Προς το περιεχόμενο

Inception (2010)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Και εκτός αυτού, αφού εσύ ονειρεύεσαι και γίνεσαι superman, και πάνε μετά και οι προβολές να γίνουν superman, γιατί εσύ να μην ονειρευτείς ότι ΔΕΝ μπορούν να γίνουν ;

Γιατί εσύ ελέγχεις ΜΟΝΟ τα physics του κόσμου. Οι προβολές από το "θύμα"/στόχο γεμίζουν τον κόσμο (και άρα ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ στη λογική του κόσμου αυτού) και εσύ δεν έχεις άμεσο έλεγχο στο πως θα συμπεριφέρονται.

Πχ στον πρώτο κόσμο της Ariadne, οι προβολές περπατούν και οδηγούν και στο "ταβάνι" σα να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν πέφτουν κάτω σαν ψόφιες μύγες.

Οπότε αν oνειρευτείς ένα κόσμο όπου είναι δυνατόν να είσαι superman, τότε κατ'ουσίαν φτιάχνεις ένα σύμπαν όπου είναι εφικτοί νόμοι όπως αυτοί που ισχύουν στο DC universe, οπότε ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ. Ακόμα και να πεθάνεις.

• Απαντ. 701
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πχ στον πρώτο κόσμο της Ariadne, οι προβολές περπατούν και οδηγούν και στο "ταβάνι" σα να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν πέφτουν κάτω σαν ψόφιες μύγες.

Αυτό όμως δεν ξέρεις αν έγινε επειδή εκείνη το επέλεξε να γίνει ή επειδή απλά έγινε έτσι λόγω των συνθηκών που άλλαξαν.

Μπορούσε κάλλιστα να τους κάνει να πέσουν όλοι σαν ψόφιες μύγες, σωστά ; :P

• Moderators
Δημοσ.

Αυτό όμως δεν ξέρεις αν έγινε επειδή εκείνη το επέλεξε να γίνει ή επειδή απλά έγινε έτσι λόγω των συνθηκών που άλλαξαν.

Μπορούσε κάλλιστα να τους κάνει να πέσουν όλοι σαν ψόφιες μύγες, σωστά ; :P

Δεν καταλαβαίνω που οδηγεί αυτή η υπόθεση πάνω στην υπόθεση. Ναι, θα μπορούσε να ρυθμίσει τα physics και άλλο. Και ναι, όσες προβολές επιζούσαν θα προσαρμόζονταν στα νέα physics και θα συνέχιζαν να είναι απειλητικές (πιο απειλητικές από πριν).

Και πριν προλάβεις να το ρωτήσεις: Όχι δεν μπορείς να φτιάξεις κόσμο που να έχεις μόνο τον "στόχο" και καμιά προβολή του.

Δημοσ.

Όχι, γιατί οι "προβολές" δεν έχουν τη δικιά τους βούληση ώστε να θέλουν να αποκτήσουν υπερφυσικές δυνατότητες. Επίσης, οι προβολές είναι αναμνήσεις απ'τον πραγματικό κόσμο( οι περισσότερες είναι οι άνθρωποι που βλέπεις στο δρόμο αλλά δεν τους δίνεις και πολύ σημασία όμως και πάλι αποτυπώνονται στο υποσυνείδητό σου, και κάμποσες άλλες είναι και άνθρωποι που γνωρίζεις καλά), που σημαίνει ότι είναι αντίγραφα των ανθρώπων της πραγματικότητας άρα δεν μπορούν να αποκτήσουν δυνάμεις τύπου superman.

Και εκτός αυτού, αφού εσύ ονειρεύεσαι και γίνεσαι superman, και πάνε μετά και οι προβολές να γίνουν superman, γιατί εσύ να μην ονειρευτείς ότι ΔΕΝ μπορούν να γίνουν ;

Οι προβολές του υποσυνείδητου σαφώς και μπορούν να πράξουν αντίθετα στα "θέλω" του dreamer. Ξεκαθαρίστηκε από τον Cobb άλλωστε.

Αν δημιουργηθεί λοιπόν ένας κόσμος όπου είσαι superman, θεωρούμε πως εφόσον επιτρέπεται πλέον από τους κανόνες του σύμπαντος αυτού, τίποτα δεν εμποδίζει τις προβολές να ανταποδώσουν σε είδος. Εναλλακτικά μπορεί το υποκείμενο στη συνεχή θέαση μη οικείων γεγονότων απλώς να ξυπνήσει (νομίζω αναφέρθηκε και κάτι τέτοιο).

Επιπλέον, προσπαθούν με λεπτούς χειρισμούς να κάνουν το ίδιο το υποσυνείδητο του Φίσερ να παίξει εναντίον του και να φυτέψει μόνος τους εν τέλει την ιδέα στον εαυτό του. Αυτή η ωμή βία που θα χρησίμευε; Μόνο στο επίπεδο 3 αλλά με όλη την κουβέντα περί αστάθειας των τριών επιπέδων το σουπερμανιλίκι θα το αποτελείωνε θαρρώ.

Τώρα για αυτά που λες περί του τι είναι οι προβολές ειλικρινά δεν ξέρω από που τα βρήκες. Δεν είναι κομπάρσοι οι προβολές. Έτσι όπως το κατάλαβα εγώ είναι προβολή διαφόρων πτυχών της ψυχοσύνθεσης και του υποσυνείδητου του εκάστοτε dreamer στον κόσμο.

Όσο για το τελευταίο, αν υπονοούνταν στην ταινία ότι μπορούσαν να ελέγξουν όπως λες το υποσυνείδητο τους, η ταινία θα είχε διάρκεια 5 λεπτά.

Edit: Ούτε ένα τηλέφωνο δεν μπορούμε να πάρουμε χωρίς μείνουμε πίσω 4 posts πια;

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω που οδηγεί αυτή η υπόθεση πάνω στην υπόθεση. Ναι, θα μπορούσε να ρυθμίσει τα physics και άλλο. Και ναι, όσες προβολές επιζούσαν θα προσαρμόζονταν στα νέα physics και θα συνέχιζαν να είναι απειλητικές (πιο απειλητικές από πριν).

Και πριν προλάβεις να το ρωτήσεις: Όχι δεν μπορείς να φτιάξεις κόσμο που να έχεις μόνο τον "στόχο" και καμιά προβολή του.

βασικά:

Στο πρώτο όνειρο (chemist) ο Forger και ο pointman μπορούν να ονειρευτούν όπλα (χαρακτηριστική σκηνή και από το τρέϊλερ: You mustn't be afraid to dream with a bigger gun και βγάζει το tube ενώ ο Pointman έχει το ΑΚ-47. Ίσως ο σκηνοθέτης το άφησε "κενό" αυτό το σημείο επίτηδες.

Δημοσ.
βασικά:

Στο πρώτο όνειρο (chemist) ο Forger και ο pointman μπορούν να ονειρευτούν όπλα (χαρακτηριστική σκηνή και από το τρέϊλερ: You mustn't be afraid to dream with a bigger gun και βγάζει το tube ενώ ο Pointman έχει το ΑΚ-47. Ίσως ο σκηνοθέτης το άφησε "κενό" αυτό το σημείο επίτηδες.

Πιο είναι το κενό; Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε μπει με αυτό το όπλο στο όνειρο - δεν νομίζω να το έκανε conjure επί τόπου (που ούτε αυτό θα με ξάφνιαζε). Πρόκειται για υπαρκτό αντικείμενο που ακολουθεί κανονικότατα τα physics του υπαρκτού κόσμου. Δεν προκαλεί.

Δημοσ.

Τώρα για αυτά που λες περί του τι είναι οι προβολές ειλικρινά δεν ξέρω από που τα βρήκες. Δεν είναι κομπάρσοι οι προβολές. Έτσι όπως το κατάλαβα εγώ είναι προβολή διαφόρων πτυχών της ψυχοσύνθεσης και του υποσυνείδητου του εκάστοτε dreamer στον κόσμο.

Μπορεί μέσα στη νύστα μου να λέω βλακείες και συγγνώμη, αλλά αν θυμάμαι καλά το είχανε πει στην ταινία ότι οι προβολές είναι εικόνες του υποσυνείδητου όπως το παράδειγμα που έδωσα με τους ανθρώπους στον δρόμο.

Όσο για το τελευταίο, αν υπονοούνταν στην ταινία ότι μπορούσαν να ελέγξουν όπως λες το υποσυνείδητο τους, η ταινία θα είχε διάρκεια 5 λεπτά.

Ε γι'αυτό ακριβώς λέω ότι η ταινία παίρνει κάποια πράγματα ως δεδομένα και ας είναι τρύπες στο σενάριο, για να μην είναι 5 λεπτά.

Δημοσ.
Ειλικρινά, βαρέθηκα να πατάω το κουμπί spoiler σε αυτό το thread :P

Άμα σου αρέσει, αλλιώς τα κοιυβαδάκια σου και σε άλλη παραλία:Ρ

• Moderators
Δημοσ.

Και για να μπερδέψω τα πράγματα (ή τα ξεκαθαρίζουμε; :lol:) προσθέτω επίσης και το

"ταλέντο" του forger να λειτουργεί ως σαλαμάνδρα (shape shifter). Αυτό προφανώς είναι μια "ειδικότητά" του, δηλαδή από όσο γνωρίζουμε είναι γνωστός "επαγγελματίας" σε αυτό (γιατί τον βρίσκει ο Cobbs για αυτόν τον σκοπό), που σημαίνει ότι το έχει καταφέρει χωρίς να προκαλεί αντιδράσεις από projections (εξού και ο τίτλος του forger).

Οπότε από την μια έχουμε τη δυνατότητα να εμφανίζεις μια special ability στον ονειρικό κόσμο και από την άλλη αυτό προϋποθέτει ότι θα έχεις "εξασκηθεί" σε αυτό (και ότι δεν θα είναι κάτι το προφανώς παράδοξο -όπως το να πετάς βγαίνοντας από τηλεφωνικό θάλαμο).

Δημοσ.

Με την ίδια λογική που θα μπορούσαν να ψήσουν πίτσα στο φούρνο. Εφόσον πρόκειται για κάτι το υπαρκτό στον κόσμο τους, η πίστη και μόνο στη λειτουργία του αρκεί. Ή τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.

Ε, λίγο μελό εξήγηση. Και επιπλέον, γιατί συσκευή για πίστη; Γιατί όχι ασάλιωτοι και σκέτοι;

Δημοσ.

Μόλις έμαθα ότι ο Nolan είναι Ιρλανδός, και η λίστα μου μεγάλωσε. Gallgher, Chris O'Dowd, Oscar Wilde, και τώρα Nolan. Νομίζω ότι θα αλλάξω αγαπημένη χώρα. (Ναι η Αγγλία είναι)

Δημοσ.

..., που σημαίνει ότι είναι αντίγραφα των ανθρώπων της πραγματικότητας άρα δεν μπορούν να αποκτήσουν δυνάμεις τύπου superman.

Και που ξερεις εσυ, ο passer by οτι ο καθενας τους δεν εχει δυναμεις τυπου superman??

Εννοω, μιας και ειναι απλα ανθρωποι που ειδες καποτε τυχαια, και αυτοι αποτυπωθηκαν στην μηνυμη σου, που ξερεις τι abilities εχουν και τι physics ακολουθουν?

Εγω ειδα την ταινια, εβγαλα τα συμπερασματα μου για να γεμισω οτι τυχον κενα μου αφησε και την κατευχαριστηθηκα.. Τωρα πως εγινε μετα απο ενα μηνα να με ΚΑΤΑμπερδεψετε ενας Nolan ξερει :P

Δημοσ.
Ε, λίγο μελό εξήγηση. Και επιπλέον, γιατί συσκευή για πίστη; Γιατί όχι ασάλιωτοι και σκέτοι;

"Πρέπει κάτι να υπάρχει για να τους κάνει να βυθιστούν όλοι μαζί πιο βαθιά στο υποσυνείδητο του Fischer, ΠΟΥ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ δεν θα είναι το απλό "α ονειρεύομαι, άρα μπορώ να κάνω τα πάντα, άρα τώρα είμαι ένα επίπεδο πιο κάτω... και τώρα είμαι ένα επίπεδο πιο πάνω κ.ο.κ. Και αυτό το κάτι είναι και αυτό που λειτουργεί και στον πραγματικό κόσμο, οπότε λειτουργεί και στον ονειρικό: Η συσκευή (αν και έχει πολλάκις αναφερθεί ότι η διαδικασία είναι επικίνδυνη και συχνά έχει ασταθή αποτελέσματα)."

Πρέπει να υπάρχει ΚΑΤΙ αλλιώς δε θα έβγαζε νόημα, δεν θα ήταν οικείο, με τις γνωστές πιθανές παρενέργειες. Δες το και σαν αυθυποβολή ενδεχομένως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...