Προς το περιεχόμενο

Inception (2010)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 701
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βασικα νομιζω οτι εχω βρει το προβλημα μου με τον Νολαν τον οποιο τον παω τρελα γιατι κανει πολυ δυνατες ταινιες και γιατι επιτελους μας εδωσε 2 πραγματικες ταινιες με τον Μπατμαν

Νομιζω οτι εχει πέσει στη λουμπα της artistic εκδοχης mainstream blockbuster ιδεών για να πιασει ολο το φασμα. Βλέπε Prestige, Dark Knight, Inception. Πιστευω οτι για να το απογειωσει πρεπει να κανει το αναποδο. Να mainstream-ιασει πιο out-of-the-box ταινιες, πχ Memento

Το ιδανικο του νομιζω θα ηταν ενα Memento μεγεθους Dark Knight ή Inception

Δημοσ.

Όταν όμως λέτε ότι κουραστήκατε τι ακριβώς σας κούρασε? Η διάρκεια των σκηνών δράσης, το μπλέξιμο της υπόθεσης, τι?

Η υπερβολική δράση. Τόσο ωραία υπόθεση, τόσο καταπληκτική φωτογραφία με το κάθε όνειρο να έχει την δική του φοβερή ατμόσφαιρα, αλλά και τόσο πιστολίδι, τόσο κυνηγητό. Ανούσιο και εκτός του (ονειρικού) κλίματος που δημιουργούσε η ταινία σε όλα τα υπόλοιπα μέρη της.

Πόσο πιο υποβλητική θα ήταν η ταινία, αν

το κτίριο στο χιονισμένο όνειρο δεν φυλαγόταν από κομμάντα, αλλά πχ ήταν γεμάτο με περιστατικά από τη ζωή του Fisher;

Αλλά είπαμε, ταινία δράσης παρήγγειλαν οι παραγωγοί, και ο καημένος ο Nolan έκανε ό,τι μπορούσε. Μόνο που δύο καρπούζια δεν χωράνε ποτέ στην ίδια μασχάλη.

Δημοσ.

Πολύ καλή ταινία, πάρα πολύ καλή θα έλεγα!

Αλλά μάλλον απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Πρώτη φορά είδα κόσμο στο σινεμά να φεύγει στη μέση της ταινίας.

• Moderators
Δημοσ.
Πρώτη φορά είδα κόσμο στο σινεμά να φεύγει στη μέση της ταινίας.

:shock::shock::shock:

Εχω να δω κατι τετοιο απο το irreversible (..και νομιζω καποιο harry potter που ειχα την τυχη(?)να δω)

Ισως ετυχε,καθως και γω χτες πηγα και την ξαναειδα αλλα προλαβα και ενα 35λεπτο της προηγουμενης προβολης,το οποιο και παρακολουθησα ξανα.Σε καποια φαση γυρω στο 10λεπτο πριν το τελος σηκωθηκα να παω στο κυλικειο,φανταζομαι θα φανηκε αρκετα περιεργο σε οποιον με ειδε.

• Super Moderators
Δημοσ.
Πρώτη φορά είδα κόσμο στο σινεμά να φεύγει στη μέση της ταινίας.

φελώροι... :o

Δημοσ.
Νομιζω οτι εχει πέσει στη λουμπα της artistic εκδοχης mainstream blockbuster ιδεών για να πιασει ολο το φασμα. Βλέπε Prestige, Dark Knight, Inception. Πιστευω οτι για να το απογειωσει πρεπει να κανει το αναποδο. Να mainstream-ιασει πιο out-of-the-box ταινιες, πχ Memento.

Το ιδανικο του νομιζω θα ηταν ενα Memento μεγεθους Dark Knight ή Inception

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση, αν και εγώ είμαι ικανοποιημένος με τη δουλειά του όπως έχει επιλέξει να την κάνει τα τελευταία χρόνια.

Υ.Γ. Και οι ιδέες τύπου Memento δυστυχώς δεν έρχονται συχνά...

Δημοσ.

Είχα πάει στην πρεμιέρα και μόνο ένα ζευγάρι σηκώθηκε πάνω στη μια ώρα και έφυγε. Ήταν σαν αυτό:

Πραγματικά πάντως στο Irreversible υπήρχαν μαζικές αποχωρήσεις.

Δημοσ.

To memento αν ήταν με οποιοδήποτε τρόπο μεγαλύτερου μεγέθους, θα έχανε σε δύναμη.

Και ιδέες όπως φαίνεται έρχονται συχνά στον Nolan, απλά δεν πρέπει να πέσει σε αυτήν την λούμπα, όπως είπε ο DKNI. Είναι πολύ δύσκολο να παντρέψεις εξαιρετική ιδέα με τόση και τέτοια δράση. Και άντε, σε ένα batman περιμένεις να έχει και δράση, αλλά στο inception πιστεύω ότι μπορούσαμε και χωρίς αυτήν.

Δημοσ.

Πέρα από τις αποχωρήσεις (ένα ζευγάρι + ένας μόνος του) είχαν δημιουργηθεί και διάφορα πηγαδάκια :mad: βαρέθηκε ο κόσμος :rolleyes:

Ευτυχώς ο ήχος από τις σκηνές δράσης στο υπόλοιπο μισό της ταινίας κάλυπτε τη φασαρία τους.

Δημοσ.

Τι να σου πω, σε πρεμιέρα πήγα και δεν ακουγόταν κιχ καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας, όλοι κοίταγαν με προσοχή, και λίγες φορές απλά ρώταγε η κοπέλα το αγόρι της κάτι που δεν κατάλαβε ψιθυριστά. Έτσι κι αλλιώς δε σ' άφηνε η ίδια η ταινία να χαζέψεις, ή θα μιλάγανε συνέχεια και θα λέγανε κάτι που είχε σημασία ή θα είχε δράση σε 3 επίπεδα και εσύ θα παρακολουθούσες τι γίνεται. Εμένα μου έκανε και εντύπωση αυτό - η καλύτερη συμπεριφορά κοινού σε πρώτη εβδομάδα προβολής ταινίας mainstream που έχω συναντήσει.

Δημοσ.

Καταπληκτικη ταινια. Υπεροχη μουσικη (Hans Zimmer εγγυηση). Αυτος ο Νολαν καταφερνει να με καθηλωνει με την φαντασια του και με τον τροπο που τα περναει στο πανι.

Ηταν παντως "δυσκολη" ταινια και πρεπει να εισαι συγκεντρωμενος. Θα προσπαθησω να την ξαναδω. Στο village ρεντη που πηγα εμειναν ολοι ως το τελος και στην τελευταια σκηνη και στο φιναλε (ξερετε οσοι το ειδατε, δεν κανω σποιλερ) αποφωνησε η μιση αιθουσα με ιδια σχεδον αντιδραση. Υπηρχαν αρκετοι που ειχαν στο βλεμα τους ερωτηματα. Ισως να επρεπε να ηταν μικροτερη αλλα δεν με χαλασε καθολου ουτε εμενα ουτε την παρεα μου. Ειναι ταινια που δημιουργει συζητησεις για ωρες και μου αρεσει αυτο.

Must αγωρα σε dvd

Δημοσ.
Ενδιαφέρουσα παρατήρηση, αν και εγώ είμαι ικανοποιημένος με τη δουλειά του όπως έχει επιλέξει να την κάνει τα τελευταία χρόνια.

Υ.Γ. Και οι ιδέες τύπου Memento δυστυχώς δεν έρχονται συχνά...

Ναι, δεν διαφωνω, σου λεω, προσωπικα τον παω τρελα και τον θεωρω τον πιο τζαματο σκηνοθετη της γενιας του. Ανωτερος πχ του Φιντσερ για μενα

Αλλα δεν ξερω πως να στο περιγραψω, χοντρικα το παει προς Κοπολα που εδωσε αυτο το μεγαλειο και την καλλιτεχνεια στον Νονο, μια κατα βαση πολη απλη και κλισε υποθεση ενω κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να το παει προς Φιντσερ και Fight Club ή ακομα καλυτερα, μολις νιωσει οτι παταει στα ποδια του, στοχος του πρεπει να ειναι ο Κιουμπρικ και η Οδυσσεια του

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...