Προς το περιεχόμενο

spdif πρόβλημα με Χ-Fi.

dark elf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα αγόρασα την PCI Express X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series. Λειτουργικό τα Windows Vista Home Premium SP2 64bit. Έχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά δεν μπορώ να ακούσω 5.1 ήχο είτε από power dvd9 ή με windows media center. Γνωρίζει κανείς τι πρέπει να κάνω; Ηχεία έχω τα Ζ-5500 Logitech.

Για gamemode πάω στο system tray και επιλέγω Ηχεία. Όλα καλά μέχρι εδώ. Τέλειος ήχος από 6ch direct.

Για entertainement mode επειδή έχω οπτική ίνα επιλέγω από το system tray :SPDIF/out. Όμως το powerdvd9 πχ. αναγνωρίζει μόνο 2 speaker. ΣΕ 6ch direct ακούω κανονικά αλλά όχι dolby ή dts. Τι ακριβώς πρέπει να ρυθμίσω;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.
Πρόσφατα αγόρασα την PCI Express X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series. Λειτουργικό τα Windows Vista Home Premium SP2 64bit. Έχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά δεν μπορώ να ακούσω 5.1 ήχο είτε από power dvd9 ή με windows media center. Γνωρίζει κανείς τι πρέπει να κάνω; Ηχεία έχω τα Ζ-5500 Logitech.

Για gamemode πάω στο system tray και επιλέγω Ηχεία. Όλα καλά μέχρι εδώ. Τέλειος ήχος από 6ch direct.

Για entertainement mode επειδή έχω οπτική ίνα επιλέγω από το system tray :SPDIF/out. Όμως το powerdvd9 πχ. αναγνωρίζει μόνο 2 speaker. ΣΕ 6ch direct ακούω κανονικά αλλά όχι dolby ή dts. Τι ακριβώς πρέπει να ρυθμίσω;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

εγω εχω την elite rpo και στις οδηγιες μου λεει πως η οπτικη ινα μονο 2 καναλια ηχο βγαζει. αρα υποθετω πως δεν ειναι προβλημα της καρτας αλλα ο περιορισμος της οπτικης ιvας.βεβαια η καρτα μου ειναι παλαιοτερη απο τη δικη σου και αυτο τυχον να εχει αλλαξει. στο audio output επελεξε οχι spdif αλλα optical/toslink.επισης μιας και εχουμε και τα ιδια ηχεια να σε ενημερωσω πως εχει εξωτερικο decoder.αρα πρεπει να επιλεξεις (δε θυμαμαι που) μια επιλογη που λεει σε παρενθεση (external decoder required) νομιζω πρεπει να λεει spdif pass through. αν το κανεις αυτο τοτε τα ηχεια σου αναλαμβανουν να μετατρεψουν τον ηχο σε 6.1ετσι εχεις και οπτικη και πολυκαναλικοτητα.

Δημοσ.

καταρχήν θα πρέπει να απενεργοποιήσεις το dolby live- DTS interactive. Αν το έχεις θα πρέπει να διαλέξεις από το προγραμμα που χρησιμοποιείς για τις ταινίες ότι έχεις 6 ηχεία και το πρόγραμμα θα κάνει την αποκωδικοποίηση.

Χωρίς D.live κτλ αν μπεις στο μενού του ήχου π.χ του power dvd θα δεις μια επιλογή spdif through. Αν την επιλέξεις τότε ο ήχος θα φευγει με την οπτική ίνα στον ενισχυτή σου και θα αποκωδικοποιείται εκεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...