Whargoul Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Παιδιά έχω ένα πρόβλημα και χρειάζομαι την βοήθεια σας... Η ιστορία έχει ως εξής: Είχα στο λαπτοπ μου Windows XP, δημιούργησα ένα καινούργιο Partition και έβαλα Windows 7 πριν κανα μήνα. Μεχρι στιγμής όλα καλά. Όταν ξεκινούσε ο υπολογιστής, με ρώταγε ποια Windows θέλω κλπ. όμως πριν λίγo έκανα Format τα XP με ένα παλιο image που έιχα με το Acronis. Το πρόβλημα είναι ότι μετά το Φορματ, όταν ξεκινάει ο υπολογιστής δεν με ρωτάει ποια windows θέλω, αλλά ξεκιναέι επευθέιας με τα XP. Το partition με τα windows 7 υπάρχει κανονικά στον δίσκο.. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να μπορώ να μπουτάρω και με τα 7 γιατί είναι το κυρίως λειτουργικό μου?
Cygnus Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Επειδή έχεις έναν σκληρό δίσκο σημαίνει ότι έχεις έναν boot sector. Όταν εγκατέστησες τα 7 πήγαν και έγραψαν σε αυτόν την εγγραφή τους και έτσι επέλεγες ανάμεσα στα 2. Τώρα που ξανάβαλες τα ΧΡ συμβαίνουν δύο ενδεχόμενα: - το Acronis έκανε restore και τον boot sector οπότε έχεις τον παλιό με XP μόνο - τα XP δεν ήταν τόσο "έξυπνα" οπότε έγραψαν στον boot sector μόνο για τον εαυτό τους. Δοκίμασε να βάλεις ξανά το δισκάκι των 7 και να πας για setup και καλά αλλά κάνε repair bootloader
Whargoul Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Επειδή έχεις έναν σκληρό δίσκο σημαίνει ότι έχεις έναν boot sector. Όταν εγκατέστησες τα 7 πήγαν και έγραψαν σε αυτόν την εγγραφή τους και έτσι επέλεγες ανάμεσα στα 2. Τώρα που ξανάβαλες τα ΧΡ συμβαίνουν δύο ενδεχόμενα:- το Acronis έκανε restore και τον boot sector οπότε έχεις τον παλιό με XP μόνο - τα XP δεν ήταν τόσο "έξυπνα" οπότε έγραψαν στον boot sector μόνο για τον εαυτό τους. Δοκίμασε να βάλεις ξανά το δισκάκι των 7 και να πας για setup και καλά αλλά κάνε repair bootloader Thnx. Επιδιορθώθηκε με το repair στο cd αν και μετά απο την επιδιόρθωση έγινε ακριβώς το αντίθετο, ξεκινούσαν δλδ μόνο τα windows 7, αλλά το εφτιαξα με το EasyBCD. Τώρα μια άσχετη ερώτηση.. έχω δημιουργήση και καμιά 60GB unallocated χώρο.. πως μπορώ αυτά να τα προσθέσω στο partition των windows 7?
Cygnus Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δοκίμασε μέσα από το Computer Management -> Disk Management μήπως μπορείς να κάνεις Extend Volume στο συγκεκριμένο partition με τα Windows 7
Whargoul Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Όχι δεν έχει την επιλογή extend volume. Κανένας άλλος τρόπος υπάρχει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.