Προς το περιεχόμενο

Χωρίς πολλές σκέψεις... αγορά νέου υπολογιστή

alex8850

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να μην σας κουράζω κιόλας θέλω μία ειλικρινή, χωρίς πολλές σκέψεις, όπως λέει και ο

τίτλος, απάντηση...Θέλω να αλλάξω τα "σωθικά" του υπολογιστή μου αλλά επειδή είναι παλιός το βασικό μου θέμα είναι ο επεξεργαστής...Πήγα να κοιτάξω τι παίζει και η ερώτηση είναι με την σειρά προτίμησης που είχα στην αρχή...

Aγορά intel quad-core (κάτι σε σειρά 'Q' δηλαδή.. π.χ Q9550)?

-//- intel i5 (στα 2,66ghz)?

-//- intel i7 (στα 2,66ghz)? ή

-//- amd phenom II 940 και πάει λέγοντας?

Σίγουρα θα ρωτήσετε για τα λεφτά που διαθέτω αλλά εγώ θέλω κάτι καλό αν με καταλαβαίνετε που να κρατήσει...Στο μυαλό μου τώρα είμαι σε i5 ή i7...Ποιό από τα δύο να πάρω...Αν δεν αξίζουν τόσο, τότε φτιάχνω και κάτι φθήνοτερο με quad ή amd...

Δημοσ.
Για να μην σας κουράζω κιόλας θέλω μία ειλικρινή, χωρίς πολλές σκέψεις, όπως λέει και ο

τίτλος, απάντηση...Θέλω να αλλάξω τα "σωθικά" του υπολογιστή μου αλλά επειδή είναι παλιός το βασικό μου θέμα είναι ο επεξεργαστής...Πήγα να κοιτάξω τι παίζει και η ερώτηση είναι με την σειρά προτίμησης που είχα στην αρχή...

Aγορά intel quad-core (κάτι σε σειρά 'Q' δηλαδή.. π.χ Q9550)?

-//- intel i5 (στα 2,66ghz)?

-//- intel i7 (στα 2,66ghz)? ή

-//- amd phenom II 940 και πάει λέγοντας?

Σίγουρα θα ρωτήσετε για τα λεφτά που διαθέτω αλλά εγώ θέλω κάτι καλό αν με καταλαβαίνετε που να κρατήσει...Στο μυαλό μου τώρα είμαι σε i5 ή i7...Ποιό από τα δύο να πάρω...Αν δεν αξίζουν τόσο, τότε φτιάχνω και κάτι φθήνοτερο με quad ή amd...

To core 2 quad αστο γιατι δεν εχει καθολου αναβαμισιμοτητα.

Τωρα εχουμε και λεμε.

Αν θες να δωσεις γυρω στα 800-900 euro πηγαινε σε phenom II Αν εχεις γυρω στα 1100+ πηγαινε σε i7. Τον i5 δεν ξερω αν αξιζει να τον κοιταξεις καθως δεν δινει κατι παραπανω απο εναν quad core ή εναν phenom.

Ο i7 920 ειναι περιπου καλυτερος απο θεμα επιδωσεων απο τους υπολοιπους (οι αλλοι i7 ειναι παρα πολυ ακριβοι και δεν αξιζουν τα λεφτα τους, καθως ο 920 υπερχρονιζεται αρκετα ευκολα. Εμενα για παραδειγμα δουλευει στα 4Ghz).

Και με phenom οπως και με i7 θα κανεις αψογα την δουλεια σου για τα επομενα 3-4 χρονια. Ο i7 αντε να δου δωσει 1 χρονο παραπανω. Απο εκει και περα βλεπεις το οικονομικο και το ποσα μπορεις να δωσεις και πρατεις αναλογα. Αν τα ποσα τα βλεπεις πολυ υψηλα με λιγοτερα χρηματα φτιαχνεις παλι phenom ΙΙ απλα με πιο φθηνη μητρικη και ποιο φθηνο επεξεργαστη. Το βασικο ειναι ομως η χρηση που κανεις εσυ. Αν το θες για internet αντε και κανενα παιχνιδακι, δεν αξιζει να σκασεις πολλα χρηματα. Αν κανεις ποιο βαριες δουλειες τοτε καλο θα ηταν να παρεις κατι καλυτερο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...