Προς το περιεχόμενο

Inception (2010)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρειάζονται multiple viewings για να καταλάβεις ορθά όλο το έργο.

Και 4-5 διαλόγους άμα χάσεις μπορούν να αποβούν καθοριστικοι για να ακολουθήσεις σωστά την εξέλιξή του.

( αυτή είναι η μαγεία του Inception)

• Απαντ. 701
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Περισσότερες θεάσεις χρειάζονται για να το απολαύσεις περισσότερο, και με μία θέαση όλα τα πιάνεις. Αν όμως ο Luxx δε γουστάρει τέτοιες ταινίες καλύτερα να το δει μόνος του σπίτι να μην ακούει κανείς τη μίρλα του (αυτό εννοούσα seishirosakura). Η ταινία προφανώς και είναι για σινεμά. Τα εφέ, ο ήχος, οι χαμηλές συχνότητες, τα εντυπωσιακά πλάνα, ε χάνεσαι, δε μπορώ να φανταστώ πως θα είναι όλα αυτά σε οθόνη μικρότερη των 40'' και χωρίς αξιοπρεπές home cinema.

Δημοσ.
Περισσότερες θεάσεις χρειάζονται για να το απολαύσεις περισσότερο, και με μία θέαση όλα τα πιάνεις.

Στο τέλος τέλος, με το spinning totem θυμάσαι αν πάει να πέσει η αν κρατιέται τελείως σταθερό? γιατί πολλοί λένε ότι μετα τα credits το ακούς τα πέφτει (που σημαίνει ότι είναι reality)- (εγώ δεν άκουσα κάτι τέτοιο λόγω cinema).

Όπως και αυτό που λέγατε στα προηγούμενα πόστς με το δακτυλίδι που φοράει ο cobb μόνο όταν βρίσκεται στο reality. Κάτι τέτοιες λεπτομέρειες δεν κατάφερα να πιάσω. Γι'αυτό θέλω να το ξαναδώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Χρειάζονται multiple viewings για να καταλάβεις ορθά όλο το έργο.

Και 4-5 διαλόγους άμα χάσεις μπορούν να αποβούν καθοριστικοι για να ακολουθήσεις σωστά την εξέλιξή του.

( αυτή είναι η μαγεία του Inception)

Αμα η πιο δύσκολη ταινία που έχεις παρακολουθήσει είναι τα pokemon ισως.

Σε ένα σημείο μόνο πήγε να φτιάξει κάτι εκει που πηδά απο το απέναντι παράθυρο το γκομενάκι αλλά μετά το χαλάει κ' αυτό και τα εξηγεί όλα χαρτί και καλαμάρι.

Γιατί νιώθει ενοχές ο Ντικάπριο. Ότι η Γυναίκα του είναι αυτή που χάνει τη μπάλα με τα όνειρα και εχει τις εμμονές και μπλα μπλά μπλά

Γι αυτό και βαρέθηκα.

Ας άφηνε και κάτι ανεξήγητο να δημιουργήσουμε και εμείς κάτι με την φαντασία μας και να κρατήσει το ενδιαφέρον. Αλλά όχι ο Νόλαν εκει να τα εξηγήσει όλα. Να καταλάβουν και τα 5χρονα που θα το δουν...(πεεεελααάτες μου)

Μασημένη τροφή...

Τέσπα.

Και το memento και το prestige είναι καλύτερα για όποιον δηλώνει ή θέλει να γίνει fan...

Σε αφήνουν με πολύ περισσότερες απορίες και στο τέλος λες πωωώ τι σκέφτηκε ο άνθρωπος!

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.

Όχι και μασημένη τροφή ωρέ. ΟΚ δεν υπάρχει κάτι δυσνόητο στο concept της ταινίας αλλά αρκετά σημεία μπορούν να ερμηνευτούν με διάφορους τρόπους. Τουλάχιστον απ το λίγο που χω κοιτάξει, ο καθένας βγάζει διαφορετικά συμπεράσματα χωρίς να μπορείς να πεις με βεβαιότητα ότι κάπου κάνει λάθος.

Δημοσ.
Αν όμως ο Luxx δε γουστάρει τέτοιες ταινίες καλύτερα να το δει μόνος του σπίτι να μην ακούει κανείς τη μίρλα του (αυτό εννοούσα seishirosakura).

Έτσι πάσο :-D

Και συ ρε Γιάννη κατέβασε λίγο τα κυβικά σου. Δεν είναι για πεντάχρονα η ταινία ούτε ψάχνω προσωπικά ταινίες επίτηδες δυσνόητες για να έχω ένα αίσθημα ανωτερότητας απέναντι στους κοινούς θνητούς που δεν την κατάλαβαν. (edit καθώς πιθανά ακούγεται άκομψο- δεν υπονοώ ότι αυτό κανεις.) Ο άνθρωπος δεν ήθελε να το κάνει Lost. Όπως είπε και ο Konnak "σε 2,5 ώρες έχτισε, εξήγησε και αποδόμησε ένα πολύπλοκα εκτελεσμένο βασικό concept.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι σε πολλές σκηνές ήταν σαν να "προλάβαινε" ερωτήσεις που τυχόν θα έθεταν οι θεατές (βασικά με πέτυχε διάνα 1-2 φορές) βάζοντας τους ίδιους τους χαρακτήρες να θέτουν τις ερωτήσεις. Ο άνθρωπος ήταν ξεκάθαρος: δεν ήθελε να φτιάξει το Mullholland Dr. #2.

Γι'αυτό το λόγο δεν πιστεύω πως χρειάζονται και multiple viewings άλλωστε. Δεν μαθαίνεις την ιδέα στο τέλος αναγκάζοντας σε να σκεφτείς όλη την ταινία με μια νέα οπτική. Αντιθέτως σου δίνει την ιδέα προκαταβολικά και μετά απλώς αυξάνει στην πολυπλοκότητα.

Συγκεκριμένα για την τελευταία σκηνή, χαίρομαι που δεν πήραμε απάντηση.

Δημοσ.

Παρα πολυ καλη ταινια,η οποια σου μενει στο μυαλο και την επομενη μερα.

Πολυ δυνατες εικονες,σκηνοθεσια,φωτογραφια κτλ,αλλα περιμενα μια πιο βαθια φιλοσοφικη προσεγγιση και η καταιγιστικη δραση στα παραλληλα επιπεδα με κουρασε καπως.

8/10

Το Dark Knight το βρηκα πιο συγκλονιστικο,εσεις?

Δημοσ.

Το Dark Knight χάνει στο ότι έχει πολύ συγκεκριμένη θεματική, η οποία μπορεί να θεωρηθεί και ειδική θεματική (Batman, χελόου), κερδίζει στο ότι έχει μια ερμηνεία που η αλήθεια είναι ότι το Inception δεν έχει (Ledger, χελόου), αλλά συνολικά νομίζω δε μπορεί να συγκριθεί με το Inception. Θα είναι και άδικο. Μόνο και μόνο το βασικό concept της ταινίας

(η εμφύτευση μιας ιδέας στο μυαλό κάποιου, ή η καλλιέργεια μιας εμμονής, ο τρόπος που αυτό γίνεται, το πόσο εύκολο είναι να γίνει, οι δαιδαλώδεις διαδικασίας του εγκεφάλου και του υποσυνειδήτου που θα το επιτρέψουν αυτό και το πώς το ίδιο σου το υποσυνείδητο θα αρχίσει να δρα εναντίον σου)

το ανεβάζει πολύ πάνω από το οποιοδήποτε Dark Knight.

---------- Προσθήκη στις 15:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:58 ----------

Τρία επίπεδα κάτω!

loooooοοol

Δημοσ.

Αν το σκεφτεις και το Inception εχει συγκεκριμενη θεματικη,πολυ παρομοια με του Matrix το οποιο μπορει να μην ειχε σχεση με ονειρα,αλλα υποτιθεται το διακυβευμα ηταν η επιβιωση της ανθρωπινης φυλης,και οχι να καταστρεψει ο επιχειρηματιας την εταιρεια του απεναντι.Το ολο concept ομως συνδεομαι σε ενα μηχανημα και βρισκομαι σε ενα κοσμου που δεν υπαρχει ειναι ολοιδιο.

Ο τροπος που καλλιεργειται η εμμονη/ιδεα δε με επεισε τοσο,απλα η ταιναι ειναι τοσο καλογυρισμενη που παραβλεπεις πολλα σεναριακα leaps of faith.

Δε θεωρησε κανεις σας οτι το παρακανανε στη δραση?Ειδικα στο επιπεδο που ηταν ο Lewitt.Εμενα καπου μου φανηκε υπερβολικη η δραση αναμεσα στην πλοκη και στο φιλοσοφικο νοημα.

Παντως ψυχολογικα/συναισθηματικα δε με ταρακουνησε κατι τοσο πολυ στο Inception οσο στο dark knight,ειδικα στις σκηνες με τον Joker.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8/10

Το Dark Knight το βρηκα πιο συγκλονιστικο,εσεις?

Εγω το βρήκα τραγικό.

Καλός ο Heath αλλά.

1ον μου τι σπάει που αναστήθηκε αυτός.

[ame]

[/ame]

2ον Ο Batman πρέπει να είναι κόμικ σκοτεινός ήρωας που ζει στο Gotham city και δεν κυκλοφορεί με Lambo στην NY...

3ον Πολύ φως πολύ μέρα στο Dark Knight. Ενω στου Barton πίστευες πως ο Batman είχε συγγένεια με τα Vampir.:lol::lol::lol:

4ον To γκομενάκι τραγικό σε σχέση με Kim και Michelle άσε που του ρίχνει και χυλόπιτα.

5ον O Bale μάλλον νόμιζε πως έπαιζε το νονό παρά το batman.

[ame]

[/ame]

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.

Στο τέλος τέλος, με το spinning totem θυμάσαι αν πάει να πέσει η αν κρατιέται τελείως σταθερό? γιατί πολλοί λένε ότι μετα τα credits το ακούς τα πέφτει (που σημαίνει ότι είναι reality)- (εγώ δεν άκουσα κάτι τέτοιο λόγω cinema).

Όπως και αυτό που λέγατε στα προηγούμενα πόστς με το δακτυλίδι που φοράει ο cobb μόνο όταν βρίσκεται στο reality. Κάτι τέτοιες λεπτομέρειες δεν κατάφερα να πιάσω. Γι'αυτό θέλω να το ξαναδώ.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι

είναι πραγματικότητα, ακριβώς επειδή το τοτέμ συνεχίζει να γυρίζει. Αν ήταν όνειρο, θα ήταν όνειρο από την αρχή. Αλλά μας δείχνει επανειλημμένως το τοτέμ να γυρίζει και να πέφτει. Αν ήταν όνειρο λοιπόν από την αρχή, θα έπρεπε κάποιος αρχιτέκτονας να είχε δημιουργήσει μέσα στο όνειρο ένα τοτέμ που να πέφτει πάντα, κάνοντας έτσι τον Ντι Κάπριο να νομίζει ότι είναι πραγματικότητα. Τότε, στο τέλος ακόμα και αν έδειχνε το τοτέμ να πέφτει θα επιβεβαίωνε όλα τα προηγούμενα, άρα θα μπορούσε να είναι όλο ένα όνειρο. Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να ξέρουμε σίγουρα αν ήταν όνειρο ή πραγματικότητα χωρίς παραπάνω πληροφορίες. Όμως το ποιντ μου είναι ότι το γεγονός ότι το τοτέμ γυρνά για πολλή ώρα μέχρι και τα credits δείχνει ότι είναι πραγματικότητα, όπως και όλες οι φαλτσοκολιές που κάνει (lol), απλά έτυχε και γύριζε για αρκετή ώρα. Από κει και πέρα κάποιος ανέφερε σε προηγούμενη σελίδα ότι ο Ντι Κάπριο στα όνειρα φορούσε βέρα και έξω από αυτά όχι, ενώ και τα παιδιά λέει φορούσαν διαφορετικά ρούχα απ' ότι στα όνειρα. Συν ότι είδε και τα πρόσωπά τους.

Φυσικά, αν στα credits ακούγεται το τοτέμ να πέφτει, όλα είναι πολύ πιο απλά.:-)

Δημοσ.

Το γεγονος οτι ο

Σαιτο "σκοτωσε" τον Λεο για να επανελθει και μετα "αυτοκτονησε" για να επανελθει και ο ιδιος, δεν μας λεει οτι το πιο πιθανο σεναριο ειναι να χωθηκανε καπου πιο βαθια(με βαση παντα οσα ειχε πει ο Λεο)?

Δημοσ.

ΜΑ

ΛΑ

ΚΑ ΜΟΥ!!!

Μαλάκα μου...

Μόλις γύρισα. Να τελικά που μια περιπέτεια μπορεί να έχει και άλλα απο πίσω. Πρώτη φορά ένιωσα το σασπένς σε ταινία.

Το τέλος ένα από τα πιο κορυφαία έχω δει.

Τα υπόλοιπα αύριο.

Δημοσ.

ΜΑ

ΛΑ

ΚΑ ΜΟΥ!!!

Μαλάκα μου...

Μόλις γύρισα. Να τελικά που μια περιπέτεια μπορεί να έχει και άλλα απο πίσω. Πρώτη φορά ένιωσα το σασπένς σε ταινία.

Το τέλος ένα από τα πιο κορυφαία έχω δει.

Τα υπόλοιπα αύριο.

Περίμενα να δώ την αντίδραση σου τζουτζούκο.

ΤΑΙΝΙΑΡΑ απλά. Είχε πραγματικά τα πάντα. ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Και ήμουν σίγουρος οτι θα το κόψει έτσι στο τέλος γαμώ τη φάρα μου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...