koumos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Καλησπερα παιδια. Εχω στησει μια βαση για 1 εργασια και ενω εχω κανει αρκετα δυσκολα querries κολλαω σε κατι πολυ απλο σχετικα... Εχω εναν πινακα με 2 στηλες. Η μία ονομαζεται Ζώνη και η άλλη Μέσος_όροςΤουΕτοςΑνέγερσης. Η πρωτη στηλη εχει τιμες 1,2,3,4 και η αλλη 1980,1982,1992,1998. Θελω ενα querry που να μου εμφανιζει τη ζωνη με το χαμηλοτερο αριθμο στο μεσο ορο. Τοσο απλα. Και δεν τα καταφερνω... Χρησιμοποιω το εξης κομματι κωδικα αλλα δε λειτουργει προφανως... SELECT Ζώνη, min (Μέσος_όροςΤουΕτοςΑνέγερσης) FROM PINAKAS_F; Πεταει το εξης σφαλμα κατα το compile του ερωτηματος "Προσπαθησατε να εκτελεσετε ενα ερωτημα το οποιο δεν περιλαμβανει την καθορισμενη εκφραση 'Ζώνη' ως μερος συναρτησης συγκεντρωτικων αποτελεσματων" PS: Δουλευω σε Access 2007 αλλα και σε 2003 τα ιδια.... Καμια ιδεα?
kostas_crete Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 select TOP 1 Ζώνη from PINAKAS_F order by Μέσος_όροςΤουΕτοςΑνέγερσης;
koumos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 select TOP 1 Ζώνηfrom PINAKAS_F order by Μέσος_όροςΤουΕτοςΑνέγερσης; Ευχαριστω για την απαντηση αλλα κατι δεν παει καλα και ειναι λιγο κουλο. Ο κωδικας δουλευει αλλα δεν μου βγαζει τη ζωνη που θελω σαν αποτελεσμα αλλα μου εμφανιζει ενα παραθυρο και περιμενει Input απο μενα τον Μέσος_όροςΤουΕτοςΑνέγερσης.. Εκανα και γω κατι δοκιμες και οταν γινοταν compile κανονικα το ερωτημα μου εβγαζε αυτο το παραθυρο παλι...Γιατι?? Δε νομιζω να εχω κανει κατι λαθος...
kostas_crete Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 έχεις κάνει κάποιο λαθος στο όνομα κάποιας στήλης, οπότε σου ζητάει την τιμη για να συμπληρώσει το Query. H λογική του query που σου έδωσα είναι να σου γυρίσει το πρώτο αποτέλεσμα (TOP 1) από το query που του ζητάς. Και εσύ του ζητάς την ζώνη sortαρισμένη ανά Μέσο όρο .... Τα κανα copy paste από τον κώδικα σαυ τα ονόματα. Εσύ για να είσαι σίγουρος κάνε copy paste τα ονόματα από το Table σου.
SnipeR Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Το μήνυμα που σου έβγαλε σημαίνει ότι δε βρήκε στον PINAKAS_F το πεδίο Μέσος_όροςΤουΕτοςΑνέγερσης. Δοκίμασε να βάλεις [Μέσος_όροςΤουΕτοςΑνέγερσης] select TOP 1 Ζώνηfrom PINAKAS_F order by [Μέσος_όροςΤουΕτοςΑνέγερσης];
koumos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Παλι το ιδιο ακριβως προβλημα δυστυχως....Θα φτιαξω νεο πινακα τωρα να το δοκιμασω παλι... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:49 ---------- Οκ σε 1 δοκιμη που εκανα σε 1 βαση προχειρη εδω στη δουλεια δουλευει. Αρα κατι δεν παει καλα με τα ονοματα του πινακα_F στην κανονικη βαση μου....Θα το ψαξω και στην αναγκη θα αλλαξω τα ονοματα των στηλων... Απλα το θεμα ειναι μην εχω προβληματα γιατι αυτο το querry ειναι υποερωτημα στην ουσια ενος γενικοτερου querry...Ευχαριστω
largko Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δοκίμασε αν θέλεις και το αρχικό σου κομμάτι με μία αλλαγή : SELECT Ζώνη, min (Μέσος_όροςΤουΕτοςΑνέγερσης) AS MinMesos FROM PINAKAS_F;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.