katerina_a_86 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Ενημερωθηκα. Λοιπον εχουμε και λεμε. ΟΛΟΙ οι αποφοιτοι λυκειου ειχανε δικαιωμα εως και φετος να δωσουν με το 10%. Ακομα και αυτοι του 2000-2001. Απο του χρονου με 10% θα εχουν δικαιωμα να δινουν οσοι αποφοιτησαν απτο Λυκειο μεχρι πριν 2 χρονια. Για παραδειγμα του χρονου 10% θα μπορουν να κανουν οσοι δωσανε Πανελληνιες το 2008 και το 2009. Του παραχρονου οσοι δωσανε το 2009 και το 2010. Και παει λεγοντας. Δεν παιζει ρολο το αν εισαι εγγεγραμενος σε καποια σχολη. Απλα αν πετυχεις με το 10% ειναι αυτονοητο οτι πρεπει να διαγραφεις απο την τωρινη σου σχολη για να ακολουθησεις την επομενη. Πάει επομένως το 10%. Επίσης αυτό σημαίνει πως για να μπεις σε μια σχολή με 10% θα πρέπει να παρατήσεις αυτή που είσαι, δεν προσφέρεται πλέον δηλαδή για 2η σχολή. thanks
Krokodilos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Πάει επομένως το 10%. Επίσης αυτό σημαίνει πως για να μπεις σε μια σχολή με 10% θα πρέπει να παρατήσεις αυτή που είσαι, δεν προσφέρεται πλέον δηλαδή για 2η σχολή. Γιατι παλια προσφεροταν?
Praetorianos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Γιατι παλια προσφεροταν? Όχι εννοούσε ότι πέρυσι έβγαζες την μια σχολή και με το 10% έμπαινες στην επόμενη. Τώρα πια με τα +2 χρόνια περιορισμό αν θέλεις να πας κάπου αλλού, κόβεις τις σπουδές σου στην μέση.
katerina_a_86 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Όχι εννοούσε ότι πέρυσι έβγαζες την μια σχολή και με το 10% έμπαινες στην επόμενη. Τώρα πια με τα +2 χρόνια περιορισμό αν θέλεις να πας κάπου αλλού, κόβεις τις σπουδές σου στην μέση. Ακριβώς .
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Κατα την ταπεινη μου αποψη, αυτο δεν ειναι και τοσο σημαντικο. Εστω οτι εισαι πτυχιουχος ΤΕΙ. Αν σκοπευεις να συνεχισεις τις σπουδες σου μπορεις να πας σε μεταπτυχιακο το οποιο θα εχεις τελειωσει σε 1-2 χρονια περιπου με τα λεφτα και τη συνολικη μελετε που θα απαιτηθει για να σπουδασεις μια νεα σχολη. Δεν βλεπω το λογο να σπουδασεις αλλα 4 χρονια για 1 πτυχιο ισοτιμο με αυτο που ηδη εχεις στα χερια σου. Θα μου πει καποιος: Ναι ρε φιλε, ομως εγω μπορει να μην εμεινα ικανοποιημενος απο τη σχολη μου, μπορει να μην μαρεσει το αντικειμενο της και μπορει να μην εχω προοπτικες στην αγορα εργασιας με το πτυχιο αυτο. Κι ετσι δε θελω να συνεχισω με μεταπτυχιακο στο ιδιο αντικειμενο, αλλα να αλλαξω αντικειμενο. Σωστο. Και αυτη η περιπτωση σπουδαστων καλυπτεται στα 2 πρωτα χρονια. Ειναι ικανος χρονος για να αντιληφθει κανεις τα παραπανω και να παει με το 10%. Αυτοι που μενουν ακαλυπτοι με αυτη την αλλαγη ειναι οσοι σκοπευαν του χρονου να κανουν 10% αλλα αιφνιδιαστηκαν με την αλλαγη και δεν προλαβαν να κανουν φετος.
Critter Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Μην ορκιζεσαι κιολας οτι αν δεν διαγραφεις απο την παλια σχολη θα το πάρει κανεις χαμπάρι. Δεν υπάρχει online διαπανεπιστημιακο συστημα που να μπορουν να το εξακριβώσουν αυτο. Και δεν το λέω στον αέρα καθως προσωπικά υπήρξε περιοδος που ήμουνα γραμμένος σε 2 σχολες (για ένα τρίμηνο). Επισης, φιλος που καναμε μαζι μεταπτυχιακο στο παν.Πειραια ήτανε και σε μεταπτυχιακο του πολυτεχνειου παραλληλα (για ενα χρόνο) και εγω παράλληλα με το μεταπτυχιακο ημουνα και σε προπτυχιακο άλλου τμήματος (αυτο βεβαια ειναι νομιμο αλλα και παλι κανεις δεν ασχολέιται). Αυτα απο μένα.
katerina_a_86 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Μην ορκιζεσαι κιολας οτι αν δεν διαγραφεις απο την παλια σχολη θα το πάρει κανεις χαμπάρι. Δεν υπάρχει online διαπανεπιστημιακο συστημα που να μπορουν να το εξακριβώσουν αυτο. Και δεν το λέω στον αέρα καθως προσωπικά υπήρξε περιοδος που ήμουνα γραμμένος σε 2 σχολες (για ένα τρίμηνο). Επισης, φιλος που καναμε μαζι μεταπτυχιακο στο παν.Πειραια ήτανε και σε μεταπτυχιακο του πολυτεχνειου παραλληλα (για ενα χρόνο) και εγω παράλληλα με το μεταπτυχιακο ημουνα και σε προπτυχιακο άλλου τμήματος (αυτο βεβαια ειναι νομιμο αλλα και παλι κανεις δεν ασχολέιται).Αυτα απο μένα. Ναι είναι λίγο απίθανο να ανακαλυφθεί αλλά είναι μεγάλο το ρίσκο.
Critter Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Ναι είναι λίγο απίθανο να ανακαλυφθεί αλλά είναι μεγάλο το ρίσκο. E!κοίτα, αν προκειται να εισαι παραλληλα 4 χρονια ειναι μεγαλο το ρισκο. Εγω για 1,5 χρόνο θα το ρισκαρα...για παραπάνω όχι.
katerina_a_86 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 E!κοίτα, αν προκειται να εισαι παραλληλα 4 χρονια ειναι μεγαλο το ρισκο. Εγω για 1,5 χρόνο θα το ρισκαρα...για παραπάνω όχι. Κι άμα σε ανακαλύψουν χάνεις και τις 2 σχολές και πιάνεις δουλειά σε οικοδομή.
Critter Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Κι άμα σε ανακαλύψουν χάνεις και τις 2 σχολές και πιάνεις δουλειά σε οικοδομή. Always look on the bright side of life... Προς mods : Κάντε κάτι γιάυτο το μηνυμα :Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish.....Δεν ξέρουμε όλοι Ελληνικά
scrooge1991 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Το 10% καταργήθηκε. Μας το είπε η φιλολογός μας προχθές στην τάξη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.