Προς το περιεχόμενο

Sapphire Vapor-X HD4890 SVGA (PCI Express, 2GB)

ivdimentia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά παιδιά. Σκέφτομαι να πάρω την Sapphire Vapor-X HD4890 SVGA (PCI Express, 2GB). Αυτή τη στιγμή έχω τη SAPPHIRE HD3870 X2. Αξίζει σαν αγορά ή δεν θα έχει μεγάλη διαφορά? Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο. Οι καινούργιες κάρτες γραφικών έχουν native HDMI. Σε σχέση με το DVI to HDMI αντάπτορα το native HDMI έχει κάποιο πλεονέκτημα? Αν θέλω δηλαδή να συνδέσω στη tv μου την 3870χ2 που δεν έχει native HDMI και χρησιμοποιήσω το ανταπτοράκι θα έχω μείωση στην απόδοση? Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Σχετικά με το HDMI δεν νομίζω να έχεις κανενα πρόβλημα.. Εκτός του ότι τα 2 GB της 4890 είναι αχρείαστα, εγώ νομίζω πως δεν αξίζει να ξοδέψεις τα χρήματα σου τώρα όταν τον οκτώβρη θα βγούν οι DX11 κάρτες της ATI .

Δημοσ.

Aν μπορεις να περιμενεις και να μεινεις με την ιδια καρτα τοτε περιμενε μεχρι τελη του χρονου - αρχες νεου ( μπορει και παραπανω :-D ) μεχρι να δουμε mainstream DX11 καρτα γραφικων.

Αλλιως διαλεγεις

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1233645&CHIPSET_TYPE=HD+4890&category=69977735&catalog=20

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1267213&CHIPSET_TYPE=GTX+275+Cuda&category=69977735&catalog=20

Εγω την GTX 275 θα διαλεγα:-)

Δημοσ.

To ανταπτοράκι σου κάνει τέλεια την δουλεία που θες και δεν χάνεις σε ποιότητα. Τώρα είσαι σίγουρος ότι η 3870χ2 δεν σε καλύπτει; Σε τι αναλύσεις παίζεις anyway;

Δημοσ.

μια χαρα ειναι ακομα η 3870χ2, δεν θα δεις και τοσο τρελες διαφορες στα παιχνιδια, εκτως αν δουλευεις μεγαλες αναλυσεις μαζι με φιλτρα.... εκτως αν παλι εχεις κανονισει να πουλισεις την 3870χ2 και να παρεις μια αλλη, αλλα και παλι αν περιμενεις 1,5 μηνα μεσω ορο θα βγει η σερα 5χχχ της ΑΤΙ. δοσε αν θες την 3870χ2 αλλα μην παιταξεις τραλα € για καρτα

Δημοσ.
.... εκτως αν παλι εχεις κανονισει να πουλισεις την 3870χ2 και να παρεις μια αλλη, αλλα και παλι αν περιμενεις 1,5 μηνα μεσω ορο θα βγει η σερα 5χχχ της ΑΤΙ. δοσε αν θες την 3870χ2 αλλα μην παιταξεις τραλα € για καρτα

Ακόμη και έτσι να είναι, δεν αξίζει με τίποτα η 4870 2GB. To Πλαίσιο πουλάει την toxic 4870 1GB με 175 ευρώ.

Αν χρειάζεσαι όντως κάρτα (που δεν το πιστεύω), χίλιες φορές αυτήν.

Δημοσ.
Ακόμη και έτσι να είναι, δεν αξίζει με τίποτα η 4870 2GB. To Πλαίσιο πουλάει την toxic 4870 1GB με 175 ευρώ.

Αν χρειάζεσαι όντως κάρτα (που δεν το πιστεύω), χίλιες φορές αυτήν.

4890 λέει ο TS, it's not the same mate :-)

Δημοσ.

Eκτός του ότι δεν αξίζει να αγοράσεις αυτή τη περίοδο καινούργια vga για τους λόγους που ανεφεραν τα παιδιά πιο πάνω, γενικα δεν αξίζει η vaporx..Εχω την απλή 4890 και τόσο οι θερμοκρασίες όσο και ο θόρυβος είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα..Η σειρά vaporx δεν προσφέρει κατι καλύτερο, πέραν του "ιδιαίτερου" συστήματος ψύξης..Η toxic χρησιμοποιεί παρόμοιο σύστημα ψύξης, με τη διαφορά του ότι έρχεται pre-o/c..Οπότε αν θες άμμεση αλλαγή κάρτας, καλύτερα να στραφείς σε αυτό

Δημοσ.
4890 λέει ο TS, it's not the same mate :-)

ω, λάθος μου, μου ξέφυγε!

Και πάλι όμως, 2GB δεν τα χρειάζεται. Αν θέλει ο φίλος μα οπωσδήποτε να πάρει κάρτα, επιμένω στην 4870 vapor-X.

Δεν ξέρω για την 4890, αλλά οι διαφορές θερμοκρασίας στην δική μου 4850 είναι σοβαρές. Από σοβαρά ζεστή κάρτα που είναι η 4850 (80 βαθμούς χτυπάει), εμένα στα χειρότερά της έχω δει 66. Και όλα αυτά αθόρυβα.

Δημοσ.
To ανταπτοράκι σου κάνει τέλεια την δουλεία που θες και δεν χάνεις σε ποιότητα. Τώρα είσαι σίγουρος ότι η 3870χ2 δεν σε καλύπτει; Σε τι αναλύσεις παίζεις anyway;

Βασικά δεν είναι ότι δεν με καλύπτει. Απλά έλεγα να πάρω μια κάρτα με native HDMI για ένα media center που μόλις έφτιαξα. Και μετά σκέφτηκα να κρατήσω τη 3870 για το media center (γι' αυτό και η ερώτηση περί HDMI) και να πάρω τη 4890 για gaming μιας που η τιμή της μου φένεται καλή. Δεν είναι αρκετά καλύετρη από τη 3870?

Δημοσ.

καλυτερη ειναι αλλα μπορει να σε κρατισει για λιγο ακομα μεχρι να πας για dx 11 καρτες που βγαινουνε σε τον αλλον μηνα :o(θα πεσει και αλλο η τιμη αμα δεν θες να δωσεις τα λεφτα για μια dx 11 καρτα :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...