Προς το περιεχόμενο

Inception (2010)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Προς το τέλος

όταν ξυπνάνε στο αεροπλάνο, έλεγα να δεις που θα είναι όνειρο, και υποτίθεται για αυτό δείχνει την σβούρα να γυρίζει, αλλά έχω την αίσθηση ότι και καλά τρεμόπιαζε σαν να ήταν έτοιμη να πέσει. Δηλαδή ουσιαστικά το τέλος ήταν λίγο ανοιχτό. Συμφωνείτε;

Φοβερή ταινία, ό,τι καλύτερο έχω δει εδώ και πολύ καιρό!

Ναι νομιζω οτι αυτος ειναι ο σκοπος. Οτι δε την ειδαμε να πεφτει, αλλα τρεμοπαιζε οποτε αναρωτιομαστε τωρα τι εγινε τελικα. Προσωπικα πιστευω οτι εμεινε στο ονειρο ο Λεο, γιαυτο και τα παιδια ειναι στην ιδια σκηνη ακριβως, και την ιδια ηλικια κτλ..

• Απαντ. 701
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι νομιζω οτι αυτος ειναι ο σκοπος. Οτι δε την ειδαμε να πεφτει, αλλα τρεμοπαιζε οποτε αναρωτιομαστε τωρα τι εγινε τελικα. Προσωπικα πιστευω οτι εμεινε στο ονειρο ο Λεο, γιαυτο και τα παιδια ειναι στην ιδια σκηνη ακριβως, και την ιδια ηλικια κτλ..

Αυτό σημαίνει ότι και η σκηνή που τον δείχνει να ξυπνάει στο αεροπλάνο είναι όνειρο, συνεπώς και ολόκληρη η ταινία.

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο τέλος και ότι η τελευταία σκηνη υπάρχει για να μας μπερδέψει και να φανταστεί ο καθένας τη δικιά του εκδοχή.

Δημοσ.

Αυτό σημαίνει ότι και η σκηνή που τον δείχνει να ξυπνάει στο αεροπλάνο είναι όνειρο, συνεπώς και ολόκληρη η ταινία.

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο τέλος και ότι η τελευταία σκηνη υπάρχει για να μας μπερδέψει και να φανταστεί ο καθένας τη δικιά του εκδοχή.

Συμφωνω οτι δεν υπαρχει συγκεκριμενο τελος. Αυτο λεω και εγω. Αλλα δεν συνεπαιγεται ντε και καλα οτι ολη η ταινια ειναι ονειρο. Μπορει να ξεκιναει το ονειρο στο αεροπλανο, απλα ο Λεο δεν ξυπναει ποτε imo. Μονο ο Νολαν ξερει :-)

Δημοσ.

Συμφωνω οτι δεν υπαρχει συγκεκριμενο τελος. Αυτο λεω και εγω. Αλλα δεν συνεπαιγεται ντε και καλα οτι ολη η ταινια ειναι ονειρο. Μπορει να ξεκιναει το ονειρο στο αεροπλανο, απλα ο Λεο δεν ξυπναει ποτε imo. Μονο ο Νολαν ξερει :-)

Οπότε, ή

- δεν ξυπνάενε μόνο ο Leo και ο κινέζος που ξέμειναν στην Limbo, και όλοι οι άλλοι ξυπνάνε

- ξυπνάνε όλοι και έχει happy end

right?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε, ή

- δεν ξυπνάενε μόνο ο Leo και ο κινέζος που ξέμειναν στην Limbo, και όλοι οι άλλοι ξυπνάνε

- ξυπνάνε όλοι και έχει happy end

right?

Η ακομα ποιο τραβηγμενο, μπορει και να μην ειχε επιστρεψει ποτε ο Λεο απο την Λιμπο (τοτε που ηταν εκει με την γυναικα του). Και να ηταν ολη η ταινια στο υποσυνειδητο/ονειρο/μυαλο του Λεο, ο οποιος ειναι καπου φυτο.

Προσωπικα πιστευω πως δεν ηταν ολη η ταινια ονειρο, αλλα οτι πεφτουν για υπνο στο αεροπλανο και οτι ολοι οι αλλοι ξυπνανε στο τελος, απλα μενει ο Λεο εκει. Συνεπως και ο κινεζος

Επεξ/σία από Kasrith
Δημοσ.

Άμα όμως ο Κομπ και ο ιάπωνας :P παρέμεναν στη limbo δε θα τους έδειχνε να ξυπνούν μαζί με τους άλλους. Εξηγώ:

Στη ταινία υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα ονείρου, το λεγόμενο όνειρο μέσα στο όνειρο. Στη limbo του ιάπωνα, ο ίδιος έχει "γεράσει" στο όνειρο του τη στιγμή που εισέρχεται και ο Κομπ. Υποτίθεται ότι με κάποιο τρόπο προσπαθούν να ξυπνήσουν, τον οποίο δε μας τον δείχνει. Πιθανότατα αυτοκτονούν, μια και βρίσκεται και κάποιο πιστόλι στο τραπέζι αν θυμάμαι καλά. Ε στη ταινία μας έχουν δείξει, ότι όταν σκοτώνεται κάποιος, ξυπνάει. Και έχει περάσει το χρονικό σημείο, όπου ο Κομπ κινδυνέυει να μπει σε δικιά του limbο.

Επειδή όμως δε μας δείχνουν ακριβώς πως τελειώνει το όνειρο τους, μπορεί να πει κανείς ότι ονειρεύονται ένα επίπεδο ακόμα παραπέρα, οπου ξυπνουν στο αεροπλάνο και ο ιάπωνας βλέπει τον εαυτό του νέο.

Βασικά μάλλον σας μπέρδεψα και αρχίζω να μπερδεύω και τον εαυτό μου. :lol:

Δημοσ.

Βασικα ναι, μας μπερδεψες :P

Μια πιθανη εξηγηση στο γιατι ξυπνανε ολοι στο αεροπλανο, ενω ο Κομπ και ο ιαπωνας :-D ακομα βρισκονται στο ονειρο..

Το οτι ξυπνανε ολοι στο αεροπλανο, ειναι η "εναρξη" του νεο επιπεδου ονειρων για τον Κομπ στο Λιμπο. Το υποσυνειδητο του ομως πρεπει να τον "πεισει" οτι βρισκεται στην πραγματικοτητα, για να μην "ξυπνησει" ποτε. Αρα επιστρεφει στο πως θα ηταν η ζωη του, ξυπναει κανονικα στο αεροπλανο, και παει σπιτι στα παιδια του.

Βεβαια μπορει να καταφερε τελικα να τον βρει τον ιαπωνα στο Λιμπο, και να καταφεραν να ξυπνησουν με τους υπολοιπους. Στην συνεχεια ο ιαπωνας παιρνει τα τηλεφωνα του και σβηνει το μητρωο του Λεο και ο Λεο επιστρεφει σπιτι επιτελους στην οικογενεια...

Καψιμο :P

Δημοσ.

Βεβαια μπορει να καταφερε τελικα να τον βρει τον ιαπωνα στο Λιμπο, και να καταφεραν να ξυπνησουν με τους υπολοιπους. Στην συνεχεια ο ιαπωνας παιρνει τα τηλεφωνα του και σβηνει το μητρωο του Λεο και ο Λεο επιστρεφει σπιτι επιτελους στην οικογενεια...

Αφού μας δείχνει να τον βρίσκει, τη στιγμή που ο ιάπωνας βρίσκεται στη limbo, σε ένα όνειρο 30+ χρόνων, οπου πλέον έχει γεράσει στο όνειρο του.

Προφανώς μπορούμε να αμφισβητήσουμε οτιδήποτε έχει συμβεί, αλλά τότε θα μαστε ακόμα εδώ σε 10 χρόνια, αφού έχουμε σκεφτεί μερικές χιλιάδες εκδοχές. :P

Μάλιστα, σ αυτό συμφωνούμε. :-D

Δημοσ.

Αφού μας δείχνει να τον βρίσκει, τη στιγμή που ο ιάπωνας βρίσκεται στη limbo, σε ένα όνειρο 30+ χρόνων, οπου πλέον έχει γεράσει στο όνειρο του.

Προφανώς μπορούμε να αμφισβητήσουμε οτιδήποτε έχει συμβεί, αλλά τότε θα μαστε ακόμα εδώ σε 10 χρόνια, αφού έχουμε σκεφτεί μερικές χιλιάδες εκδοχές. :P

Μάλιστα, σ αυτό συμφωνούμε. :-D

Δημοσ.

1)Είναι πιθανό οτί ο Λεό είναι σε όνειρο σε όλη τη ταινία και η πλοκή ήταν δημιουργία του υποσυνείδητου του ώστε να ξεπεράσει το θάνατο της γυναίκας του .Είναι ο μόνος στη ταινία που επηρεάζει τα όνειρα των άλλων όπως η παρουσία της γυναίκας του και η σκηνή με τρένο ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

2)Μπορεί να μην ξύπνησε ποτέ στο αεροπλάνο με τον ιάπωνα και να ζει τη δική του limbo,η σκηνή με τα παιδιά του είναι παρόμοια με αυτή των ονείρων του και δεν περιμένει να δει αν θα πέσει το τοτέμ σαν να έχει αποδεχθεί το όνειρο ως πραγματικότητα.

Η ταινία έχει πολλά ερωτηματικά επίτηδες από ότι φαίνεται για να τροφοδοτούν το ενδιαφέρον.

Θα μπορούσε ο σκηνοθέτης να τελειώσει τη ταινία με μια σκηνή με φόντο το Λεό σε μια άγνωστη παραλία ενώς νησιού και μέσα από τη βλάστηση ένα μαύρο καπνό.

Δημοσ.

1)Είναι πιθανό οτί ο Λεό είναι σε όνειρο σε όλη τη ταινία και η πλοκή ήταν δημιουργία του υποσυνείδητου του ώστε να ξεπεράσει το θάνατο της γυναίκας του .Είναι ο μόνος στη ταινία που επηρεάζει τα όνειρα των άλλων όπως η παρουσία της γυναίκας του και η σκηνή με τρένο ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

2)Μπορεί να μην ξύπνησε ποτέ στο αεροπλάνο με τον ιάπωνα και να ζει τη δική του limbo,η σκηνή με τα παιδιά του είναι παρόμοια με αυτή των ονείρων του και δεν περιμένει να δει αν θα πέσει το τοτέμ σαν να έχει αποδεχθεί το όνειρο ως πραγματικότητα.

Η ταινία έχει πολλά ερωτηματικά επίτηδες από ότι φαίνεται για να τροφοδοτούν το ενδιαφέρον.

Θα μπορούσε ο σκηνοθέτης να τελειώσει τη ταινία με μια σκηνή με φόντο το Λεό σε μια άγνωστη παραλία ενώς νησιού και μέσα από τη βλάστηση ένα μαύρο καπνό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Την είδα χθες. Ντάξει. Still dreaming βασικά.

Είχα καιρό να χαθώ σε ταινία. Και κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Καλά πέρα του ότι είναι σπουδή στην σκηνοθεσία, έχει ΜΟΥΣΙΚΑΡΑ από Hans. Φωτογραφία το κάτι άλλο.

Γούσταρα πολύ Tom Hardy (ο οποίος θα κάνει και Mad Mad Max). Ο D καλός ντάξει με έπεισε. Caine κλασικός αν και παίζει ελάχιστα. Gordon-Levitt ήθελα να δεθώ περισσότερο με τον χαρακτήρα του.

Σεναριακά, συγκριτικά το Memento μου φάνηκε straight forward, πραγματικά. Δε ξέρω. Προσπαθούσα να καταλάβω τι μου γινόταν.

Δεν μπορώ να την βαθμολογήσω ακόμα. Θέλω να καταλαγιάσει πρώτα μέσα μου, να την δω 2η φορά και μετά.

Τέλειωσε 0130 η ταινία και ήθελα να πάω σπίτι, όσο πιο γρήγορα και χωρίς άλλα ερεθίσματα, να πέσω και να ονειρευτώ.

Την είδα 2η φορά χθες. Ονειρική, 9/10 έκλεισε. Γνωρίζοντας την πλοκή μπόρεσα και την παρακολούθησα καλύτερα. Το σενάριο είναι πολύ έξυπνο.

Ειδικά στο πως καταφέρνουν να κάνουν το inception. Με το dream within a dream.

Στο πρώτο όνειρο να προσπαθούν να πάρουν τους αριθμούς για το χρηματοκιβώτιο.

Στο δεύτερο να του λένε ότι ο θείος κανόνισε την απαγωγή (η οποία ΔΕΝ ήταν όνειρο και καλα)

Στο τρίτο να του λένε ότι θα πάνε στο όνειρο του θείου για να του την φέρουν.

Την ταινία σίγουρα θα την δω και 3η φορά (δε νομίζω σινεμά) γιατί είναι κάποιες λεπτομέρειες που θέλω να ξεκαθαρίσω. Όπως και να χει πάντως δεν πιστεύω

ότι όλη η ταινία ήταν όνειρο. Ούτε καν το κομμάτι με το αεροπλάνο.

Τα παιδιά δεν φοράνε τα ίδια ρούχα

On to the second part of your question, the children’s clothing is different in the final scene… look again…

και ειδικά το κορίτσι φαίνεται μεγαλύτερο κάποια χρόνια.

Το cut to credits είναι πολύ έξυπνο αλλά δεν πιστεύω ότι η σβούρα δεν σταματάει. Την βλέπουμε και παίζει λίγο πριν.

Α ναι και κάτι άλλο επίσης.

Όταν πέφτει αναίσθητος ο Fischer στα χιόνια ο τελευταίος που κοιμάται είναι ο Cobb (Di Caprio) μαζί με την Ariadne. Στο όνειρό του είναι που βρίσκεται η Mal.

Μετά από αυτό ο Cobb πάει Limbo αφού η Mal τον σκοτώνει όπου και βρίσκει τον Ιάπωνα.

Οπότε έχουμε 4 όνειρα + Limbo.

Βασικά αυτή η θεωρία τα γράφει όπως τα σκέφτομαι.

Επεξ/σία από Cue
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Την είδα χθες. Ντάξει. Still dreaming βασικά.

Είχα καιρό να χαθώ σε ταινία. Και κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Καλά πέρα του ότι είναι σπουδή στην σκηνοθεσία, έχει ΜΟΥΣΙΚΑΡΑ από Hans. Φωτογραφία το κάτι άλλο.

Γούσταρα πολύ Tom Hardy (ο οποίος θα κάνει και Mad Mad Max). Ο D καλός ντάξει με έπεισε. Caine κλασικός αν και παίζει ελάχιστα. Gordon-Levitt ήθελα να δεθώ περισσότερο με τον χαρακτήρα του.

Σεναριακά, συγκριτικά το Memento μου φάνηκε straight forward, πραγματικά. Δε ξέρω. Προσπαθούσα να καταλάβω τι μου γινόταν.

Δεν μπορώ να την βαθμολογήσω ακόμα. Θέλω να καταλαγιάσει πρώτα μέσα μου, να την δω 2η φορά και μετά.

Τέλειωσε 0130 η ταινία και ήθελα να πάω σπίτι, όσο πιο γρήγορα και χωρίς άλλα ερεθίσματα, να πέσω και να ονειρευτώ.

Την είδα 2η φορά χθες. Ονειρική, 9/10 έκλεισε. Γνωρίζοντας την πλοκή μπόρεσα και την παρακολούθησα καλύτερα. Το σενάριο είναι πολύ έξυπνο.

Ειδικά στο πως καταφέρνουν να κάνουν το inception. Με το dream within a dream.

Στο πρώτο όνειρο να προσπαθούν να πάρουν τους αριθμούς για το χρηματοκιβώτιο.

Στο δεύτερο να του λένε ότι ο θείος κανόνισε την απαγωγή (η οποία ΔΕΝ ήταν όνειρο και καλα)

Στο τρίτο να του λένε ότι θα πάνε στο όνειρο του θείου για να του την φέρουν.

Την ταινία σίγουρα θα την δω και 3η φορά (δε νομίζω σινεμά) γιατί είναι κάποιες λεπτομέρειες που θέλω να ξεκαθαρίσω. Όπως και να χει πάντως δεν πιστεύω

ότι όλη η ταινία ήταν όνειρο. Ούτε καν το κομμάτι με το αεροπλάνο.

Τα παιδιά δεν φοράνε τα ίδια ρούχα

On to the second part of your question, the children’s clothing is different in the final scene… look again…

και ειδικά το κορίτσι φαίνεται μεγαλύτερο κάποια χρόνια.

Το cut to credits είναι πολύ έξυπνο αλλά δεν πιστεύω ότι η σβούρα δεν σταματάει. Την βλέπουμε και παίζει λίγο πριν.

Α ναι και κάτι άλλο επίσης.

Όταν πέφτει αναίσθητος ο Fischer στα χιόνια ο τελευταίος που κοιμάται είναι ο Cobb (Di Caprio) μαζί με την Ariadne. Στο όνειρό του είναι που βρίσκεται η Mal.

Μετά από αυτό ο Cobb πάει Limbo αφού η Mal τον σκοτώνει όπου και βρίσκει τον Ιάπωνα.

Οπότε έχουμε 4 όνειρα + Limbo.

Βασικά αυτή η θεωρία τα γράφει όπως τα σκέφτομαι.

Επεξ/σία από Cue
Δημοσ.

Φοβερή ταινία που μάλλον θα πρέπει να την δούμε αρκετές φορές για να την εμπεδώσουμε.

Αυτό το βαν πια το τι καταπόνηση έφαγε δεν περιγράφεται.Εγώ αναρωτιέμαι γιατί να μην πάρουν κάποιο τεθωρακισμένο ή τανκς ή γιατί να μην φοράνε αλεξίσφαιρα γιλέκα ; Και η ατάκα αγόρασα τις αερογραμμές γιατί μου φάνηκε πιο απλό κορυφαία μου θύμησε τα κόμικ με τον σκρούτζ :lol:

Δημοσ.

Φοβερή ταινία που μάλλον θα πρέπει να την δούμε αρκετές φορές για να την εμπεδώσουμε.

Αυτό το βαν πια το τι καταπόνηση έφαγε δεν περιγράφεται.Εγώ αναρωτιέμαι γιατί να μην πάρουν κάποιο τεθωρακισμένο ή τανκς ή γιατί να μην φοράνε αλεξίσφαιρα γιλέκα ; Και η ατάκα αγόρασα τις αερογραμμές γιατί μου φάνηκε πιο απλό κορυφαία μου θύμησε τα κόμικ με τον σκρούτζ :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...