..MementoMori.. Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Πιθανότατα να έχει βγεί την τελευταία διετία που καλώς/κακώς σταμάτησα την συλλογή με τα ΚΟΜΙΞ. Προσωπικά μόνο στα αγγλικά την έχω διαβάσει. Είναι κόμιξ 6ετίας+ οπότε σίγουρα θα έχει μεταφραστεί/εκδοθεί και στο ελληνικό ΚΟΜΙΞ. ΚΟΜΙΞ 196 Οκτωβριος 2004 Η ιστορια ονομαζεται "Το ονειρο μιας ζωης" (Dream of a lifetime). Δακρυζω καθε φορα που διαβαζω το τελος της. Πολυ δυνατη ιστορια. Θα μπορουσα να πω πολλα για τον Ντον Ροσα, αλλα ειμαι offtopic
klainmaingr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Παράλειψη μου λοιπόν. Ναι το τέλος είναι πολύ όμορφο. Ιδιαίτερα για όποιον έχει χωνέψει τον έρωτα scrooge/goldie για τα καλά. Αχ... Είμαι σίγουρος οτι έχω ανοίξει θέμα σχετικό με τα κόμιξ και τον don rosa. Θα ψάξω και θα επανέλθω.
Kasrith Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 (επεξεργασμένο) Αγγλική του έκδοση εδώ:http://redux.com/f/1478861/Inception-Uncle-Scrooge-The-Dream-of-a-Lifetime-Complete-Comic-Book Τι λες τωρα, ιδια ειναι... Το τελος οντως πολυ καλο Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2010 από Kasrith
zenso Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Προσθέτοντας και τις κοινές οπτικές ιδέες με το Matter of some Gravity (Ζήτημα Βαρύτητας, #141) είναι ίσως η πλησιέστερη μορφή κινηματογραφικής εκδοχής έργων του Rosa,που ήλπιζα τόσο καιρό να δω. Μέχρι και τη μουσική μπορώ να φανταστώ σε σκηνές Σκρουτζ. Brilliant.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Την είδα χτες το βράδυ. Η ταινία είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή. Ίσως ήμουν και θετικά προκατειλημένος καθώς λατρέυω ότι ταινία έχει να κάνει με όνειρα, παιχνίδια μυαλού κτλ, αλλά πέρα από αυτό ήταν μια πραγματικά άρτια παραγωγή. Σενάριο πρωτοπωριακό και δαιδαλώδες (αν και μετά τα παραπάνω links δε ξέρω πόσο πρωτοπωριακό είναι πλεόν ), σκηνοθεσία φοβερή, φωτογραφία μαγική, ηθοποιία επαρκής και γενικώς μια ταινία που σε κρατάει στη τσίτα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θα ήθελα να τη ξαναδώ για τις μικρές λεπτομέρειες που σίγουρα δε κατάφερα να πιάσω με τη πρώτη θέαση, πάντως από τη στιγμή που καταφέρεις και "πιάσεις" το πως λειτουργεί το όλο concept δε νομίζω ότι κινδυνεύεις να "χαθείς". Η μόνη μου ένσταση είναι οι πολλές σκηνές δράσης και πυροβολισμών, νομίζω ότι κάποιες θα μπορούσαν να λείπουν (ειδικά από το 3ο level). Κάπου χανόταν η αληθοφάνεια. Ας όψεται το box office και το blockbuster addiction όμως... 8.5/10 από εμένα. Το Memento συνεχίζει να μου αρέσει περισσότερο (9/10).
seishirosakura Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 "Offtopic": Δεν ήξερα ότι η μουσική του trailer δεν ήταν Zimmer και περίμενα κάτι τέτοιο στην ταινία. Μπορώ να πω ότι ψιλοαπογοητεύτηκα από το OST. Του trailer από την άλλη ήταν σαφέστατα καλύτερο (read: γα*****ρό) [ame]http://www.youtube.com/watch?v=lOJqicM6x84[/ame]
Moderators Praetorian Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Την είδα χτες το βράδυ. Η ταινία είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή. Ίσως ήμουν και θετικά προκατειλημένος καθώς λατρέυω ότι ταινία έχει να κάνει με όνειρα, παιχνίδια μυαλού κτλ, αλλά πέρα από αυτό ήταν μια πραγματικά άρτια παραγωγή. Πάνω κάτω συμφωνώ κι εγώ με την άποψη του DOP. Πολύ ωραία η ταινία. Η γενική εντύπωση είναι ότι δεν ήταν τόσο δύσκολη να γίνει κατανοητή και όριζε τους κανόνες της με σαφήνεια. Αλλά πάλι εγώ προέρχομαι και από διπλή θέαση του Primer οπότε δεν έχω "αξιόπιστο" σημείο αναφοράς για τη σύγκριση. Και επιπρόσθετα, υπάρχει και το ενδεχόμενο το "εύκολο" συμπέρασμα που έβγαλα να είναι λάθος. Πάντως υπήρξαν κάποιες σκηνές που τράβηξαν λίγο περισσότερο από όσο θα ήθελα πχ πιστολίδια και εκρήξεις στα χιόνια, όπου ήταν δύσκολο να καταλάβω και ποιος είναι ποιος, και θα ήθελα να λείπουν κάποια cheap scares με τον ήχο πχ να χτυπάει τα χ+ψ decibel επειδή Mol κοίταξε την Ariadne. , αλλά από την άλλη η ταινία αποζημίωνε με εντυπωσιακές σκηνές ή έξυπνες ιδέες πολύ συχνά και εν τέλει τα προβλήματα αυτά μέτρησαν πολύ λίγο. Μου αρέσει επίσης (γενικά σε κάθε ταινία αυτό) όταν χρησιμοποιείται ιδιαίτερη ορολογία για να τεκμηριώσει την κεντρική ιδέα και να εμπλουτίσει τους μηχανισμούς του κεντρικού μοτίβου. Πχ o "architect", ο "forger", o "chemist", το "extraction", και το "inception" το "totem" ... Συνολικά, για το αντικείμενο της τη θεωρώ ταινία επικών διαστάσεων και ειδικά σε σχέση με το Memento (που ακόμα βέβαια το θεωρώ το αριστούργημα του Nolan). Σε τραβάει στον κόσμο της και σε κρατάει εκεί χαμένο για όλη τη διάρκειά της.
stefanos9 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 (επεξεργασμένο) level4 is also limbo SPOILER >> Μην κλικαρετε την εικονα Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2010 από stefanos9
javavall Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Σε όσους άρεσε τόσο πολύ το Inception, έχετε δει το Solaris(1972)? Το ρωτάω από περιέργεια, γιατί καλά τα εφέ, αλλά η ιδεά δεν είναι πρωτότυπη.
stefanos9 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 (επεξεργασμένο) Yπαρχει η κοινη ενοχη για το χαμο των γυναικων τους, και στοιχεια λυτρωσης στο τελος, κλπ.... και αλλες ταινιες το εχουν αυτο. αλλα σαν overall concept δεν ειναι το ιδιο, καμια σχεση, το inception ειναι απιστευτο ποιο διεωρυμενο... Το Solaris ειναι απλα 1 απο τις ~20 διαστασεις (και ανυσηχιες) του ιnception.... και νομιζω στο σολαρις το τελος ειναι dream/fantasy , ενω στο inception ειναι Reality (η σβουρα αρχιζει και χανει στροφες και ακουγεται πεφτει...αχσετα αν δεν τον νοιζει αυτον πλεον) the idea seems to become reality ..... Το εχουν και τα 2... ε και ? Αλλα εμενα το Σolaris μου θυμιζει το Moon, παντως οχι το insception.... Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2010 από stefanos9
antonl Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Σε όσους άρεσε τόσο πολύ το Inception, έχετε δει το Solaris(1972)? Το ρωτάω από περιέργεια, γιατί καλά τα εφέ, αλλά η ιδεά δεν είναι πρωτότυπη. Σ αυτό στηρίχτηκε το Solaris (2002); Το τελευταίο το χα δει σινεμά, ευτυχώς με πρόσκληση. Ένα απ τα 2 έργα που είτε κοιμήθηκα είτε κόντευα να κοιμηθώ στον κινηματογράφο.
Jastonas Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Γενικά το θέμα της ιδέας και του κλεψίματος δεν ξέρω γιατί μας απασχολεί τόσο. Προσωπικά δεν με πειράζει κάποιος να κλέψει μια ιδέα. Το θέμα που θα την πάει. Όλη η τέχνη έτσι δουλεύει εδώ και πολλά χρόνια. Δεν νομίζω ότι ο Νόλαν ισχυρίστηκε ότι η ταινία και το σενάριο είναι tabula rasa. Το πρόβλημα ίσως είναι πως μας έμοιαζε ξένο το σενάριο. Όταν βλέπεις το rambo.. πας και λες "αυτό έχει ξαναγίνει;" Ή σε μια ταινία με ληστεία σε τράπεζα σκέφτεσαι ότι είναι κλεμμένη από μια άλλη ταινία ή βιβλίο με ληστεία σε τράπεζα;
stefanos9 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 (επεξεργασμένο) To concept ειναι οσο πρωτοτυπο ηταν και το Ματριξ το 1999. Μπορει να εχει στοιχεια απο Ματριξ, Solaris, ΜΙ, Blade Runner, Memento, Batman, Dark CIty, Phillip K Dick, και χιλια αλλα δυο novels και movies... αλλα το ολο δεσιμο σε 1 super concept και η μεταφορα του στην οθονη δεν εχει ξαναγινει Που εχετε ξαναδει level dreaming προς το sub, με το παιχνιδι του χρονου, και συλογικο ονειρο κλπ, κλπ σε ταινια ? γιαυτο και ειναι already και θα ειναι και σε 10 χρονια σημειο αναφορας οπως και το Ματριξ... που και το Ματριξ οταν βγηκε , ειχε βγει και μια αλλη τρομερη ταινια λιγο ποιο πριν....Το 13ο πατωμα!! τυχαιο ? (μαλλον, γιατι το Ματριξ_1 ειχε ποιο solid + defined φιλοσοφικη προεκταση και αναζητηση) Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2010 από stefanos9
DeadOrganPlayer Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Πάντως ο Νόλαν όχι απλά δεν έχει κάνει κακή ταινία μέχρι τώρα αλλά ούτε καν μέτρια. Μου θυμίζει τον Σπίλμπεργκ τη δεκαετία του 80 που ότι έκανε έγραφε ιστορία (με άλλη θεματολογία βέβαια και πολύ πιο family friendly movies). Ελπίζω να μην έχουν την ίδια κατάληξη Και αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι όλες του οι ταινίες αρέσουν τόσο σε κριτικούς όσο και στο κοινό, πράγμα πολύ σπάνιο.
stefanos9 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 science fiction αλλα... λολ σκεφτειτε σε 500 χρονια , να γινει εφικτο καποιο ειδος dream sharing..... H ταινια θα γινει θρησκεια..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα