seishirosakura Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Ωραία και τώρα πετάω τις απορίες μου. 1. Στο πρώτο επίπεδο όταν έπεφτε το βαν, επειδή λόγω πτώσης δεν τους επηρέαζε η βαρύτητα, στο δεύτερο επίπεδο πετούσαν. Εφόσον στο δεύτερο επίπεδο πετούσαν σαν να μην τους επηρέαζε η βαρύτητα γιατί δεν πετούσαν και στο τρίτο και γιατί όχι και στο τέταρτο ο Ντι Κάπριο με την μικρή? 2. Στο θέμα timing τώρα. Βάζαν Εντίθ Πιάφ για να μπορέσουν να καταλάβουν όσοι είναι στο επόμενο επίπεδο ότι πρέπει σιγά σιγά να ετοιμάζονται. Ναι αλλά... Πως στο διάολο μπορούν και συγχρονίζονται σε 4 επίπεδα με το τραγούδι εφόσον θα πρέπει λίγο πολύ να βρίσκονται όλοι σε πτώση ''ταυτόχρονα''. Στο κάτω το τραγούδι που θα κρατήσει 2 λεπτά στο πρώτο επίπεδο, θα κρατήσει 20 στο δεύτερο, 1 ώρα στο τρίτο και πάει λέγοντας. Πως συγχρονιζόντουσαν? To key είναι η πτώση. Στο βαν βρίσκονταν σε ελεύθερη πτώση και μεταφράστηκε σαν no gravity στο επόμενο επίπεδο. Δεν υπάρχει λόγος το no gravity του 2ου να μεταφραστεί σαν no gravity του 3ου. Όσο για το song, δηλώνει την αφετηρία και από εκεί ξεκινά ένα stopwatch για κάθε επίπεδο με προφανώς διαφορετικά λεπτά. Δεν πρόσεξα αν στα παρακάτω επίπεδα ακούγεται το τραγούδι κανονικά ή σε slow motion βέβαια. Φυσικά μην αποκλείσουμε και την περίπτωση να λέω μαλακίες.
Emilie Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά,Χθες το βράδυ διάβαζα τα posts σας και ένας από εσάς είχε βάλει ένα link με μια φωτογραφία με μια πυραμίδα με τα όνειρα και την εξέλιξη των kicks.Ψάχνω σήμερα όλα τα posts (από την 15 σελίδα και μετά) και δεν βρίσκω τίποτα. Έχω φάει τον κόσμο και δεν μπορώ να το βρω.Σας παρακαλώ όποιος το έχει κρατήσει ας το ξανα-postarei. Όσον αφορά την ταινία τώρα πιστεύω ότι πραγματικά αξίζει την βαθμολογία που έχει στο imdb. Δεν σας κρύβω ότι με βάση αυτή την βαθμολογία πήγα να το δω.Αν και δεν συμπαθώ ιδιαίτερα ταινίες τύπου Μatrix-Memento, το συγκεκριμένο το θεωρώ κορυφαίο.Ένα αριστούργημα από κάθε άποψη και αν το δει κανείς.Η αλήθεια είναι ότι ακόμα προσπαθώ να λύσω μερικούς γρίφους και ένας από αυτούς είναι ο κάτωθι..... Παραθέτω κάποιες σκέψεις μου πάνω στο ερώτημά σου. Πρώτα απ΄ολα έχουμε σαφή αναφορά στην μυθολογική Αριάδνη και τον λαβύρινθο, Βέβαια τον λαβύρινθο δεν το σχεδιάζει η Αριάδνη (ο Δαίδαλος ήταν ο αρχιτέκτονας) αλλά βοηθά τον Θησέα να τον λύσει. (Και όντως και στην ταινία όπως λέει και ο takis69tzel βοηθά το Cobb να λύσει τον λαβύρινθο, να δεί τα παιδιά του) Παραθέτω τον μύθο από wikipedia: Όταν ο Θησέας έφτασε στην Κρήτη, γνώρισε την κόρη του Μίνωα και την ερωτεύτηκε, το ίδιο και η Αριάδνη. Του έδωσε λοιπόν ένα κουβάρι κλωστή (ο περίφημος και ως έκφραση της νεοελληνικής γλώσσας «Μίτος της Αριάδνης»), ώστε όταν θα έμπαινε στον Λαβύρινθο να το ξετυλίγει για να μπορέσει έπειτα, αφού σκοτώσει το Μινώταυρο, να βρει την έξοδο. Ο Θησέας πράγματι σκότωσε το τέρας και χρησιμοποιώντας το Μίτο της Αριάδνης κατάφερε να βγει από το Λαβύρινθο. Η Αριάδνη αποφάσισε να φύγει μαζί του και με τους συντρόφους του άνοιξαν τα πανιά για την Αθήνα. Ετυμολογία: Αριάδνη > Αριάγνη >αρια+αγνή = πολύ αγνή Απ ότι κατάλαβα ο ίδιος ο Cobb ήταν ο Αρχιτέκτονας των ονείρων αλλά λόγω Mal ήταν θεμιτό να μην ξέρει και πολλά, έτσι η Αριάδνη (από)δομεί όλα τα όνειρα ως ένα σημείο. Βέβαια καταλαβαίνω πως όλοι που συμμετέχουν στο όνειρο (που ανήκει στο υποσυνειδητο του Robert Fischer) μπορούν να προσθέσουν και δικά τους στοιχεία (ο Yusuf με την βροχή - κατούρημα, ο Eames με τα τρελά όπλα, κοκ). Ενα πράγμα λίγο που περίμενα παραπάνω σαν αρχιτέκτονας, στην πόλη που έχτισαν ο Cobb με την Mal, πολύ μπετόν και ουρανοξύστης ρε παιδί μου, αφού λέει και ο ίδιος ο Cobb ότι έχουν στυλιστική ελευθερία γιατί δεν κάναν μια πόλη που να είχε απ όλα (θα έβαζα τα πάντα, ιστορικά μνημεία, κινέζικα, αρχαία, σύγχρονα!Και δικά μου όχι από μνήμης! αδιανόητο έτσι! να μπορείς να σχεδιάσεις ότι γουσταρεις σε μη τόπο και μη χρόνο και χωρίς περιορισμούς. Όποιος έχει δει το The Fall (2006) θα με καταλάβει, μια πόλη που έχει στοιχεία από Πράγα, Βουδαπέστη, Αίγυπτο, Ινδία, κοκ)! Μάλλον θέλαν και στυλιστική ενότητα γι αυτό ήταν και τελείως σύγχρονη! Τώρα αυτά είναι και λίγο λεπτομέρειες και προσωπικές απόψεις η ταινία ήταν απλά καταπληκτική! Και σαν σύλληψη και σαν σενάριο, και σκηνοθεσία, κοκ! Και κάτι τελευταίο σαν ερώτηση Nolan έχει κάποιο κόλλημα με τα τύπου Θιβετιανά μοναστήρια σε βουνοκορφές και χιονοθύελλες (βλέπε και Batman Begins και λίγο απο Prestige)? Α!Πιστέυω επίσης ότι έπεσε πολύ διάβασμα από πλευράς nolan όσον αφορά την έννοια της αρχιτεκτονικής, της εικόνας και του χώρου (εκεί που η αριάδνη εξήγει την διάκριση της οπτικής απεικόνισης σε σχέση με την εμπειρία και το βιώμα του χώρο που αποτελεί και την ουσία της αρχιτεκτονικής). Επιπλέον αναφορές στα πολλαπλά είδωλα (διπλός καθρέφτης), το όνειρο μέσα στο όνειρο μέσα στο όνειρο κοκ, στον λαβύρινθο, ουτοπίες, κτλ, μου θυμίζουν πολύ έντονα μαθήματα αποδόμησης στη σχολή! Δεν ξέρω αν κάποιος συμμερίζεται την αποψή μου? Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2010 από Emilie
Sellers Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Να πω την αμαρτία μου πάντως, αν με ρωτούσαν ''Ποιο να δω του Νόλαν''? θα έλεγα πάλι το Memento. Ίσως φταίει βέβαια ότι το inception είναι πολύ φρέσκο ακόμα στο μυαλό μου.
PCM Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Καλημέρα παιδιά,Χθες το βράδυ διάβαζα τα posts σας και ένας από εσάς είχε βάλει ένα link με μια φωτογραφία με μια πυραμίδα με τα όνειρα και την εξέλιξη των kicks. Ψάχνω σήμερα όλα τα posts (από την 15 σελίδα και μετά) και δεν βρίσκω τίποτα. Έχω φάει τον κόσμο και δεν μπορώ να το βρω.Σας παρακαλώ όποιος το έχει κρατήσει ας το ξανα-postarei. Εδώ είσαι...
stefanos9 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 (επεξεργασμένο) WOW ..... MIND BLOWING ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ......... ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ, -15 ΜΙΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ... ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ = ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΡΙΧ_1 ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ... ΑΛΛΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ Να σας πω οτι ειχα κανει μια προεργασια πριν δω τη ταινια στα βασικα (χωρις spoilers), και με το που τελειωνει δεν παιζει κανεις να πιασει τη ταινια στο 100%, ενα 80% με προσοχη το πιανεις. Τωρα τα εχω καταλαβει ολα..1 μερα μετα μετα απο συζητησεις με φιλους, forums, imdb faqs... Εκστασιάστικα μια(1) μερα μετα, αφου καταφερα και ελυσα ολους τους γριφους, ειδα το αρμονικο δεσιμο ολων των aspects, Super και τα mechanics των dream levels & limbo level, καθως ακομα και λεπτομεριες τυπου totem feeling και βεραs και διαφορετικων ρουχων παιδιων στο τελος .... http://ustandout.com/free-designs/inception-explained-infographic για το level chart map και το full analysis. Επισης εδω καταληγω και εγω, αλλοστε οταν αυτοκτονουν στο 5ο σταδιο (η πιο σωστα κατωτατο= Limbo state , you can enter from any deep level >2 if you get killed) Saito και Cobb, αναγκαστικα ξυπνανε λογω limbo mechanics.... αλλιως ειναι ολα μουφα , ολη η ταινια ειναι ενα ονειρο χωρις κανονες (εγω δεν το πιστευω αυτο) Oh, and as for the question if the VERY ending is a dream or reality for Cobb? It’s reality. The top gets wobbly, and supposedly you can hear the thud of the fall a few seconds into the ending credits (though I admit I have to go see the movie again to verify). Also, throughout the movie Cobb wears his wedding rings in all dreams, and not in reality. At the very end, he is not wearing the ring, and therefore is in reality. His wedding ring may have been another totem. If you argue that the children are the same age at the end as throughout his memories, I have this question for you: do we know how long ago Mal died before the Inception mission takes place? Τo inception αρχιζεις να το χαιρεσαι αφου τελειωσει η ταινια....resilience = ++ (αν και ακομα ειναι νωρις) Superb Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2010 από stefanos9
N3M3SYS Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Κ οχι μονο Καιρό είχα να δω μια καλή ταινία!
Jastonas Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Η αριάδνη περισσότερο φαινόταν να είναι βαλτή από κάποιον για να κάνει inception στον cobb... ότι να ξεκολλήσει παρά να βοηθήσει την αποστολή. Μήπως το πραγματικό inception προσπαθούσε να γίνει στον cobb..; Πιό πιθανό μου φαίνεται. Μπέρδεμα...
jvgrjohn Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Εδώ είσαι... Μπράβο σε ευχαριστώ πολύ.Αυτό έψαχνα.
calenter2003 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Η ταινία είναι κατά ένα μεγάλο μέρος αντιγραφή από το 9ο βιβλίο του Καστανέντα Η τέχνη του ονειρέματος(1993). Δυστυχώς, όπως και άλλες ταινίες(Matrix,Avatar)δεν το αναφέρει ούτε καν ως επιρροή. Κατά τα άλλα είναι πολύ καλή ταινία που συνδυάζει το μυστικισμό με τη δράση και παρόλη τη διάρκεια της δεν κουράζει. Για όσους δεν έχουν σχέση με τη σχετική θεματολογία όμως, πρέπει να τη δουν και δεύτερη φορά(τουλάχιστον)και ίσως να διαβάσουν κάτι σχετικό για το συνειδητό ονείρεμα. Το βιβλίο του Ευαγγελόπουλου,Το συνειδητό ονείρεμα,1998, είναι μία πολύ καλή πρόταση για αρχάριους. ---------- Προσθήκη στις 00:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:31 ---------- Τσέκαρε:http://www.defamer.com.au/2010/07/so-how-good-is-inception-really/ και http://www.filmshaft.com/inception-review/
Moderators Gi0 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 (επεξεργασμένο) Η ταινία είναι κατά ένα μεγάλο μέρος αντιγραφή από το 9ο βιβλίο του Καστανέντα Η τέχνη του ονειρέματος(1993). Eνδιαφερον,δεν εχω διαβασει κανενα βιβλιο του. Επισης ακουγοντας χτες τον kevin smith στο podcast του ,εμαθα πως υπαρχει μια ιστορια του Σκρουτζ ΜακΝτακ με παρομοια θεματολογια(Αν κρινω απο τα σκιτσα μαλλον μιλαμε για ιστορια του Don Rosa).Στο στριπ παντως δεν βλεπω αναφορα καθαυτη σε inception,δεν ξερω για την υπολοιπη ιστορια.Οσοι δεν εχετε δει την ταινια καλυτερα να μην διαβασετε αυτο το στριπ απο το κομικ. Aλλα και παλι ειναι αρκετα πιο προσφατη απο το βιβλιο που αναφερεις. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2010 από Gi0
klainmaingr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Snatched απο link του status στο fb όσον αφορά την ιστορία με τον scrooge. Γι αυτό μου φάνηκε τόσο γνωστό το κόνσεπτ. Λατρεύω τον don rosa και έχοντας διαβάσει την ιστορία απορώ πως δεν μου ήρθε αμέσως αυτό στο μυαλό. http://www.comicbookmovie.com/fansites/blinkuldhc/news/?a=21055 Όποιος δεν έχει δει την ταινία να μην δεί αντίστοιχα το λίνκ.
Moderators Gi0 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Λατρεύω τον don rosa και έχοντας διαβάσει την ιστορία απορώ πως δεν μου ήρθε αμέσως αυτό στο μυαλό. Mαζι οσο δεν παει(με την απορια θα μεινω γιατι δεν τον χωνευε ο Μπαρκς).Απο απορια και μονο,την εχουν δημοσιευσει σε ελληνικο περιοδικο ή να ψαξω κατευθειαν στα pdf του Rosa?
klainmaingr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Πιθανότατα να έχει βγεί την τελευταία διετία που καλώς/κακώς σταμάτησα την συλλογή με τα ΚΟΜΙΞ. Προσωπικά μόνο στα αγγλικά την έχω διαβάσει. Είναι κόμιξ 6ετίας+ οπότε σίγουρα θα έχει μεταφραστεί/εκδοθεί και στο ελληνικό ΚΟΜΙΞ. Αγγλική του έκδοση εδώ: http://redux.com/f/1478861/Inception-Uncle-Scrooge-The-Dream-of-a-Lifetime-Complete-Comic-Book offtopic: Ο don rosa πήρε το βασικό lore του barks και απο αυτό δημιούργησε έναν τεράστιο κόσμο με πλήρες background που είμαι σίγουρος οτι ζηλεύουν χιλιάδες σχεδιαστές ανα τον κόσμο. Σχεδιαστικά είναι έτη φωτός μακριά. Οι λεπτομέρειες που έχει στο παραμικρό με αρρωσταίνουν. Ναι μέν ο θείος κάρλ θα είναι πάντα Νο1 για ευνόητους λόγους, αλλα πλέον δεν υπάρχει καμία σύγκριση σε σχέδιο/χιούμορ/σενάριο/λεπτομέρεια. Μιλάμε για έπη.. (βλέπε βίο και πολιτεία)
Moderators Gi0 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Πιθανότατα να έχει βγεί την τελευταία διετία που καλώς/κακώς σταμάτησα την συλλογή με τα ΚΟΜΙΞ. Προσωπικά μόνο στα αγγλικά την έχω διαβάσει. Είναι κόμιξ 6ετίας+ οπότε σίγουρα θα έχει μεταφραστεί/εκδοθεί και στο ελληνικό ΚΟΜΙΞ. Αγγλική του έκδοση εδώ: http://redux.com/f/1478861/Inception-Uncle-Scrooge-The-Dream-of-a-Lifetime-Complete-Comic-Book Thanx for that boy:-) offtopic: Ο don rosa πήρε το βασικό lore του barks και απο αυτό δημιούργησε έναν τεράστιο κόσμο με πλήρες background που είμαι σίγουρος οτι ζηλεύουν χιλιάδες σχεδιαστές ανα τον κόσμο. Σχεδιαστικά είναι έτη φωτός μακριά. Οι λεπτομέρειες που έχει στο παραμικρό με αρρωσταίνουν. Ναι μέν ο θείος κάρλ θα είναι πάντα Νο1 για ευνόητους λόγους, αλλα πλέον δεν υπάρχει καμία σύγκριση σε σχέδιο/χιούμορ/σενάριο/λεπτομέρεια. Μιλάμε για έπη.. (βλέπε βίο και πολιτεία) offtopic Σχεδιαστικα και σεναριακα(λατρευω τις επιστημονικες του εξηγησεις,πχ Παγκοσμιος διαλυτης)οντως μαμαει.Ασχετο μεσα στο ασχετο:πριν καμια βδομαδα χτυπησα στην Πρωτοπορια ενα 50ευρω απτο υστερημα για 4 album του Βarks..ακομα δεν μου χει φυγει η αρρωστια
klainmaingr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Και πάρα πολύ καλά έκανες = ) Αξίζουν 100%. Οντόπικ. Το τέλος του κόμιξ δεν διαφέρει καθόλου απο αυτό της ταινίας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα