Προς το περιεχόμενο

επιστροφή φόρου. έγινε λάθος ή όχι;;;;

cyber_katsarida

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μου ήρθε το χαρτί από την εφορία και έχω επιστροφή φόρου.

το πρόβλημα μου είναι το εξής:

ενώ είχα καταθέσει τη βεβαίωση αποδοχών ύψους 3000ευρώ (είχε παρακράτηση 20%, δηλαδή 600 ευρώ) συν κάτι άλλα... μου έρχετε επιστροφή που αντιστοιχεί σε αυτά τα 3000, 60 ευρώ.

εγώ θεωρούσα πως έπρεπε να μου επιστραφούν και τα 600 και όχι 60.

έγινε κάποιο λάθος με το μηδενικό :-)ή αυτά πρέπει να πάρω;

πρώτη φορά κάνω δήλωση, μια βοήθεια ρε παιδιά

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι είναι τα "κάτι άλλα" που δήλωσες, αλλά βάσει αυτού του ποσού που αναφέρεις, κανονικά επιστρέφεται το σύνολο της παρακράτησης (είναι πολύ κάτω του αφορολόγητου ορίου που ισχύει). Άρα, πιθανολογώ πως πρόκειται για σφάλμα είτε στη δήλωση, είτε στην εκκαθάριση από την εφορία.

Οπότε, πρέπει να απευθυνθείς στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Δημοσ.

βασικά κατατέθηκε η συγκεκριμένη βεβαίωση συν μια αλλή με ~3200 για την οποία υπήρχε επιστροφή ~23. με αυτή δεν ξέρω τι γίνεται(πρέπει να είναι σωστή) αλλά με την πρώτη είναι το κόλλημα μου.

συνολικά μιλάμε για 6200 περίπου αν παίζει ρόλο το σύνολο

Δημοσ.

Αρα 600+23=623. Αν δε δήλωσες τίποτα άλλο πχ ενοίκια, μεγάλη περιουσία κλπ θα είναι λάθος στη ΔΟΥ. Να πας με το εκκαθαριστικο και το αντίγραφο Ε1 στην εφορία.

Δημοσ.

όχι μόνο αυτά δηλώθηκαν τίποτα άλλο. ούτε παράγκα δεν έχω ούτε πατίνι :cry:

απλά επειδή υπολόγιζα 600 και είδα 60 λέω μήπως παίχτηκε κάτι με το μηδενικό.

οκ παιδιά θα το κοιτάξω

Δημοσ.
μου ήρθε το χαρτί από την εφορία και έχω επιστροφή φόρου.

το πρόβλημα μου είναι το εξής:

ενώ είχα καταθέσει τη βεβαίωση αποδοχών ύψους 3000ευρώ (είχε παρακράτηση 20%, δηλαδή 600 ευρώ) συν κάτι άλλα... μου έρχετε επιστροφή που αντιστοιχεί σε αυτά τα 3000, 60 ευρώ.

εγώ θεωρούσα πως έπρεπε να μου επιστραφούν και τα 600 και όχι 60.

έγινε κάποιο λάθος με το μηδενικό :-)ή αυτά πρέπει να πάρω;

πρώτη φορά κάνω δήλωση, μια βοήθεια ρε παιδιά

Όταν λες παρακράτηση τι εννοείς; Υπάρχουν πολλές παρακρατήσεις. Αυτή που σε ενδιαφέρει είναι ΦΜΥ = Φόρος μισθωτών υπηρεσιών. Αν είναι παρακράτηση υπέρ τρίτων ή ασφαλιστικού ταμείου προφανώς και δεν επιστρέφεται. Με το ποσό που έχεις πάντως ότι ΦΜΥ έχεις θα πρέπει να σου επιστραφεί στο ακέραιο.

Δημοσ.

Παρακράτηση 20% υπάρχει μόνο σε ελεύθερους επαγγελματίες.

Δεν υπάρχει αφορολόγητο στους ελεύθερους επαγγελματίες απ' ότι ξέρω, άρα η παρακράτηση δεν επιστρέφεται.

Κατά τα λοιπά, αν είσαι μισθωτός και είσαι κάτω από το αφορολόγητο, και δεν εμπίπτεις σε κανένα τεκμήριο, τότε σου επιστρέφεται ο προκαταβληθείς φόρος μισθωτών υπηρεσιών (ΦΜΥ) , τον οποίο κρατούσε από το μισθό σου όλη τη χρονιά ο εργοδότης και απέδιδε για λογαριασμό σου στο κράτος. Φαίνεται ξεχωριστά στην βεβαίωση αποδοχών σε μια στήλη με τίτλο φόρος που παρακρατήθηκε ή κάπως έτσι.

Όλες οι υπόλοιπες εισφορές δεν επιστρέφονται.

Αν έπρεπε με βάση τα παραπάνω να πάρεις μεγαλύτερη επιστροφή, τότε δες μήπως έχει γίνει λάθος.

Αν την δήλωση την υπέβαλλες μέσω taxisnet, τότε δεν μπορεί να έχει γίνει λάθος από το υπουργείο (το εκκαθαριστικό βγαίνει αυτόματα χωρίς να παρεμβαίνει άνθρωπος).

Μόνο λάθος δικό σου μπορεί να είναι στην ηλεκτρονική καταχώριση της δήλωσης.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνεις τροποποιητική στην εφορία που ανήκεις (μόνο χειρόγραφα).

Αν την έχεις υποβάλλει χειρόγραφα, τότε μπορεί να έχει λάθος και στην καταχώριση από το ΚΕΠΥΟ.

Πάρε το ένα αντίγραφο της δήλωσης, πάρε και το εκκαθαριστικό και πήγαινε στην εφορία που ανήκεις για να το διορθώσετε.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει αφορολόγητο στους ελεύθερους επαγγελματίες απ' ότι ξέρω, άρα η παρακράτηση δεν επιστρέφεται.

Μάλλον δεν ξέρεις καλα (ή κάτι ξέρεις και δε μας το λες κ Αλογοσκούφη :-) )

@cyber_katsarida

Το πιο πιθανό είναι το λάθος στην καταχώρηση της δήλωσης..(60 αντί 600)

Με την δήλωση στο χέρι και τα αντίγραφα των βεβαιώσεων αποδοχών (κράτησες αντίγραφα ε??) στο χερί στην εφορία για διόρθωση...

Δημοσ.

Τα λεφτά που σου παρακρατήσανε τα δήλωσες στην δήλωση? Έβαλες μαζί και την βεβαίωση παρακράτησης?

Κανονικά εμπίπτεις στο αφορολόγητο και έπρεπε να σου επιστραφούν ολες οι κρατήσεις πίσω.

Δημοσ.

Το αφορολόγητο μέχρι τα 10.500 δεν καταργήθηκε για τους πάνω από 3 χρόνια από έναρξη ? (είμαι και ελ. επαγγελματίας τρομάρα μου - θεώρούσα ότι δε θα το έχω)

Επίσης 6200 είναι τα έσοδά σου, έξοδα ?

Φορολογητέο εισόδημα ποιό είναι ?

Ποιός την έκανε τη δήλωση ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...