nzeppos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Το επίσημο site του Ελευθερουδάκη, σήμερα 25/8 (και φαντάζομαι αρκετό καιρό τώρα): http://www.books.gr/ (χωρίς άλλα σχόλια...)
dhmak Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Καλά ο Ελευθερουδάκης (όπως όλοι) που έχουν βγάλει ένα καλό όνομα, μετά απο λίγο αρχίζουν και το .ωλοβαράνε το πράγμα. Πήγε η αδερφή μου, πρίν κανα μήνα να ζητήσει κάποιο (δέν θυμάμαι ακριβώς ποίο) βιβλίο παθολογίας κτηνιατρικής και μιά ώρα έψαχναν με την υπάλληλο στην βάση δεδομένων του ελευθερουδάκη και δέ βρήκαν τίποτα, τελικά το βρήκε και το παρήγγειλε απ' το amazon και εξελληνισμένο κιόλας.
johnny21a Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Τα ατομα ειναι εντελως φευγα, ουτε ποικιλια ουτε ενημερωση... Να δω ποτε θα το κλεισουν το μαγαζι...
nzeppos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Εγώ ΜΙΑ φορά θυμάμαι, πριν χρόνια, που είχα παραγγείλει από το ηλεκτρονικό κατάστημά τους και πραγματικά ορκίστηκα να μην ξανακάνω τέτοιο λάθος. Είχα παραγγείλει 2 βιβλία, από τα οποια το ένα το είχαν στις αποθήκες τους και το άλλο έπρεπε να το παραγγείλουν απ' έξω με -υποτίθεται- έξτρα κόστος +30% της τιμής ή κάτω τέτοιο. Παράλληλα παρήγγειλα και ένα βιβλίο από το αμερικάνικο http://www.alibris.com Αποτέλεσμα: μου στέλνουν email από Ελευθερουδάκη μετά από καμια βδομάδα(!) για να μου πουν ότι το δεύτερο βιβλίο θα κάνει κανα μήνα να έρθει από εξωτερικό (με τα πόδια θα το φέρουν??) ενώ θα κοστίσει διπλάσια τιμή και βάλε (και εκείνο το +30% τι το διαφήμιζαν τότε)? Απαντάω στο email να μου στείλουν μόνο το πρώτο βιβλίο, το ετοιμοπαράδοτο. Παίρνουν τηλέφωνο μετά από 3-4 μέρες και λένε "ΟΚ, θα το στείλουμε με courier". Το courier ήρθε μετά από άλλες τόσες μέρες και με χρέωσε 9 ευρώ (συν τα 12 που έκανε το βιβλίο). Εντωμεταξύ είχε έρθει ήδη το βιβλίο που είχα πάρει από Alibris και με κόστος μεταφορικών γύρω στα 5-6 ευρώ. Καταλαβαίνετε γιατί από τότε δεν παρήγγειλα ποτέ ξανά από αυτούς. Τα φυσικά τους καταστήματα κάτι λένε (ειδικά αυτό στην Πανεπιστημίου) αλλά και πάλι αποκλείεται να έχει τον όγκο ή το είδος των βιβλίων που με ενδιαφέρει. Έχουν περάσει πλέον οι εποχές που λέγαμε να "πάμε μια βόλτα στο κέντρο, μπας και πάρουμε κανα βιβλίο ο,τι να'ναι, έτσι για να περάσει η ώρα".
Super Moderators Snoob Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Πραγματικά είναι να απορεί κανείς πώς σκέφτονται οι υπεύθυνοι μερικών μεγάλων βιβλιοπωλείων σε κάποιες περιπτώσεις: βιβλίο που κυκλοφορεί σύντομα, στα Αγγλικά, το βρίσκω από Αγγλία, ΧΩΡΙΣ μεταφορικά, 12,50 ευρώ, και εδώ 21,50. To ΙΔΙΟ βιβλίο, και εδώ έχω και 4 ευρώ μεταφορικά -και είμαι "τυχερός", γιατί βρίσκομαι στην Αττική, αλλιώς πάει στα 5+... Διπλή τιμή, κανονικά. Και καλά να σκεφτείς πως αυτός που περνάει από το βιβλιοπωλείο θέλει να το δει, θέλει την εμπειρία να μπει στο χώρο, να "μυρίσει" το καινούργιο χαρτί, όλο το κλασικό πακέτο της αγοράς ενός βιβλίου. Εντάξει. Αλλά, στο ηλεκτρονικό κατάστημα; Διπλή τιμή; Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω ποια πελατεία στοχεύουν σε αυτή την περίπτωση.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Η εμπειρία μου, ειδικά με τον Ελευθερουδάκη, είναι κάκιστη. Πριν ανακαλύψω και εμπιστευτώ το e-shopping, είχα πάει στον Ελευθερουδάκη να βρω ένα αγγλικό βιβλίο (εάν θυμάμαι καλά, ήταν κάποιο από τα Foundation series του Asimov). Είχα ρωτήσει, δεν το είχαν και μου είπαν να το παραγγείλουν. Με πληροφόρησαν ότι θα με χρεώσουν για την παραγγελία. Εννοούσαν ότι θα με χρεώσουν κάτι εξτρά μόνο και μόνο επειδή παραγγέλνω (ένα είδος "τέλους παραγγελίας"). Τους εξήγησα ότι δεν ήθελα να κάνουν ειδική παραγγελία για μένα - ας έκαναν την παραγγελία του βιβλίου μου όοοοταν έκαναν δική τους παραγγελία από τον συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο. Μου είπαν ότι θα με χρεώσουν ούτως ή άλλως! Και φυσικά η μετατροπή από λίρες σε δραχμές (τότε), με τη δική τους ισοτιμία, ανεξάρτητα από την τρέχουσα. Συν την προμήθειά τους. Φυσικά δεν το παρήγγειλα, λίγο αργότερα ανακάλυψα το amazon, μετά το play.com, τώρα το bookdepository.co.uk και το alibris.co.uk. Η "σοβαρότητα" του ελληνικού e-shopping φαίνεται από το παράδειγμα του Ελευθερουδάκη και της Rainbow. Όλα τα άλλα είναι περιττά.
TziniX Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 ευτυχώς υπαρχουν ακόμα και κάποια σοβαρά μαγαζιά όπως το Παπασωτηρίου και σίγουρα όλοι έχουν καλές εμπειρίες απο αυτό (αρκεί να πέσεις και σε καλό υπάλληλο) είναι σίγουρα η καλύτερη λύση -σε βιβλία παντα- αν θες να μη χρεωθείς τα μεταφορικά
slipknot Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Για βιβλία στα αγγλικά, παραγγελίες μόνο από ξένα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, είναι νόμος. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως πριν από περίπου ένα χρόνο έψαχνα μερικά ξενόγλωσσα βιβλία και οι τιμές στα γνωστά βιβλιοπωλεία ήταν εξωφρενικές. Αφήστε δε που δε τα είχαν διαθέσιμα και έπρεπε να περιμένω κι εγώ δε ξέρω πόσο για να μου τα φέρουν. Τελικά έκανα την παραγγελία από το αμερικάνικο amazon και πήρα τα βιβλία στο 1/3 της τιμής που θα τα έπαιρνα εδώ (μαζί με τα μεταφορικά κι όλας). Απλά όταν βλέπουν πως θες ξενόγλωσσο βιβλίο εδώ, χτυπάνε πολύ τη τιμή. Στο προσωρινό κλείσιμο του site του Ελευθερουδάκη είχε αναφερθεί και κάποιο άλλο μέλος (η paschalia αν θυμάμαι καλά; ) πριν από λίγο καιρό. Είναι πράγματι περίεργο. Πλέον και αφού έχω "μάθει" μερικά καλά και αξιόπιστα ξένα sites για βιβλία, αγοράζω σχεδόν αποκλειστικά από εκεί. Για βιβλία στα ελληνικά προτιμώ Πρωτοπορία και Πολιτεία που έχουν καλύτερες τιμές.
sophitian Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 στο τέλος τα μόνα βιβλία που θα παίρνουμε από ελλάδα θα είναι τα downtown και hello :-D:-D ένας φίλος που κάνει μεταπτυχιακό δεν έχει αγοράσει βιβλίο μέχρι τώρα αφού κάθε ένα ξεπερνάει τα 60
BladeRunner Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Ισως μια λυση ειναι η δημιουργια βιβλιοπωλειων που ασχολουνται αποκλειστικα με εναν επιστημονικο τομεα οπως ο Σακουλας για μας τους νομικους. Πανακριβα,(σχεδον) μονοπωλιο,αλλα βρισκεις τα κερατα σου. Τωρα για μυθιστορηματα κτλ....δεν ξερω....εγω τα βρισκω στα αγγλικα και τα κατεβαζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.