λειτουργεια του σαιτ.Το ονομα και τη φωτογραφια τιποτε, αλλα το βλεποντας απο το προφιλ τι τραγουδια ακους πχ, γενικοτερα ποια ειναι τα ενδιαφεροντα σου, μπορω ανετα να σε βομβαρδιζω με διαφημισεις προιοντων που σου αρεσουν και να μη χαλιεμαι σε ασχετες. Αν τωρα εχω και προσβαση στο εμαιλ σου... ποιος τη χαρη μου, μεχρι να το κλεισεις θα σου στελνω διαφημισεις. Ετσι λειτουργει η ολη φαση, και οχι με το αφμ και τους λογαριασμους, δε σε κλεβει ο ακυρος που θελει να βαλει χερι στην πιστωτικη σου, σε κλεβει ο ιδιοκτητης του ebay, που θελει να στοχοποιησει τις διαφημισεις του. ναι ναι το ξερω...αλλο ενοω ομως...οτι εαν ψαξει περισσοτερα πραγματα με το ονομα μου δεν θα βρει απολυτος τιποτα....ουτε στο mail μου εχει προσβαση καπιος εκτος απο τους φιλους μου. Επισης δεν κανω οποιο να 'ναι add...
pan34 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 διεγραψες δε διεγραψες, καπου εχουν μεινει, οποτε εξαρταται τι εκανες πριν καταλαβεις τη μουφα του μπα δεν εκανα και τιποτα.Ενα μηνα εμεινα και ουτε φωτο ανεβασα ουτε στα χαζοπαιχνιδα επαιζα.Καμμια κουβεντουλα μονο
michael92 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δεν ξέρω αν κρατάνε πολλαπλά backupia πάντως μία λύση είναι να κάνεις edit τα στοιχεία σου και μετά από 2-3 μήνες να διαγράψεις τον λογαριασμό.
HWOARANG Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Συμφωνω με τον Nick18..εαν βαλεις μονο φωτογραφιες και ενδιαφεροντα και τιποτα αλλο δεν εχει να φοβηθεις τιποτα...εαν βαλεις τηλεφωνα διευθύνσεις κλπ...τοτε την εβαψες
StavrosD Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Στον firefox->tools->Start private browsing Σερφάρουμε άνετα στο facebook, και μετά πάμε firefox->tools->Stop private browsing. Έτσι δεν μένουν coockies ή οτιδήποτε αναγνωρίσιμο στον browser, και συνεπώς τα site που χρησιμοποιούν την ψηφιακή ταυτότητα του facebook δεν μπορούν σας συνδέσουν με κάποιο προφίλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα