Προς το περιεχόμενο

Inception (2010)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
EΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ :

Εκει που ο Cobb σχεδον παγιδευεται στους τοιχους στην αρχη λιγο πριν τον σωσει ο Saito απο τους πρακτορες της αλλης εταιριεας, δεν το δειχνει σαν να κουνιουνται οι τοιχοι να τον παγιδευσουν ???

Επισης στα ονειρα οταν βλεπεις τοιχους να ερχονται προς τα σενα ετσι και να σε πνιγουν, σημαινει πολυ μεγαλο αγχος....

Δεν ειναι τιποτα τυχαιο... μας εχει τρελανει ο Νολαν....

Με βαση τα αποπανω , ολα ειναι ονειρο ?..Αν και γω ειμαι με την εκδοχη του reality...

Διαλέγεις και παίρνεις

Είτε είναι πραγματικότητα, και αυτή η δόμηση υπάρχει (οι τοίχοι δεν πλησιάζουν από όσο θυμάμαι, απλά εκεί το πέρασμα ήταν πάρα πολύ στενό).

Είτε είναι όνειρο (αλλά τότε -πάλι κατά τη γνώμη μου- μιλάμε για εντελώς άλλα mechanics/κανόνες/καταστάσεις για αυτό το "εξωτερικό όνειρο" για τις οποίες δεν γνωρίζουμε άμεσα από τους διαλόγους, αλλά μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε).

Η δική μου γνώμη είναι πως είναι η πραγματικότητα. Αυτό σε αφήνει να επικεντρωθείς περισσότερο στην σύνθετη ιστορία που είπε η ταινία και τον κόσμο που έφτιαξε, παρά στην ιστορία που δεν είπε η ταινία και το υποθετικό κόσμο εκτός του "ονείρου" που παρουσίασε.

Αλλά, ναι, ο Nolan στο τέλος -και ίσως και γενικότερα, αν υποθέσουμε ότι το συνεχές κυνηγητό του Cobbs από μια εταιρεία, το ότι δε θυμάται καθόλου τα πρόσωπα των παιδιών του, το ότι μπαίνει σε ένα πολύ στενό διάδρομο και σφηνώνει κλπ είναι σημάδια ότι βρίσκεται σε κάποιο διαρκές όνειρο/εφιάλτη- ο Nolan λοιπόν παίζει με τον θεατή.

Σου δείχνει ότι τον Cobbs δεν τον νοιάζει πλέον η σβούρα. Έχει κάνει ό,τι μπορούσε και έχει βρει τα παιδιά του. Δεν κάθεται να δει την "έκβαση" του totem. Από εκεί και πέρα αρχίζει το πανηγύρι με το πόσο θέλει να το ψάξει ο θεατής και ποια απάντηση τον ικανοποιεί περισσότερο.

Μέχρι και ολόκληρη θεωρία έχει βγει για το πώς η Ariadne είναι η ψυχολόγος του Cobbs, η Mal συμβολίζει τις τύψεις του και ο Saito την μετάνοιά του και δε-ξέρω-γω-τι άλλο. Προτιμώ να μείνω στα πολύ καλοφτιαγμένα mechanics του κόσμου που έδειξε ο Nolan και την διαδικασία του inception μιας ιδέας σε ανυποψίαστο θύμα.

• Απαντ. 701
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αρκετα καλη και εξυπνη η ιδεα του Νολαν, ομως οχι κατι το συγκλονιστικο και με περισσευμα βαβουρας. Το γεγονος οτι ο Νολαν δεν ειναι στους αγαπημενους μου σκηνοθετες, εγκειται στο οτι στην προσπαθεια του να μην κανει ρηχη ταινια, μερικες φορες την κανει παραπανω περιπλοκη απο το αναμενομενο, δυστυχως ανευ προστιθεμενης ουσιας ομως.

7

• Moderators
Δημοσ.
Αρκετα καλη και εξυπνη η ιδεα του Νολαν, ομως οχι κατι το συγκλονιστικο και με περισσευμα βαβουρας.

7

Oπως καταλαβαινεις φυσικο επακολουθο της δηλωσης σου ειναι να μας πεις και μερικες ταινιες στις οποιες δινει 8-9-10,για να καταλαβουμε το γουστο σου.

Δημοσ.

εγω εχω δικο μου word document οπου βαθμολογω οσες ταινιες βλεπω .

το inception το εχω βαθμολογησει με 97/100

οπου βρισκεται στην πρωτη θεση μαζι με το lord of the rings the two towers .

να σημειωσω πως ελαχιστες ταινιες βρισκονται πανω απο 90 .

το inception ειναι η ταινια που θα σε κανει να σκεφτεις να ψαξεις για απαντησεις , που θα αποτυπωθει στο μυαλο σου . ειναι αριστουργημα απο θεματα σκηνοθεσιας σεναριου !! δεν χρειαζονται εφε για μια ταινια για να ειναι καλη .

Δημοσ.

λολ συμφωνω με τον gio , γιατι και ενας φιλος μου λεει ειναι απο τις χειροτερες ταινιες που ειδε αλλα και δεν ειναι δυνατον αυτο , αλλα ειναι λατρης του steven seagal οποταν καταλαβαινεται πως λογικο ειναι να μην του αρεσε .

Δημοσ.
1.μας εχει σκισει λιγο ο Νολαν ,αλλα μας αρεσει :-)

2.εχω κατι αποριες

1.γιατι ο Κομπ,οταν παει να βρει τον Σαιτο,τον ξεβραζει το κυμα?

Δεν δειχνει να ειναι αυτο το ονειρεμα απο το ιδιο λεβελ με το 4ο.

Μπορεί να τον ξεβρασε το κύμα γιατί εκείνη την στιγμή είναι που στο level 1 πέφτει μέσα στην θάλασσα, αν θυμάσαι και στην αρχή της ταινίας όταν πέφτει μέσα μπανιέρα βλέπει να σκάνε απο παντού νερά.

Δημοσ.
Oπως καταλαβαινεις φυσικο επακολουθο της δηλωσης σου ειναι να μας πεις και μερικες ταινιες στις οποιες δινει 8-9-10,για να καταλαβουμε το γουστο σου.

Το ιδιο σκεφτομουν και εγω, αλλα βαριομουν να μπω στην διαδικασια..

Μπορεί να τον ξεβρασε το κύμα γιατί εκείνη την στιγμή είναι που στο level 1 πέφτει μέσα στην θάλασσα, αν θυμάσαι και στην αρχή της ταινίας όταν πέφτει μέσα μπανιέρα βλέπει να σκάνε απο παντού νερά.

Χμμ και αυτο εχει την λογικη του, δεν το ειχα σκεφτει...

• Moderators
Δημοσ.
Το ιδιο σκεφτομουν και εγω, αλλα βαριομουν να μπω στην διαδικασια..

Εγω μπηκα στην διαδικασια και για αυτο λειπουν μερικα posts..

Δημοσ.

Καλά το να πω απλά ότι είναι ταινιάρα είναι πολύ λίγο.Την είδα ήδη μια φορά και σίγουρα θα την δω και δευτερη, και μετά βλέπουμε.

Μία από τις καλύτερες αναλύσεις που διάβασα είναι η παρακάτω, η οποία προσωπικά για εμένα εξηγεί πάρα πολλά από τα σημεία της ταινίας....

Inception movie analysis

Δημοσ.

Το τραβάει απ' τα αυτιά για να καταλήξει σε μια μπούρδα, νομίζω, αλλά προφανώς είναι το ενδεχόμενο που περιμένουμε να αποδειχτεί.

Δημοσ.

Μόλις γύρισα από τον κινηματογράφο. Καλή ταινία. Πάρα πολύ καλή σκηνοθεσία, πάρα πολύ ωραίες ιδέες, αλλά η εκτέλεση έχασε αρκετά.

Αντί να εμβαθύνει περισσότερο στην ουσία του concept, χάσαμε πάρα πολλή ώρα σε ανούσιο πιστολίδι και στο κουβάλημα από δωμάτιο σε δωμάτιο με την σουβλοξαπλώστρα. Αλλά ξέχασα, υψηλού προϋπολογισμού ταινία χωρίς κυνήγι με αυτοκίνητα και πιστολίδι δεν γίνεται πια.

Δημοσ.

οταν διαβαζεις ενα thread για μια ταινια και ειναι:

εγω

a

οταν

a

αλλα

a

γιατι

a

οτ

a

μα

a

καρ

a

α

a

1

a

φ

a

[spoiler']a

a

καταλαβαίνεις οτι η ταινία θα ειναι και γαμω :P

Δημοσ.

Την είδα χθες, (δλδ προχθές), καλή ήταν δε λέω.

Το βράδυ όμως που έπεσα για ύπνο, είδα πως ήμουν λέει στο σπίτι της μάνας μου και για κάποιο λόγο έφυγα βιαστικά για να πάω μάλλον στο μαγαζί.

Ήμουν ημίγυμνος ξυπόλυτος και είχα δύο μαξιλάρια αγκαλιά.

Στην μέση της διαδρομής κατάλαβα πως κάτι ξέχασα (τα ρούχα μου); και άρχισα να γυρνάω πίσω βρίζοντας.

Ενώ γυρνούσα λοιπόν, πέφτω σε ένα σταυροδρόμι όπου και αντικρίζω δύο σκυλόσκυλα (πως λέμε σκυλόψαρα; ε, τέτοιου μεγέθους αδιευκρίνιστης ράτσας) να με πλησιάζουν απειλητικά.

Αποφάσισα να το παίξω ψύχραιμος και έπιασε, πέρασα από δίπλα τους και δε μου έκαναν τίποτα.

Μετά δε θυμάμαι ή ξύπνησα.

Γιατί ξύπνησα;

Αφου δε με φάγανε τα ρημάδια.

Μαλακίες λέει ο Νόλαν!

Αλήθεια είδα το παραπάνω όνειρο, δεν είναι μομφή για Νόλαν - λατρεύω Νόλαν! :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...