Προς το περιεχόμενο

Inception (2010)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Saito όμως σκοτώθηκε στο 1ο επίπεδο (και λογικά και ο Cobbs εφόσον έχασε τα kicks σκοτώνεται σε όλα τα επίπεδα -πλην limbo), οπότε όταν επανέρχονται από το limbo ξυπνούν κατευθείαν στην πραγματικότητα

:D για κάποιο λόγο αυτό βγάζει νόημα για μένα.

Σύμφωνοι. Απλώς μια παρατήρηση: Εφόσον όλοι πλην Κομπ-Σάιτο ακολούθησαν τα kicks και ξυπνούσαν ένα ένα τα επίπεδα, αυτά τα επίπεδα δε χάνονταν κιόλας; Αν φύγει π.χ ο forger από το επίπεδο 3 που ήταν δικό του όνειρο και ξυπνήσει στο επίπεδο 2, δεν είναι λογικό αυτό το επίπεδο 3 απλούστατα να μην υπάρχει καν πλέον; Γι'αυτό θεωρώ τη συσχέτιση Limbo-Επίπεδο"4" κάπως άστοχη. Πρόκειται για απολύτως διαφορετικό μέρος και ας χρησιμοποιείται κατά κάποιο τρόπο το σκαλί κάτω από το 3.

• Απαντ. 701
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Σύμφωνοι. Απλώς μια παρατήρηση: Εφόσον όλοι πλην Κομπ-Σάιτο ακολούθησαν τα kicks και ξυπνούσαν ένα ένα τα επίπεδα, αυτά τα επίπεδα δε χάνονταν κιόλας; Αν φύγει π.χ ο forger από το επίπεδο 3 που ήταν δικό του όνειρο και ξυπνήσει στο επίπεδο 2, δεν είναι λογικό αυτό το επίπεδο 3 απλούστατα να μην υπάρχει καν πλέον;

Δεν είναι απαραίτητο αυτό. Πχ στο limbo αφού αποχώρησαν Mal και Cobbs ο κόσμος που έφτιαξαν παρέμεινε και κατέρρεε (αυτό το έχουμε ως δεδομένο από τη συζήτηση για το limbo μέσα στην ταινία αλλά ok, ίσως το Limbo δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα). Στην αρχή της ταινίας, στο σκηνικό με το safe του Saito, το επίπεδο ήταν του Arthur, και όταν αυτός σκοτώνεται το κτίριο αρχίζει να καταρρέει, ωστόσο το επίπεδο δεν εξαφανίζεται απότομα.

Δεν ξέρω, ακόμα και αν παύουν εντελώς να υπάρχουν τα ενδιάμεσα επίπεδα, πως αυτό έρχεται σε αντίθεση με το ότι το επόμενο επίπεδο από το 3ο είναι το limbo;

Δημοσ.

Σίγουρα δεν είναι απαραίτητο, εικασίες κάνω. Η ένσταση μου για την limbo είναι ότι δεν υπάρχει το υποκείμενο-dreamer και οι.. guests όπως συμβαίνει στα άλλα επίπεδα. Είναι shared state. Απλώς προτείνω έναν εναλλακτικό τρόπο εξήγησης εκτός του "ήταν νεκροί στα άλλα επίπεδα" δηλαδή "δεν υπήρχαν πλέον τα άλλα επίπεδα" επειδή έφυγε ο εκάστοτε dreamer ένα επίπεδο πάνω.

Δημοσ.

lucid dreaming είναι ακριβώς το συνειδητό ονείρεμα, δηλαδή όταν κάποιος καταλαβαίνει ότι βλέπει όνειρο. Υπάρχουν πολλές τεχνικές για να γίνει αυτό και υπάρχουν(όπως σε όλα τα πράγματα)άνθρωποι που το καταφέρνουν με την πρώτη, άλλοι(όπως εγώ)μετά από μήνες και άλλοι ποτέ. Πρόκειται για πανάρχαια παράδοση όσο και ο άνθρωπος. Δυστυχώς στη Δύση έχει επικρατήσει η καθαρά ψυχιατρική άποψη ότι τα όνειρα είναι απλά προβολές κλπ. Δεν είναι έτσι αλλά για περισσότερες πληροφορίες δες σε Καστανέντα,Γκουρτζίεφ και στην ελληνική βιβλιογραφία οπωσδήποτε Ευαγγελόπουλο,Το συνειδητό ονείρεμα,1998.

Δημοσ.

Να ρωτήσω τώρα κάτι χαζό που δεν κατάλαβα;

Η γυναίκα του αυτοκτονεί στην πραγματικότητα νομίζοντας ότι είναι σε όνειρο(λόγω της ιδέας που της έβαλε ο Κομπ) και τελικά σκοτώνεται και κατηγορούν τον Κομπ επειδή είχε αφήσει το γράμμα. ΟΚ μέχρι εδώ; το έχω;

Γιατί στο σκηνικό με την επέτειο τους αυτή βρίσκεται στο απέναντι παράθυρο; Πραγματικότητα δεν είναι αυτό που βλέπουμε εκεί; πώς βρέθηκε απέναντι;

Δημοσ.

Του έκλεισε ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο και του είπε να πάει εκεί. Αυτή έκλεισε ένα δωμάτιο στο απέναντι ξενοδοχείο (ή μπορεί να ήταν και το ίδιο δεν έχει σημασία), έτσι ώστε να μπορέσει και να του μιλήσει και να αυτοκτονήσει με την ησυχία της. Αν ήταν στο ίδιο δωμάτιο δεν θα την άφηνε να πηδήξει.

Δημοσ.

Του έκλεισε ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο και του είπε να πάει εκεί. Αυτή έκλεισε ένα δωμάτιο στο απέναντι ξενοδοχείο (ή μπορεί να ήταν και το ίδιο δεν έχει σημασία), έτσι ώστε να μπορέσει και να του μιλήσει και να αυτοκτονήσει με την ησυχία της. Αν ήταν στο ίδιο δωμάτιο δεν θα την άφηνε να πηδήξει.

Thank's mate.

Δημοσ.

ταινιάρα τι να λέμε τώρα.φοβερότατη. σε καθηλώνει.

είναι τόσο δυνατή που στο τέλος δεν έχει καμία σημασία αν είναι σε όνειρο ή στην πραγματικότητα

Δημοσ.

Παίρνοντας θάρρος από τον κατεργάρη να ρωτήσω κι εγώ κάτι χαζό? :-)

Σε κάποια φάση στο level4 (όνειρο Κομπ) όταν του λέει η Μολ ότι της υποσχέθηκε ότι θα γεράσουν μαζί αυτός της απαντάει κάτι σαν "δε θυμάσαι? γεράσαμε μαζί" και δείχνει μάλιστα και κάποιες εικόνες που είναι γέροι και πιάνονται χέρι χερι... αυτό συνέβη σε κάποιο ονειρικό επίπεδο ή της λέει μαλακίες για να την πείσει?

Δημοσ.
Παίρνοντας θάρρος από τον κατεργάρη να ρωτήσω κι εγώ κάτι χαζό? :-)

Σε κάποια φάση στο level4 (όνειρο Κομπ) όταν του λέει η Μολ ότι της υποσχέθηκε ότι θα γεράσουν μαζί αυτός της απαντάει κάτι σαν "δε θυμάσαι? γεράσαμε μαζί" και δείχνει μάλιστα και κάποιες εικόνες που είναι γέροι και πιάνονται χέρι χερι... αυτό συνέβη σε κάποιο ονειρικό επίπεδο ή της λέει μαλακίες για να την πείσει?

Θυμάμαι τον Κομπ να λέει (στην Αριάδνη νομίζω) πως ήταν, από ηλικιωμένος να ξυπνάς πάλι νέος. Επίσης θυμάμαι να αναφέρει ότι πέρασαν περίπου 50 χρόνια σε όνειρο πριν βγουν. Εξάλλου δεν νομίζω να μπορούσε να ξεγελάσει τον εαυτό του τόσο εύκολα.

Δημοσ.

Πλάκα πλάκα, ο DeadOrganPlayer έχει δίκιο. Τους δείνχει μεν και γέρους, αλλά τους δείνχει νέους όταν ξαπλώνουν να τους πατήσει το τρένο για να ξυπνήσουν.

Δημοσ.

Ακριβώς. Αλλά μάλλον είναι αυτό που λέει ο seishiro πιο πάνω...

σε κάποιο άλλο όνειρο θα το είχαν τραβήξει τόσο πολύ που έφτασαν να γεράσουν...μόνο έτσι εξηγέιται...εκτός αν δεν της έλεγε αλήθεια...

Δημοσ.
Ακριβώς. Αλλά μάλλον είναι αυτό που λέει ο seishiro πιο πάνω...

σε κάποιο άλλο όνειρο θα το είχαν τραβήξει τόσο πολύ που έφτασαν να γεράσουν...μόνο έτσι εξηγέιται...εκτός αν δεν της έλεγε αλήθεια...

Κι εγώ αυτό πιστεύω. Είχαν γεράσει όντως μαζί (λέει ξεκάθαρα για 50 χρόνια) και αυτό με το τρένο είναι άλλο όνειρο.

Δημοσ.

Ότι ταινία και να βγάζει ο Λεο είναι must για μένα. Πάρα πολύ ωραία VFX και τέλειο DTS. Με καθήλωσε περισσότερο με τα εφε της. Πιστεύω πως είχε αρκετά κενά η υπόθεση. Και μιας και λύνουμε τις απορίες μας εδώ ας πω και την δική μου.

Όταν έμπαιναν σε ένα όνειρο μετά που ξυπνούσαν θυμόντουσαν τι είχε γίνει και τα πρόσωπα τα οποία συναντήσαν. Ξυπνώντας λοιπόν στον αεροπλάνο θα έπρεπε ο Robert Fischer (γιος) καθώς τους έβλεπε μέσα στο αεροπλάνο να τους θυμηθεί ! Έτσι δεν είναι ? :rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...