Προς το περιεχόμενο

Inception (2010)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 701
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κάτι άλλο που πήρε το αυτί μου είναι ότι ενδεχομένως να επηρεάστηκε η ταινία και από το animation του -πρόσφατα αποθανόντος- Σατόσι Κον "Paprika".

Προσωπικά θα του ρίξω μια ματιά.

• Moderators
Δημοσ.

Όταν η Mal και ο Cobbs έφτασαν στο limbo την πρώτη φορά, ο Cobbs διατήρησε την επαφή με την πραγματικότητα μέχρι τέλους. Ήξερε ότι βρισκόταν σε όνειρο και η πραγματικότητα βρισκόταν αλλού.

Η Mal επέλεξε να το ξεχάσει. Γι' αυτό και αποχωρίστηκε το totem της (ή εναλλακτικά το έθαψε κάπου στη "σκέψη" της σε ακίνητη θέση) και επέλεξε να κάνει το limbo την πραγματικότητά της.

Σε κάποια φάση ο Cobbs λέει ότι έζησαν πολλά χρόνια στη limbo και όταν αυτοκτόνησαν γύρισαν ως γέρικες ψυχές σε νεανικά σώματα. Άσχετα με το πώς δείχνει η ταινία την πρώτη φορά την αυτοκτονία στις ράγες, αυτοί είχαν μείνει στην limbo για κάποιες δεκαετίες. (Και όντως στο φινάλε στα σύντομα flashbacks δείχνει δυο γερασμένα χέρια να κρατούνται στις ράγες).

Οπότε κι εγώ είμαι με την άποψη ότι τα γηρατειά στο limbo είναι κάτι σχετικό. Και ίσως αυτό να σημαίνει ότι για την Mal που έκανε το limbo την πραγματικότητά της έζησαν και γέρασαν εκεί, αλλά για τον Cobbs που ήξερε ότι είναι σε όνειρο οι μορφές τους παρέμεναν νέες (ή κάτι σε αυτές τις γραμμές).

Δημοσ.

χωρις να εχω διαβασει λεξη απο το τοπικ αυτο (οποτε δεν ξερω αν καποιος το εχει αναφερει πιο πριν), θεωρω πως το Inception ηταν μια μετρια αντιγραφη του Matrix. ενδεχομενως να μην ειναι πιστη αντιγραφη, ομως ειχε πολλα στοιχεια απο το matrix. εξαλλου το matrix ηταν ισως η πρωτη καλογυρισμενη ταινια τετοιου ειδους.. αν δεν υπηρχε το ματριξ θα ειχα ενθουσιαστει πολυ περισσοτερο..

Δημοσ.
Χωρίς παρεξήγηση αλλά δε κατάλαβα τίποτα :-)

Στο ξανά εξηγώ.

την ώρα που θυμάται πως είχαν γεράσει και τους δείχνει γερασμένους να προχωράνε…, δείχνει στιγμιαία και 2 χεριά γερασμένα να κράτιονται στις ραγές. (την ιδία σκηνή με τις ράγες αλλά με γερασμένα χερια) Οπότε στις ραγές ήταν γεροί. Απλά δεν το θυμόταν.

χωρις να εχω διαβασει λεξη απο το τοπικ αυτο (οποτε δεν ξερω αν καποιος το εχει αναφερει πιο πριν), θεωρω πως το Inception ηταν μια μετρια αντιγραφη του Matrix. ενδεχομενως να μην ειναι πιστη αντιγραφη, ομως ειχε πολλα στοιχεια απο το matrix. εξαλλου το matrix ηταν ισως η πρωτη καλογυρισμενη ταινια τετοιου ειδους.. αν δεν υπηρχε το ματριξ θα ειχα ενθουσιαστει πολυ περισσοτερο..

Περισσότερο κοινά στοιχειά με το 13ο πάτωμα είχε παρά με το ματριξ. Και το ματριξ δεν ήταν το πρώτο σε αυτό το είδος. Υπήρχαν ταινίες πολύ πριν το ματριξ.

Δημοσ.

Η Mal επέλεξε να το ξεχάσει. Γι' αυτό και αποχωρίστηκε το totem της (ή εναλλακτικά το έθαψε κάπου στη "σκέψη" της σε ακίνητη θέση) και επέλεξε να κάνει το limbo την πραγματικότητά της.

Το είχε βρει όμως εκείνος και το έθεσε σε "λειτουργία" βάζοντας της την ιδέα ότι αυτό που ζούσαν στο όνειρο ήταν πραγματικότητα. Γι' αυτό είπε ότι το πρώτο Inception ήταν προς αυτήν. Εκείνη όντως ήθελε να μείνουν εκεί, αλλά το ότι το περνούσε για αληθινό δεν ήταν δική της επιλογή.

Δημοσ.

Όλες οι ταινίες είναι "αντιγραφές" προηγουμένων. Μην κολλάς. Ειδικά φέρνοντας σαν παράδειγμα το matrix το οποίο έχει κατακλέψει άλλες τόσες ταινίες...

Δημοσ.

Αντί να κάνουν όλη αυτή την φασαρία θα μπορούσαν πολύ απλά να καλέσουν τον Σταλόνε και την παρέα του.Τότε θα βλέπατε πόσο γρήγορα θα διέλυε την αυτοκρατορία του πατέρα του ο Fischer Junior.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αντί να κάνουν όλη αυτή την φασαρία θα μπορούσαν πολύ απλά να καλέσουν τον Σταλόνε και την παρέα του.Τότε θα βλέπατε πόσο γρήγορα θα διέλυε την αυτοκρατορία του πατέρα του ο Fischer Junior.

αυτό θα ήταν το permanent kick...

Δημοσ.

Την ειδα χ8ες την ταινια και μου αρεσε παρα πολυ! Δεν μου 8υμησε ματριξ... Και το καστ ηταν τελιο!

• Moderators
Δημοσ.

Το είχε βρει όμως εκείνος και το έθεσε σε "λειτουργία" βάζοντας της την ιδέα ότι αυτό που ζούσαν στο όνειρο ήταν πραγματικότητα. Γι' αυτό είπε ότι το πρώτο Inception ήταν προς αυτήν. Εκείνη όντως ήθελε να μείνουν εκεί, αλλά το ότι το περνούσε για αληθινό δεν ήταν δική της επιλογή.

Εγώ κατάλαβα το ακριβώς αντίθετο. Αυτή αποχωρίζεται το totem (κλειδώνοντάς το ακίνητο στο χρηματοκιβώτιο) οπότε χάνει το μοναδικό πράγμα που θα της θύμιζε ότι δεν βρίσκεται στην πραγματικότητα. Ο Cobb την έθεσε σε λειτουργία (άπειρο στριφογύρισμα) φυτεύοντάς της την ιδέα ότι ο "κόσμος της δεν είναι αληθινός" (κάτι που λειτούργησε στο να την πείσει να αυτοκτονήσουν για να φύγουν από το limbo, αλλά είχε την παρενέργεια του inception, δηλαδή η ιδέα παρέμεινε με την Mal και για τον πραγματικό κόσμο).

Δημοσ.

Εγώ κατάλαβα το ακριβώς αντίθετο. Αυτή αποχωρίζεται το totem (κλειδώνοντάς το ακίνητο στο χρηματοκιβώτιο) οπότε χάνει το μοναδικό πράγμα που θα της θύμιζε ότι δεν βρίσκεται στην πραγματικότητα. Ο Cobb την έθεσε σε λειτουργία (άπειρο στριφογύρισμα) φυτεύοντάς της την ιδέα ότι ο "κόσμος της δεν είναι αληθινός" (κάτι που λειτούργησε στο να την πείσει να αυτοκτονήσουν για να φύγουν από το limbo, αλλά είχε την παρενέργεια του inception, δηλαδή η ιδέα παρέμεινε με την Mal και για τον πραγματικό κόσμο).

Βγάζει σαφέστατα περισσότερο νόημα έτσι όπως το λες. Πρέπει να την ξαναδώ την ταινία!! :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...