Προς το περιεχόμενο

απορια σε matlab και σηματα!!!

swcratis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Η εργασια που καλουμαστε να υλοποιησουμε ειναι να γραψουμε σε matlab μια συναρτηση για τη λειτουργια του πομπου ενος τηλεπικοινωνιακου συστηματος.

Πρεπει να δεχεται εισοδο τα εξης:ενα διακριτου χρονου σημα βασικης ζωνης,ενα αλφαριθμητικο,συχνοτητα δειγματοληψιας και καποια αλλα δεδομενα.Το προβλημα μας ειναι οτι πρεπει να κωδικοποιησουμε το αλφαριθμητικο με βαση την BFSK διαμορφωση.Να μετατρεψουμε δηλαδη τους χαρακτηρες σε ascii μορφη και μετα σε δυαδικη.Υστερα θα πρεπει να ελεγχουμε 2 περιπτωσεις:Αν το bit ειναι 0 ή 1 θα αναπαρισταται απο την κυματομορφη που επισυναπτω(κυματομορφες_0_1.jpg).Εμεις εχουμε καταληξει στο αρχειο με τη δυαδικη αναπαρασταση της φρασης μας που αποτελειται απο 84 bits.Για καθε bit ο παραπανω τυπος μας δινει ενα διανυσμα μεγεθους (1,21),και γιαυτο το λογο εχουμε εναν πινακα (84,21) που εχουμε αποθηκευσει τα αποτελεσματα για καθε bit.

Στη συνεχεια ομως πρεπει να κανουμε την πραξη που επισυναπτω (athroisma.jpg) για να προχωρησουμε και να παρουμε την κυματομορφη.Μηπως μπορει να καταλαβει κανεις πως τηα αθροισουμε τα στοιχεια του πινακα F(84,21) που περιεχει για καθε bit (εχουμε 84 βιτ) το αποτελεσμα της συναρτησης φl(t);

Ο πινακας Α περιεχει στη σειρα τα bits.

>
fc = [10 20]; 
t=[0:.01:Tb];
F=zeros(84,21);

for i=1:84
 if A(i)=='0'
          r=0;
       else
         r=1;
       end
      f = fc(r+1);

F(i,=sqrt(2*Eb/Tb)*cos(2*pi*f*(t-i*Tb));

end

Καθε βοηθεια επιθυμητη!

post-103909-129063020654_thumb.jpg

post-103909-129063020656_thumb.jpg

Δημοσ.

την γνωριζω την εντολη που λες...Το εχω κανε και ετσι , αλλα εγω θελω στην γραφικη παρασταση να μην μου εμφανιζονται μονο 21 σημεια.Θελω στη γραφικη να παιρνω τα σημεια απο ολα τα bit στη σειρα και ετσι να δημιουργειται η κυματομορφη.

>  
for i=1:21
   for i=1:84
       ta(1,j)=sum(F(i,j));
   end
end

δεν ειναι σωστο ετσι..

Καμια ιδεα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...