Προς το περιεχόμενο

Inception (2010)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ότι ταινία και να βγάζει ο Λεο είναι must για μένα. Πάρα πολύ ωραία VFX και τέλειο DTS. Με καθήλωσε περισσότερο με τα εφε της. Πιστεύω πως είχε αρκετά κενά η υπόθεση. Και μιας και λύνουμε τις απορίες μας εδώ ας πω και την δική μου.

Όταν έμπαιναν σε ένα όνειρο μετά που ξυπνούσαν θυμόντουσαν τι είχε γίνει και τα πρόσωπα τα οποία συναντήσαν. Ξυπνώντας λοιπόν στον αεροπλάνο θα έπρεπε ο Robert Fischer (γιος) καθώς τους έβλεπε μέσα στο αεροπλάνο να τους θυμηθεί ! Έτσι δεν είναι ? :rolleyes:

Ε, είχαν μια ανάμνηση όπως συμβαίνει σε όλους μας. Ο Fisher λογικά δε θυμόταν 100% το όνειρο απλώς ήξερε πως είχε ονειρευτεί τους συγκεκριμένους τύπους που είχαν μπει μαζί τους στην πτήση.

Πάντως προσωπικά, αν και η ταινία με ενθουσίασε, το κεντρικό κομμάτι της ιστορίας μου φάνηκε αδύναμο. Δηλαδή ο σκοπός (το να τον κάνουν να διαλύσει την εταιρία του) δεν ήταν κατά τη γνώμη μου αρκετός. Έπρεπε να είναι κάτι πιο ουάου. Το έσωσε στο τέλος με το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου (δεν μπορώ να πω) αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή μου είχε φανεί αρκετά αδύναμο.

• Απαντ. 701
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι ακόμα...

το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου στο όνειρο του Φίσερ ήταν κομμάτι της δημιουργίας της architect ε? Για να αποκαταστήσουν τις σχέσεις του με το πατέρα του και να ακολουθήσει την ιδεά που του φυτέψανε, να μοιράζει τη περιουσία του στα δύο...

δε λέω μπούρδες ε?

Δημοσ.
Να ρωτήσω κάτι ακόμα...

το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου στο όνειρο του Φίσερ ήταν κομμάτι της δημιουργίας της architect ε? Για να αποκαταστήσουν τις σχέσεις του με το πατέρα του και να ακολουθήσει την ιδεά που του φυτέψανε, να μοιράζει τη περιουσία του στα δύο...

δε λέω μπούρδες ε?

Όχι, νομίζω πως

το περιεχόμενο ήταν καθαρά στο υποσυνείδητο του Φίσερ. Κάτι που δε θα μπορούσαν να ξέρουν οι άλλοι γι' αυτό και έπρεπε να το ανοίξει μόνος του.

Edit: Τώρα που το ξανασκέφτηκα μπορεί να έχεις δίκιο. Γιατί και ο Λεο αυτό έκανε με τη γυναίκα του...έτσι της έβαλε την ιδέα!

Δημοσ.

Πάντως έχει σημασία και σε τι αίθουσα θα δεις την ταινία. Αν τη δεις σε καμιά αίθουσα χωρις dts,ex.., που απλα έχει 2 ηχεία (βλέπε άσσος θες/κης) τότε έχεις χάσει το 70 % της απόλαυσης. Το είδα σε vmax αίθουσα και έτρεμε όλη η αίθουσα από τον ήχο.

@ katergaris79

Απλά όταν έμπαιναν αυτοί σε ένα όνειρο (βλέπε με κοριτσάκι καθώς της μάθαινε) ήταν σαν να μπαίνουν στο matrix.., θυμόντουσαν ακόμη και μέσα στο όνειρο τι γίνεται στη πραγματικότητα και καταλάβαιναν πως είναι σε όνειρο. ΜπερδεμαB)

Δημοσ.
Όχι, νομίζω πως

το περιεχόμενο ήταν καθαρά στο υποσυνείδητο του Φίσερ. Κάτι που δε θα μπορούσαν να ξέρουν οι άλλοι γι' αυτό και έπρεπε να το ανοίξει μόνος του.

Edit: Τώρα που το ξανασκέφτηκα μπορεί να έχεις δίκιο. Γιατί και ο Λεο αυτό έκανε με τη γυναίκα του...έτσι της έβαλε την ιδέα!

Του φύτεψαν την ιδέα, αλλά ο ίδιος έβγαλε το αποτέλεσμα που ωρίμασε στο υποσυνείδητό του. Αλλιώς δε γίνεται.

Δημοσ.

Όντως τους δείχνει στο τρένο να πεθαίνουν και να είναι νέοι αλλά μετά δείχνει ότι είναι παπούδες. Πιστεύω ότι και στο τρένο παπούδες ήταν αλλά δεν ήθελε να μας το δείξει γιατί ήταν πιό ωραίο που το αποκάλυψε μετά.

Δημοσ.
Πάντως προσωπικά, αν και η ταινία με ενθουσίασε, το κεντρικό κομμάτι της ιστορίας μου φάνηκε αδύναμο. Δηλαδή ο σκοπός δεν ήταν κατά τη γνώμη μου αρκετός. Έπρεπε να είναι κάτι πιο ουάου.

Εδώ συμφωνώ κι εγώ πολύ. Δηλαδή σε κάποια σημεία έπιασα τον εαυτό μου να λέει (και όλο αυτό για κάτι τόσο λίγο).

Δημοσ.

Πάντως προσωπικά, αν και η ταινία με ενθουσίασε, το κεντρικό κομμάτι της ιστορίας μου φάνηκε αδύναμο. Δηλαδή ο σκοπός (το να τον κάνουν να διαλύσει την εταιρία του) δεν ήταν κατά τη γνώμη μου αρκετός. Έπρεπε να είναι κάτι πιο ουάου. Το έσωσε στο τέλος με το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου (δεν μπορώ να πω) αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή μου είχε φανεί αρκετά αδύναμο.

Προφανώς και δεν είναι αυτό το "κεντρικό" κομμάτι της ιστορίας.

Δημοσ.

Σχετικά με το νέοι, γέροι, τρένο και δε συμμαζεύεται...

Aging in Limbo is also subjective. This allows one to appear elderly and then later become young again or vise versa.

Από εδώ

Δημοσ.

Παίζει και το σενάριο να είχαν γεράσει και να τους άγγιξε ο Jacob οπότε στη σκηνή του τρένου να είναι νέοι?

Αστειεύομαι.

Κρύψτο πριν το δει ο konnak.

Δημοσ.

Προφανώς και δεν είναι αυτό το "κεντρικό" κομμάτι της ιστορίας.

Μα για ΟΛΑ όσα είδαμε μετά το πρώτο δεκάλεπτο, αυτός δεν είναι ο σκοπός; Δε μιλάω για το νόημα, για το κομμάτι του storytelling (που λέμε και στο χωριό μου) μιλάω.

Δημοσ.

Εξηγώ την φάση με το τρένο.

Απλά θυμόταν πως ήταν νέοι στις ραγές διότι μετά που θυμάται πως είχαν γεράσει και τους δείχνει γερασμένους να προχωράνε, δείχνει στιγμιαία και δυο γερασμένα χεριά που κράτιονται από την σκηνή στις ραγες.

Δημοσ.
Εξηγώ την φάση με το τρένο.

Απλά θυμόταν πως ήταν νέοι στις ραγές διότι μετά που θυμάται πως είχαν γεράσει και τους δείχνει γερασμένους να προχωράνε, δείχνει στιγμιαία και δυο γερασμένα χεριά που κράτιονται από την σκηνή στις ραγες.

Χωρίς παρεξήγηση αλλά δε κατάλαβα τίποτα :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...