Προς το περιεχόμενο

Inception (2010)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aν εκοβε ολη τη δραση με πυροβολισμους κλπ και τα περνουσε στη φαντασιας (ονειρο ειναι οτι θελει κανει) για μενα θα ηταν επος..

Τωρα ειναι μια εξαιρετικη ταινια.

• Απαντ. 701
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

παρατηρησατε 2 ομοιοτητες με το ματριξ?

cobb ariadne οταν της εξηγει τον κοσμο του ονειρου

νeo morpheus οταν του εξηγει τον κοσμο του ματριξ

παρομοιες σκηνες

οπως επισης ομοιοτητα στις μαχες του αρθουρ με τις προβολες του υποσυνειδητου στο δευτερο επιπεδο του ονειρου με τις μαχες neo smith στον αερα και τετοια

αυτα φαινονται σαφως οτι ειναι inspired απο το ματριξ. δε λεο για το σεναριο αν και οντως βρισκεις παρομοια στοιχεια στις 2 ταινιες

ονειρο=ματριξ

προβολες υποσυνειδητου=πρακτορες

neo=cobb θα ελεγα εγω

mal=trinity ?

αρχιτεκτονα του ονειρου=αρχιτεκτονα του ματριξ

ισως ειναι συμβολικο το ονομα της κοπελας αριαδνη απο τον μιτο γιατι αυτη ειναι και ο αρχιτεκτονας του ονειρου ως λαβυρινθο

Δημοσ.

το ιδιο πραγμα λενε "δεν ξερεις τι ειναι πραγματικα πραγματικο" με διαφορετικες ιστοριες

αποψη μου το matrix πολυ ποιο δομημενα,φιλοσοφημενα,καλογυρισμενα

Δημοσ.

Ναι και με τον Νονό 3 μπορείς να βρεις ομοιότητες αν θες.

Και με πολλές άλλες ταινίες.

Προφανώς γιατί οι κανόνες σεναρίου επιβάλουν να υπάρχει ένας πρωταγωνιστής, κάποιος που τον σιγοντάρει, κάποιος κακός, κάποιο chick που θέλει για κάποιο λόγο μόνο ο πρωταγωνιστής και/ή ο κακός της ταινίας - ποτέ κάποιος φίλος. Ο φίλος δεν μπλέκει στα πόδια του πρωταγωνιστή.

Κτλ κτλ..

---------- Προσθήκη στις 13:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:44 ----------

θέλω από εδώκαι στο εξής.. όποιος συγκρίνει το matrix με το inception να του στέλνω τρελό spoiler τις ταινίες που βγήκανε πριν από το matrix με το θέμα του ονειρεύομαι και νομίζω πως είμαι στον πραγματικό κόσμο..

Δημοσ.
[...] θέλω από εδώκαι στο εξής.. όποιος συγκρίνει το matrix με το inception να του στέλνω τρελό spoiler τις ταινίες που βγήκανε πριν από το matrix με το θέμα του ονειρεύομαι και νομίζω πως είμαι στον πραγματικό κόσμο..

Μιλάμε είναι ΙΔΙΕΣ.

Αν θες στείλε τη λίστα και σε pm, δεν έχω πρόβλημα. Ελπίζω κάποιες απ αυτές να ναι καλές :>

Δημοσ.
Μιλάμε είναι ΙΔΙΕΣ.

Αν θες στείλε τη λίστα και σε pm, δεν έχω πρόβλημα. Ελπίζω κάποιες απ αυτές να ναι καλές :>

Οι ταινίες που πιστεύω ότι μοιάζουν περισσότερο είναι οι

dark city και το 13th floor

Τουλάχιστον όσον αφορά το θέμα ονείρου κτλ...

Αλλά η ταινία που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για εμένα μοιάζει με το matrix είναι το equilibrium. Γιατί στην ουσία πραγματεύονται το ίδιο θέμα απλά με διαφορετικό μέσο..

Δημοσ.
το ιδιο πραγμα λενε "δεν ξερεις τι ειναι πραγματικα πραγματικο" με διαφορετικες ιστοριες

αποψη μου το matrix πολυ ποιο δομημενα,φιλοσοφημενα,καλογυρισμενα

To matrix (1) ειναι απειρως καλυτερο απο το Inception, απο καθε αποψη.

Το Inception προσπαθει να το παιξει "εξυπνη" ταινια μεσω της πολυπλοκοτητας αλλα αποτυγχανει.

Δημοσ.

Το Inception προσπαθει να το παιξει "εξυπνη" ταινια μεσω της πολυπλοκοτητας αλλα αποτυγχανει.

Και ο νονός είναι καλύτερος από το matrix. Τι θες να πεις;;

Δημοσ.

μαζι σου

ξξκκβκ

Δημοσ.

Φιλε Jastonas, σκεψου ποσο λαλακας ειχες μεινει καθως μαθαινες τι παιζονταν στο μ ατριξ καθως και ποσο ωραια το παρουσιασαν ολο αυτο και μετα σκεψου το Inception, οπου με την ψυχη στο στομα και μιλωντας γρηγορα (ισως και για να κανουμε μονο επιφανειακους συνειρμους) σου εξηγησαν ολη την ταινια πριν καν δεις την καταληξη της.

Δημοσ.
Φιλε Jastonas, σκεψου ποσο λαλακας ειχες μεινει καθως μαθαινες τι παιζονταν στο μ ατριξ καθως και ποσο ωραια το παρουσιασαν ολο αυτο και μετα σκεψου το Inception, οπου με την ψυχη στο στομα και μιλωντας γρηγορα (ισως και για να κανουμε μονο επιφανειακους συνειρμους) σου εξηγησαν ολη την ταινια πριν καν δεις την καταληξη της.

To θέμα είναι γιατί συγκρίνεις αυτές τις 2 ταινίες;

Δημοσ.

2 ταινιες επιστημονικης φαντασιας που πραγματευονται παρομοιο θεμα. Αν αυτες δε συγκρινονται, τοτε δε συγκρινεται καμια ταινια με καμια...

Δημοσ.
2 ταινιες επιστημονικης φαντασιας που πραγματευονται παρομοιο θεμα. Αν αυτες δε συγκρινονται, τοτε δε συγκρινεται καμια ταινια με καμια...

Καμία σχέση.. το inception δεν πραγματεύεται έναν άνθρωπο που "κοιμάται" σε μια κοινωνία και άλλοι παίρνουν αποφάσεις για αυτόν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...