Προς το περιεχόμενο

Inception (2010)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 701
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Γιατί συγκρίνεις την ταινία με το Matrix;

Είναι στο ίδιο είδος και βαθμολογικά αναίτια ποιο πάνω...

Δημοσ.
Είναι στο ίδιο είδος και βαθμολογικά αναίτια ποιο πάνω...

Αυτό είναι 2 υπερβολές στην ίδια πρόταση.

Καμία σχέση το θέμα της μιας με το άλλο.

Το matrix είναι orwellική ταινία, big brother, κόσμος υπό παρακολούθηση, μη σκεπτόμενοι ανθρώποι.. και ο σωτήρας τους..

Τι σχέση έχει αυτό με το inception;

Επίσης, έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι υπάρχουν πολλές ταινίες που έχουν ανθρώπους να νομίζουν ότι ζουν ενώ στην πραγματικότητα ονειρεύονται. Δεν υπάρχει λόγος να τις συγκρίνεις λες και έχουν την ίδια θεματολογία ή να είναι βασισμένες στο ίδιο βιβλίο και η καθεμία να είναι διασκευή μιας ίδιας πρότυπης ιδέας.

Δημοσ.
To matrix δε μου αρεσε!

Τσέκαρε μήπως βρίσκεσαι σε κανένα όνειρο :P

---------- Προσθήκη στις 08:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:30 ----------

Αυτό είναι 2 υπερβολές στην ίδια πρόταση.

Καμία σχέση το θέμα της μιας με το άλλο.

Το matrix είναι orwellική ταινία, big brother, κόσμος υπό παρακολούθηση, μη σκεπτόμενοι ανθρώποι.. και ο σωτήρας τους..

Τι σχέση έχει αυτό με το inception;

Τώρα το πας μόνο σεναριακά, εγώ θεώρησα πως έχουμε δυο action - Sci-Fi κατά βάση και βγάζω το matrix διαχρονικότερο και αρτιότερο με τα όλα του.

Δεν είναι υπερβολή δηλαδή να πούμε το inception ταινία της χιλιετίας ;

Υ.Γ δε νομίζω πως είναι δόκιμο να συγκρίνουμε δυο ταινίες μόνο αν έχουν την ίδια θεματολογία, αρκεί να πατάνε στο ίδιο είδος και η μια να φέρει προκλητικά βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς! είναι και λίγο ιεροσυλία.

Δημοσ.
Τώρα το πας μόνο σεναριακά, εγώ θεώρησα πως έχουμε δυο action - Sci-Fi κατά βάση και βγάζω το matrix διαχρονικότερο και αρτιότερο με τα όλα του.

Δεν είναι υπερβολή δηλαδή να πούμε το inception ταινία της χιλιετίας ;

Με ενοχλεί η σύγκριση της ταινίας αυτής με το matrix. Σαν να συγκρίνεις το δύο ταινίες που έχουν μια απαγωγή μέσα, ή μια ληστεία τράπεζας ή κάτι αντίστοιχο.

Είναι άλλες ταινίες!

Δημοσ.
Υ.Γ δε νομίζω πως είναι δόκιμο να συγκρίνουμε δυο ταινίες μόνο αν έχουν την ίδια θεματολογία, αρκεί να πατάνε στο ίδιο είδος και η μια να φέρει προκλητικά βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς! είναι και λίγο ιεροσυλία.

Το inception πιστεύεις δεν θα είχε γυριστεί αν δεν υπήρχε το matrix;

Inception was first developed by Christopher Nolan, based on the notion of "exploring the idea of people sharing a dream space — entering a dream space and sharing a dream. That gives you the ability to access somebody’s unconscious mind. What would that be used and abused for?"[21] Furthermore, he thought "being able to extract information from somebody’s brain would be the obvious use of that because obviously any other system where it’s computers or physical media, whatever — things that exist outside the mind — they can all be stolen ... up until this point, or up until this movie I should say, the idea that you could actually steal something from somebody’s head was impossible. So that, to me, seemed a fascinating abuse or misuse of that kind of technology."[21] Nolan drew inspiration from the works of Jorge Luis Borges when writing Inception.[22][23]

Jorge Francisco Isidoro Luis Borges Acevedo (August 24, 1899 – June 14, 1986)

His work embraces the "chaos that rules the world and the character of unreality in all literature."[1] His most famous books, Ficciones (1944) and The Aleph (1949), are compilations of short stories interconnected by common themes such as dreams, labyrinths, libraries, fictional writers, religion and God. His works have contributed to the genre of magical realism, a genre that reacted against the realism/naturalism of the nineteenth century.

Δημοσ.
Το inception πιστεύεις δεν θα είχε γυριστεί αν δεν υπήρχε το matrix;

Φίλε δε διαφωνώ ότι κάθε δημιουργία είναι ξεχωριστή, όπως και στο γεγονός ότι δεν υπάρχει παρθενογένεση. Από εκεί και πέρα αναρωτιέμαι, από τι και σε τι είναι καλύτερο το inception ώστε να χαρακτηριστεί απόλυτη ταινία ; με κάτι συγκρίνεται λοιπών αναπόφευκτα, δε το συγκρίνω εγώ! (και εννοώ γενικά στις συνειδήσεις του κόσμου) προφανώς λοιπών με κάποιες άλλες action - Sci-Fi δημιουργίες.

Ε κάπου εκεί έχω ποιο ψιλά το matrix και για να αναθεωρήσω περιμένω μεγαλύτερη ή έστω την ίδια έκπληξη. Απλά αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...