Str Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 καλησπερα... μένω στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο με ένα φίλο μου. εγω έχω ΟΝ με το ασύρματο ρούτερ που δίνει και αυτός δεν εχει ουτε τηλεφωνο...εχει ομως laptop. θα ήθελα να ξερω αν υπάρχει δυνατό access point που να στέλνει σε 50 μετρα αποσταση σήμα. το πισω μπαλκόνι του φαίνεται από το δικό μου και υποθέτω πως ο μόνος λόγος που δε φτάνει το σήμα του ασύρματου της ΟΝ μέχρι αυτόν είναι η απόσταση... καμιά ιδέα κανείς? θα χρειαστώ κάτι άλλο εκτός από το access point? πως λειτουργούν αυτά? πρέπει να το συνδέσω ενσύρματα με το μοντεμ ή μπορω να το βάλω κοντα στην μπαλκονόπορτα (που είναι σχετικα μακρυά από το μοντεμ μου) σε μια πρίζα και να συνδέεται με το μοντεμ κανονικά (ασύρματα), ωστε να στέλνει και σήμα απέναντι?
ArisG88 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Το AP θα συνδεθει ενσυρματα πανω στο router σου. Απο κει και περα θα χρειαστεις μια κατευθυντικη κεραια ωστε να εχει σημερα μεχρι και το σπιτι του φιλου σου. Καλο θα ηταν επισης κι αυτος να ειχε μια κεραια που να εβλεπε την δικια σου. Βεβαια με laptop λιγο δυσκολο εκτος κι αν αγορασει usb stick με αποσπώμενη κεραια
Str Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 ευχαριστώ για την απάντηση σου... το πρόβλημα είναι οτι το μοντεμ είναι κοντά στην είσοδο του σπιτιού μακρυά από το πισω μπαλκόνι... λύση που να συνδέεται ασύρματα στο μόντεμ, και να στέλνει το σήμα πιο μακρυά και πιο δυνατα (ακομα και με κατευθυντική κεραία) υπάρχει? ξέρω ότι σε όλο το σπίτι (και στο πισω μπαλκονι) πιανω καλα σημα απο το ασύρματο μου.
ArisG88 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Γινεται κι αυτο αλλα το AP τη μιση ισχυ την δινει για να συνδεθει στο ασυρματο router σου και την αλλη μιση την εκπεμπει. Η αποσταση ειναι μικρη (50μ) οποτε πιστευω οτι δεν θα εχεις προβλημα με το σημα (σχεδον απαραιτητο να υπαρχει οπτικη επαφη μεταξυ των κεραιων (σπιτι σου - σπιτι φιλου σου)
stefanos_79 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Μπορειτε βεβαια να χρησιμοποιήσετε κατι σαν κι αυτο WIRELESS RANGE EXTENDER
Str Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 με αυτο θα κανω τη δουλεια μου? θα μπορεσει να το στειλει σημα 50 μετρα? και αν ναι, θα χρειαστει ο φιλος μου εξτρα εξοπλισμο?
stefanos_79 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν χρειαζεται τιποτα παραπανω ο φιλος σου η αποσταστη δεν ειναι και μεγαλη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.