Προς το περιεχόμενο

Πως καθαρίζω σκαναρισμένο κείμενο από περιτές υπογραμμίσεις ?

gv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κάνα πρόγραμμα δηλαδή που να κάνει κάτι τέτοιο

untitled2-3.gif

και το οποίο κοστίζει πολλλάάάά για να το αγοράσω ... > 1250$

Δημοσ.

Αν είναι αρχείο εικόνας μπορείς να το κάνεις με το Photoshop. Και με το Gimp γίνεται αλλά δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Βέβαια αυτό που έχω στο μυαλό μου σαν γρήγορη λύση στο photoshop, προυποθέτει οι υπογραμμίσεις και το κείμενο να έχουν διαφορετικό χρώμα. Όπως πχ στην εικόνα που έβαλες, να αφαιρέσεις ο,τι είναι μπλε μόνο. Αλλιώς θα σου βγουν τα μάτια με τις γομίτσες και τις σφραγιδούλες να τα σβήσεις ένα ένα.. Μπορείς λοιπόν στο photoshop να πάρεις το εργαλείο select -> color range, και να επιλέξεις μόνο τις μπλε περιοχές. Στη συνέχεια, παίρνεις με το σταγονόμετρο άσπρο απο το χαρτί, και με ένα πινέλο βάφεις όλη την επιφάνεια. Το άσπρο θα περάσει μόνο στις περιοχές που έχεις επιλέξει, δηλαδή ο,τι είναι μπλε, και θα το καλύψει. Δεν ξέρω αν υπάρχουν και προγράμματα βέβαια για τη συγκεκριμένη δουλειά που τα θες. Και να μη το έχεις πάντως το photoshop, αν κατεβάσεις ένα demo θα κάνεις τη δουλειά σου. Αν σε ενδιαφέρει αυτός ο τρόπος ή κολλήσεις πουθενά πες να σου πω λεπτομέρειες!

Δημοσ.

Συμφωνώ για το Photoshop, το έχω χρησιμοποιήσει με επιτυχία σε τέτοιες ακριβώς περιπτώσεις - και αφαιρεί όχι μόνο τις υπογραμμίσεις αλλά και τις (ανεπιθύμητες φαντάζομαι) σημειώσεις και γενικά ό,τι έχει διαφορετικό χρώμα από το κείμενο.

Δε μας λες και ποιο είναι το πρόγραμμα που κάνει 1250$;

Δημοσ.
Συμφωνώ για το Photoshop, το έχω χρησιμοποιήσει με επιτυχία σε τέτοιες ακριβώς περιπτώσεις - και αφαιρεί όχι μόνο τις υπογραμμίσεις αλλά και τις (ανεπιθύμητες φαντάζομαι) σημειώσεις και γενικά ό,τι έχει διαφορετικό χρώμα από το κείμενο.

Δε μας λες και ποιο είναι το πρόγραμμα που κάνει 1250$;

το scanfix 4.2

το color range το έχω χρησιμοποιήσει και εγώ με επιτυχία αλλά το scanfix είναι ΦΟΒΕΡΟ

Δημοσ.
το scanfix 4.2

το color range το έχω χρησιμοποιήσει και εγώ με επιτυχία αλλά το scanfix είναι ΦΟΒΕΡΟ

Όντως... έτρεξα το Web Demo και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Για όποιον σκανάρει συχνά κείμενα (όπως εγώ) είναι απαραίτητο, αλλά η τιμή του είναι απλησίαστη!

Δημοσ.

δοκιμασε το photofilter εχει μια επιλογη που του λες ενα χρωμα και του λες αντικατεστησε το με αλλο και οπου υπαρχει αυτο το χρωμα στην εικονα το αλαζει...στο photoshop υπαρχει κατι τετοιο και δεν το εχω ανακαλιψει ακομα?

Δημοσ.
δοκιμασε το photofilter εχει μια επιλογη που του λες ενα χρωμα και του λες αντικατεστησε το με αλλο και οπου υπαρχει αυτο το χρωμα στην εικονα το αλαζει...στο photoshop υπαρχει κατι τετοιο και δεν το εχω ανακαλιψει ακομα?

χρονοβόρο .. υπάρχει το color range

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:56 ----------

Όντως... έτρεξα το Web Demo και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Για όποιον σκανάρει συχνά κείμενα (όπως εγώ) είναι απαραίτητο, αλλά η τιμή του είναι απλησίαστη!

http://www.accusoft.com/scanfixappdemo.htm

αυτό δεν κατέβασες ?

Δημοσ.
χρονοβόρο .. υπάρχει το color range

Μα πως χρονοβορο? αφου του λες απο αυτο το χρωμα σε αυτο και το κανει μονο του..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...