Προς το περιεχόμενο

Lan Δύκτιο δεν ξέρω πώς...

Thessracing

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε καταρχήν είμαι νέος στην κοινότητά σας...

Θα ήθελα να με συγχωρέσετε διάβασα τον οδηγό απο επάνω αλλά δεν κατάλαβα και πολλά...και οι εικόνες δεν μου εμφανίζονται στον explorer...

Δεν ξέρω πολλά απο υπολογιστές και θέλω τη βοήθειά σας

Έχω 2 υπολογιστές...στον κεντρικό μου έχω τα πάντα και το internet

αυτός έχει ΧΠ αγγλικό σύστημα...

ο δίπλα που είναι παλιό μηχάνημα είναι ΧΠ πάλι ελληνικά...

Θέλω να συνδέσω τα 2 μηχανήματα και να δίνει internet το κεντρικό μου και στο δίπλα...αλλά δεν μπορώ να το καταφέρω συγχωρέστε με για τη noobia μου δεν είμαι καλός σε αυτά...

Έχω βάλει ίδια ομάδα εργασίας και στα 2 και διαφορετικό όνομα...επίσεις τα έχω συνδέσει με ένα καλόδιο crossover

αλλά όταν βάζω στον κεντρικό ιπ 192 168 0 1 χάνει το internet και στο δεύτερο το 0 2 λέει μεν ότι συνδέθηκε αλλά νετ δεν έχει...

Σας ευχαριστώ πολύ εκτιμώ το χρόνο σας...:-)

Δημοσ.

Αν και δε ξέρω από δίκτυα, νομίζω οτι για να συνδέσεις δύο υπολογιστές μαζί, πρέπει μέσω του router σου να βάλεις ethernet καλώδιο σε κάθε υπολογιστή(και όχι απευθείας στον άλλον υπολογιστή). Είναι δύσκολη δουλειά από ο,τι είχα διαβάσει σε ένα άρθρο κάποτε.

Δημοσ.

Θα πρεπει τα δυο pc να εχουν ιδια subnet mask. Στην περιπτωση σου βαλε ως subnet mask 255.255.255.0.

Δηλαδη το καρτελακι με τις IP σου θα πρεπει να ειναι ετσι σε καθε pc, σε περιπτωση που συνδεεσαι στο internet μεσω router:

IP: 192.168.1.2 (192.168.1.3 το δευτερο pc)

Subnet mask: 255.255.255.0 και στα 2 pc.

Gateway: 192.168.1.1 και στα 2 pc (η τελος παντων οτι IP εχει το router σου).

Primary DNS server: ομοιως με gateway

Secondary DNS server: δεν εχει ιδιαιτερη σημασια, αλλα αστο κενο προς ωρας.

Αν ο κεντρικος εχει 192.168.0.1 οπως λες, o router σου τι IP εχει? Εκτος αν δεν εχεις router.

Αν συνδεεσαι στο internet με modem τοτε προχωρας στις παρακατω ρυθμισεις:

αφηνεις τις IP απειραχτες στον κεντρικο.

στο αλλο pc δινεις ως Gateway και DNS server την IP του κεντρικου δηλαδη 192.168.0.1

ΥΓ. Καλυτερα να παιζεις με IP τυπου 192.168.1.* και οχι 192.168.0.*

Δημοσ.

Ο κεντρικός έχει ρούτερ... και έχει επιλεγμένο να πέρνει αυτόματα ιπ

Το είχα κάνει παλιότερα και ο κεντρικός με το κροσόβερ καλόδιο έδινε νετ στον δίπλα...μετά απο το φορμάτ μου όμως δεν το ξανακατάφερα...

δεν ξέρω τι κάνω λάθος...

τι ακριβώς πρέπει να γράψω στο κεντρικό υπολογιστή και τι στον δίπλα ώστε να του δίαμοιράζει εν ολίγεις νετ?

Σασ ευχαριστώ ειλικρηνά για το χρόνο σας μου είναι πολύ χρήσιμο να το πετύχω αυτό...:-)

Δημοσ.

Δοκίμασα το πόστ του Midi έβαλα τις ιπ ο κεντρικός αυτί τη φορά ΔΕΝ έχασε το νετ...ΑΛΛΑ ο δίπλα δεν έχει...δεν του δίνει...έβαλα ακριβώς τα ίδια απλά άλλαξα την ιπ σε 3...

Το ρούτερ μου δυστυχώς είναι αυτό του ΟΤΕ και έχει μόνο μια θύρα έθερνετ... αλλά ασχολούμε έτσι γιατί στο παρελθόν το είχα καταφέρει και τώρα δεν ξέρω τι κάνω λάθος

μήπως πρέπει να τσεκάρω τίποτα να διαμοιράζει νετ και σε άλλους υπολογιστές?...έχει κάτι τέτιες επιλογές...δεν ξέρω μορέ απο αυτά...

Δημοσ.

Στο pc που εκανες φορματ Πηγαινε Εναρξη-->Εκτελεση και γραψε services.msc. Βρες στη λιστα το "Τοιχος προστασιας των Windows" και βαλτο "Ανενεργο". Επανεκινηση και ξαναδοκιμασε.

Αν δεν δεις φως δοκιμασε να βαλεις Gateway IP και Primary DNS server IP ιδιες με του pc που συνδεεται στο ιντερνετ.

Ερωτηση: Μπορεις να δεις τα αρχεια του ενος pc απο το αλλο?

Δημοσ.

Τα έκανα όλα αλλά δεν δίνει νετ στο δίπλα υπολογιστή ο κεντρικός...

Έκλισα και το τόιχος προστασίας

Και δεν βλέπει καν τον άλλον υπολογιστή ο κεντρικός...τι γίνετε λάθος?..

Δημοσ.
μήπως πρέπει να τσεκάρω τίποτα να διαμοιράζει νετ και σε άλλους υπολογιστές?...έχει κάτι τέτιες επιλογές...δεν ξέρω μορέ απο αυτά...

Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνεις. Οδηγίες εδώ:

http://support.microsoft.com/kb/314066/el

http://support.microsoft.com/kb/306126/el

Το PC1 έχει δύο διαφορετικά δικτυακά interfaces/κάρτες δικτύου (PC1->router και PC1->PC2). Εκεί γίνεται το μπέρδεμα και μία βλέπεις internet μία όχι, παίζοντας με IPs, gateways κλπ. To ICS θα φροντίσει αυτόματα για όλα αυτά.

Δημοσ.

Μιας και τα έχω μπερδέψει εντελώς...

Στο κεντρικό υπολογιστή έχω τα εξής:

Μια σύνδεση Realtake στην οποία είναι πάνω το internet και είναι όλα επιλεγμένα να τα πέρνει αυτόματα...

Μια σύνδεση Marvel Yukon που έιναι το Crossover και καταλήγει στον άλλον υπολογιστή

και είναι όλα επιλεγμένα να τα πέρνει αύτοματα...

Στον δεύτερο υπολογιστή έχω μια Marvel Yukon που καταλήγει το Crossover και είναι επιλεγμένο να τα πέρνει όλα αυτόματα...

Και μια ακόμα Νvidia Nforce Networking...που είναι Χ

Τι ρυθμίσεις βάζω ακριβώς στο καθένα ώστε να συνδέσω τους 2 υπολογιστές και να διαμοιράζει ο πρώτος internet στο δεύτερο?...

Σας ευχαριστώ ειλικρινά για τη βοήθεια...δεν τα κατέχω καθόλου αυτά και έχω χαθεί εντελώς...

Δημοσ.

Στο 2ο PC κάνε disable το nForce interface, αφού δεν το χρειάζεσαι. Στο 1ο PC δε θα πειράξεις καθόλου το Realtek interface, άσε το με τις σωστές ρυθμίσεις για να βλέπει το PC Internet.

Αυτό που απομένει στη συνέχεια είναι να ακολουθήσεις επακριβώς τις οδηγίες της Microsoft:

http://support.microsoft.com/kb/306126

http://support.microsoft.com/kb/306126/el

(για αγγλικά και ελληνικά Windows XP, αντίστοιχα)

ή:

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/help/bfd3bd31-82f0-4b9c-9cde-fb92bc2b14771033.mspx

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/el-GR/help/bfd3bd31-82f0-4b9c-9cde-fb92bc2b14771032.mspx

(για αγγλικά και ελληνικά Windows Vista, αντίστοιχα)

Δημοσ.
Μιας και τα έχω μπερδέψει εντελώς...

Στο κεντρικό υπολογιστή έχω τα εξής:

Μια σύνδεση Realtake στην οποία είναι πάνω το internet και είναι όλα επιλεγμένα να τα πέρνει αυτόματα...

Μια σύνδεση Marvel Yukon που έιναι το Crossover και καταλήγει στον άλλον υπολογιστή

και είναι όλα επιλεγμένα να τα πέρνει αύτοματα...

Στον δεύτερο υπολογιστή έχω μια Marvel Yukon που καταλήγει το Crossover και είναι επιλεγμένο να τα πέρνει όλα αυτόματα...

Και μια ακόμα Νvidia Nforce Networking...που είναι Χ

Τι ρυθμίσεις βάζω ακριβώς στο καθένα ώστε να συνδέσω τους 2 υπολογιστές και να διαμοιράζει ο πρώτος internet στο δεύτερο?...

Σας ευχαριστώ ειλικρινά για τη βοήθεια...δεν τα κατέχω καθόλου αυτά και έχω χαθεί εντελώς...

Παμε απο την αρχη. Στο 1ο PC εχεις σωστα τις συνδεσεις.

Πας στην Marvel Yukon στο 1ο PC και δινεις manual:

IP 192.168.1.2

Subnet 255.255.255.0

Gateway Την IP του router σου.

Primary DNS server Την IP του router σου.

Secondary DNS Κενο

Στο 2ο PC πας στην Marvel και βαζεις ακριβως τα ιδια νουμερα, με μονη διαφορα την IP οπου προφανως θα βαλεις 192.168.1.3

Αν δε δουλεψει ετσι κανε τους εξης συνδυασμους στο 2ο pc:

a) Primary DNS: IP του ρουτερ

Gateway: 192.168.1.2

αν δε δουλεψει παμε στο:

β) Primary DNS: 192.168.1.2

Gateway: 192.168.1.2

αν δε δουλεψει παμε στο

γ) Primary DNS: 192.168.1.2

Gateway: ΙP του ρουτερ.

Σε καθε περιπτωση να κοιτας ποτε βλεπονται τα 2 pc μεταξυ τους και να μας πεις.

Αν τα pc δε βλεπονται φτιαξε νεα ομαδα εργασιας με νεο ονομα πχ MSHOME και στα 2 pc.

Αν συνεχισει να μη δουλευει δεν ξερω μηπως παιζει καποιο ρολο αυτο το Χ με το nvidia δικτυο. Θυμασαι παλια οταν σου δουλευε αν ειχε Χ η οχι?

Δημοσ.
Δεν δούλεψε...

Με το που βγάζω να πέρνει αυτόματα ΙP στην Marvel ο υπολογιστής ο κεντρικός κόβει το internet

Προφανως δεν γνωριζεις την σωστη IP του router. Ωραια βαλε αυτοματα τον κεντρικο υπολογιστη και δοκιμασε στο 2ο υπολογιστη χειροκινητα:

IP: 192.168.1.3

Subnet: 255.255.255.0

Gateway: Την IP του κεντρικου (μπορεις να την δεις με ενα ipconfig αν δεν τη λεει στις ιδιοτητες συνδεσεις).

Primary DNS server: Ομοιως με Gateway.

Καταφερες να βλεπονται μεταξυ τους τα pc τουλαχιστον?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...